o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 22.11.2024 : 23:15:32
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
| Tema:
Lastniki večjih / manjših psov
Strani:
1
...
8
9
10
11
12
[
13
]
14
15
16
17
18
...
24
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Lastniki večjih / manjših psov (Prebrano 78419 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
dogue de bordeaux
rad pišem
Sporočil: 481
Re: Lastniki večjih / manjših psov
«
Odgovor #180 :
torek, 09.08.2005 : 14:15:28 »
sonja ravno to ti pravim. zaradi napacne socializacije in dvigovanja v narocje tvoj pes ne ve kaj je njegov polozaj in so zato problemi. pravilno socializiran se VEDNO podredi vecjemu.
Logiran
Nanook
midi
Spol:
Sporočil: 7.399
NS Lama Tari
«
Odgovor #181 :
torek, 09.08.2005 : 14:21:00 »
Citat: damayanti , torek, 09.08.2005 : 14:14:58
In potem bo naletel enkrat na "rusko ozemlje", kjer mu bodo pošteno zbili ego iz njegove majhnosti. In žalostno konèal pri sveti Heleni v naroèju.
( malo heca, ampak zna biti pa tudi kaj res
)
Ah kje pa, Rusi so vendar nasi!
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
«
Odgovor #182 :
torek, 09.08.2005 : 14:22:08 »
Citat: Xena , torek, 09.08.2005 : 14:12:55
Hm, a ti misliš, da taka kombinacija šele
BO
?
..... hja, očitno ne poznaš moje 8kg bojevnice, he he....
lp
Veš , da sem imela že pomisleke pri mojem psu, da ni kaj z srako mešan.
Nagone ima že take, sploh pri izmikanju stvari
Logiran
Xena
živim tukaj
Sporočil: 7.968
«
Odgovor #183 :
torek, 09.08.2005 : 14:26:44 »
Citat: damayanti , torek, 09.08.2005 : 14:22:08
Veš , da sem imela že pomisleke pri mojem psu, da ni kaj z srako mešan.
Nagone ima že take, sploh pri izmikanju stvari
Ne, ne, moja je definitvno iz kakega tasmanskega gnezda padla - večrednostni kompleks in najbolj priljubljena vaja - kazati svoje bele male zobke tja do grla! Ampak zna se pa lisička seveda tudi tako profesionalno podredit, da vsak na to finto pade.
lp
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
Sporočil: 481
«
Odgovor #184 :
torek, 09.08.2005 : 14:32:20 »
xena a ves, da mores prepreciti kazanje zobkov tudi ce so mali.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #185 :
torek, 09.08.2005 : 14:33:20 »
Je pa nekaj zanimivo
moj pes je čisto nor na male kuzlice ki kažejo zobe in se repenčijo. Takoj je zaljubljen do ušes. Bolj, ko mala benti , renči in ga odganja bolj vstrajno jo osvaja. Čudni so fetiši nekaterih samcev
( pa ne samo pasjih... nasplošno)
Govorim o srečanjih prijazne vrste.
Logiran
Xena
živim tukaj
Sporočil: 7.968
«
Odgovor #186 :
torek, 09.08.2005 : 14:36:30 »
Citat: dogue de bordeaux , torek, 09.08.2005 : 14:32:20
xena a ves, da mores prepreciti kazanje zobkov tudi ce so mali.
Ja vem, pa tudi ona dobro ve, kdaj je to zdravo in kdaj ni!
Logiran
Lanabela
živim tukaj
Sporočil: 4.474
«
Odgovor #187 :
torek, 09.08.2005 : 14:40:27 »
Dajte no, če je pes enkrat napaden pa da zato postane nevrotičen? mogoče, zaradi reakcije lastnika. sicer je pa to samo izgovor lastnikov, ki ne znajo vzgojiti svojih psov in jih ne obvladajo.Moja tastara psica, mehka kot putrček je bila pri dobrih dveh mesecih napadena, pa ne tako, da se eden tam malo zakadi vanjo in jo podre ampak je bil čisto resen morilski napad. Potem je sicer trajalo kak mesec mojega truda, ampak psica je zrasla v povsem normalno, nič nevrotično pasje bitje, ki se ne boji nobenega psa ne glede na velikost. Drugo psico pa je pri približno enaki starosti napadla bernardinka, ki jo sicer ni hotela ubiti, jo je pa pošteno zgrabila in opletala z njo po zraku kot z igračo za cufat. In to dvakrat zapored, ker se je lastniku potem še enkrat strgala. psica je še sedaj malce nervozna, če se ji velik pes zakadi od zadaj, to pa je tudi vse.
Majhni psi so pogosto nervozni in bevskasti že po naravi, lastniki bi s pravilno vzgojo te lastnosti lahko omilili, pa ne znajo ali se jim ne ljubi. tisti veliki psi ki imajo kaj pameti (ali pa jo imajo njihovi lastniki ) take bevskače mirno odignorirajo. in tisti z zelo velikimi psi, pa s tistimi ki zgledajo ali pa tudi v resnici so nevarni, bi lahko imeli s temi zoprneži in njihovimi lastniki nekaj več potrpljenja. Zavedajte se, da je dovolj samo en niti ne premočen ugriz in cuceka ni več.
Logiran
Nanook
midi
Spol:
NS Lama Tari
«
Odgovor #188 :
torek, 09.08.2005 : 14:46:38 »
Enkrat? Verjetno ne oz. odvisno od psa. Veckrat? Odvisno kaj pojmujete pod nevroticen. In seveda odvisno, kaj pojmujete pod normalen. Je normalno to, da se vsi psi med sabo razumejo? Mocno dvomim. Je dandanes to zelo zelo zazeleno? Ja. Zakaj? Ker je najbolj enostavno. Pa se sklada se z naso/vaso predstavo popolnega psa. Si zelim popolnega psa? Ne, ker je dolgocasen.
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Ozzy
odvisnež
Spol:
Sporočil: 545
«
Odgovor #189 :
torek, 09.08.2005 : 15:03:55 »
Ja z lanabelo se strinjam. Mojega maltija je en doberman tako napadel, da je imel dve luknji v glavi in smo ga morali trije vleci z njega, pa vseeno ni bil prav nic nevroticen in tudi nobenih posledic v obnasanju do drugih psov mu ni pustilo...
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #190 :
torek, 09.08.2005 : 15:32:22 »
Citat: Nanook , torek, 09.08.2005 : 14:46:38
Enkrat? Verjetno ne oz. odvisno od psa. Veckrat? Odvisno kaj pojmujete pod nevroticen. In seveda odvisno, kaj pojmujete pod normalen. Je normalno to, da se vsi psi med sabo razumejo? Mocno dvomim. Je dandanes to zelo zelo zazeleno? Ja. Zakaj? Ker je najbolj enostavno. Pa se sklada se z naso/vaso predstavo popolnega psa. Si zelim popolnega psa? Ne, ker je dolgocasen.
Predvidevam , da si imela s tem v mislih tiste klišeje starih ( nekaterih) "kinologov" kateri zatrjujejo , da dober pes je tisti ki je totalno zafrustriran, in dela na gibe vodnika.
Moje mnenje je daleč od tega. Pes ima svoje hibe in to mu daje unikatnost , in še zdaleč ni popoln v ubogljivosti. Ravno zato je zanimiv. samo pri vzgoji , je pa zdravo, da določene hibe odpravimo. Predvsem tiste katere znajo biti moteče za okolico, in navsezadnje so lahko le v škodo našemu psu.
Mojega psa ustrajno vzgajam. In pride mesec, ko morava še enkrat skozi vse vaje osnovne poslušnosti, ker se pač moj pubertetnik odloči , da bo on malo po svoje delal. In v največje veselje so mu določene vaje kot so šarjenje , aportiranjein markiranje . Da ne omenim, da je totalno naspidiran kadar vadiva pod kakšnim strokovnim nadzorom, z njemu najljubšo vabo. Takrat je popoln. In zlati cukerček na katerega sem zelo ponosna. Potem pa spet pride njegov čas-> luna (ali kr nekaj). In se obnaša kot totalno zabito-trmasto tele.
Pa greva zopet skozi osnovne vaje. Res pa je, da popolnoma spozabi se pa ne nikoli. Ne napada, ne iziva( razen v igri , če je pa zaljubljen v soigralko v tem primeru .......
) in se zna obnašati v urbanem okolju.
To je pa tudi celotna poanta. Kdor si pa želi popolnega psa, takega , kot sem ga omenila zgoraj naj si pa kupi robota.
Mi ,ki pa nimamo čisto popolnih psov ampak še vedno do neke mere vzgojene bomo pa uživali v novih izzivih z našimi psi.
Logiran
Nanook
midi
Spol:
NS Lama Tari
«
Odgovor #191 :
torek, 09.08.2005 : 15:56:52 »
Citat
Predvidevam , da si imela s tem v mislih tiste klišeje starih ( nekaterih) "kinologov" kateri zatrjujejo , da dober pes je tisti ki je totalno zafrustriran, in dela na gibe vodnika.
Nak, ne bo drzalo, nisem mislila tega. V mislih sploh nisem imela poslusnosti.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.795
«
Odgovor #192 :
torek, 09.08.2005 : 16:12:20 »
Citat: Lanabela , torek, 09.08.2005 : 14:40:27
Majhni psi so pogosto nervozni in bevskasti
že po naravi
, lastniki bi s pravilno vzgojo te lastnosti lahko omilili, pa ne znajo ali se jim ne ljubi.
Res? Mi lahko to prosim malo bolj razložiš, ali vsaj podaš link, ki to dokazuje/...?
LP,
Diana
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #193 :
torek, 09.08.2005 : 16:35:22 »
Da se ne bomo zopet začeli loviti za vejice in pike in ustvarjati dveh taborov, ter si med seboj citirali samo stavke kateri nam pašejo.... je potrebno nekaj pudariti.
V obeh taborih lastniki velikih psov in lastniki malih psov , so primerki , kateri svojega psa vzgajajo in tisti kateri ga ne.
Določeni lastniki malih psov,si omislijo svojega prijatelja ( govorim za nekatere) pač zato da imajo nekaj za crkljanje.... kakšna vzgoja jim je pa španska vas. Potem pa iz tega izvira ta nevrotičnost in popadljivost majhnih psov. Kriv je lastnik .
Določeni lastniki velikih psov si omislijo velikega psa zato, da jim nihče ne bo govoril , da imajo doma "marmeladarja" in da daje lep izgled okolici hiše. Šolanje in vzgoja jim je španska vas. Potem pa pride do tega ko tak pes nekoga malo obgrize , ali uide, se potepa( ker je to njegovemu lahkomiselnemu lastniku že "too much") ali celo goni divjad.....
Uglavnem je potencialni morilec zaradi velikosti. In spet je v splošni javnosti kriv pes in ne lastnik.
Navadna bedarija.
Nevrotičen je lahko tako majhen kot velik pes.
In če sem prav razumela Lanabelo, je ona hotela s svojim postom zgolj poudariti, da edino kar šteje je vzgoja in socializacija psa ... ne glede na njegovo velikost. In tukaj jo podpiram z vsemi močmi.
Ko bo nekega dne folku prebilo, da pod odgovornost spada tudi vzgoja odvisnih od nas-> " superiornih". In ozir na okolico .... bomo vsi lepše živeli in lažje shajali.
Pa še nekaj; predno zopet lastniki malih kužkov skočite v "luft"..... Večina nas je imela psa od mladička... to se pravi večina je imela na začetku doma malo nebogljeno bitje. In to bitje je zrastlo- odrastlo. Ne glede do katere velikosti.
Od nas je pa odvisno kako odraslo je to bitje in kako se obnaša.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.795
«
Odgovor #194 :
torek, 09.08.2005 : 16:52:33 »
O ja, pa je pomembno da katere velikosti, ker ravno o velikosti teče debata...Tvoj mladiček je odrasel, in imaš sedaj xy kg težkega in xy cm velikega psa...moj je tak, kot je bil tvoj mladič velik morda še predno si ga dobila
Pa zato ni enakoveden ostalim psom, in bi se jim moral po mnenju nekaterih podredit
...Ima še vedno štiri tace in kosmata ušesa...ter ponosen karakter
(to se ne nanaša samo na post od damayanti, da me ne bo narobe razumela
)
Jaz Lanabelinega posta pač tako nisem razumela, pa si ga lahko prebereš tudi sama...vsi trdimo kako ni prav, da veljajo neki stereotipi..po drugi strani, pa je v veliko postih v tej temi polno le teh..Dvojna merila?
Sem že povedala v prejšnjih postih, zato se ponavljam, pa vendar...pravilno bi bilo govoriti o vzgojenih in nevzojenih psih...Mene ne zanimajo mali spuščeni vaški peseki, ki prosto tekajo naokoli in katere so nekateri navedli kot primer vsesplošno znanih nevrotičnih bevskačev...v tem primeru bi morala biti tema z drugačnim naslovom...
LP,
Diana
Logiran
Strani:
1
...
8
9
10
11
12
[