mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 23:52:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Dalmatinci - čvek
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 59   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dalmatinci - čvek  (Prebrano 152616 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.252

« Odgovor #180 : sreda, 05.11.2003 : 20:48:41 »

Ivory:Nasplošno imamo v Sloveniji nizek nivo dalmatincev,je pa red da obstajajo izjeme...
Med dalmatinci ima vsekakor pantheraunica zelo kvalitetne mladiče podrobnosti je zgoraj napisala že Sally.Na žalost pa kvaliteta pada,pri vzrediteljih in rejcih,ki sem jim gre seveda samo za denar...

lp,pia
Logiran
Ivory
novinec
*
Sporočil: 11

« Odgovor #181 : sreda, 05.11.2003 : 23:16:13 »

hvala za odgovore.seveda je treba na dobrega psa počakati,tega se zavedam.zanima me eno-multi piše da ima pantheraunica prepoved vzreje,tukaj pa ponuja svoje mladiče.a so potem brez rodovnika?zakaj je dobil prepoved?tega ni napisal.
Logiran
Sally
odvisnež
Sporočil: 846

« Odgovor #182 : četrtek, 06.11.2003 : 03:33:02 »

Citat
seveda je treba na dobrega psa počakati,tega se zavedam.
Prijetno cakanje torej Cheesy, pa ne pozabite v tem casu cimvec raziskovati o pasmi, o primernih krvnih linijah in predvsem navezovati stike z uspesnimi vzreditelji. Pa se to (mali nasvet)... Brez referenc se pri vrhunskih vzrediteljih tezko pride do "first pick puppy-ja", zato cimvec delat na tem... Wink

Citat
zanima me eno-multi piše da ima pantheraunica prepoved vzreje,
...pozabili ste dopisati "v Sloveniji", poleg tega se bi lahko stvar malo bolj specificiralo in napisalo, da ima prepoved izkljucno on kot oseba in njegovo ime psarne, ne pa psi (odgovor zakaj tako se najbrz skriva v mojem zadnjem odgovarjanju na vasa vprasanja Wink Grin)

Citat
tukaj pa ponuja svoje mladiče.
Kdo ponuja mladice? Multi ali pantheraunica? Za prvega vem da se vedno ponuja mladicke (kot jajca na trznici Grin), drugi pa je (mislim da) le 1x v forumu napisal, da so se skotili mladicki. Kvaliteta se (obicajno) prodaja sama, zato ni cudno, da so nekateri letosnji mladicki Panthera Unica bili prodani predsednikoma kluba dalmatincev v tujini. Od vseh pikic je ostal le se en prikupen, crno opikan samcek, ki bo prodan skrbnim ljudem kot domaci ljubljencek. Smiley

Citat
a so potem brez rodovnika?
Niso.

Citat
zakaj je dobil prepoved?tega ni napisal.
Ni napisal, ker se sam ne ve zakaj - nikjer v izdanem sklepu ni napisana konkretna krsitev ter kaksna kazen je za to predvidena. Kot vse kaze gre za navzkrizje interesov (morda so bili psi, ki so bili parjeni izkljucno po vzrediteljevi izbiri ter njihovi starsi predobri, kar je ocitno slo "v nos" nekomu), prekoracenje pooblastil in hudo krsenje pravilnikov KZS Lips Sealed, slednja "(ne)profitna organizacija" pa (zaenkrat) se modro molci. Morda bodo pa odvetniki, katerim je bila predana dokumentacija, odkrili toplo vodo... Wink Grin
Logiran
grega
novinec
*

« Odgovor #183 : četrtek, 06.11.2003 : 13:50:02 »

Citat
Citat:
a so potem brez rodovnika?

Niso.

Kdaj lahko potem mi pričakujemo rodovnik za Phanter PU-ja!!?
Pu je star že 13 mesecev pa za njega še vedno nismo dobili že večkrat obljubljene papirje za katere smo tudi plačali (600 EUR).

LP
Logiran
Ivory
novinec
*

« Odgovor #184 : četrtek, 06.11.2003 : 22:15:26 »

sally hvala za odgovor.kako lahko odgovarjaš v imenu nemanića.ti mi zatrjuješ da psi imajo rodovnik,naslednji post je da nekdo,ki je kupil psa od njega še po trinajstih mesecih nima rodovnika.kdo potem laže?
Logiran
Larsson
rad pišem
Sporočil: 382

« Odgovor #185 : petek, 07.11.2003 : 16:37:07 »

Izgleda, da se bo zopet začel "ping - pong"

Larsson
Logiran
Ivory
novinec
*

« Odgovor #186 : petek, 07.11.2003 : 23:43:43 »

ping-ponga in primitivnih izjav se jaz ne grem.ker si želim v kratkem kupiti psa me  normalno samo zanima vsaka informacija glede tega.nihče si ne želi tega da kupi psa in potem ostane brez rodovnika in sledi samo obljuba vzreditelja ali prodajalca.
Logiran
dalmatinka
novinec
*
Sporočil: 25

« Odgovor #187 : torek, 11.11.2003 : 15:03:00 »

Pri izbiri mladička je poleg zunanjosti predvsem pomemben tudi karakter psa! Če je to tvoj prvi pes, naj ti strokovnjak pomaga pri izbiri mladička. Dobro je poznati oba starša. Zelo nezaželjeno je, če je dalmatinec plašen, kar lahko kasneje pripelje do agresnivnosti do drugih psov ali celo do ljudi, kar je lahko zelo neprijetno!
Logiran
Ivory
novinec
*

« Odgovor #188 : ponedeljek, 17.11.2003 : 22:29:22 »

hvala dalmatinka.pozanimala sem se pri poznavalcih te pasme in prišla do odgovora,da mladički vzreditelja pantheraunica res nimajo rodovnika,torej bodoči kupci ne nasedajte samo besedičenjem,temveč se splača pozanimati se tudi pri kzs in pasemskem klubu!
Logiran
shait
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 92

« Odgovor #189 : torek, 18.11.2003 : 13:55:19 »

Ivory,
Nasa psicka je iz psarne Lacrima Christy (hrvaska). Ima čudovit karakter, ni plašna pa agresivna tudi ne. Tudi ostali psi ki sem jih videla pri vzreditelju so bili "pozitivno naravnani".
LP,
Sasa
Logiran
dalmatinka
novinec
*

« Odgovor #190 : ponedeljek, 01.12.2003 : 16:16:50 »

Zdravo! Pojdite na tole stran in poglejte Bonija in njegove prijatelje!
http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=483
Logiran
Doog_Kcul
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 20

« Odgovor #191 : četrtek, 05.02.2004 : 19:23:08 »

ja majbe?  Tongue
Logiran
dalmatinka
novinec
*

« Odgovor #192 : petek, 06.02.2004 : 08:47:15 »

Hugo, živjo! Kaj si mislil z "ja, majbe"? A je Lucky kaj priden?
Pozdravček iz Celja!
Logiran
francelj
novinec
*
Sporočil: 7

« Odgovor #193 : četrtek, 12.02.2004 : 21:27:10 »

A mogoče kdo ve kolko količine hrane in koliko obrokov potrebuje
2 mesečni dalmatinec

Lep pozdrav marko hvala že  vnaprej
Logiran
pantheraunica
nekaj malega že vem
Sporočil: 158

« Odgovor #194 : petek, 13.02.2004 : 00:52:03 »

A mogoče kdo ve kolko količine hrane in koliko obrokov potrebuje
2 mesečni dalmatinec

Lep pozdrav marko hvala že  vnaprej

Svoje pse (med njimi tudi dalmatince) hranim od malega do 5 mesecev s 4 obroki, od 5 do 9 meseca s 3 obroki, kasneje pa z dvema (po 1 letu pri nekaterih psih preidem le na en obrok). O kolicini ti ne morem povedati tocnejsih podatkov, ker jih vedno hranim po obcutku. Niso vsi psi enaki (eni so bolj jesci, drugi manj, eni so aktivnejsi, drugi manj, itd.) zato se je temu primerno treba prilagajati. Naceloma jim dajem toliko hrane kot je pojejo, ce pa opazam, da so nekateri psi prevec pozresni ali ce se prevec redijo obrok zmanjsam. Vsakemu mladicku do 9 meseca dajem 1 obrok mlecni (skuta, jogurt, vcasih tudi mleko - primesano briketom).

Glede na to, da so dalmatinci obcutljivejsi psi, ki so podvrzeni alergijam na hrano (ta pa se pokaze kasneje, pri priblizno 7-8 mesecih) je priporocljivo uporabljati suho hrano z okusom jagnjetine in riza ali lososa in riza. Slednja (losos in riz) pa se je pri mojih dalmatincih, po "eksperimentiranju" z razlicnimi znamkami in okusi hrane, se najbolje obnesla.
Logiran
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 59   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Dalmatinci - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.