Zdaj sta me pa našli
Nasplošno o pasmi bi lahko več(opisana pa je tudi v decemberski reviji "moj pes") napisala Daisy-ona je namreč zaslužna za to,da je Ula pri nas
Zelo rada bi napisala nekaj odstavkov iz tega opisa,a mislim,da brez dovoljenja ne smem...
Lahko pa seveda opišem Ulin karakter,na katerega se še vedno navajamo-saj je to prva "mini" pasma pri nas
Ker je prišla k nam precej pozno,je trajalo kar nekaj časa,da se je navadila na nas in Hero.Hera je imela precej problemov z definicijo Ule-ni točno vedela,pod kaj bi jo uvrstila in se je mastinsko aristokratsko odločila,da jo bo pač ignorirala,ko ji kaj ne bo všeč,pusti ji ,da se lahko stisne ob njo in spi v njenem varnem zavetju,na sprehodih tekmujeta,katera bo zadnja "označila" svoj teritorij in skupno ovohavata pse,ki jima to pustijo
Drugače je Ula ena takšna majhna sladka,tečna
stvar-vedno pod nogami,vedno prosi za pozornost,hoče se crkljati,biti v naročju,kakor hitro se usedeš,radovedna,povsod vtakne svoj nos
Prva opozori na nekoga ali nekaj z laježem,najbolj pa je nesrečna,če mora ostati doma(kar se zgodi zelo redko) in v tem primeru poskuša uiti in me poiskati
kar jo seveda poskušamo odvaditi...
Iz meni neznanega razloga si je izbrala mene,čeprav je hčerkina in njeno obnašanje je v celoti temu prilagojeno
Spi v postelji pri hčerki,zjutraj pa takoj ,ko je možno v spalnico k meni na prvo dozo crkljanja,na sprehodih uboga samo mene,sama na sprehod z drugim ne gre!Do vseh doma prijazna,do tujcev nezaupljiva in tudi božanje samo prenaša,nekaterih(moških z sivimi lasmi in globokim glasom)pa sploh ne prenaša in na njih renči in laja-sklepamo,da je imela slabe izkušnje
Uh,sem mislila,da bom kratka
Čeprav v opisu pasme piše,da naj bi nekoč lovili miši,pri Uli preverjeno ne drži
ZAdnjič smo imeli v stanovanju miško,a se je spravila na varno na posteljo in me samo opazovala,kako sem jo lovila