O ježeš, kako sem pa tole ne videla? Drugače bi res Ditko prečohala, tko da se res lahko kaj zmenmo v tistem parkcu
.
Sicer sem pa zelo ponosna na našega Švejka - smo šli namreč po pikico in je bil izjemno priden
. Osebje je bilo navdušeno nad njim, sploh jih je fasciniralo, da je skoraj večji kot pes
(Lexi je šla tudi po pikico
in je bila bistveno manj pogumna
). Še na mizi je predel, srček naš Veliki. V glavnem smo natehtali 6 kilc
, ampak je vetka rekla, da je res velik mačkon in da tisto vrečko na trebuhu imajo skorajda vsi mački kar jih je videla (ok, res da ima on tam malo špehka, ampak vzdržujemo težo in štejemo briketke
). Pa pohvalila je njegove zobke in dlesni - da v večini primerov naleti skoraj zagotovo na vsaj malo vnete dlesni, pri Švejku je pa bilo vse bp
(ekhm, sej se lahko malo hvalimo v naši temi, ane
). Tako si je za nagradico prislužil eno dobro kozervico, ker se je tako zelo lepo obnašal. Res me vsakič znova preseneča s to svojo sproščenostjo tam, kjer bi najmanj pričakoval.
Imamo pa še eno novost, ki bo zagotovo dobro dela njegovemu špehku
...bo govora o zarečenem kruhu zdaj
. Ammm, Švejko je dobil družbico
. Malo (ali pa kr veliko) bo najbrž kriva moja mati z njeno picimici črnuhinjo, Bertolina bom tudi sem zraven vrgla
in pač luštna slikca s še bolj mamljivim opisom in ja...ko enkrat pokličeš ni več poti nazaj
. Zofka je tudi "kranjčanka", sploh ni bila v kratkoročnem planu, ampak nekako je bila usojena...pa smo veliko podobnih mucic črtali iz seznama želja v zadnjih mesecih, češ naj jih že 1x oddajo, no, pri njej se je zataknilo...
pa malo verjamem v številke (sploh te, ki se navezujejo na našo pokojno Lauro) in se je vse poklapalo (pa sem tole šele par dni kasneje dojela, hehe, ko sem mami priznala, da imamo novega družinskega člana )No, tole je Zofi
Prve štiri dni smo imeli malo pihalnega orkestra, potem sta se pa že preganjala kot tavelka
Skrivalnica po Švejkovo (ni mi jasno kako se mu je ratalo v tole pručko speštat)
Ful se mu je dopadel novi sekretek..."ej, ti, stric, to je za punčke
"
...in to, da so se čudežno pojavile nove (kakopak) premajhne škatle
Skupno opazovanje mrčesa
Mislim, da smo se prav odločili, tamala je po karakterju ravno pravšnja zanjga - ni vsiljiva in groba tako kot Lina (ta starejša mamina mačka, ki ga skozi neki nadleguje), kadar se igrata se igrata, sicer pa pančkata (zaenkrat še) vsak na svojem koncu. Zofka ima še malo rešpekta pred njim, čeprav sem jo danes zalotila kako ga je šapkala in ga hotla okol vrata malo poglodat
.
Ni nam dolgčas v glavnem