mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 22.09.2024 : 20:00:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Kuža+muca
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 28   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kuža+muca  (Prebrano 70802 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
flatka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 597


« Odgovor #150 : sreda, 25.05.2005 : 17:42:59 »

samo, da je sedaj vse v redu z Łyro! Koliko je pa stara? Če je že starejša boš potrebovala malo več vaje. Ko boš šla na sprehod jo imej na vrvici. V bližini poišči kakšno muco, ki se v današnjih dneh sonči na soncu. Z Łyro pridi bližje in, ko boš videla, da bo zagledala muco ji to prepovej. Pri nas pomaga: ˝Ne- Ne smeš!˝ Pri psu moraš le ujeti pravi trenutek. Ko ti steče za muco je že prepozno, takrat jo ne ustaviš!
Sicer jo boš morala verjetno skos opozarjati, ko bo zagledala muco, vendar bo vseeno bolj premišljena in ne bo v tistem trenutku stekla za muco.
Logiran
Łyra
otrok do 14 let
**
Spol: Ženska
Sporočil: 76


« Odgovor #151 : četrtek, 26.05.2005 : 06:51:28 »

Hojla!

samo, da je sedaj vse v redu z Łyro! Koliko je pa stara?

Lyra bo julija dopolnila 2 leti. Tisto z mačko in avtom pa se je zgodilo prib. pri pol leta.

Najlepša hvala za nasvet! Kiss Bom poskusila! Upam, da bo delovalo. Naj povem še, da se Lyra uboga če z resnim in ostrim glasom rečem: "NE, Lyra! Pusti muco!" Ampak to deluje samo na sprehodu! Roll Eyes Doma (ko me slučajno ni zraven) ona izkoristi trenutek in se z vso močjo zažene v mačko! Potem pa laja in renči, sosedje (ki so zelooooo nestrpni) pa se pritožujejo nad glasnim psom. Angry

Lp, Ana & Lyra
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #152 : četrtek, 26.05.2005 : 11:06:23 »

WildAngel: ne, zdaj nimam več dobija - sem bila preveč navezana na mojega zadnjega in bi novega samo preveč primerjala in novi kuža bi verjetno zaradi tega trpel. Zdaj sem si vzela Malinois-a, ker sem zasledila, da je po karakterju dobermannu zelo podoben. In res je, zdaj imam mojega Mali-ja eno leto in je res po obnašanju dobermannu zelo podoben.

Glede nagobčnika: nikar nataknit nagobčnika kar tako na nos! Vzemi v eno roko nagobčnik, v drugo pa kos klobase ali druge dobrote v velikosti, da jo lahko daš skozi sprednje rešetke nagobčnika (idelealne je plastičen nagobčnik, ki je bolj mehek od kovinskega in je dosti boljši od najlonskega - pri tistem kuža težko odpre gobec. Pri plastičnem lahko kuža normalno odpre gobec in diha. Samo odstani notranji spredni del nagobčnika - boš videla, da ima spredaj 2 stene, notranjo se lahko odstani. Glede velikosti, pelji psa v zoo-shop in probaj tam, cena je okoli 1000 sit.). Ko bos hotela dati nagobčnik na nos, daj spet komando, npr. "nosek" ("nagobčnik" je malo dolgo) in daj počasi nagobčnik gor in takoj za nagobčnikom pokaži salamo, da jo psička samo dobi go gre s nosom čisto do konča nagobčnika im med rešetkam dobi klobaso. Dobor je, če jo prej daš v sedi, da se ti nemore odmakniti nazaj - stena za njo. Daj nagobčnik spet dol, hvali jo in naredi spet isto vajo. Po par vaj boš opazila ko boš držala nagobčnik proti psu in dala komando "nosek", bo dala sama gobček notri, da dobi skozi rešetke spet pohvalo. Ko bo to znala ji zapreš nagobčnik, greš par korakov, spet klobasa skozi rešetko in nagobčnik spet dol ...itd. Dokler nebo to za njo čisto normalno. Šele potem začni s vajo "muča".
Logiran
soncica
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 50


« Odgovor #153 : četrtek, 26.05.2005 : 15:36:59 »

Hojla ...

No mene tut zanima tale problem. Imamo mačko, staro 16let, ki je bila v svoji mladosti ZELO, ZELO huda. Okoli hiše ni bilo niti enega mačka, niti enega ptiča, niti enega psa. Vse je "prebutala" kar ji je prišlo pod tace.
No in jast bi pa psa. In me je kr mal strah, če po pravic povem.
Res je, da se sedaj že starejša, ampak nebi si upala trdit, da ima sedaj dobre odnose s kožati.
Ptiče in miši sicer sedaj mamo okol hiše, pa tudi martinčki se sprehajajo naokoli z repi... prej smo imeli namreč brezrepe, ampak vseeno.
Je pa res, da živim eno hišo naprej od naših, kjer kraljuje tudi mačka. Za zdej sem v svojem stanovanju samo med vikendi in mačka se z veseljem preseli kar h nama. Tako, da ne vem kako bi tole lahko izpeljala, da bi blo fajn in simpatično.
Zemljišče sicer mislim ogradit, a veste da maček vedno najde še kje kako luknjo za na obisk prit.

Kakšne izkušnje, mnenja?

Lp sonček
Logiran
flatka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 597


« Odgovor #154 : četrtek, 26.05.2005 : 22:49:53 »

soncica, mogoče zna biti problem, saj bi muco šok, ko bi videla mladega, nagajivega, navihanega psa. Ker je že toliko stara mislim, da nima smisla navajati na prijateljske stike s psom. Ona že ima izoblikovan način življenja.
Po drugi strani muca ne bi več hodila k vam. Vendar bi se morala to tudi na novo navaditi, saj je to območje del njenega teritorija, ki bi ga zasedel nov član družine.
Ne vem pa zagotovo trditi kako bi vaš muc reagiral.
Verjetno bi bilo fino narediti ograjo, saj bi bilo že s tem nekaj novega in bi mu le otežili prehod.

Ne strinjam se popolnoma, da starejši živali kvariš mir. Kot na primer, da starejšemu psu ˝prilepiš˝ na rep mladega, nagajivega kužka. Pri psu je verjetno še večja zamera in kvariš njegov mir.

Sicer je vaš muc le doma v sosednji hiši in bo še naprej kraljeval tam. Pri tebi bo pokukal skozi ograjo in ugotovil, da ni kaj preveč varno in se bo odmaknil.
Strinjam se s tem, da dobite v hiši novo veselje, kosmatinčka  Smiley, vendar ne silite muce, da ga bo sprejela. Se bo že sama odmaknila.

Lp
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #155 : petek, 27.05.2005 : 15:18:30 »

zadnič sem probala tisto z mojo sobo, ampak ni bilo kej preveč uspešno, ker je pes skoz streml v mačka - prvezala sem ga za balkonsko ograjo in hotela, da da prostor zraven mene, ki sem se učila. maček je šel pa pod mojo posteljo in veselja je bilo konec. da bi pa psa spustila pa ni šans (nagobčnika še nimam), pa še maček bi ga lahko popraskala, če ne to bi se pa podriskal pod posteljo (kako naj pa tam spucam, pa smrdelo bi še 100 let! tako, da sem psa dol nagnala, mačka pa ven nesla.

poslušte to foro!!! Grin Cheesy sosedi imajo sva majhna mešančka, ki sta oba prov "pametna". no in zadnjič sva bila s fantom na dvorišču zraven pa maček. pa pride sosedov pes in maček ga je napodil Cheesy Cheesy začel je laufat proti njemu, dokler pes ni odšel, maček je pa nato prišel nazaj...ja halooo...tuki se vidi, da se mačkon ne boji psov, ampak le naše sitnobe...al pa mogoče zaradi velikosti...

uglavnem danes je maček šel mimo psa in stekel po stopnicah pa fabija sploh ni kej reagirala Huh mogoče je preveč utrujena od vročine Wink

lp
Logiran
flatka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 597


« Odgovor #156 : petek, 27.05.2005 : 19:09:06 »

Citat
pa pride sosedov pes in maček ga je napodil   začel je laufat proti njemu, dokler pes ni odšel, maček je pa nato prišel nazaj...ja halooo...tuki se vidi, da se mačkon ne boji psov, ampak le naše sitnobe...

 Grin, tudi sama sem že videla takšen primer. Pri tem gre verjetno za teritorij. Vsak muc si prisvoji svoje območje in ga tudi brani. S Fabijo si teritorij delita, saj ve, da tudi ona živi tu, druge zunaj pa spodi.

Citat
al pa mogoče zaradi velikosti...
Ja verjetno, saj se ne bi zunaj spravila na kakšno dogico.  Tongue

Citat
uglavnem danes je maček šel mimo psa in stekel po stopnicah pa fabija sploh ni kej reagirala  mogoče je preveč utrujena od vročine

Saj počasi se tudi Fabiji ne bo dalo več ukvarjati z muco. Najslajše je tisto kar je novo in prepovedano. Več ko bo imela takih utrujenih, vročih dni, hitreje bo ignorirala mačko.
Mislim pa, da ju boš težko spravila skupaj. Nekateri so si pač usojeni, nekateri pa ne. Zate bo že velik napredek, da se bosta ignorirali in hodili vsaka po svoje po hiši. Pa tudi, če se izogibata!!!
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #157 : ponedeljek, 30.05.2005 : 11:22:16 »

mah...včerej je bila cel dan od doma, pa na Hrušici in je bila ful zmatrana... Zvečer je pa doma še vseeno na skrivaj odšla v zg. nadstropje zaganjat mačka, ki se je na srečo skril po dposteljo!

nič ne bo
Logiran
flatka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 597


« Odgovor #158 : ponedeljek, 30.05.2005 : 14:20:47 »

WildAngel ne obupaj, če želiš imeti obe dve!!!
Saj pravim verjetno bosta morali biti izolirani, z vzgojo Fabije doseži vsaj to, da bo domačo muco ignorirala. Ne sili ju pa v prijateljstvo!  Wink

Ali kaj veš, če sta imeli včeraj bližnje srečanje, ali je šlo takoj za napad muce? Verjetno jo je takoj spodila pod posteljo, ali ni šla Fabija tudi pod posteljo, ali je pre nizka postelja za Fabijo?

Lp
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #159 : ponedeljek, 30.05.2005 : 14:47:11 »

Fabija je vedela, da sem mačka nesla gor in je ves čas stala spodaj na hodniku. jaz sem bila v kopolnici in takrat se je čisto potiho izmuznila gor, poiskala mačka, ki je takoj zbežal. ja postelja je prenizka. sicer sem pa takoj pritekla gor in fabija se je takoj obrnila, ker je vedela, da ga je polomila.
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #160 : ponedeljek, 06.06.2005 : 09:07:54 »

Citat
Včeraj smo dobili majhno psičko, novofundlanko, stara je 7 tednov. Tam, kjer smo jo dobili niso imeli mačk, torej se je prvič srečala z njimi tukaj, saj živimo na kmetiji. Imamo pa 5 že popolnoma odraslih mačk, mladičev nič. In včeraj, ko je bila psička prvič zunaj, je ena muca prišla kot ponavadi k hiši in psička je pač kar tako skočila proti njej, meni se je zdelo bolj tko igrivo, ne pa kar zares  samo ne vem vredu. Mačka se je seveda našopirila, ker niti ni vajena psa, tudi nobena druga ni.
Mene pa zelo skrbi, saj je zvečer psička kazala že večje zanimanje za mačke in je enkrat skočila tak proti eni in se mi je zdelo, da jo je hotela uščipnit  Pa spet ne vem, ali je to le igra, ali pa jih hoče res napasti  Vsi prejšnji psi so namreč napadali domače mačke, eden je eno celo ubil  Zato pa bi sedaj jaz rada to spremenila, samo ne vem kako... Rada bi, da bi pac bili čist kul eden do drugega, ne pa da bi mogli vedno pazit, da ne bo psička  katero poškodovala ali celo ubila.
Sploh ne vem, kako naj se s tem problemom spopadem  Imate kakšno idejo? Izkušnje? Premišljevala sem že, da bi si nabavili muco, mladička, in da bi se mogoče tako navadila? Po drugi strani pa je mladiček mucek še mali in se bojim, da bi takšnemu že v igri škodovala.
 
 

Kaj mislite o tem?

Lp
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #161 : ponedeljek, 06.06.2005 : 09:43:26 »

jaz mislim, da se psička želi le igrati, saj je še mlada... mislim, da odrasli mački ne bo nič nraedila. bolj pazi, da ne bo mačka psički kaj.

drugače pa preberi to temo... mislim, da pri tebi ne bo kakega večjega problema. naj bodo skupaj - pod nadzorom.
Logiran
Tripikice
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #162 : ponedeljek, 06.06.2005 : 10:35:42 »

Pri nas imamo enak primer. Mislim, da se Duka zaenkrat z mačkom le igra. Postavi se pred mačka in ga gleda, pa ga malo obkroži in čaka na Pikojevo reakcijo.  Cool Če bi bil Piko na miru, bi bilo verjetno vse vredu, čez čas je po mojem, več ne bi zanimal. Problem pa je v tem, da je Duka že zdaj 2x večja in močnejša od mačka, zato se je le-ta vedno znova ustraši in začne bežat. Za Duko pa nič lepšega... Cheesy Cheesy Cheesy In tako se preganjata cele dneve.  Shocked Angry Zdaj se je Piko začel umikati na sosednje dvorišče Sad, od tu se pa ne gane, ker ga Duka pravzaprav zanima in jo od tu lahko v miru opazuje. Smiley Včasih se jima celo posreči spati v neposredni bližini, Piko npr. na stolu, Duka pa zraven na tleh Smiley Smiley. Me prav zanima, kaj se bo iz tega izcimilo. Roll Eyes Upam samo lahko, da bo maček glede na to, da je star šele 10 mesecev, psihično zdržal tako dolgo, da se psica umiri.
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #163 : torek, 07.06.2005 : 10:12:49 »

Mi smo pred desetimi meseci k hisi prinesli majnhega igrivega svicarja.Doma pa smo imeli ze dve macki:mackona ki se psov sploh ne boji in jih preganja ter tecno macko ki hitro da kremplje ven.Verjetno scenarij za totalno polomijo...ampak sedaj zivijo vsi v popolnem sozitju. Smiley
Maja moj predlog je da se njihovem odnosu full posvecaj in okaraj tako macko ki se neprimerno vede do psicka (ga tepe s taco ali hoce opraskat,ali pregnat stran od hrane)kot novega prisleka-ne pusti mu da bi muco lovil,skakal v njo,jo hotel grizljat...
Pri nas smo takoj tudi uvedli hierarhijo...najprej sta dobili macki za jest in sele nato kuza,tako je takoj vedel kje je njegovo mesto v hisi.Zdaj zjutraj stojijo v vrsti pri skledi vode(vsi pijejo iz pasje)-najprej mackon,pol macka in na koncu pes Cheesy
Veliko bo v naslednjih mesecev konfliktnih situacij,vendar v roku pribl.5 mesecev vse mine,verjami.Vse kar moras uloziti je veliko truda in potrepljenja.
Pri nas sta se macki hitro prilagodili in ugotovili kaj narediti da jih bo pes pustil pri miru;sedaj ne bezita vec pred njim ker sta zgleda ugotovili da ce ne teceta pes ne tece za njima,ko gresta mimo ali pod psom visoko mijavkata v stilu "sem majhen muc ki ti ne zeli nic hudega"...no,edino muca ni se cisto sigurna tako da gre k psu ko ta trdno spi in ga celega prevoha,od repa do glave.Me prav zanima kaj si misli.So pa tudi tenutki igre ko zanalasc skaceta okoli psa in pol jih malo on lovi pa malo one njega.
Pri nas je tako zraslo neko prijateljstvo med mackami in psom,lahko pa bi se samo ignorirali med sabo.To odlocitev je najboljse prepustiti zivalcam samim.
Kot prvo pa res popazi da si ne bodo kaj naredili,predvsem muce opraskale oci kuzku....
Lp,pa veliko uzitkov s kosmatinci Grin
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #164 : torek, 07.06.2005 : 10:25:56 »

Balu, jaz teh problemov nimam, sem le skopirala težavo, ki jo je imela runka in je odprla novo temo:

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,3345.0.html

Vseeno hvala za odgovor.

LP
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 28   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Kuža+muca
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines