mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.07.2024 : 19:33:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kako naj se odločim
Strani: 1 ... 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 ... 84   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kako naj se odločim  (Prebrano 149937 krat)
0 članov in 22 gostov pregleduje to temo.
JennyK
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 435


« Odgovor #510 : petek, 16.06.2006 : 13:04:46 »

Jaz bi na to temo pripomnila sledeče: da se popolnoma strinjam z mnenjem Tecke!
Sama nisem mama (moj "otroček" je samo Jenny, hehe), vendar pa sem absolutno proti temu, da se otrokom kupuje psa, ki si ga tisto obdobje tako strašno zaželi otrok. Ok, najbrž vsak starš najbolje pozna svojega otroka in če odgovorno (v prvi vrsti v dobrobit morebitnega kužka) razmišlja, najbolje ve ali bo otrok bo zmožen prevzeti vsaj delno odgovornost za štirinožca. Vsekakor pa če ni popolnega supporta s strani starša, o kakem psu ni govora! Otrok sam ni sposoben skrbeti za psa. Morda iz stališča vzgoje, nege; sigurno pa ne iz stališča finančnega bremena! Žal je realnost drugačna... Starši ugodijo otrokovi trenutni muhi, ki se je seveda naveliča. Posledica pa so znane...  Cry
Pravzaprav sem mnenja, da ko se družina oz. gospodinjstvo odloča za pasjega kompanijona, se mora strinjati cela družina. Ker del bremena definitivno odpade na vsakega člana. In iluzorno je razmišljati, da bo pes odgovornost samo enega člana.
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #511 : petek, 16.06.2006 : 13:30:27 »

Citat
In iluzorno je razmišljati, da bo pes odgovornost samo enega člana.

Niti ne, če je član odrasel  Wink Pri nas je Theba 100% moja odgovornost (razen čohanja in crkljanja). Problem je predvsem, da se starši ne zavedajo tega kolikšna odgovornost pes (ali druga žival) pravzaprav je in mislijo, da je otrok v najstniških letih zrel zanjo. Žalostno, ne samo za živali, tudi za otroke, da jih starši tako slabo poznajo (oziroma hitro pozabijo kako je biti najstnik in imeti kup "hudih" problemov s seboj).
lp
T.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #512 : petek, 16.06.2006 : 16:41:10 »

Moramo pa priznat, da so tudi izjeme... Tudi na tem forumu je par mladih, ki krasno samostojno, kolikor jim situacija dopušča, skrbijo za svojega kužka.

Moj primer je bil pa sledeč: v osmem razredu se mi je ena zapuščena psička zalepla na noge in šla z mano domov(zgodbica je v moji predstavitvi). Moji so malo godrnjali, ampak se po enem tednu sprijaznili s tem, da bo ostala pri nas.
Kar se financ tiče res nisem bila najbolj v pomoč, vse ostalo, čisto vse je pa bilo izključno moja skrb, razen v primeru bolezni ali kakega izleta... No saj veste kako je to...
Ko sem šla na faks in ta mala ni mogla z mano, je mela mama kar nekaj težav na začetku, ker pes ni bil navajen, da jo mora na sprehodu ubogat in da jo je lahko začela spuščat brez problemov z odpoklicem Wink
Angleški setri so psi za enega človeka...

Sicer je poznala pomen vsaj 30-ih besed, od osnovnih vaj poslušnosti do vaj v gibanju, na daljavo in lovske veščine, kakrše so se meni kot "otroku" (V mes sem rasla Wink ) zdele primerne, da jih zna in ki so tudi meni prišle prav, pa vse potrebo za tek ob rolerjih ali kolesu v urbanem okolju...

Mi je pa super primer, ko je otrok od nekega znanca tudi hotel psa. Oču mu je kupil povodec in rekel, da mora ta povodec trikrat na dan peljati ven in se z njim sprehajat. Če bo to počel tri tedne, se bodo usedli in se pogovorili kakega kužka...
No, po nekaj dnevih je bila zadeva o psu zaključena Grin
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #513 : petek, 16.06.2006 : 17:15:49 »

Izjeme so, se strinjam. Tale ideja je pa res najboljša. Če bo kdaj treba jo bom tudi pri svojih "ponucala"  Wink
lp
T.
Logiran
srecko
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #514 : sobota, 19.08.2006 : 16:02:05 »

Pozdravljeni
Iščemo hišnega ljubljenčka, otroci (predvsem hčerka, 2 leti) so nori na živali. Zunaj v boksu že imamo čuvaja ( psičko Rottweilerko), zelo ljubeznivo, ko smo zunaj je z nami, ko je v boksu je hčerka non stop pri njej ( prejšnjič je skoraj preplezala box ). Ko vidi kakega psa vriska in se ga veseli. Z njimi ni groba, jih ne vlači, samo boža jih in se rada igra.
Zato sva se z ženo odločila, da bi imeli še enega psička v hiši. Bil naj bi majhen ("baterijski" do 30 cm, ljubezniv, vajen čistoče, igriv),  rad naj ima otroke.
Zato bo dobrodošla vsaka vaša pomoč in vaš nasvet
Hvala
Srečko
Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #515 : sobota, 19.08.2006 : 20:43:19 »

Srečko takole ti svetovati je skoraj nemogoče, vsaj malo bi namignil in naštel pasme ki so vam najbolj pri srcu pa bi mi potem pokomentirali vaš izbor in svetovali ali odsvetovali. Se mi zdi nesmiselno predlagati Škotskega terierja, če vam je mogoce vseč Maltežan .... in tako naprej.
Vedeti morate da je z vsakim dolgodlakim malim psom veliko dela okoli dlake, nekateri imajo to radi, drugi imajo potem psa zanemarjenega in v cofih. Tako da je to že prva pomembna odločitev. Poleg tega je hči stara 2 leti še zeloooo mlada, no saj ne trdim da zato nebi smeli imeti hišnega psa, vendar dela bo veliko.
No namigni malo v katero smer se nagibate pa bomo videli Smiley
Lp
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #516 : sobota, 19.08.2006 : 21:58:03 »

Kaj pa kakšen mali kuža iz zavetišča? Tako ugibanje pasme ni potrebno, pa še dobro delo je narejeno.  Wink
Logiran
srecko
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #517 : nedelja, 20.08.2006 : 10:32:53 »

Ne moti me pes iz zavetišča, vendar pri takih nikoli ne veš kako veliki bodo, njihov značaj in prirojene navade.
Sam se nagibam k Višavskim terierjem, odločitev bo pa seveda skupna
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #518 : nedelja, 20.08.2006 : 11:14:22 »

srečko

saj prirojenih navad ni, so samo navade , ki jih pes osvoji tekom svojega življenja in tudi velikost psička se da prav lepo oceniti.
Sama sem posvojila iz zavetišča Horjul maltežanko Žiži, ki je bila stara 2 leti in ti lahko povem iz prve roke, da mi je bilo veliko prihranjenega, nobenih uničenih stvari , nobenega navajanja na čistočo, nobene socializacije saj je imela že vse osvojeno, enostavno se je vklučila v našo družino in postala nov član družine in to zelo hvaležen.Da ne bom preveč pisala, si lahko prebereš vso zgodbo o njej in nas v arhivu zavetišča Horjul pod naslovom ,maltežanka Žiži. In takšnih pesjančkov, kot je Žiži je v Horjulu kar nekaj, kjer za njih skrbi Polona  in prav vse pse poskuša že pred odajo socializirati in dokler ni primeren ,ga niti ne odaja, če si pa želiš mladička jih ima pa tudi kar nekaj, tako, da se ti res splača vsaj na obisk.

LepDan
Logiran
srecko
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #519 : nedelja, 20.08.2006 : 14:26:23 »

Mogoče sem se napačno izrazil. Njihov značaj je tisti o katerem ne vemo nič pri najdenčkah.
Kaj samo govorijo in pišejo o nekaterih pasmah. Recimo Rottweiler. Same slabe stvari v glavnem, vseeno če imam osebno čisto druge izkušnje.
Nihče pa ne pove( razen redkih), da imajo največ ugrizov v Sloveniji Zlati prinašalci in Kokeršpanjeli. Edina njihova sreča je, da nimajo tako močnega ugriza.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #520 : nedelja, 20.08.2006 : 15:58:27 »

srecko, če imaš vsaj nekaj izkušenj s psi, lahko hitro ugotoviš, ali je pes podredljiv, nekaj vmes ali dominanten; prijazen, nežen ali grob, agresiven; miren ali energičen; pripravljen slediti ali svojeglav; strahopeten ali radoveden itd. To lahko razbereš že iz enega obiska, seveda jih spoznaš bolje, če z njimi preživiš več časa, zato lahko glede značaja kužka in kako se odziva na različne dejavnike, povprašaš tudi osebje zavetišča.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #521 : ponedeljek, 21.08.2006 : 10:13:53 »

Jaz bi ti visavskega terierja za tako majhnega otroka vsekakor odsvetovala, za ostale pasme pa ne morem govorit.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #522 : ponedeljek, 21.08.2006 : 12:05:04 »

Srečko, rotvajlerko daj končno na kavč pa ne bo problemov z iskanjem Wink
Iz iskušenj ti povem, da trditev da velik pes ni za v stanovanje, ne drži. Mali pes v bistvu zasede celo več prostora kot večji.
Edino je verjetno res manj dlak po stanovanju, ampak če se za psa dobro skrbi in je skopan in redno česan, tudi večji pes ni zalega umazanije, nasprotno!

Pa tudi... A čuvaj v boksu čuva boks? Wink
Če je v hiši, čuva hišo  Roll Eyes

Mali psi pa vsaj tiste, katere jaz poznam, niso primerni za male otroke. Za otroke so v povprečju zelo primerne psice stare okrog tretjegas leta, ki so srednje do večje velikosti. So že bolj mirne, naučene, prijazne, strpne pa tudi lahko se nanje uleže s celo težo ali se lahko opre. Ta mali, ki je vedno pod nogami bo prej zvrnil otroka kot pa velik odrasel pes, ki je na otroke navajen, kot je vaša.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435


« Odgovor #523 : ponedeljek, 21.08.2006 : 12:53:23 »

pa tudi otrok lahko prej poškoduje 2 kg težkega mladička kot pa odraslega, večjega psa.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #524 : ponedeljek, 21.08.2006 : 17:10:15 »

Ce se ze odlocate za majhno pasmo, ki je dovolj odporna za majhnega otroka, potem bi morda v postev prisel kaksen Francoski Buldog ali pa Mops? Drugace pa se popolnoma strinjam z AngSeter..... imate ze enega psa, ki si ravno tako zasluzi biti clan druzine in kot tak udelezen v vsakdanjem dogajanju v hisi. Velikost psa res ni ovira, saj so pri nas nasi psi vedno ziveli z nami, pa naj je bil to Labradorec ali pa sedaj Chihuahua.  Wink

lp
Logiran
Strani: 1 ... 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 ... 84   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kako naj se odločim
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines