o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sreda, 27.11.2024 : 06:59:39
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
nakup psa
|
Rodovniški ali nerodovniški?
| Tema:
nerodovniški mladički?
Strani:
1
...
14
15
16
17
18
[
19
]
20
21
22
23
24
...
68
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: nerodovniški mladički? (Prebrano 188833 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Yo
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.836
Re: nerodovniški mladički?
«
Odgovor #270 :
ponedeljek, 26.09.2005 : 21:06:00 »
Na večerni sprehod pa res ne smem rodovnika s sabo vzet. Si ga bom že kar zdaj na čelo prilimala, da ga ne pozabim
Pa kopijo bom na vrata pribila, da bojo vsi sosedje videli, da ga Kuntur ima. Naj se ve!
Aja, Laylo pa oddajem, je čist brezvezna, še rodovnika nima
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.214
«
Odgovor #271 :
ponedeljek, 26.09.2005 : 21:11:33 »
Draga Mojčica:ce clovek nima denarja gre lahko v vsako zavetisce in tam najde prijetnega druzabnika za zivljenje.Tam lahko dobis mesance, cistokrvne in celo rodovniske.
Sama si ze odprla eno temo danes in sem ti skusala z vprasanji malo sugerirat razliko med rodovniskim in ne,ampak zgleda da se seme ne prime tako hitro.Ce bos imela leglo in psicke oddala ne bo prav nobenega motilo.Druga pesem pa je ce hoces imet leglo in pol te mladicke celo prodajat po npr.polovicni ceni rodovniskega mladicka.Tam za ceno dobi novi lastnik vsaj neka zagotovila,tako zdravstvena ,kot to da bo imel vedno oporo in pomoc pri vzreditelju.Kaj pa ti nudis za nizjo ceno,sploh kaj?
LP
Logiran
Drejči
midi
Spol:
Sporočil: 1.862
«
Odgovor #272 :
ponedeljek, 26.09.2005 : 21:18:14 »
Yo,
zdaj te pa mamo. Hohstaplerca
Logiran
Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.
Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Yo
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #273 :
ponedeljek, 26.09.2005 : 21:42:52 »
Itak, da sem. In to celo tako butasta, da imam doma sterilizirano nerodovniško psico. Res, čist brezveze.
Logiran
TSA
rad pišem
Spol:
Sporočil: 328
«
Odgovor #274 :
ponedeljek, 26.09.2005 : 21:54:52 »
jest mama nerodvniškega , sam bi drugače imel rodovniškega če bi se šlo za kako drugo pasmo z izrazitimi zdavstvenimi težavami.... pa tut nisem tok obseden z psi , da bi govoru folku od mojga psu futru je ime npr. MARK VON GRUBERT in mati elizabeta magnififcent .... pa tut ljudje me ne vprašajo po tem . Če bi živel sam bi si verjetno nabavil rodovnik sam zdele ni šans , mami bi bla jezna kam sem denar zapravu itd... po moje je neredovniški ali mešanc lahko trikrat boljši k rodovnik.... jest nisem zmešan , da bi dajal 120 000 sit za psa ali več , ker jaz svojga psa ljubim enako kakor , da bi bil 300 000 sit ali podarjen ....
LP
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.214
«
Odgovor #275 :
ponedeljek, 26.09.2005 : 22:10:08 »
Saj debata ni v tem kateri pes je boljsi-cisto vsi so v redu in ce jih imamo radi in lepo skrbimo zanje najboljsi druzabniki.
Tsa sploh ves kaj vse prinasa rodovnik?Si kaksnega vzreditelja vprasal?Aja,sej rodovnik je samo moda,da lahko skacemo po pistah in razstavljamo psa ter se hvalimo kateri sampionat je vse zakljucil oce,a ne?Ce tako razmisljate pa vam je takoimenovani "ljudski glas" v vsej svoji nezmotljivosti dobro spral mozgane.
Lp
Logiran
TSA
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #276 :
ponedeljek, 26.09.2005 : 22:17:16 »
mene šampionat ne zanima , ne bi se hvalil s tem , ker je to zame bedarija ,... jaz dobro vem kaj prinaša rodovnik in nikoli nisem rekel da je rodovnik slab le tako pomemben ni .... poznam rodovniške pse z težavimi z kolki pa so KAO slikani... rad imam psa ne glede če je prvak vseh psov na svetu ali če ima papirje ali če je 100 % čistokrvni važno je le da se imava rada in da je zdrav , drugo me ne briga ...
LP
Logiran
Yo
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #277 :
ponedeljek, 26.09.2005 : 22:19:59 »
Kako pa veš, da ima tvoj pes zdrave prednike in da bo tudi tvoj zdrav vsaj kar se genskih bolezni tiče?
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
«
Odgovor #278 :
ponedeljek, 26.09.2005 : 22:21:47 »
Citat: TSA , ponedeljek, 26.09.2005 : 21:54:52
jest mama nerodvniškega , sam bi drugače imel rodovniškega če bi se šlo za kako drugo pasmo z izrazitimi zdavstvenimi težavami.... pa tut nisem tok obseden z psi , da bi govoru folku od mojga psu futru je ime npr. MARK VON GRUBERT in mati elizabeta magnififcent .... pa tut ljudje me ne vprašajo po tem . Če bi živel sam bi si verjetno nabavil rodovnik sam zdele ni šans , mami bi bla jezna kam sem denar zapravu itd... po moje je neredovniški ali mešanc lahko trikrat boljši k rodovnik.... jest nisem zmešan , da bi dajal 120 000 sit za psa ali več , ker jaz svojga psa ljubim enako kakor , da bi bil 300 000 sit ali podarjen ....
LP
Tsa:
Moj pes pa ima rodovnik
. In tista imena zraven( tako by the way) ponavadi predstavljajo ime psarne.
Pa kljub temu moj pes ima rodovniško ime samo Damayanti.
Njegovi predniki imajo pa zraven čez cel okvirček napisana imena. Spodaj v okvirčku jim pa piše
HD- A
in to sem jaz plačala 800 eur + še dodatne stroške katere sem imela naknadno z uvozom.
Ker, če verjameš ali ne mojega Damča imam srčno rada. In to sem vedla , da ga bom imela tako rada , že prej predno sem ga sploh dobila. In srce bi se mi trgalo če bi po enem letu izvedela , da je podedoval tako hudo displazijo kolkov( ali kakršno koli drugo dedno bolezen), da ga bi morala dati evtanazirat zato , da bi psa odrešila vsakodnevnih muk in naporov. ;)In v ta denar je vključeno tudi to, da imam napisana vsa imena njegovih prednikov, kateri so ( očitno) zdravi, ker drugače ne bi imeli vzrejnega dovoljenja in mojega Damayantija ne bi bilo na tem svetu
Do sedaj ga kljub visoki nakupni ceni, še nisem niti enkrat peljala na raztavo... ne citiram ljudem katere srečujem njegovega rodovnika.
Veterinarja (obvezno) vidim samo dvakrat na leto. Ob cepljenju za nalezljive bolezni in ob cepljenju za steklino.
Logiran
TSA
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #279 :
ponedeljek, 26.09.2005 : 22:31:18 »
damayanti lepo si povedala in se v celoti strinjam ampak vseno nikoli ni 100 % da pes z rodovnikom ne bo imel kake bolezne ...
YO vem ker sem veren in verujem v boga , puff kva sprašujep itaq da ne vem in ti tudi ne , rodvnik ne zagotovi da tvoj pes ne bo nikoli imel težav z kolki itd...
Logiran
Yo
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #280 :
ponedeljek, 26.09.2005 : 23:38:07 »
wtf?
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
«
Odgovor #281 :
torek, 27.09.2005 : 00:45:11 »
Citat: TSA , ponedeljek, 26.09.2005 : 22:31:18
damayanti lepo si povedala in se v celoti strinjam ampak vseno nikoli ni 100 % da pes z rodovnikom ne bo imel kake bolezne ...
98% ne bo imel dedne bolezni, prenešene po njegovih prednikih. In glede na kakovost prednikov vsaj približno veš kaj lahko pričakuješ od psa.
