mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 01:00:36

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Dalmatinci - čvek
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 59   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dalmatinci - čvek  (Prebrano 152133 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
MojcaF.
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 55

Issa & Klip

« Odgovor #225 : nedelja, 05.12.2004 : 10:14:27 »

Pozdravljeni!

Sem sicer novinka na tem netu, vendar pse obožujem že od rojstva. Pred leti je zaradi bolezni ledvic poginil naš dragi dalmatinec (kot sem izvedela, so imeli podobne težave kasneje tudi drugi psi iz tistega legla, kljub rodovniku).

Naša družina se je sedaj soglasno odločila, da jo povečamo še za enega člana - dalmatinčka, ki bo deležen vse naše skrbi in ljubezni.

Prosim vse, ki poznajo resne vzreditelje, da mi napišejo vsaj kakšen namig, kam naj se obrnemo.
Mogoče pa ima kdo v načrtu legla za začetek naslednjega leta?

Vsem najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav s Krasa,

Mojca
Logiran

You think dogs will not be in heaven?  I tell you, they will be there long before any of us.  ~Robert Louis Stevenson
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.252

« Odgovor #226 : nedelja, 05.12.2004 : 13:47:55 »

Mojca99:V najboljsi psarni dalmatincev v Sloveniji Panthera Unica, okoli 01.02.2005 pricakujejo leglo dalmatincev. Starsa sta Multi Ch. T-Cart Man of Gold in pa Shiva de Liburnae Croatica.
Vec informaciji na spletni strani:
http://www.pantheraunica.net/puppies.htm

Lp
Logiran
MojcaF.
midi
**
Sporočil: 55

Issa & Klip

« Odgovor #227 : nedelja, 05.12.2004 : 13:59:58 »

Pozdravljena,

najlepša hvala za informacijo.

Lep dan želim,

Mojca

Logiran

You think dogs will not be in heaven?  I tell you, they will be there long before any of us.  ~Robert Louis Stevenson
čara
nekaj malega že vem
Sporočil: 224

« Odgovor #228 : sreda, 08.12.2004 : 12:23:52 »

Živijo!

Ali pozna kdo statistične podatke o tem koliko legel je bilo v zadnjih treh letih ( Sloveniji) ali pa karkoli v zvezi z dalmatinci. V šoli delamo seminarsko in moram nujno vključit grafikon, jaz pa nimam kakih takih podatkov, iz katerih bi lahko naredila grafikon Huh

papa
Logiran
hipo
rad pišem
Sporočil: 342

« Odgovor #229 : sreda, 08.12.2004 : 19:49:00 »

hm...odvisno?a samo rodovniških ali vseh skupaj?težka bo...
pošlji mejle vsem vzrediteljem Grin
Logiran
čara
nekaj malega že vem
Sporočil: 224

« Odgovor #230 : četrtek, 09.12.2004 : 20:19:53 »

Ah ja, škoda ker pri nas ni kluba za dalmatince, sicer nekje pač mora bit referent, ki ima dalmatince "čez". Undecided
In seveda govorim o rodovniških.

papa
Logiran
dizzy
novinec
*
Sporočil: 17

« Odgovor #231 : ponedeljek, 13.12.2004 : 08:04:47 »

Poglej na spletno stran www.lacrimachristi.net( Hrvaška psarna z aktualnim svetovnim in evropskim prvakom). MIslim ,da pričakujejo  leglo v začetku leta 2005. So zelo prijazni in ti pripeljejo mladička v Slovenijo z vsemi papirji!
Lep pozdrav!
Logiran
shait
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 92

« Odgovor #232 : ponedeljek, 13.12.2004 : 09:36:19 »

Čara,
podatke poskušaj dobiti pri vzrediteljih v Sloveniji (Panthera Unica, Multipla,..) Oni tudi vedo kateri referent ima "dalmatince čez".
Glede kluba dalmatincev ... nekaj se je že govorilo o tem na forumu, samo izgleda da ni zainteresiranih.
LP
Logiran
Sally
odvisnež
Sporočil: 846

« Odgovor #233 : ponedeljek, 13.12.2004 : 10:47:47 »

pia_in_co.,
v "nasi" psarni (se) ne pricakujemo mladickov, omenjeno leglo s Shivo (Shiva de Liburnae Croatica) iz Slovenije ter po novem s Tillo (Volim Te od Motovuna) iz Hrvaske bodo le plod nasega Flyerja... Tako da interesenti lahko poklicejo lastnike psick. Wink V tem mesecu se nam bo pridruzil Oliver iz znane Svedske psarne Jilloc's, sin enega najuspesnejsih dalmatincev v Skandinaviji - WW, Multi Ch. Jilloc's The Man In The Mirror. Se ze veselimo... Grin Grin Grin

cara,
odvisno kaksni podatki te tocno zanimajo. Oglasi se po mailu, morda ti lahko kako pomagamo (tudi s knjigami, revijami, almanahi,.. dalmatincev iz tujine)... Wink

Poglej na spletno stran www.lacrimachristi.net( Hrvaška psarna z aktualnim svetovnim in evropskim prvakom). MIslim ,da pričakujejo  leglo v začetku leta 2005. So zelo prijazni in ti pripeljejo mladička v Slovenijo z vsemi papirji!
Lep pozdrav!

dizzy,
ne zavajat ljudi... Aktualni svetovni prvak in evropski prvak (ki med drugim nista ista) ne zivita v omenjeni psarni... Wink Grin Pa se en nasvet - za psa, ki je uvozen iz tujine bi bilo potrebno po vseh pravilih zaprositi veterinarsko inspekcijo za uvoz + karanteno, sicer gre za nelegalelen uvoz, krsenje... (vem za primer, ko je nek "prijatelj" - verjetno iz ljubosumja zaspecal vet. inspekciji drugega prijatelja, ko je le-ta neuradno pripeljal psa iz tujine... Shocked Tongue)

Za popestritev teme prilagam slikico iz specialke na Hrvaskem: Cool
Klubska prvakinja Hrvaske 2004 + BISS
Treasure of Gold Panthera Unica (Flyerjeva hcerka)
Klubski Prvak Hrvaske 2004 + BOS
Multi Ch. T-Cart Man of Gold
Sodnica: ga. Pia Pedercini, Italija ("della Belcora" dalmatian kennel)

[slika spremenjena v povezavo; Jana]
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.252

« Odgovor #234 : ponedeljek, 13.12.2004 : 22:32:03 »

Hehe Sally hvala za popravek. No vazno, da bodo puppy-ji Cheesy Wink

Lp
Logiran
dizzy
novinec
*

« Odgovor #235 : torek, 14.12.2004 : 09:04:12 »

Sally!

Nisem imela namena zavajati ljudi. Multi champion Lacrima christi Coppola je Evropski prvak za leto 2002 in svetovni prvak za leto 2003 in Top dog Hrvaške za leto 2003!
Kar pa se tiče uvoza . Z mednarodnim rodovnikom sem dobila psička, se pa strinjam , da ni bil v karanteni.Ali kdo da psa , ki ga pripelje čez mejo v karanteno ( na razstavah vidimo mladiče , ki se prodajajo direktno novim lastnikom)?Če  mora tako biti, potem bom pri naslednjem nakupu pozornejša.
Lep pozdrav !
Logiran
shait
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #236 : torek, 14.12.2004 : 17:31:29 »

A je kdo na forumu, ki ima dalmatinca z rjavimi pikami?
Logiran
Sally
odvisnež
Sporočil: 846

« Odgovor #237 : sreda, 15.12.2004 : 03:22:31 »

dizzy,
aktualni = letosnji, oz. zadnji, oz. konkretno leta 2004 Wink
Ne zelim drezati v osje gnezdo, ampak preden delas iz necesa pomp preveri malo podrobneje vse podatke, informacije, raziskuj (drzave, sodniki, ocene, (srecna) nakljucja, potomstvo, itd...) Wink Pa ne razumi me napak, ne mislim nic slabega! Smiley Po vseh pravilih, bi bilo potrebno za vsak uvoz psa zaprositi pristojno veterinarsko inspekcijo, ki odobri karanteno (preden smo bili v EU za vsak uvoz iz tujine, sedaj to velja v kolikor uvazamo psa iz neclanic EU). Ta karantena je sicer bolj "ohlapna" (karantena se izvaja pri lastniku psa doma, cca 1 mesec, potrebne so preiskave krvi, blata, dlake...) Tongue - mislim, da sem vec na to temo pisala v neki temi o karanteni ali uvozu psa, kjer sem opisala postopek, ko sem uvazala Sally in Nio iz Svedske in UK...

shait,
od "nasih" (+PU) je vecina dalmatincev (predvsem tistih uspesnejsih Grin) rjavo opikanih - Flyer, njegove hcerke Leyla, Aicha, Goldy, sin Flyer Jr.,... Tudi Oliver, ki prihaja je rjav. Vsekakor so mi rjavi (no, pravilno se tej barvi pravi "jetrna" - iz ang. izraza "liver") veliko ljubsi in zanimivejsi od (dolgocasnih) crno opikanih dalmatinckov. Wink
Logiran
dizzy
novinec
*

« Odgovor #238 : sreda, 15.12.2004 : 08:10:31 »

Sally!

Vzela na znanje ,

lep pozdrav Dizzy
Logiran
shait
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #239 : sreda, 15.12.2004 : 16:55:01 »

Sally,
Hvala. Predvidevam da PU pomeni Panthera Unica, ker na tvojih spletnih straneh nisem našla dalmatincev.
LP Alex
Logiran
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 59   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Dalmatinci - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.