Helouuu, Ru tukaj!
Najprej čestitke vsem ženskim predstavnicam ob prazniku
Moram povedat, da sem končno našu način, da se sam oglasim. Nad šeflo sem čist razočaran. Obljubila je, da bo ažurno in sproti objavljala vse novičke. In sedaj odkrijem, da o meni in mojem novem življenju ne veste skoraj nič
Pa naj začem na začetku, ko me je bilo kar malo strah, nisem bil glih zihr, kako bo v novem domu. V Horjul me je prišel iskat oberšefe in me pripeljal k eni na pol histerični ženskici, ki je sedaj moja šefla. Priznam prvi dan ni naredila glih pozitivnega vtisa name, ker se je cel čas režala na polna usta in izmenično lupčkala mene in oberšefeta
Joj sem si mislu, kjera luda kuča
Naslednji trije tedni so minili, tako da sem se jaz počasi navajal na nov dom, ki mimogrede ni tako slab
Šefla pa se je ceu čas sekirala ali dela stvari prav, ali zame skrbi vsaj tako dobro kot so v Horjulu, ali pojem dovolj, ali se gibljem dobolj, ali mi posveča dovolj pozornosti, ali so njene reakcije pravilne, ko se česa bojim? No v glavnem obnašala se je tako kot, da prvič vidi psa
No za piko na i me je eno soboto na vrat na nos odvlekla do vetkota, da imam zih vneta ušesa, ker sem otresal z glavo. Moja ušesa so bila itak zdrava. Čez par dni pa ji je končno usekalo, da mi je pri zapenjanju ovratnice pripela tudi dlako in da je bil to razlog za otresanje.
No tiste prve tri tedne sem tudi lahko veliko pojedel. Jaz namreč zelooooo rad jem
No potem se je pa oberšefe oglasu, da ni pripeljal prašička domov ampak psa in da v Horjulu niso veseli če so psi kot prašički. In na mojo žalost je šefla vzela to zares in se lotila moje prehrane z mikroskopsko natančnostjo, sedaj je vse preračunano v nulo, kaj in kdaj lahko kaj pojem. Groza, prej mi je blo bolj všeč!
Moram tud omenit, čeprav se vam bo morebiti zdelo smešno, no vsaj vsem mojim se to zdi blazno zabavno; jaz kuža Ru lulam na fantka in na punčko
Je to res tako nenavadno za fantka pri mojih 15 mesecih?
Aja pa še neki, česa vsega si tile moji ne izmislijo, kot da ne vejo da sem Ru. Kličejo pa me še z vsem ostalim možnim, napr. Rujčislav, Rujčolin, Smrdislav, Ritakosmata in včasih sem celo Lubicazlata
Joj kmau bi pozabu. Pozdravit morem tršico Xeno. No saj v soboto jo bom videl in ji bom lahko dal enga najbl slinastega lupčka, če ga bo hotla
V slinastem lupčkanju namreč ni bolšega kot sem jaz
No v glavnem v soboto sta me šla oberšefe in šefla vpisat v šolo, da bom šolan kuža
Joj tršica kakšno imamo sedaj doma, pametnjakoviča sta pogruntala, da bi bil jaz rad šefe (in to ni zraslo na njunem zelniku) ... Mislim dddd... itak, da sem jaz šef!
Celo soboto in nedeljo sem poslušal: "a si slišala kaj je rekla v šoli..." in "Kaj pa to počneš v šoli je rekla..."
No najhujša pa je bilo je bilo, da sta me kar naenkrat začela klicat z visokim glasom: "Rujči pridi sem, Rujči pridi no" Najprej mi ni blo nič jasno, kaj se jima je zbalinalo, potem sem pa slišal, da je tršica v šoli rekla, da so kužoti bolj ubogljivi, če jih pokličeš z visokim glasom. No in sedaj me tud oberšefe kliče z visokim glasom in prisežem, da ga je zadnjič en možakar pogledal tako kot ga gleda moja šefla. Mislim, živa groza, če bi to šefla vidla, bi čist ven padla.
Naj za konec povem še to, da me imajo v novem domu res vsi zelo radi in da radi priskočijo na pomoč kadar sta šefla in oberšefe zaposlene. Jaz pa tud nimam nič proti, če me kdo drug pelje na sprehod in mi nameni izdatno mero čohanja
Obljubim, da se še oglasim!
Ru