In ko se dan umiri, lahko človek tudi kaj v miru napiše....
Torej, na hribčku sem spoznala mamo Smetko, ki mi je prepustila malo Nike. Mogoče se na slikah ne vidi, ampak Nike je mala, drobna muca. Zelo rada se boža in čoha in oglaša se s takim viisoookiiiiim mijaaaaau, res kot punca, ne moreš falit.
Po poti sem pri vsaki tabli mislila, ah, zdaj bo nehala jokat.....pri Vrhniki, pa pri Logu, pa pri ......eh, pa kar ni nehala, ravno, ko sem že mislila, da ne bo več, je spet oooooooooooo. Pa je malo pel radio, pa malo jaz, pa malo Nike in sva prišli do doma.
Na vrata je seveda priletel Mucko, ki vedno teče na vrata pozdravit prišleke, še preden uspeš odpreti vrata. In je imel kaj videti!
V rokah sem imela transporter, ga postavila na tla in je takoj hitel odvijat rjuho, v katero je bil zavit. Pa se je pokazala ven tačka!!! Vau!!
Potem je stopila ven mucica......in je šel proti njej, ooooo, kaj pa je Naša prinesla?
Pa je mucica naredila phhhhhhhhhhhhhhh!!!!! in je odstopil in še on phhhhhhhhhhhhhhhhh!!! in se je od presenečenja usedel na rit. Po moje sploh ni vedel, da zna pihati.
Mucko je eno malo mačje dete, ki so ga pri dveh tednih starosti porinili neki gospe v roke, češ, naj se ga znebi. Ampak so se zmotili.
Gospa sicer ni zaprisežena mačjeljubka, ji pa je vsako življenje sveto. Odnesla je kepico domov, vzela dudo, kozje mleko in hranila malo miš. Čez tri tedne sem se pojavila jaz, mala miš me je vzela za svojo in odšla z mano, zavita v moj flis. Vanj se je sicer med potjo pokakal, ampak sem hladnokrvno ustavila ob prvem kontejnerju za smeti, vrgla flis (itak feng shui pa to) in sva šla dalje.
Mala miš je zrasla v krasnega mačkona, ki z ljudmi nima nobene slabe izkušnje (če odštejemo veterinarje, ampak to pač mora biti), ni pa poznal tudi ne svoje rase.
In potem je prišla mala Nike. Punčka si je malo ogledala kuhinjo, napihala staroselca in se potem odločila, da je pod posteljo najbolj kul. Mucko je bil in je še, očaran. Gledal in gledal in gledal, lih da mu ni čeljust dol padla.
Prvih 24 ur je prišla se počohat in smuk nazaj. In spet. In spet. Uf.
Prvo noč je vse obhodila, prevohala, obiskala vse človeške prebivalce v njihovih posteljah.
Šla je tudi na wc, izdal pa jo je vzorec, ki ga je zarisala ob pospravljanju, ker tisti, ki vsak dan lopatkamo po pesku, pa ja vemo, kako zgleda, a ne?
Šele naslednji večer je končno pila in hrsk, hrsk, hrsk po briketih.
Ljudi se niti malo ne boji, pusti se čohat, tudi v naročje je že zlezla in pančkala
in ne, ni me dve uri tiščalo lulat
!
Muckota pa zaenkrat ne mara preveč. Lahko skupaj jesta, pijeta, spita vsak na svoji polički drevesa, ampak ko pa on dvigne tačko, da bi jo dregnil in se igral...........ooooooooooo, potem je pa samo PHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH, MEEEOOOOOOWW!!
Takoj dvigne glas tamala, kot bi ga hotela zašpecat - lej, kaj deeeeeeeeeeeeelaaaaaaaaaaaa!!
Danes je spet poskusil in če ne bi sedela zraven in gledala, bi Mucko sigurno dobil pridigo litanijematerebožje, ker se je tamala tako drla, ampak res drla, kot bi se drl kak nemogoč otročaj, kot bi jo kdo iz kože dajal. Pa se je niti dotaknil ni! Samo tačko je dvignil, da bi jo malo dregnil.......
Po moje ona čuti, da on nima pojma o mačkah in da niti sam ne ve, da je maček.
Nakar sem ji razložila, da se res ni treba tako dret, kršenduš, me bo kdo na socialno prijavil, da otroke mlatim!
In potem je miška mala, vsakič, ko je mucko prišel blizu, naredila meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuuu!!
Prav uno - leeeeeeeeeeej, kaj deeeeeeeeeeeeeelaaaaaa!!
In prišla k meni
, lubica mala.
Ja, mene ima najraje! Ko jo jaz pokličem, pride in gleda s tistimi učki, češ, kaj je, kaj je??
-to be continued-