mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 28.06.2024 : 14:16:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Rodovniški ali nerodovniški?  |  Tema: nerodovniški mladički?
Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 68   Dol
Natisni
Avtor Tema: nerodovniški mladički?  (Prebrano 178381 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
Tara04
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 481


« Odgovor #330 : torek, 27.09.2005 : 15:05:41 »

Aja, pa se to zakaj ločujemo samce in samice?
Hvala bogu ki če ne zaradi njihovega NAGONA bi doma imeli polno mladičev!! Grin
Logiran
Bučka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 386


« Odgovor #331 : torek, 27.09.2005 : 15:08:11 »

DDB: zakaj se pa fantki igrajo z avtki? a zato ker hočejo avto za otroka? Grin Grin

pri fantkih je vse bolj simpl: oni bi pač imeli avto, mislim, da ni nobenega ozadja  Grin
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.332


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #332 : torek, 27.09.2005 : 15:37:52 »

Pa oprosti da dodajam se eno sporocilo. Jana tudi ljudje nimajo zelje iti z vsakim clovekom ki ga srecajo in tako tudi psi nimajo te zelje.

Sumim, da v resnici se nisi imel ne psice, ki se goni in ne psa, s katerim bi tako psico srecal. Da si vedenje psic med prenasanjem igrac razlagas po svoje, si ze povedal. Moj pes je tudi prenasal medvedka in kopal po leziscu, pa lezal na zogici (mogoce je bil pa v resnici kura), pa mi ni padlo na pamet, da si morda zeli mladica. Se enkrat - bil je pes, tipicen predstavnik pasje populacije. Psice ga niso zanimale vse do trenutka, ko je srecal kaksno "vroco". Vecinoma so psice vroce dvakrat po nekaj dni na leto.

Tudi tisti psi, ki zivijo skupaj, niso "pasja zakonska skupnost". Par (nekastriran mesanec, podoben bokserju in nesterilizirana mesanka, podobna tt), ki je zivel skupaj v nasi hisi nekaj let, ni kazal nobenih znakov "pasjega druzinskega zivljenja", kot bi se po tvoji logiki za pasji par spodobilo. Vsak sta spala na svojem koncu bajte (vsak si je sam izbral plac), jedla sta sicer drug drugemu, vendar le takrat, ko lastnik sklede ni gledal (beri: kradla sta si). V vsakem trenutku sta se prerivala za naklonjenost cloveskih domacih (beri: mojo in moje druzine), pa pri tem izpodrivala drug drugega. Razen v dneh gonitve nista tiscala veliko skupaj, prav tako psa psica ni zanimala kot spolni objekt, razen v dneh gonitve. Prav tako obratno. Ni bilo treba nic povedati ali misli brat. Preveckrat si najbrz gledal Beethowna.

Ja, res je, da ne gremo z vsakim clovekom, vendar je tudi res, da gre vecina psic v casu "nevarnih dni" z vsakim psom. Od kod pa mislis, da je toliko mesancev, ki so plod "upsov"? Od storkelj, boga ali iz ljubezni zagotovo ne. Psica bo sla med gonitvijo brez zadrzkov s sinom, ocetom ali bratom, lahko tudi s potepuhom Cheesy. Tezko verjamem, da se v slovenskih druzinah "parijo" druzinski clani kar povprek. Trdis morda to, ko enacis pse in ljudi?

Pa razlozi malo tole:
... pes je enako socijalno bitje kot clovek in mislim, da si enako zeli mladice, vnuke in da tudi samca za skupno zivljenje...
Po temle citatu mislim, da je bolje, da gres pred parlament protestirat, ker nasa drzava psov ne uposteva tako, kot jim pritice - torej, omogocimo jim skupno zivljenje z njihovimi izbranci, dajmo jih s povodcev, saj res ne moremo mi voditi okrog osebkov, ki so na isti lestvici z nami, omogocimo jim volilno pravico ter stanovanja za njihove pasje druzinske skupnosti!
Daj, oslarija.

Vecina psic zelo rada sreca tuje mladicke(vsaj moje dve psice) in so ob njih resnicno materiske in prijaze niti tace ne polozi na njih ne pa da bi jih napadla. To da cist vesela z repom miga pa da mi skor roko utrga samo da bi ga lahko povohala ne pomeni da ga tolerira ampak da uziva ob njem in se kot zenske cisto raznezi.
Se ena oslarija.
Imam tri psice, prej pa sem imela samce. Do sedaj se nobeden med njimi ni pokazal pretiranega zanimanja za mladice, zelje po skupnosti, materinske ali ocetovske naklonjenosti, prav tako nisem pri nobenem opazila kaksnih znakov raznezenosti. Tega tudi v bodoce ne pricakujem od njih.
Manjsa psica se velikim psom umakne, majhne pa povoha (ni vazno, ali so mladici, psi, psice...), srednja bi vsakega povohala, vendar potem hitro psa ignorira in posveti vso svojo pozornost cloveskemu spremljevalcu, najvecja bi se z vsakim malo poigrala, naj bo le-ta majhen velik, mlad, star, pes ali psica. Lahko mi verjames, da svoje pse zelo dobro poznam.

O tvojem cudnem pojmovanju obnasanja psic in psov govori tole:
pes je enako socijalno bitje kot clovek in mislim, da si enako zeli mladice, vnuke in da tudi samca za skupno zivljenje. Strinjam se s tabo samo pod pogojem da mi lahko zagotovis da ti je psica rekla da nima zelje po mladicih, ker kolikor vem misli ne znas brati.
Logiran

Tara04
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 481


« Odgovor #333 : torek, 27.09.2005 : 15:47:08 »

No, se zgodi da tudi ko načrtno parimo si pes in psica nista všeč in se ne parita. Poznam nekaj takih primerov in tudi pri starših naše tamale je bilo treba posešt po umetni oploditvi.
V glavnem pa se strinjam z Jano.
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #334 : torek, 27.09.2005 : 16:11:09 »

Hm,kaj se samo meni zdi primerjeva med psom in clovekom cisto mimo...pravzaprav solh ni mimo,ne bi je smelo sploh bit.Moj mozgan sploh ne steka kako naj to premelje,ker ni smisla.Jaz bi zakljucila to smer debate ze pri prvem postu DDB in si v mojih mislih rekla:"Ah,otrok."
LP
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #335 : torek, 27.09.2005 : 16:18:58 »

Mali fanteki se tudi radi igrajo z dojencki(preden se zavedajo da je to za punce) pa tudi zato, ker moski nimajo takega materinskega nagona(tudi pozneje v zivljenju ima vecina fantov raje avte kot otroke, zenske pa raje otroke.
Jana glede tega, da gre vecina psic z vsakim psom ne morem zanikati. Lahko pa povem, da je moja psica veckrat kakega samca opozorilno zagrabila ko jo je hotel "posiliti". So pa tudi primeri ko zenske hocejo iti z vsakim, ki ga srecajo(cipe).To da tvoja dva psa(pes in psica) nista bila zainteresirana drug za drugega pa je verjetno rezultat tega, da nista sama drug drugega izbrala ampak sta bila prisilno zdruzena od tebe. Glede incesta(sestra in brat) le nekaj stoletij nazaj ni bilo to nic nenavadnega(pri ljudeh) oz. veliko plemicev sploh ni imelo druge moznosti. Vendar pa sedaj nasa kultura in zakonska dolocila to prepovedujeta(kot sem ze prej napisal, da nikoli nisem trdil, da je nasa kultura enaka pasji, samo to, da ne moremo trditi, da psi nimajo zelj, custev in samozavedanja in da je vse kar delajo le rezultat njihovih nagonov).
Balu nisem otrok, ti se obnasas kot otrok, ce je vsak, ki ima drugacno mnenje od tebe(ceprav mi znanstveno nobeden ne more dokazati, da se motim) za tebe otrok.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #336 : torek, 27.09.2005 : 16:31:08 »

da je moja psica veckrat kakega samca opozorilno zagrabila ko jo je hotel "posiliti".

