Jajce- zvrkljano in pečeno+ kruh( dobi sigurno enkrat na teden)
Mleko- če dobimo kozje, ga dobi surovega, kravje dobi ravno tako z kruhom( moj nič ne driska
)
zelenjavo- ponavadi kuhano+makaroni+ovseni kosmiči in ostale žitarice
zelje, korenje, koleraba, paradižnik, peteršilj,cvetača
sadje- je pri nas posladek, jabolka , hruške, slive( brez pešk
),breskve( Damster še celo jagode hodi rabutat skozi ciprese, na sosedov vrt
)
Meso: govedina,teletina,piščančje( najraje ima drobovino-jetrca-mlinčke-srčke)puranje, divjačino, ribe(tudi merkatorjeve sardele- vedno zmešane med makarone da ne moreta prebitati ven
)
Mesa nikoli surovega ali pečenega vedno kuhano.
Če dajem olje dam žlico sončničnega, in včasih olivno
čeprav vse to še vedno ob briketih. Katere pa ponavadi naknadno vmešam med kuhano... drugače pristanejo izven sklede.
Sem pa zadnjič slišala še nekaj zanimivega, baje je dobro vmes nasekljati mlad regrad-surov( liste)...
je kdo že probal to?