Pri psu brez rodovnika z pasemskimi starši imaš pa 98% možnosti za podedovane nepravilnosti - bolezni ( nekaterim se pač displazija kolkov sploh ne zdi bolezen)zaradi katerih starši niso dobili vzrejnega dovoljenja. In že to , da niso dobili vzrejnega dovoljenja meni pove vse. Oprosti na izrazu... ampak za " pofel "robo ne bi dala niti centa. In je nočem niti zastonj ker bi mi povzročala samo stroške in gorje .
In ja jaz vse razumem , tud jaz bi imela enako rada enga mešančka iz azila ali pa najdenčka( nikoli se pa ne bi zavestno odločila za psa brez rodovnika- mešanca že zaradi tega ne ker ne mislim podpirat šteparjev ki uničujejo pasmo)..... če bi bil pa stalno nekaj bolehen in stalno gost pri veterinarju.... pa oprosti ampak tolk se pa cenim in sem toliko egoistična , da si raje kupim psa z rodovnikom, za katerega je vsaj 98% možnosti ,da bo zdrav kot da vsak mesec obremenjujem svoje živce in navsezadnje tudi proračun. Če že gledamo iz tega stališča.
Nikakor ne trdim, da mešanci pa niso pametni in da si ne zaslužijo naše ljubezni... normalno ,da si jo. Pač jaz sem se odločila za pasmo katera mi je bila všeč... se pozanimala vse... v piko.. kakšne so možne bolezni itd. In se zavestno odločila za nakup pri določenem vzreditelju.... že to da sem šla psa iskat v Belgijo je ne podatek... lahko bi ga šla v Srbijo ali na Mađarsko ali bilo kam na vzhod pa nisem. In to popolnoma zavestno na podlagi svojih raziskav in povpraševanj.
Logiran
TSA
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #282 :
torek, 27.09.2005 : 06:52:52 »
Citat: damayanti , torek, 27.09.2005 : 00:45:11
Oprosti na izrazu... ampak za " pofel "robo ne bi dala niti centa. In je nočem niti zastonj ker bi mi povzročala samo stroške in gorje .
Kako lahko psa primerjaš z pofel robo , in pes brez rodvnika ni vedno mešanec za informacijo pa tudi če bi bil se en sekiral,... damayanti poznam 3 primere rodvnika ki imajo takorekoč podedovano bolezen a nikjer v rodovniku ne piše , da so jih njihovi predniki imeli .
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #283 :
torek, 27.09.2005 : 08:41:36 »
TSA,
tole
velja tudi zate. Zaenkrat se nisi postregel z nobenim podatkom in nobenim argumentom, s svojimi trditvami pa si se znasel na portalu, kjer je reklamiranje razploda nerodovniskih psov prepovedano.
Pes brez rodovnika je vedno mesanec. Lahko se razpocis, pa bo tako ostalo. Morda je zdajle tvoj AM se podoben AM, ko ga bos paril (recimo s po tvojem "cistokrvno" AM), pa bos lahko presenecen, ko lahko ven pride kaj drugega. Kdo bo pa potem kriv? Bos prisel sem jokat, kako te je prodajalec tvojega tako oh in sploh psa nat.... in v resnici predniki niso bili tisto, za kar ti jih je predstavil. Ja, res je za verjet vsakemu, ki ima samo interes priti do denarja na racun svojega psa.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
TSA
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #284 :
torek, 27.09.2005 : 09:47:23 »
jana jest ne reklamiram , ne delam reklame nobenemu , ker s tem nimam koristi in jo tudi ne bi rad imel . Glede AM bi moj moral biti z rodovnikom vendar mladiči rodovnika niso dobili, ker je psica imela mladiče prezgodaj . Pa sej pravim , da me ne skrbi če je čistokrvni ali ne in če pogledate malo po netu in po mojem tudi sami poznate kakega rodvniškega psa , ki po standardu odstopa ...
Pse razvrščate že tako kot npr. v preteklost ljudje na črnce in belce ali mulate itd. in to se me zdi nemoralno . Jaz reklamiram ne , kupil bi si rodvniškega , če bi sam živel ampak vseno bi prej pogledal za nerodovniške.
LP
Logiran
Strani:
1
...
14
15
16
17
18
[
19