o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 29.11.2024 : 22:55:11
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
nakup psa
|
Rodovniški ali nerodovniški?
| Tema:
nerodovniški mladički?
Strani:
1
...
17
18
19
20
21
[
22
]
23
24
25
26
27
...
68
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: nerodovniški mladički? (Prebrano 189758 krat)
0 članov in 35 gostov pregleduje to temo.
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
Re: nerodovniški mladički?
«
Odgovor #315 :
torek, 27.09.2005 : 14:19:02 »
Citat: Nanook , torek, 27.09.2005 : 14:13:32
Angelina Jolie je posvojila otrocka, meni je to zelo lepo, tebi ni?
Ena naša sokrajanka tudi. In to iz Makedonije( cigančka). Res ima otroček topel in ljubeč dom..... kaj bo pa ko bo odrastel. Namreč pripeljala ga je v zelo konzervativno ksenofobično okolje.
Si predstavljate, kakšne možnosti bo imel ta otrok , ko bo odrastel ? Že sedaj namreč močno izstopa od svojih vrstnikov .
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
Sporočil: 481
«
Odgovor #316 :
torek, 27.09.2005 : 14:27:24 »
Citat: deteljica , torek, 27.09.2005 : 14:11:57
Drugiè, psi niso ljudje, zato nimajo teh sekundarnih nagibov za otroke. Poleg tega jim je kot vrsti normalno, da se množi samo vodlini del populacije- kar je ene 10 %, se pravi veèina je programirana za NEimet mladièe.
primernih otrok sploh primanjkuje.
leta in leta sem gledal svojo psico kako je nosila naokoli igracko(kao mladicka) delala gnezdo itd. in ceprav ni bila med zgornjih 10% si je zelela mladicke in mi ne mores reci da je bila programirana za neimeti oz. ze sama uporaba besede programirana za psa pokaze kako zelo podcenjujete pse(jih imate za butasta bitja brez misli, zelj, samozavedanja itd.)
aja tisti stradajoci malcki iz afrike pac niso primerni, naj pomrejo, ker neprimernih otrok mi nocemo a ne?
damayanti a je bolje da umrejo od lakote kot pa da izstopa iz nase popolne bele druzbe?
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
Sporočil: 1.357
«
Odgovor #317 :
torek, 27.09.2005 : 14:27:57 »
Citat: Bučka , torek, 27.09.2005 : 14:15:42
Jaz sem zato, da se pse primerja z ljudmi. In zato bi jih tudi večino kastrirala.
Ni slab ideja
.
tako bi vsajmalo zajezili pretirano naraščanje prebivalstva v nekaterih delih sveta in morda preprečili ekološko katastrofo,ki se nam nezadržno bliža
.
Ampak tudi če primerjamo ljudi in pse ,bi glede odnosa do naraščaja opozorila na eno dejstvo,ki ga spregledajo vsi tisti,ki mislijo, da psica čuti neko potrebo po ramnoževanju. Namreč, če bi šlo za to ,da imajo psi res vprogramirano ljubezen do mladičkov greste lahko z lahkoto v zavetiče in ji prinesete nekaj že narejenih zavrženčkov.
Pri tem boste spoznali,da se 99% psic nagon sproži šele z brejostjo.
Mnogim pa še potem ne in z gnusom strmijo v lastno leglo , ter seveda pičakujejo, da bo večino dela opravil njihov vodnik.
V primerjavi s psicami, ki mladičke brez spodbude pravih hormovov največ tolerirajo ,še raje pa napadejo je večina samic homo sapiensa čisto raznežena nad tujimi dojenčki.
Torej čeprav neradi priznamo , neka minimalna razlika v vedenju med canis domestica in homo sapiensom vendarle obstaja. Ko bom jaz naslednjič začutila nezadržno željo,da sosedu namesto hladnega "živjo", obvoham spolovilo in anus
, bom verjela da so te razlike izginile
.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #318 :
torek, 27.09.2005 : 14:30:06 »
daj, ddb, nehaj tupiti primerjave med psmi in ljudmi. To dvoje ni primerljivo.
Pes je stvar, ki jo kupis na trgu. Poskusi preko oglasnika kupiti otroka! Izberi barvo, starost... O psih odlocamo izkljucno njihovi lastniki. O otrocih sicer odlocajo njihovi starsi, vendar le do njihove polnoletnosti.
Otrok ne parimo po nasih zeljah. Verjetno jih se nimas, sem pa sigurna, da bi ti tvoji otroci zelo hitro povedali, da so casi, ko so starsi izbirali "paritvene kombinacije" za zdavnaj mimo. Pri ljudeh gre tudi za "zivljenje v skupnosti", ne le za to, da se dva sparita, ker sta ravno tisti trenutek najhujse potrebe dovolj blizu - beri: v nagonu. Psi se ne porocijo iz ljubezni in tudi potem ne zivijo skupaj do smrti, ne vzgajajo otrok do njihovega odhoda v sluzbo, ne pazijo na vnuke... Psica zivi v skupnosti s svojimi gospodarji, pes pa s svojimi. Kje vidis ti kaksno povezavo med psi in ljudmi? Se ti zdi, da samo zato, ker imamo lahko potomce tako psi kot ljudje, lahko potegnes crto med obojimi? Da bi ti clovek razlagal o "globljih" smislih cloveka ali psa, je skoda casa.
Le se ogovor na neumnost, ki kaze, kako si v resnici ozkogled in kako nimas pojma o zivljenju na tem svetu, pa vseeno si pridrzujes pravico trositi neumnosti tukaj.
Sprasujes me, zakaj nisem sla v zavetisce po otroka (imam dva odrasla otroka, zato se me tvoje vprasanje zagotovo tice). Zato, ker sem se zaljubila v moza, s katerim zivim skupaj ze 25 let, ker sva si oba zelela ustvariti druzino (uh, noben moj pes se ni izrazil te zelje, temvec vsi so kazali le zeljo, ziveti z mano, ne pa z mimoidocimi pasjimi prijatelji) in ker je point druzine tudi otrok, sta se rodila dva. Oba imata razciscene pojme o tem, kaj je to pes, kaj so otroci, kaj smo odrasli in kako poteka produktivna veriga pri psih in pri ljudeh. Lahko pa ti zagotovim, da sem imela vse pogoje za oskrbo in vzgojo svojih dveh otrok, pa tudi veliko zeljo po znanju vsega moznega, kar k taki oskrbi in vzgoji spada. Tezko bi rekla, da je imel kateri od psov zeljo po novih znanjih s podrocja skrbi za svoje potomstvo. Prav tako nisem pri nobenem zasledila pretirane zelje po mladicih, razen pri psicah v obdobju gonitve.
Kot je videti, ti niso jasne razlike med zensko in psico, prav tako ne med moskim in psom. Zalostno.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
deteljica
rad prihajam sem
«
Odgovor #319 :
torek, 27.09.2005 : 14:31:27 »
Citat: dogue de bordeaux , torek, 27.09.2005 : 14:27:24
aja tisti stradajoci malcki iz afrike pac niso primerni, naj pomrejo, ker neprimernih otrok mi nocemo a ne?
damayanti a je bolje da umrejo od lakote kot pa da izstopa iz nase popolne bele druzbe?
Nisi dojel. Zelo radi bi jih posvojili, a zaradi administrativnih ovir jih ne morejo.
Kar prijavi se za posvojitev, pa boš videl, da boš otrok ahitreje in mnogo enostavneje naredil po naravni poti, kakor prišel med prvih 100 čakajočih za posvojitev.
Logiran
Tara04
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #320 :
torek, 27.09.2005 : 14:37:14 »
DDB: Tvoja psica je bila namišljeno breja ko je nosila okoli igračke in to potrjuje da je zadeve nagonska ker je to počela tudi moja in zdaj ko je sterilizirana tega ne počne več ker nima več tega nagona. Zakaj pol ženske po menstruaciji ne zibamno plastične punčke??!!
Ala, ala razmisli malo!!!
Glede Angeline Jolie je zadeva zelo lepa, zdaj je posvojila se punčko ki je baje okužena z HIVom, ampak ona ima denar in je slavna zato je za njo in njene otroke to malo lažje.
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
«
Odgovor #321 :
torek, 27.09.2005 : 14:40:19 »
deteljica ti imas samo zeljo polizati sosedovo splovilo a ne?
Nikoli nisem napisal da imajo psi enako kulturo kot ljudje. Vecina psic zelo rada sreca tuje mladicke(vsaj moje dve psice) in so ob njih resnicno materiske in prijaze niti tace ne polozi na njih ne pa da bi jih napadla. To da cist vesela z repom miga pa da mi skor roko utrga samo da bi ga lahko povohala ne pomeni da ga tolerira ampak da uziva ob njem in se kot zenske cisto raznezi.
