mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 17.09.2024 : 14:22:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Tema: Lastniki večjih / manjših psov
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 24   Dol
Natisni
Avtor Tema: Lastniki večjih / manjših psov  (Prebrano 77034 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #120 : nedelja, 07.08.2005 : 21:48:01 »

Ja, bogi mali kužek, kako ga je tvoja grda velika zverina prestrašila!

Damayanti, boljše živce imaš kot jaz. Jaz ne bi bila tiho, pa imam majhnega psa.

Niti ne Grin Wink  je " cefizelj "  že enkrat  pikiral v potok, lastnico sem pa "napsovala" Cool.  Samo problem je v tem,  da je "cefizelj " totalno nevzgojen  in je popolnoma nič  ne uboga.  Tudi če ga kliče, je on ne šlivi.  Srečo ima  samo da  imamoj  pes lovski nagon in gleda na njenega psa  iz  drugačnega vidika Wink Grin(  hecam se , da ne bo kdo  resno vzel Grin)
Bo pa zanimivo, ko bosta  enkrat" precioza" in njen "cefizelj"  naletela  na Akija(  akita -inu) in njegovega lastnika.  Takrat  bo  pa pogreb.
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #121 : nedelja, 07.08.2005 : 21:52:33 »

Našo mrcino je enkrat napadel yorki. Lastnik ga je na sprehod peljal tako, da ga je nosil v naročju...  Roll Eyes
Malo pred našim ga je spustil na tla in mali je takoj začel renčat in skakat v našega. Ko pa ga je že pošteno šavsnil in se je Bandit začel skrivati za mano in vleči v stilu "greva stran", je lastnik malo pošast vzel nazaj v naročje in rekel: Ja, naš je pa popadljiv, še posebno do samcev. Je kar napadalen, no..."  Huh   Shocked  Huh

Sploh nisem vedela, kako naj reagiram v taki situaciji in sem naredila, kar sem-NIČ! Samo odšla sva stran. Če bi ga napadla kakšna mrcina, bi že skočila zraven, tako pa na to sploh pomislila nisem, saj bi malega lahko celo pohodila...Potem bi imela pa zopet JAZ probleme, na koncu bi vse skupaj izpadlo, kot da je malega napadla moja mrcina...  Lips Sealed
Logiran
B
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #122 : nedelja, 07.08.2005 : 21:56:00 »

A še v potok si ga zabrisala?  Grin
Si kar predstavljam, kako je pogledal!  Shocked
Ampak, da ga pa to ni izučilo... Ali pa vsaj lastnico... Človek bi pričakoval, da bo na svojega nedolžnega majcenega cukrčka bolj pazila v prisotnosti takih grobijanov kot si ti  Wink , ki mu tako očitno strežejo po življenju.

Ej, prav nasmejala sem se!
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #123 : nedelja, 07.08.2005 : 22:10:54 »

Jaz mojega ne pustim, da se voha in ostalo z drugimi psi zato, ker se jih boji in se potem obnaša nekako agresivno.  Sad
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #124 : nedelja, 07.08.2005 : 22:14:50 »

Balu ja v Kopru se vse da zgoditi. Tako imam jaz eno dogodivscino, ko sva bili na sprehodu skupaj s kolegico, ki je lastnica mladega maltezancka. pa se ta dva igrata, oni teka in bezi, Ozzy laja in dviguje rit. In prva reakcija mimoidocih: prestraseni obrazi in sokiranost. Potem pa pogledajo naju dve (lastnici) in malo boljse pse in kar naenkrat jim moj velikan seze do srca in sta jim oba kuzka tako zelo prikupna, da ne morejo mimo, brez da bi si ju ogledovali par minut. S tem sem hotela povedat, da je res, kar pravis ti. Okolica velikokrat prehitro sodi velike pse in njihova prva misel je: poglej poglej, ta ga bo pa pojedel... Zalostno...
Mel na zalost res veliko ljudi, ki ima male pasme ne pomisli na socializacijo in na vzgojo in prav ti mecejo slabo luc na vse lastnike. Vcasih pomislim, da ce so si zeleli macko, zakaj si le te niso kupili. Pes pa je pes - mali ali veliki in vcasih so mali psi se bolj dojemljivi za ucenje in bolj ubogljivi, pa se te njihove kvalitete premalo izrablja...
Logiran
Joni
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 799


« Odgovor #125 : nedelja, 07.08.2005 : 22:19:43 »

Tudi sama sem lastnica majhnega psa (papillon) pa mu pustim, da se ovoha s tistimi kužki, za katere ocenim da so prijazni oz.  njihovi lastniki to dovolijo. Skušam ga ne jemati v naročje, razen če se res kakšen pes zažene proti njemu. Do zdaj sva imela same pozitivne izkušnje razen enkrat, a smo situacijo rešili še preden je postala resna.


Lp, Tinkara
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #126 : nedelja, 07.08.2005 : 22:35:43 »

Damayanti, to ne spada vec pod odgovor na moje vprasanje, ker tudi slucajno nisem ciljala na pse, ki prosto lutajo naokrog in se zaganjajo v druge pse, lastnik pa potem tamalega napadalca prime v narocje. Bom malce podrobneje vprasala:
Govorim o tem, da gres po potki s privezanim psom, proti kakemu lastniku z malim psom (tudi privezan) in ga ta pac vzame v narocje.
Kaj je tu tako groznega?

Pa prosim ne mi javkat in delat mucenikov iz sebe z raznimi zlajnanimi, "buhuhu, solzice tecejo, ker je moj velik in mislijo da bo malega pojedel". Se manj pa s kakimi "ubogi veliki nerazumljeni psi". Moj ima ca. 13kg pa marsikdo svojega v narocje vzame, ko naju zagleda. Meni je cisto prav. Zaradi mene lahko psa tudi na Luno poslje, samo da mi da mir. In pri tem sta mi tako velikost kot pasma povsem nepomembni, saj sem ze prerasla obdobje, ko sem pse locevala na podlagi velikosti ali pasme. Vecinoma jih zdaj locujem glede na lastnike. Ceprav moram priznati, da ko zagledam kakega vecjega psa, vedno preventivno stresem "solzivec". Hebat ga, pac gor pise "pred uporabo pretresi". Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
EBRANKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 304


« Odgovor #127 : nedelja, 07.08.2005 : 23:04:27 »

Mislim, da sem prebrala v knjigi Pasja inteligenca, da so nekatere manjše pasme izgubile sposobnost pasjega komuniciranja (oziroma je ta zelo okrnjena), tako da verjetno v kombinaciji z lastniki, ki še dodatno zanemarijo, da je treba pse socializirati v mladosti tudi z drugimi psi, dobimo pretirano bojazlive ali pa napadalne pse. Mene osebno seveda nič ne moti, če lastniki manjših psov te dvignejo in če od daleč vidim, da se kdo s svojim psom ne želi srečati z našo kraševko, se mu tudi ognem, čeprav ji 100% zaupam, da ne bo nobenega napadla (do sedaj se je v želji po igri še čisto vsakemu psu podredila, tudi kakšnim zelo majhnim, samo da bi jih nahecala, da se z njo igrajo). Dejstvo je, da moramo lastniki psi vsaki pasmi bolj paziti na nekatere stvari (naši psički se sedaj kažejo npr. čuvajske lastnosti in moramo precej delati na tem, da po nepotrebnem ne laja na neznance) in logično se mi zdi, da če imaš majhnega psa, nima smisla tarnati in obupavati, kako so grozni lastniki večjih psov, ki pustijo te prosto tekati ampak, da moraš poskusiti svojega psa čimbolj tudi po pasje socializirati (v kakšni mali šoli) da ne bo imel lažnega občutka moči in pomembnosti, zaradi katere bi sprovociral npr. kakšnega velikana hkrati pa seveda po možnosti tudi s kakšnim dvigovanjem v kritičnih trenutkih zaščititi svojega malčka (če npr. vidiš, da je kak pes tvojega zamenjal za kakšen plen). Hočem reči, da, moramo vsi lastniki živeti s posebnostmi naših pasem in pazit na naše pse v skladu s tem.
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #128 : nedelja, 07.08.2005 : 23:08:50 »

Hm mene osebno ne moti, ce ga lastnik vzame v narocje, razen v primeru, da to stori s prestrasenim in histericnim izrazom na obrazu - takrat pa me zmoti, ker njegov izraz izdaja misel o mojem psu, ki je par metrov vstran in to na vrvici. Pac moj lastniski ego je malo ranjen in vcasih kaj malo cinicno zamrmram, nikakor pa ne zahtevam da bi se vsak pes moral ovohavat z mojim. Motijo pa me in to zelo lastniki ki vzamejo v narocje lajajoce cucke, ali se bolj tisti, ki jih kar pustijo, da lajajo in se repencijo. Ti me motijo zato, ker imajo nevzgojene pse in jim za to ni nic mar. Da bi se vsaj trudili to popravit... eh kaki. Njihov lajez pa vpliva na mojega psa, ki se iskreno povedano kar prestrasi in ne razume kaj se dogaja, saj je sel samo lepo mimo in to celo par metrov vstran. Pac moj je se mladic in se taksnih reakcij     ih psov kar prestrasi, njihovi lastniki pa meni nic tebi nic, kot da je to povsem normalna stvar, da se njihov pes dere na vse pretege sredi ulice, ce gre kaksen pes mimo.
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #129 : nedelja, 07.08.2005 : 23:23:30 »

Citat
Pa prosim ne mi javkat in delat mucenikov iz sebe z raznimi zlajnanimi, "buhuhu, solzice tecejo, ker je moj velik in mislijo da bo malega pojedel".
Hm,sej se ne delam mucenika,dalec od tega....IMAM PRAVICO DO MIRNEGA SPREHODA,na katerem se mi ni treba zagovarjati in braniti na vsakem vogalu.In ker mi je ta pravica odvzeta se bom zanjo borila:so dnevi ko prijazno vprasam ce se psa lahko povohata in so dnevi ko nesramno odvrnem da si moj pes ne zeli pasjevine(beri pasjega meso Wink )
Ker Nanook ti vedno postavljas vprasanja bom jaz tvojega obrnila...Zakaj pa naj bi bil pes v lastnikovem narocju?
Ce ga hoce en drugi pes napast to pripomore?Kako pol lastnik brani svojega psa ce ima roke zasedene?Kaj se manjsi pes nauci,ce ga ob vsakem stiku z vecjim psom dvignejo?

Sabina pa ves da imam jaz slabe izkusnje tudi prav z NO...ko je bil Klark se cisto majhen ga je en kar iznenada napadel.Tako da zdaj vsakega NO bolj podrobno gledam...Drugace se pa opravicujem vsem ki so kdaj izgubili svojega psa kot rezultat napada vecjega.Temu se nisem bila prica in tudi nikoli nisem imela majhnega psa ali psa ki bi napadal majhne.Dvomim pa da je razlog velikost psa,bo spet v ozadju njegova socializacija,ki je velikokrat slampasta tako pri majhnih kot velikih pseh.
Lp
Logiran
AklAm
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 103


WWW
« Odgovor #130 : nedelja, 07.08.2005 : 23:59:57 »

Predvidevam, da bo moja psička bolj majhne kot velike pasme (starši neznani Wink). Približno dva tedna traja njeno pogumno oblajevanje vseh pasem in velikosti (stara je pol leta). Zadnjič nas je vse presenetila z naskokom na "nabildanega" dobermana - še sreča, da je bila na varnem povodcu!! Mala se prav naježi, irukeza je pohvale vredna. Wink A je mogoče, da je to zgolj kakšna prehodna faza? Ko se dovolj približamo, začne namreč veselo opletati z repom in ostalim delom telesa. Včasih pa tudi skoči med moje noge in potem spet proti novemu kolegu in spet nazaj in naprej ... Doma je v stiku z drugimi psi in tudi pred poletjem smo hodili na "igralne urice". Noben kuža je še ni resno napadel, občasno jo sicer skuša odgnati naša starejša tečnoba, ampak je sploh ne jemlje resno.
Se mi pa zdi čisto dovolj, da jo imam na povodcu in je nikakor ne mislim dvigati v naročje! Psi, ki so spuščeni, še verjetno nobenega niso resno napadli. Če se želijo spoznati, nimam prav nič proti. Mojo pa imam itak na povodcu, ker je gluha in tudi sicer še za enkrat ne kaže nobenega interesa ostati pri meni, če je na obzorju kaj bolj zanimivega. Wink Wink Wink
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #131 : ponedeljek, 08.08.2005 : 00:08:10 »

