o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
četrtek, 28.11.2024 : 08:25:39
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
nakup psa
| Tema:
Kako naj se odločim
Strani:
1
...
49
50
51
52
53
[
54
]
55
56
57
58
59
...
84
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Kako naj se odločim (Prebrano 157935 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Thar
novinec
Sporočil: 35
Re: Kako naj se odločim
«
Odgovor #795 :
petek, 11.04.2008 : 08:51:54 »
Miss Teja, še vprašanje glede ZP:
Biva vaš kuža z vami v stanovanju (hiši) ali v pesjaku? Koliko dela imate z nego?
Morebitne težave?
Hvala za odgovor!
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
Sporočil: 1.804
«
Odgovor #796 :
petek, 11.04.2008 : 10:31:50 »
Lahko jaz?
Moj je v stanovanju že od malega (letos bo imel 11 let). Redno česanje je potrebno, pa je treba kljub temu še kar redno sesat. Dlake se prilepijo na nekatere tkanine in jih je težko spravit dol, se pa ne zapičijo nikamor.
Ima pa on/off stikalo.
Noter je priden, sposoben prespat ure in ure, zunaj se pa "vklopi" in je izjemno živahen.
LP, 5ra
Logiran
Thar
novinec
«
Odgovor #797 :
petek, 11.04.2008 : 10:42:53 »
Hvala....sliši se v redu....
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
Sporočil: 1.256
«
Odgovor #798 :
petek, 11.04.2008 : 11:51:40 »
Thar še nekaj v razmislek, tokrat kot mama in lastnica psa. Okoli sprehodov, ker sem razumela, da bosta tudi otroka sama vodila psa na sprehode. Ne glede na vleikost psa, resno premisli o tem. Tudi če otrok obvlada vašega psa sem mnenja, da otrok sam s psom zunaj nima kaj početi. Lahko od nekod prileti drug tečen/pretepaški pes in otrok seveda ne more kaj dosti ukrepati. Ali pa še slabše ukrepa napačno in jih še sam "skasira". Žal sem bila v zadnjih letih že večkrat priča čemu podobnemu in vskočila...
Sama sem bila kot otrok samo zraven (psa je imela na povodcu moja mama), ko se je stepel z drugim, pa se mi je ta travma za vedno vsidrala v spomin.
lp
T.
Logiran
Thar
novinec
«
Odgovor #799 :
petek, 11.04.2008 : 12:08:13 »
Tecka, hvala - popolnoma se strinjam!
Tudi to mi je že prišlo na misel in mi je popolnoma ušlo iz glave... Prejšnji vikend sem srečaj znanko, ki ima malo maltežanko. Psiško je na sprehod peljala hčerka (ca. 10 let) in na sprehodu je psičko napadel rotweiler. Psičko so nekako rešili (imela je precej raztrganin in ima kar precej šivov - je komaj preživela), hči nepoškodovana vendar zelo prestrašena. Starši so bili veseli, da se ni kaj pripetilo otroku - je pa šola za njih in ostale (tudi nas)!!!
Na sprehode psa sama otroka ne bosta vodila (tudi, če bi bil manjši) - o tem smo se pogovarjali zlasti po zgoraj opisanem dogodku.
Lp
Logiran
Yo
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.836
«
Odgovor #800 :
petek, 11.04.2008 : 13:11:29 »
Aha, tu se tudi sama popolnoma strinjam s tem, da otrok s psom sam nima kaj početi zunaj.
Moja hči npr. večje psice itak ne more obvladovati, tamalega 10kg pa bi načeloma lahko. A ven ga ne vodi sama ravno zaradi zgoraj opisanih dogodkov...
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.261
«
Odgovor #801 :
petek, 11.04.2008 : 15:05:08 »
Thar, da še jaz odgovorim na vprašanja o ZP.
Oskar že od začetka biva v hiši, s tem, da je prvih nekaj mesecev imel svojo sobo (ker oče ni dovolil, da bi bil v stanovanju), zdaj pa ima na voljo stanovanje in sobo v spodnjem nadstropju. Večino časa je v stanovanju, kadar pa si zaželi malo miru pa oddide v "njegovo" sobo in tam grize kosti ipd.
Glede nege pa je tako. Mi ga ponavadi češemo na dva dni, če pa je ravno obdobje ko menja dlako potem pa tudi večkrat na dan. Sesanje je od kar imamo psa veliko bolj pogosto. Dlake mu sicer seveda odpadajo, vendar kot je že povedala Vixen se ne zapičijo v tkanine, ker niso trde.
Glede tega ali bi lahko otroci vozili psa na spehode sami se tudi jaz pridržujem mnenju, da je bolje če je kdo od odraslih zraven. Stara sem 14 let, vendar je ponavadi na sprehodih zraven mama, ker je Oskar kar težek in če nepričakovano potegne me lahko kar "ornk" zmeče po tleh.
Upam, da se vam kaj pomagala z odgovori.
lp Teja.
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.197
«
Odgovor #802 :
petek, 11.04.2008 : 17:18:41 »
Jaz sem pri 14 dobila svojega psa in sem ga že od malega sama na sprehod vozila. Pa je velik pes, a nikoli ni bilo težav. Sem bila tudi jaz tista, ki sem ga hranila, česala, se igrala, ga učila in ga vozila v pasjo šolo. Sem iz Podutika tako da sva šla kar peš do pasje šole Gali. Najbolj navezan je bil name, je bil tudi moja največja želja odkar vem da psi obstajajo. Sem bila bolj pri odgovornih in pes je zelo ubogljiv. Prebrala sem si preden sem ga dobila tudi ogromno literature in sem vedela kako v določenih situacijah reagirati. Pač na psa sem bila pripravljena. Vedela sem v kaj se spuščam, starši so mi zaupali, da grem čisto brez problema sama z njim na sprehod. No to je moja izkušnja, svoje otroke pa tako ali tako sami najbolje poznate.
Logiran
nezzek
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.483
«
Odgovor #803 :
petek, 11.04.2008 : 18:16:40 »
zalarjeva pri meni je bilo čisto enako. Jaz sem stara 14 let in Bello (An KŠ-na sliki) sem dobila lani. Za njo skrbim sama, vozim jo v šolo, češem, učim,...
Sem pa že kot "dojenček" bila v stiku s psi (moja prva beseda je bila ime psa-Dara). Vedno sem si ga želela brala sem vse o psih, sorodniki so mi kupili tudi veliko literature o psih (imam 7 knjig
) ki mi velikokrat pridejo prav.
Imamo pa v ulici kar nekaj ZP in eden med njimi (star okoli 3 leta
) je velikokrat na sprehodu z dvema puncama (stari okoli 10-12). Je pa večinoma z njima oče, saj je pes kar močen.
Jaz nimam problemov z velikostjo (Bella ima 12-13kg) čeprav je lahko problem če nas kakšen pes napade,..
Lp nezzek&Bella
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.197
«
Odgovor #804 :
petek, 11.04.2008 : 18:32:31 »
Jah meni se ne zdi problem nič manjši zdaj, ko imam 24 let, kot 10 let nazaj pri 14, če bi kakšen pes napadel. Pa se je kdaj zgodilo, da je bil kakšen tečen in je hodil z nama ter zobe kazal in kakšen se je tudi stepel. Nik se vedno umakne, samo če ga pa kdo ugrizne, se seveda brani. In to tako sunkovito, da sem kar presenečena, pes pa tudi in odide stran. Je pa seveda od človeka do človeka odvisno, kakšni naredijo celo paniko, ko pride do "dvoboja". Moj pes ima okrog 45kg, imel jih je v boljših časih 40, jaz pa pri 14 tud nekako toliko, mogoče 45 do 50. Samo Nik nikoli ni vlekel-edino mene na rolerjih, ustavil se je takoj, ko sem mu tako ukazala. Nikoli se ni obnašal do mene kot do punčke, ki jo lahko uboga ali pa ne. Mu tega nisem dopustila. Nas je gospod Simončič fajn naučil-bodite dosledni, vztrajajte pri svojem, četudi en in isti ukaz ponavljaš eno uro na mestu in se samemu sebi zdiš največji debil. In ko pes izvrši ukaz ga zelooo pohvališ. In je uspelo točno tako kot sem hotela.
Logiran
Thar
novinec
«
Odgovor #805 :
petek, 11.04.2008 : 20:10:49 »
Bravo punce!
Vidite, kako različne poglede imamo....no ja, ko si enkrat starš gledaš na marsikatero stvar malo drugače (otroci so le otroci, pa če so stari 3 ali 12 let).
Lp
Logiran
m7
novinec
Sporočil: 3
«
Odgovor #806 :
sreda, 16.04.2008 : 19:11:35 »
Bom kar tu vprašal...
Prvo lp, sem bolj med novimi na forumu. Živim-o v hiši, in smo že od nekdaj imela psa pri hiši(tako da nekaj izkušenj že imam), zdaj nekaj časa že ne. Zdaj pa bi jaz spet imel, ker sem se vrno iz študentskega življenja v Lj. Imamo box, ki je primerne velikosti z streho. zdaj pa k vprašanju - zanima me, katerega psa mi najbolj priporočate za mene. Sem športnik po duši, in bi rad imel psa, ki bi zraven mene hodil na vsakodnevno športno udejstvovanje(sprehod, tek, kratko kolesarjenje, ipd..), da je pes prijazen do ljudi, otrok, da ni nevaren do okolice, in da lahko biva veni. Jaz se najbolj nagibam samojedu in zlatemu prinašalcu... Še kakšna pasma?
Logiran
ka ty a
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.919
«
Odgovor #807 :
sreda, 16.04.2008 : 20:12:32 »
Huskyiji so precej aktivni psi kolikor jih poznam
Logiran
nezzek
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.483
«
Odgovor #808 :
sreda, 16.04.2008 : 20:23:38 »
Ja husky bi lahko bil, tudi za zunaj, pa tudi aktivni so
Je pa več "športnih" pasem. Tudi takih ki niso ravno za zunaj, odvisno je ali mora biti pes NUJNO zunaj ali ne. Malo si preberi v kakšni enciklopediji o psih, kateri ti je všeč,...
Logiran
mavrica
rad pišem
Spol:
Sporočil: 411
«
Odgovor #809 :
sreda, 16.04.2008 : 22:30:25 »
Obišči ta vikend razstavo v Celju, poglej si pasme in se pogovori z lastniki in vzreditelji!
Logiran
Strani:
1
...
49
50
51
52
53
[
54
]