Jana zakaj pes in psica ne zivita skupaj? ker jih mi locimo. Po cem sklepas da med sabo ne moreta imeti ljubezni? pes je enako socijalno bitje kot clovek in mislim, da si enako zeli mladice, vnuke in da tudi samca za skupno zivljenje. Strinjam se s tabo samo pod pogojem da mi lahko zagotovis da ti je psica rekla da nima zelje po mladicih, ker kolikor vem misli ne znas brati.
Tara zakaj pa potem puncke tako rade nosijo plasticne dojencke naokoli?
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
«
Odgovor #322 :
torek, 27.09.2005 : 14:41:27 »
Pa oprosti da dodajam se eno sporocilo. Jana tudi ljudje nimajo zelje iti z vsakim clovekom ki ga srecajo in tako tudi psi nimajo te zelje.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #323 :
torek, 27.09.2005 : 14:46:35 »
Citat: dogue de bordeaux , torek, 27.09.2005 : 14:27:24
Ne razumeš kaj sem hotela povedat.
Ona je zadovoljila svoj materinski nagon. V kakšno družbo bo pa pahnila tega ubogega otroka pa ni pomislila. Zame je to egoizem.
Jaz bi najprej pomislila, kaj je dobro za otroka. Sploh če bo otrok odraščal v konzervativno ksenofobičnem okolju. Koliko pozitivno bo to uplivalo na njegov psihični razvoj. ( dobro je vsem znana splošno slovenska problematika in obširni pogled na rome.....) In ta otrok je rom..... in se ne bo pisal Jolie( nič ne ciljam na tvoj post nuki
)...
Pri produciranju nerodovniških mladičev gre pa prav tako za egoizem in to lastnikov. Pa še za nečimrnost zraven.
Vsi samo razmišljajo kakšni lepi majhni kužki.... ja vsak maldiček je fletkan, ko pa odraste je pa zmiksano ščene in fuj- fej smrdljiv pes
... potem pa v avto in nekje na samem " marš napolje"
Pa imamo vsako leto probleme z prepolnimi zavetišči itd.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
«
Odgovor #324 :
torek, 27.09.2005 : 14:49:01 »
Citat: dogue de bordeaux , torek, 27.09.2005 : 14:40:19
Vecina psic zelo rada sreca tuje mladicke(vsaj moje dve psice) in so ob njih resnicno materiske in prijaze niti tace ne polozi na njih ne pa da bi jih napadla. To da cist vesela z repom miga pa da mi skor roko utrga samo da bi ga lahko povohala ne pomeni da ga tolerira ampak da uziva ob njem in se kot zenske cisto raznezi.
Nekater tvoje izjave kažejo, da je tvoje poznavanje naravnega vedenja psov zelo pomanjlkjivo.
vedneje tvojih psic do tujih mladičkov pa ne kaže nič drugega kot to, da sta stabilni in dobro socializirani.
O tem da res verjameš v podobnost med človečkim in pasjim spolnim vedenjem pa me boš prepričal šele takrat ,ko bo tvoja partnerica potrdila, da se zanjo zanimaš le ob plodnih dneh
.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #325 :
torek, 27.09.2005 : 14:52:23 »
DDB.
Prosim nehaj take pokat
Moja psica (5 mesecev) je tudi še včeraj prenašala enega gumijastega psička....
Potem sta se pa z Damčem nekaj lizala po gobcih
....... mogoče ga je nagovarjala , da si želi otroke
Danes ima pa tisti gumjasti psiček odtrgano glavo
Logiran
Nanook
midi
Spol:
Sporočil: 7.399
NS Lama Tari
«
Odgovor #326 :
torek, 27.09.2005 : 14:53:46 »
Hehehe, mogoce je pa z odtrgano glavo eden od njiju zelel povedati, da se ni pripravljen/a imeti druzino...
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Bučka
rad pišem
Spol:
Sporočil: 386
«
Odgovor #327 :
torek, 27.09.2005 : 14:59:10 »
Citat: Nanook , torek, 27.09.2005 : 14:53:46
Hehehe, mogoce je pa z odtrgano glavo eden od njiju zelel povedati, da se ni pripravljen/a imeti druzino...
neee, on je hotel imeti avtoček, ona pa dojenčka! Očitno gre za dva še zelo nezrela psa...
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
«
Odgovor #328 :
torek, 27.09.2005 : 14:59:26 »
ja to je nekakšen imaginarni splav.
Logiran
Tara04
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #329 :
torek, 27.09.2005 : 14:59:52 »
DDB: zakaj se pa fantki igrajo z avtki? a zato ker hočejo avto za otroka?
Logiran
Strani:
1
...
17
18
19
20
21
[
22
]