Citat
Dejstvo je, da moramo lastniki psi vsaki pasmi bolj paziti na nekatere stvari (naši psički se sedaj kažejo npr. čuvajske lastnosti in moramo precej delati na tem, da po nepotrebnem ne laja na neznance) in logično se mi zdi, da če imaš majhnega psa, nima smisla tarnati in obupavati, kako so grozni lastniki večjih psov, ki pustijo te prosto tekati ampak, da moraš poskusiti svojega psa čimbolj tudi po pasje socializirati (v kakšni mali šoli) da ne bo imel lažnega občutka moči in pomembnosti, zaradi katere bi sprovociral npr. kakšnega velikana hkrati pa seveda po možnosti tudi s kakšnim dvigovanjem v kritičnih trenutkih zaščititi svojega malčka (če npr. vidiš, da je kak pes tvojega zamenjal za kakšen plen). Hočem reči, da, moramo vsi lastniki živeti s posebnostmi naših pasem in pazit na naše pse v skladu s tem.

Ampak lastniki, ki pustijo svoje pse prosto tekati, SO grozni, hehe. Je pa res, da tarnanje brez ukrepanja ne pomaga kaj dosti. Wink Je treba ukrepati, policija, sprej, bulerji in tako dalje. Wink

Citat
Motijo pa me in to zelo lastniki ki vzamejo v narocje lajajoce cucke, ali se bolj tisti, ki jih kar pustijo, da lajajo in se repencijo. Ti me motijo zato, ker imajo nevzgojene pse in jim za to ni nic mar. Da bi se vsaj trudili to popravit... eh kaki. Njihov lajez pa vpliva na mojega psa, ki se iskreno povedano kar prestrasi in ne razume kaj se dogaja, saj je sel samo lepo mimo in to celo par metrov vstran. Pac moj je se mladic in se taksnih reakcij     ih psov kar prestrasi, njihovi lastniki pa meni nic tebi nic, kot da je to povsem normalna stvar, da se njihov pes dere na vse pretege sredi ulice, ce gre kaksen pes mimo.

Jah, nic. V pasjo solo pa socializirat psa, da se bo navadil, da obstajajo tudi psi, ki lajajo na druge pse. Simpl! Ne vem zakaj je potrebno iz tega delati cel halo. A zdaj morajo biti pa vsi tiho, ker se en boji lajanja. Ne sme se trobit, ker se drugi boji trobljenja. Ne sme se kihnit, ker se tretji boji kihanja. V dezju se ne sme nosit deznika, ker se cetrti boji deznikov... Svasta. Kar naprej trobite o socializaciji majhnih psov in gor in dol, levo desno, oh in sploh kako so VSI drugi nevzgojeni, samo vasi so pa u iber socializirani. Ampak poglej, bojijo se lajanja. Pa dajte bit resni no. A zdaj bodo pa vsi hodili kot po jajcih, da visokost slucajno ne bodo doziveli kakega manjsega streska... Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes
Vsi psi naj bodo na striku ob srecanjih, pa je. Pa kaj potem, ce se uni dere. Naj se, glavno da ne more do tvojega. Ti pa svojemu dopovej, da ni cisto nic hudega, ce se pac en malcek malce zlaja. Prej bo dokapiral, da ne bo nic, lazje bo.
In kaj naj bi po tvoje storil lastnik lajajocega psa? Ga udaril? Potolazil? Zakaj? Da se TVOJ ne bo bal iti mimo?

Citat
Ker Nanook ti vedno postavljas vprasanja bom jaz tvojega obrnila...Zakaj pa naj bi bil pes v lastnikovem narocju?
Ce ga hoce en drugi pes napast to pripomore?Kako pol lastnik brani svojega psa ce ima roke zasedene?

Ja, pripomore. Pri meni je v dveh ali treh primerih, mislim da sem ga tolikokrat vzela v narocje, kar pomagalo. Iz meni neznanih razlogov se namrec noben od cuckov ni upal napasti psa, ki je bil pri meni v narocju, kaj sele, da bi napadel mene. Ampak to so bili ti trije (dva) primeri.
Sicer so pa se drugi razlogi zakaj naj bo pes v narocju. Pri nas se to imenuje cartanje. Kar me spomni na se eno zadevo-morda ste pa lastniki (quasi)velikih psov ljubosumni, ker se tamickani tako srckano lahko zgnetejo v narocje, taveliki pa ne. Grin Grin Grin
Ce imas psa v narocju, ti se vedno ostanejo noge za obrambo. Da ne omenjamo dretja.

Citat
Kaj se manjsi pes nauci,ce ga ob vsakem stiku z vecjim psom dvignejo?

Ne vem, nisem pes, pa tudi ne vem ce poznam kakega lastnika, ki to redno prakticira.

Citat
Hm,sej se ne delam mucenika,dalec od tega....IMAM PRAVICO DO MIRNEGA SPREHODA,na katerem se mi ni treba zagovarjati in braniti na vsakem vogalu.In ker mi je ta pravica odvzeta se bom zanjo borila:so dnevi ko prijazno vprasam ce se psa lahko povohata in so dnevi ko nesramno odvrnem da si moj pes ne zeli pasjevine(beri pasjega meso  )

Enako z moje strani. Ko na vprasanje "a se lahko povohata" dobijo odgovor "ne, ne mara psov", se zacne pa pridiga, da kako pa to, da pa to ni za nikamor, saj je vendar pes, pa vsi psi morajo biti prijatelji (kakopak, saj zivimo v pravljicni dezeli). V bistvu sploh ne gre za vprasanje v pravem pomenu besede, ampak zgolj za vljudnost, ker je ITAK logicno, da se psa pac MORATA povohati, ker to spada k socializaciji... Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes
In mi gre ze pocasi na zivce, da se moram na vsakem vogalu pregovarjati, da se moj pes pac NE bo vohal, ker mu NI do tega. Ce mu je, sam nakaze, in psa se povohata. Ampak folku se tega pac NE da dopovedat, so vzeli tisto "make love not war" malce prevec zares? Ali so pa falili cajt... Kdaj je ze bil Vudstok? Tam bi se lahko snifali po mili volji, je bilo moderno.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #132 : ponedeljek, 08.08.2005 : 01:59:24 »

Nanook beri kar pisem. Nisem rekla, da se boji lajanja, ampak da ga nenaden lajez kot izraz napada prestrasi. In ne, ne smejo ga udarit, tolazit, ampak je dovolj, da pokazejo kaksno reakcijo, da se tudi njim to ne zdi normalno. Ne vem, jaz mojega okregam ce laja brezveze in nikakor ne dopuscam tega. Pa se tretja stvar - nihce ne trdi, da je njegov pes najbolj socializiran in oh in sploh najboljsi, zase pa vem, da ga redno solam, berem knjige in se ukvarjam z njim, kar je veliko...
Problem ni v tem, da bi bil moj pes kaj boljsi, ampak v tem, da bom jaz odreagirala ob njegovem neprimernem obnasanju, tu pa govorimo o nevestnih lastnikih ki ne odreagirajo ali odreagirajo totalno narobe.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #133 : ponedeljek, 08.08.2005 : 07:48:41 »

Kako pa ves, da lajajo brezveze? In tudi ignoriranje je neka vrsta reagiranja.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #134 : ponedeljek, 08.08.2005 : 10:50:21 »

Sicer so pa se drugi razlogi zakaj naj bo pes v narocju. Pri nas se to imenuje cartanje.
No,super.Ker je to edini razlog ki si ga nastela pod vprasanje"Zakaj pa naj bi bil pes sploh v narocju" je spet postalo zanimivo v moji glavi....super,bogi majhni kuzki gre grd velik mimo,bogi bogi. Ali pa "Joj si kolesarja hotel prijet,je sel tako hitro(hop v narocje) bogi,bogi...."Ta fantek te je pa sigurno pocukal,bogi bogi....Ce res ne ves kaj se pes iz tega nauci (ker nisi pes) ti predlagam kaksno knjigo o pasji psihologiji,jih je dosti v knjiznicah.Pol pa mogoce tudi ne bos rekla,da bi moralo spadati v socializacijo to da pes ignorira napad nase....pa lahko zaradi meni to izvaja pekinezer:rencanje in lajanje z kazanjem zob je agresija na drugega psa!Kaksen pes bo sel mirno mimo ker je tak po naravi,kaksen pa ga bo hotel naucit kozjih molitvic.To je pa ze karakter psa in socializacija lahko le malo pripomore:ti lahko ublazis samo agresivno vedenje lastnega psa,ko bo pa ta napaden ali izvan je pa drugo.
Logiran
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 24   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Tema: Lastniki večjih / manjših psov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines