Rava, a ni čevapek eden od tvojih bivših prostoživečih abonentov?
Dobr si ga ti to nafutrala
ej, ženske, dejmo špegle zamenjat, ker tole ni noben čevapek
ko se uleže, je ena ogromna pleskavica, ne pa en zanikrn čevap
jst sem takega pojerbala
njega in njegovo sestrico je prej futrala ena gospa, jaz pa par shiranih v neposredni bližini.
živel je zraven kioska s fastfudom, kjer sta ga futrala dva kelnarja.
hrane sicer ni manjkalo, očitno pa je zraven pokasiral ogromno brc.
gospo je že resno skrbelo, ker sta muca nehala jest - onadva sta se futrala pri meni, "moji" pa pri njej.
prišli sva skupaj, ugotovili, da je brezveze, da obe hodiva futrat in tako sem jaz ratala še njuna služkinja.
sestrice ni več zaradi levkoze, Mačota se mi je pa grozno škoda zdelo, da bi se mu kaj zgodilo.
gospa je Mačota in sestrico futrala s premium hrano in kar se hrane tiče, jima ni čisto nič manjkalo.
jaz sem une siromake na začetku futrala samo s kitten hrano, ki jo je zelo pridno hodil zobat tudi Mačo.
zdaj so prav lepi okrogli (ne debeli), vendar je zima in mešam 15 kil hrane za odrasle z 10 kilami hrane za mladičke. ko bo topleje, bodo pa dobivali samo hrano za odrasle.
v takih primerih je treba nekako uskladiti finance in potrebe. ne morem si privoščiti kake superduper hrane za prostoživečke. v obdobju najhujše lakote je 7 mačkov (ok ajd, pa še kak sosedov) požrlo 25 kil briketov v mesecu in pol. zdaj je poraba veliko bolj zmerna.
za njih zdaj kupujem Animondo Rafine za odrasle (15 kil cca 32 evrov) + Animondo vom Feinsten Kitten ali pa Sanabelle Kitten (10 kil cca 38 evrov). poleg tega mixa jih skoraj vsak večer pocrkljam še s kako konzervico (trenutno bozita) ali surovim meskom. občasno pa jim naredim tudi malo mačjega mlekca za mladičke 4-8 tednov (kmr).
najbolj shirana od vseh sta Tarči in Gusarček. moja boga revčka