Drage tete , ne morem vam povedati kako sem vesela, da imam VaS Moji Babi Kojnu se je res čisto odpeljalo in pravi, da nima čisto nobenega cajta kakšno slikco napopat, kaj šele priznati, kaj se kuha v njeni prazni betici.
Torej, še za časa visokega snega, si je zamislila, da bi pa Ona imela od letos na vrtu še sarkofag
In, ker zaradi svoje levoročnosti in briljantnih idej
, mora te obelodaniti svojemu Dedu Kojnu, ki procesira novosti v glavi s hitrostjo Kojna, ki se uči rikverc hoje
, se je ravno ta SLAVNOSTNI vikend seštelo vse
Dedec Kojn se namreč
čisto slučajno, odpravlja to sredo
na več kot zasluženi jadralni dopust in zato mislil, da mora še prej Vragu izpipati rep, oz. še pred odhodom postaviti sarkofag.
Ne vem sicer zakaj se tako mudi, razen, če bosta že jutri živa poskakala notri, ker placa je dosti za oba
Ker pa je Dedec ČISTI analogni Kojn, je morala Baba poiskati in vzpostaviti stike z vsemi, ki bodo sodelovali pri polnjenju sarkofaga, čeprav se mi zdi, da dosti placa, od
dveh Kojnih iz domačih logov, notri več ne bo
Baba je krakala
"to pa se ne dela kar tako po domače, ampak tako kot pravijo in kažejo na spletu". In sta potem letala okoli, da sta dobila slamo (bi rekla, da je tista v njunih glavah res pregnila
), pa drek sta tudi iskala pri bližnjih kmetih
Ampak, menda ni dober vsak in od vsakega kmeta
. Pri nemarnih kmetih, ki imajo posrane krave in pse na kratkih ketnah sploh ni hotela izstopit iz avta, dokler ni našla kmetije "po njeno"
, z odprtimi hlevi, čistimi kravami, konji, ki se prosto pasejo in psom, ki je bil spuščen na dvorišču, vse pa takoooooo čisto, da kar ni nehala cvilit in krulit "tuuuuuuu ustavi, ta bo pravi". In se je potem zmenila, da ji mladi gospodar pripelje Kojnski drek domov, ker očitno njen in od Dedca spet ni dovolj dober, čeprav bi količina ziher več kot zadoščala
Za krono vsega, pa si je v nedeljo omislila še dvonožno krdelno kosilo in pobožno sem seveda upala, da je to zaradi mene in da dobim DarilE
, ampak ni bilo NIČ
.
Vsi so spet samo cvilili okoli tistega človeškega mladiča
, da se sama takrat raje kar pospravim v boks na varno razdaljo in malo
posvetoboljim In ker si odrasli človEki VEDNO zmišljujejo kaj BI kdo jedel in česa NE BI, je potem Baba spet čisto v predinfarktnem stanju, ko kuha in skače od enega do drugega piskra, potem pa itak vsi v nekaj minutah pospravijo krožnike
Mala potrpežljiva REVICA, pa tudi MORA jeste eno tako packasto svinjarijo, ki ni za nikamor
Ne vem kaj si je za zmišljevat pri mizi, jaz bi brez komentarja pospravila vse, pa še polizala, da bi Baba lahko takoj pospravila vse v omare
Ampak na koncu, šele zvečer, pa sem le dočakala
, no SPET ne čisto sama, ker je Baba prešpricala tudi Čarin januarski Rojstni Dan
, zato sva morali pozirati pred ENO SAMO malo packo na krožniku, ki pa jo je, hvalaboguinPickotu, spekla Picova Šefla
, ki pa ima seveda mero za tistih kilavih 6 kilc žive teže in visokofrekvenčne piske, ki pa menda ne štejejo
Ampak korenje iz župe, pa je le VELEDEKORACIJA domače postarane Kobile
Ampak vsaj nekaj za En Moj in En Čarin zob pa je bilo
.
DErilOV pa nobenih, da boste vedeli
. Torej,
draga Miži in Sonny, vidva sta
edina še živeča KAVALIRJA, pa na srečo ne od Čarlesa, ker potem bi bila spet ena figa
in jaz vama bom za sobotno DErilo hvaležna do smrti
.
Ampak, glavno je, da
sarkofag stoji in fajn bi tudi bilo, da oba domača Kojna takoj poskačeta not in se tudi pokrijeta z drekom, da bo enkrat za vedno konec te bede
Vas vse pozdravljam in se vam najlepše zahvaljujem za dobre in srčne želje
, ljubčke in srčke, ki so tudi ogreli moje, od šokov zamrznjeno srce
,
Bindi