Ne boš verjel...  moj  Damster ( -> samec)je tudi  že  zagrabil  kakšnega psa ko ga je hotel posiliti. Grin Grin Grin



Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #337 : torek, 27.09.2005 : 16:34:26 »

Mali fanteki se tudi radi igrajo z dojencki(preden se zavedajo da je to za punce)
Malim fantkom ucepi v glavo druzba da je to za puncke!

 So pa tudi primeri ko zenske hocejo iti z vsakim, ki ga srecajo(cipe).
Hm,brez slabsalnic in zaljenja se praviloma rece prostitutke.Mislim pa ,da je za njih to delo in moznost prezivljanja,saj so tudi placane.Zacni spostovat vse ljudi ne glede na to kaj delajo,kaksnega splola so in barve.Samo se Rugelj mi rabi....

Ves zakaj ta primerjava sploh ne deluje-ker psi niso ljudje.Ne zivijo po istih zakonih,pricakovanjih,komunikaciji,....Od kod pa tebi potreba da vse poclovecujes?Je tako lazje razumet,ker ljudje smo ja najboljsi in vsa ziva bitja so nam podobna?Ko bos odratel bos spoznal ,da za razumevanje ni potrebna primerjava.Vsi smo razlicni,in clovek je le ena od cudovitih bitji,ki zivijo na tem planetu.Zgolj ena.
LP
Logiran
oliver
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


WWW
« Odgovor #338 : torek, 27.09.2005 : 16:41:13 »

Kako je že naslov te teme?  Huh
Govorimo o ljudeh ali o psih?  Undecided
Lp K
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #339 : torek, 27.09.2005 : 17:03:44 »

Kako je že naslov te teme? Huh
Govorimo o ljudeh ali o psih? Undecided
Lp K

DDB  nas  namerava prepričat , da smo v zmoti Wink  in da imajo naši psi  željo po družini, avtomobilih  in  službi. Wink

p.s. Kaj bi dala  , da bi moja psa namesto mene  hodila v službo, jaz bi se pa celo dopoldne doma valila na kavču......  prisežem , da ne bi nič  zgrizla in zdemolirala......  ah  ja Roll Eyes  to  bi  bil  življenje.
Logiran
n3wfka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 343


« Odgovor #340 : torek, 27.09.2005 : 17:04:03 »

Nekaterim so se očitno skisali možgani (od vremena mogoče  Huh ) ali pa hočejo na vsak način odkriti Ameriko v pasji psihologiji.   Roll Eyes

DDB, znanstveno ti je že Jana (in kdo drug) dokazala, da se motiš. Če ti to ni dovolj, pa si pojdi kakšno knjigo prebrat. Ves čas trobiš, koliko knjig si prebral. Očitno nisi od njih nič odnesel (ali pa si izmišljuješ).  
Angry

Lp
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.332


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #341 : torek, 27.09.2005 : 17:04:18 »

Hehehe, znanstveno ti ne bo nobeden dokazoval, da se motis. Tako pomembno tvoje mnenje ni in ce sem odkrita, je precej osamljeno.

Mali fanteki se tudi radi igrajo z dojencki(preden se zavedajo da je to za punce) pa tudi zato, ker moski nimajo takega materinskega nagona(tudi pozneje v zivljenju ima vecina fantov raje avte kot otroke, zenske pa raje otroke.

Posplosujes, ker si verjetno vzgojen v patriarhalni druzini, kjer je delo in odlocanje razporejeno po "spolih". Za tale zgornji citat tudi ti nimas nobenih znanstvenih podlag.

Jana glede tega, da gre vecina psic z vsakim psom ne morem zanikati. Lahko pa povem, da je moja psica veckrat kakega samca opozorilno zagrabila ko jo je hotel "posiliti". So pa tudi primeri ko zenske hocejo iti z vsakim, ki ga srecajo(cipe).

Hehehe, sem se nasmejala temu, kar je v zgornjem citatu. Iz njega sklepam, da sploh ne ves, kako izgleda, ko psica "nastavi" psu in v katerem obdobju gonitve se to zgodi. Preberi temo o gonitvi. Morda bos nasel kaksno novo informacijo, ki je sedaj se ne ves.
Torej, ce bi ne imela svoje pameti, nekaj znanja in nekaj izkusenj, predvsem pa, ce ne bi poznala svojih psov, in bi verjela tvojim nakladanjem, le kaj bi si mislila v sledecih primerih iz druzinskega vsakdana:

- psica, ki ni v casu gonitve, se spravi na svojo pasjo prijateljico Ino, pse pusti na miru,
- psica, ki ni v casu gonitve, se skoraj vsak dan spravi na kastriranega macka, ki sicer stoji in caka moznost pobega,
- pes naskoci psico, ki ni v casu gonitve, ta pa se uleze na hrbet (poglej v kaksno drugo temo, kaj ta poza med psi pomeni, zagotovo pa ne pripravljenosti na parjenje ali zelje po parjenju),
- trije psi se ves cas slinijo, jokajo, markirajo... v blizini gonece se psice, ki je takoj pripravljena na paritev s katerimkoli med njimi, le da bi ji dala priliko,
- sterilizirana psica obcasno naskoci veliko vecjo psico od sebe, le-ta pa jo opozorilno nalaja in se ji izmakne,
- ...

O psih in njihovem obnasanju bo potrebno malo vec vedeti. Ali se tvoja psica goni celo leto, da pravis, da jo je veckrat hotel kaksen pes naskociti? Ali pa morda ne ves, kaj pomeni naskakovanje z namenom podreditve. Najprej razcisti ta dva pojma, potem pa pridi v to temo nazaj pametovat o psicah in cipah.
No, tudi o cipah verjetno ne ves veliko. Cipe ne gredo z vsakim, temvec samo s tistimi, ki placajo. Tudi s tistimi, ki placajo, ne gredo zaradi ljubezni, zelje po ustvarjanju druzine ali zelje po otrocih.

To da tvoja dva psa(pes in psica) nista bila zainteresirana drug za drugega pa je verjetno rezultat tega, da nista sama drug drugega izbrala ampak sta bila prisilno zdruzena od tebe.

Kaksnih zelja po skupnem zivljenju s katerim od psov ali psic, ki sta jih v zivljenju srecala, nisem zasledila. Vedno sta po normalni pasji igri rade volje odsla z mano domov. Nic nista tezila, naj vzamemo s seboj se kaksnega "nesojenega" ljubimca ali ljubimko, prav tako ni nikoli nihce od njiju kakorkoli pokazal, da bi sel zivet h kateremu od svojih pasjih znancev/znank.

Glede incesta(sestra in brat) le nekaj stoletij nazaj ni bilo to nic nenavadnega(pri ljudeh) oz. veliko plemicev sploh ni imelo druge moznosti. Vendar pa sedaj nasa kultura in zakonska dolocila to prepovedujeta(kot sem ze prej napisal, da nikoli nisem trdil, da je nasa kultura enaka pasji, samo to, da ne moremo trditi, da psi nimajo zelj, custev in samozavedanja in da je vse kar delajo le rezultat njihovih nagonov).

Tale je tudi ena od mocnejsih Wink. kar nekaj casa sem gledala tale tekst, ali vidim prav ali se mi samo dozdeva, da je nekdo to sem napisal. Hja, pa res pise. Kar kaze samo na to, da je bdd spal v soli, oz. ni razumsko sprejemal snovi, ki so jo razlagali, kar se incestov med plemici v zgodovini tice.

Ja, psi imajo zeljo dobiti to in to, oditi k sosedom, sibniti za srno, naskociti sosedovo goneco psico, ukrasti klobaso z mize..., pa se marsikaj drugega. Prav tako imajo custva, kot so zalost ob izgubi gospodarja ali pasjega prijatelja, veselje ob nasem prihodu ali ob srecanju z drugim psom..., pa nagon ob gonjenju... Ne vem pa, o kaksni kulturi govoris.

Bolje, da nehas, saj ta tema tezko prenese se vec neumnosti.
Logiran

Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #342 : torek, 27.09.2005 : 17:07:09 »

Vecina psic zelo rada sreca tuje mladicke(vsaj moje dve psice) in so ob njih resnicno materiske in prijaze niti tace ne polozi na njih ne pa da bi jih napadla. To da cist vesela z repom miga pa da mi skor roko utrga samo da bi ga lahko povohala ne pomeni da ga tolerira ampak da uziva ob njem in se kot zenske cisto raznezi.

Če svoji 2!!! psici smatraš kot večino, potem očitno hodiš naokoli z zavezanimi očmi. In da ne boš kdaj presenečen, ko boš doživel, da bo kakšna psica tujega mladiča napadla, poškodovala ali celo ubila. Ja, skorajda bolj pričakovano vedenje kot "razneženost", ki jo ti opisuješ.

Jana zakaj pes in psica ne zivita skupaj? ker jih mi locimo. Po cem sklepas da med sabo ne moreta imeti ljubezni? pes je enako socijalno bitje kot clovek in mislim, da si enako zeli mladice, vnuke in da tudi samca za skupno zivljenje.

Ja, moja psica vse popoldneve ob mehiških telenovelah toči solze in razmišlja, kako bodo njeni otroci nekoč poročeni, pa vnuki bodo ob nedeljah k njej na obisk hodili, pa tortice jim bo pekla za rojstne dneve.

Strinjam se s tabo samo pod pogojem da mi lahko zagotovis da ti je psica rekla da nima zelje po mladicih, ker kolikor vem misli ne znas brati.

Kakšen jezik pa ti s svojimi psicami govoriš? Glede na to, da smo ravno dali skoz leglo, ti lahko zagotovim le, da psico mladiči že nekaj tednov prav malo brigajo. Briga jo njena kastrola, pa tekma v coursingu, pa divjanje naokoli. Ne boš verjel, da je najbolj vesela, če lahko gre ven in ji jih ni treba niti gledati. Mogoče je premalo telenovel gledala.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #343 : torek, 27.09.2005 : 17:11:14 »

Psice nimajo niti najmanjše potrebe po mladičih - dokler jih ne vidijo. ko vidijo mladička, se jim včasih sproži nagon in se do mladička vedejo materinsko, sploh ni važno ali je njen ali tuj, niti ni nujno, da je iste vrste.(ena od mojih psic je večkrat posvojila ali hotela posvojiti mlade mačke, ampak res samo zelo mlade) Večina psic pa tujih mladičkov prav nič ne mara in jih spodi stran. (malo bolj nagonske jih lahko tudi ubijejo) tudi svoje mladičke psica začne poditi stran takoj, ko lahko sami jejo. Nisem še imela psice, ki bi pokazala da kakorkoli pogreša mladička, ki je odšel v nov dom. Prej obratno, če je prišel na obisk, ga je nujno najprej nabila.

Če imaš psa in psico vedno skupaj, se prav lahko zgodi, da bo, čeprav sta sicer velika prijatelja,  izbrala za parjenje drugega samca. Nekaterim psicam je, ko pride sila dober vsak pes, druge pa so izbirčne. Ko so meni ušle goneče psice skozi streho, niso šle k prvemu psu, tistega, ki je čakal na dvorišču so celo nabile, ko je rinil vanje, po svojega izbranca so šle kar precej  daleč.

Če bi psici pustil, da ima mladiče, bi bil vsekakor razočaran, ko bi ugotovil, kako hitro jo mine materinski nagon. ( kolikokrat sem slišala take razočarane izjave: sem moji mački (redkeje psici) pustil mladičke, da bi imela veselje, zdaj jih pa nehvaležnica tepe.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #344 : torek, 27.09.2005 : 17:12:49 »



Ja, moja psica vse popoldneve ob mehiških telenovelah toči solze in razmišlja, kako bodo njeni otroci nekoč poročeni, pa vnuki bodo ob nedeljah k njej na obisk hodili, pa tortice jim bo pekla za rojstne dneve.


Lahko je tebi  govorit, ker tvoji perujčki znajo  špansko Grin Wink.  
Logiran
Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 68   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Rodovniški ali nerodovniški?  |  Tema: nerodovniški mladički?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines