mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 28.09.2024 : 01:42:12

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kako naj se odločim
Strani: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 84   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kako naj se odločim  (Prebrano 153205 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
barbara007
novinec
*
Sporočil: 31


« Odgovor #690 : nedelja, 20.01.2008 : 19:16:23 »

Hvala Jana za preusmeritev. Rada imam psa vem da se da vse lepo izpeljat, rada skrbim za njega, vem da je to tudi mučno za psa, ima čustva, navajen je. Rada bi naredila tisto kar je najbolje za njega.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #691 : nedelja, 20.01.2008 : 19:31:47 »

Ne vem no, kaj si pa razmišljala preden si kupila psa? Da naslednjih 15 let ne boš imela službe in partnerja?

Zakaj pa nisi s fantom in psom skupaj?
Logiran
čenča
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 311


« Odgovor #692 : nedelja, 20.01.2008 : 20:49:29 »

barbara007, zdaj me bi mogoče kdo najraje ''po buči'', ampak ti bom rekla, da ga, glede na vse izgovore, ki jih imaš pri roki, oddaj psa čimprej. Dokler je še tako mlad. Po moje je glavni problem tule:
, jaz sem si ga zaželela.
Očitno nisi dovolj premislila in si psa zares in dovolj dolgo želela (ne ZAželela). Večina tukaj nas ima službe, partnerje, otroke, šole, tudi po več psov in drugih živali, pa še hobije ipd.

Če pa si vendarle začutila, da brez tvoje kepice nočeš ostati...se vedno najde pot... Wink A pazi, da ga ob dodatnih obremenitvah kasneje v življenju ne boš zopet oddajala....Gre za prioritete in prilagajanje, kot je omenila Jana.

V vsakem primeru je odločitev tvoja. Kakorkoli že, veliko sreče malemu bučku  Kiss.
Logiran
barbara007
novinec
*
Sporočil: 31


« Odgovor #693 : torek, 22.01.2008 : 10:02:51 »

Sem razmišljala kako bo preden sem psa kupovala in točno vedla kaj in kako. Vendar se je situacija spremenila, ampak psa ne morem oddat. Nekak bom že našla čas, takrat ko sem vam pisala, sem bila res obupana, ampak se ne predam tako hitro. Pes ostane pri meni in bom skrbela za njega. Samo čimprej more it vn mali bučko.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #694 : torek, 22.01.2008 : 19:41:02 »

In kje je tu rešitev? A bo ostal brez sprehodov?  Huh

Če je pes zunaj se moramo v bistvu še več ukvarjat z njim... Ker če bo tam sam zato, da bo, ga res raje oddaj nekomu, ki si bo vzel čas zanj.
Logiran
barbara007
novinec
*
Sporočil: 31


« Odgovor #695 : sreda, 23.01.2008 : 11:40:20 »

Lord bo vsak dan zuni, tako kot je do sedaj. S tem da gre vn bo vredu, da ne bo treba skos za njim čistit, da bo mel svoj prostor.
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #696 : sreda, 23.01.2008 : 18:00:14 »

Problem je čiščenje Roll Eyes? Čiščenje stanovanja je pljunek v morje proti ostalim stvarem, ki jih pes potrebuje. Če pa misliš na sobno čistočo, to je pa predvsem odvisno od tebe kako ga boš naučila.
Sama študiram, občasno delam, imam fanta, jaham... in lej ga zlomka imam dva psa, z enim pa redno hodim še v pasjo šolo. Pač si je treba dan drugače razporediti, pa je za vse čas. Malo razmisli kako bo šele potem, ko boš imela otroke, ko boš imela še manj časa.
Glede na to, da je pse star 3 mesece in si obupala po enem mesecu, naj ti povem, da te čaka ogromno dela, da boš psa pravilno vzgojila. Če nimaš časa za to, je vseeno bolje, da ga oddaš sedaj, ko ima še vse pred sabo. Ker ko bo pes star eno leto in bo nevzgojen, ga boš prav tako oddajala, njegovi novi lastniki pa se bodo trudili na vse načine, da bi ga prevzgojili.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.405


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #697 : sreda, 23.01.2008 : 18:26:57 »

Lejca, ce bo nasla kar tako nove posvojitelje za problematicnega psa, pa ceprav zlatkota.
Se povsem strinjam s teboj, da je bolje psu cim prej najti skrbnika, ki se bo zavedal pasjih potreb.

Moja prognoza, ce pes ostane pri hisi, je po prebranem sledeca:

- pes bo popolnoma brez socializacije, saj bo sam sebi prepuscen cez teden in cez vikend (tu in tam kaksno igranje ali sprehod pac nimata velike vloge),
- v puberteti se bodo v vsem sijaju zaceli kazati vzgojni problemi zaradi pomanjkanja vzgoje in "samote",
- pes bo zrastel v silno problematicnega odraslega samca, ki ga bodo zaradi tezavnosti ob "vrocih psickah" v okolju spuscali, da bodo imeli mir (vzorec je ze danes znan, saj lula in kaka, torej mora ven, da se resijo nesnage; ko bodo psicke "vroce", ga bodo spustili, da jim ne bo tulil pod oknom),
- kaj se bo zgodilo v nadaljevanju z njim, si lahko preberemo v raznih drugih temah tega foruma, predvsem v tistih iz rubrike "potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje".

barbara007, oprosti ze v naprej, ce ti delam krivico, vendar je iz tvojega pisanja razvidno, da:

- si se za psa skrajno neodgovorno odlocila,
- da se ne zavedas, da je 3-mesecni mladic se "pasji dojencek" (tudi otrok nimamo na vrtu, dokler lulajo v plenice),
- da se ne zavedas, da bo nekaj kilski zlatko zrasel v nekajdesetkilskega psa, ki ga brez vzgoje ne bo mogoce peljati na sprehod, kot imas verjetno predstavo, da je sprehod s socializiranim psom fantasticen,
- da bo ta zlatko tulil, se potepal, delal zgago v okolici, v kolikor ne boste poskrbeli zanj v vsem, kar potrebuje in kar vam narekuje zakonodaja (ograja, pesjak, sprehodi ...),
- da se mu lahko v vsakem trenutku, ko bo brez nadzora, kaj zgodi; se toliko prej, ce bo neprijeten za okolje (beri: sosede, mimoidoce ...)
- da se zdaj, ko si spoznala, da imas tezavo, se vedno obnasas skrajno egoisticno in se samo zaradi lastnih zelja noces odpovedati psu, ceprav ves, da zanj ne bos imela casa, oz. mu ga nisi pripravljena posvetiti.

Razmisli se enkrat in upam, da se bos kljub vsemu odlocila za oddajo psa.

Ostalim pa v poduk, da so vase zelje eno, potrebe psa pa nekaj drugega in v kolikor niste pripravljeni vsega uskladiti tako, kot je treba, imate velik problem, oz. vas caka 10 let problemov.
Logiran

MaTaAtos
novinec
*
Sporočil: 46


« Odgovor #698 : sreda, 23.01.2008 : 19:10:14 »

se bom malo vmešala v debato Smiley. js ne razumem....sej psa ja ne moreš kr se znebit, ko se ti življenje spremeni  Shocked. 1) ni problematičen pes, ampak lastnik, ker se z njim ne ukvarja dovolj. 2) fant in služba pa res nista noben izgovor. pol bi js atosa po tej logiki že stokrat oddala. najprej zato, ker sem ga prvlekla domov z danes na jutri. in se mi je že tko spremenilo življenje, ker sem, boga jaz, morala stalno ven hodit z njim, se ubadat s tem, da skače po folku, da se dere ponoči. ja, ker je gluh, pač malo drugače se folga z gluhkoti. vrjetno bi ga smela se znebit že zaradi tega, ker prvi mesec absolutno nič nisem spala zaradi konstantnega lajanja. potem sem spoznala prijatelje iz "daljave", kamor sem hodla za vikende itd. a sem ga pač s sabo vzela. tudi za novo leto. ker če sestre ne bi blo in pes ne bi smel z mano (zaradi drugih), pač ne bi šla. spet bi se ga lahko znebila.pol sm spoznala fanta. in spet bi se lahko atosa znebila. samo ne, js sm ga vlekla povsod s seboj, smo šli pač na izlet na kak hrib. potem sem dobila redno službo, TOTALNA sprememba življenja. tut po 10ur včasih ne gre ven. je sam doma. pač počaka. in se ga ne znebim. fanta pa tut še vedno imam. moj pes ga ima neizmerno rad. in fant psa. in tudi on zanj poskrbi, ko js nisem še doma.  če me ni in ne more z mano, gre k sestri, al pa naredim ovinek čez pol slovenije in ga peljem k mami. se ga ne znebim. in to vse zato, ker sem se sama odločla, da ga bom imela, je del mojega življenja, ga dobesedno ljubim in mu zato nudim kolikor zmorem. včasih je to tudi gnilih 5 minut zunaj. ampak sfolgaš. če imaš med opravki eno urco časa, prišibaš domov in ga pelješ lulat. tako je. pika. ne vem kaj si si mislila prej. neodgovorno do konca. ampak tko kot pravijo, če psa ne zmoreš (nimaš interesa) vtakniti v svoje urnike, pol ga oddaj zdaj, da najde nekoga, ki se mu bo zares posvetil.
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #699 : sreda, 23.01.2008 : 19:45:32 »

Barbara jaz imam tudi sluzbo in fanta in 4 mesecno labiko doma. Pa gre vse brez problema. In je psicka pri meni notri, ceprav se ni cisto sobno cista.
Najin dan izgleda nekako takole: Zjutraj pred sluzbo greva na 20 min sprehod (je pac treba malo prej vstati), iz sluzbe grem direkt domov (odpadejo potepanja po trgovinah in razne pijacke, ma to sem ze prej vedla in se mi ni problem temu odpovedat) da ji dam za jest, nato greva na 1 urni sprehod, kjer mi prinasa aporte in ponavljava trikce, potem prideva domov, Zara gre spat, jaz pojem kosilo, nato pa se spet malo uciva trikce. Zvecer grem jaz na pilates ali pa pride fant do mene, ob 22h greva na zadnji 20 min sprehod in potem greva spat.
Med vikendi je pa al fant pri meni ali pa jaz pri njem (Zara je seveda zraven, ker sem mu lepo povedala da me dobi v paketu z mojo srcico ali pa nic), in kljub vsemu je najin dan podoben kot med tednom, le da med vikendi vadiva trikce in poslusnost ene 5× na dan..

Tako da se vse da, samo ce se hoce..

In sori, ampak sodec po tvojem napisanem se psu res ne bo dobro godilo pri tebi..jaz bi resno razmislila o oddaji..res je da bo zate hudo, samo bo to najboljsa resitev za psa.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #700 : sreda, 23.01.2008 : 19:55:17 »

No, če smo že vprašani, kako naj se Barbara odloči, potem je čisto kratko in jedrnato najbolje reči, naj združi vse okoliščine v eno pametno in za vse, predvsem pa psa, sprejemljivo ravnanje. Če pa to ne gre, naj TAKOJ najde psu novega skrbnika. Sicer pa, kaj pa na to pravi vzreditelj?
Logiran
barbara007
novinec
*
Sporočil: 31


« Odgovor #701 : četrtek, 24.01.2008 : 07:51:31 »

Hvala alexy in lejca, res se vse da. Moji doma in moj fant me je bolj sekirajo glede tega. Tud jaz sem fantu rekla, da me dobi v paketu pa nekako ni navdušen. Ko sva pri njem pa nevem če bi bil lahko pes tam, ker nevem kako bi starši reagirali. Vse se da če se le hoče, vidim da še več stvari nekateri in se vidi da se vse da.
Očitno nekateri ne vedo kako ravnam s psom, tako da prehitro sklepanje ni najboljše. Takrat sem bila jezna in žalostna in sem potrebovala malo pomoči pa podpore. Sicer sem pa odločena da pes ostane pri meni doma ker ga ne morem oddat. Torej dejanje ni bilo narejeno in ne bo narejeno. Samo za malo pomoči in nasvete sem vas prosla.
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #702 : četrtek, 24.01.2008 : 08:41:36 »

No potem pa evo ti nasvet od mene:
Ne dajaj tako malega psa ven.. rajsi pospravi eno sobo (skrij vse kable in stvari, ki jih lahko unici), v kateri te bo pocakal ko bos odsotna. Po tleh mu nastavi casopisni papir, da bo lahko lulal in kakal nanj brez problema. Kadar bos doma, ga nosi ven lulat po vsaki jedi/pitju/igri/vsakic ko se zbudi + se vmes na kaksno urico. Ko se bo polulal zunaj ga vedno ful pohvali (tud ce sosedi mislijo da se ti je zmesalo).
S psom se cimvec igraj in ukvarjaj, kajti tam nekje do 1,5 leta je najbolj kriticna starost in ce se ne bos ukvarjala z njem, ti bo zrasel cez glavo, potem bos pa imela tezave.

Pac fantu lepo razlozi, da ali a.) bo sprejel tvoje psa b.) se bosta manj videvala, dokler pes odrasca. Ce te ima res rad, potem ga bo sprejel in ti pomagal pri vzgoji. V nasprotnem primeru pa se pac manj videvajta, ti se pa vec ukvarjaj s svojim psom.

Ko bos v sluzbi mu pusti kaj za zvecit, da ti ne bo toliko uniceval, po sluzbi pa hodi takoj domov in poskrbi za psa. Daj mu za jest, pojdita na sprehod, cimvec se igraj z njim, itd..
Moras se zavedat, da ce ga bos obdrzala, se bos morala ogromno stvarem odpovedat..vprasaj se, ce se jim lahko..

Lp, in upam da se bo vse porihtalo.
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #703 : četrtek, 24.01.2008 : 10:02:42 »

Samo bi te rada opozorila, da če fant ne sprejema tebe v kompletu s psom, zna to biti zeloooo velik problem. Sploh, če ni navajen na živali in ne pozna ljudi, ki bi gojili ljubezen do psov in mu to ni domače. Jaz sem se z mojim po dveh letih raje razšla, kot pa da bi morala ljubezen do psov zatreti...enostavno ni razumel, zakaj se toliko ukvarjam z njimi (takrat sta bila še mladiča in sta res rabla veliko pozornosti), počutil se je zapostavljenega, na koncu je že bil ljubosumen na pse, da jih imam raje itd.....šlo je v nedogled in vedno je pričakoval, da bodo psi na stranskem tiru...ampak žal pri meni ne...pri meni smo vsi enakovredni, ena družinica in sem v kompletu z njimi.....no, pri sedanjem fantu s tem ni problemov....sem na prvi zmenek prišla z obema psoma, tako da sem mu jasno dala vedet, kaj dobiva......in bil je več kot navdušen!!!  Cheesy....sedaj smo vsi skupaj ena družinica in on je še bolj nor nanju kot jaz, če je to sploh mogoče...resnično sta enakopravna člana družine in ne nek privesek.

Pa še to...sama študiram, popoldne delam, imam dva psa in mačko, fanta, babico, ki je že v letih in velikokrat potrebuje pomoč, grem s prijatelji ven, na potovanja, gledam tv itd....ni, da ni, ampak čas pač morem razporedit, zbujam se ob sedmih, da že zjutraj opravim dolge sprehode in je čez dan mir za moje učenje, pač počitka nimam ne vem koliko, odrekam se marsičemu za kar bi povprečna ženska ubijala, a sem srečna s tem, kar mi je najljubši hobi...moji psi.

Prosim, resnično razmisli, kaj si pripravljena žrtvovat, ker to nisi storila prej, naredi zdaj, pogovori se s starši, fantom itd. koliko so oni pripravljeni žrtvovat, ker če si na to pripravljena samo ti, ne pomeni nič...ker se bo zapletlo pri prvi odsotnosti za par dni, ko kuža ne bo mogel zraven in ne bo varstve za njega in boš spet razpeta med ostati doma ali oditi s fantom na izlet,  fant pa se bo spet počutil zapostavljenega, ker ne more početi več stvari s teboj in konflikt bo spet tukaj...resnično razmisli....

Logiran
Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #704 : četrtek, 24.01.2008 : 19:38:44 »

A preden si psa dobila se nisi pogovorila o tem s fantom in starši? Mi smo se doma pogovarjali 5 mesecev preden smo se zmenili, ker je bila mami proti da imamo novega psa - zdaj pa jo ful pogreša, ko je psička čez teden z mano v študentskem stanovanju in se ne vidita Smiley In mi doma dosti pomagajo z njo, sploh če grem nekam, kamor ne more z mano - če mi ne bi pomagali, pa pač ne bi šla.
In se strinjam z ostalimi - ne glej tukaj nase ampak na psa. Če si se resnično odločila se mu posveti tako, kot on to potrebuje; če tega ne (z)moreš, ga rajši oddaj, dokler je mlad.
Logiran
Strani: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 84   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Kako naj se odločim
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines