o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 02.11.2024 : 07:22:23
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
o psih - razno
| Tema:
Poštarji in psi
Strani:
1
2
[
3
]
4
5
6
7
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Poštarji in psi (Prebrano 17585 krat)
0 članov in 19 gostov pregleduje to temo.
anana
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 214
Re: Kako vaši psi reagirajo na...
«
Odgovor #30 :
ponedeljek, 20.06.2005 : 15:27:44 »
Nara ne odreagira na te "drugačne" ljudi nič kaj posebnega, če ne štejem, da se od sreče in veselja zapodi v njih, kakor v vse druge ljudi
. Danes pa je šla moja sestra zjutraj na sprehod z Naro in za njima je hodila ženska, z veliko ogromnimi vrečami, pa še šepala je. Nara ni hotla naprej. Vsedla se je na tla in čakala
. Pri tem se je tudi tresla in malo cvilkala, ko pa je po dolgem času prišla ženska do Nare in govorila: "A zna dt tačko?, a zna dt tačko?, a zna dt tačko?...", pa se je Nara zapodila vanjo in se obnašala do nje enako kakor do drugih ljudi
.
Lp, Ana
Logiran
NATI
rad pišem
Spol:
Sporočil: 305
«
Odgovor #31 :
ponedeljek, 20.06.2005 : 15:29:38 »
Nati je do vseh ljudi tudi poštarjev, Romov, dimnikarjev, invalidnih oseb, pijancev izjemno prijazna in nanje sploh ne reagira. Še posebej rada ima otročke in starejše ter invalidne ljudi, do katerih je zelo previdna in nežna.
Je skratka idealen kuža za v mesto, ker ne reagira niti, če ji kdo stopi na rep ali jo recimo več otrok naenkrat čohlja.
Lejka je pozorna na vse čudne in sumljive ljudi in še posebej na pijance ali narkomane vedno opozorilno zalaja, še posebej v temi. Invalidom na vozičkih ali berglah se raje izogne, je pa zelo prijazna do starejših ljudi s počasnimi kretnjami. Na uniformirane osebe ne reagira. Do otrok je sicer prijazna in se pusti božati, a ima še najraje, če jo pustijo na miru.
Lp,
Nati
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
Sporočil: 1.357
«
Odgovor #32 :
ponedeljek, 20.06.2005 : 15:43:01 »
Od vseh mojih psov je bil samo eden potencialno nevaren za vse nenavadnosti. Pomaga nič drugega,kot popolna pozornost vodnika , vrvica, halti in 100% odpoklic oz upoštevanje besede "NE". Z leti in nabranimi + izkušnjami se stvar izbojša, je pa vedno pametno bit previden in pozorno opazovat okolico . Za mojega lahko rečem, da je postal toliko zanseljiv, da ne čekiram ves čas okolice šele po 10 letu.
Je pa zadeva prirojena- zato živeli vzrejni pregledi s preiskusi značaja
in smrt nerodovniški vzreji
.
Logiran
T.M.T
odvisnež
Spol:
Sporočil: 577
«
Odgovor #33 :
ponedeljek, 20.06.2005 : 15:50:37 »
Naš pa ne reagira na nobenega poštarja,policaja,invalidno osebo itd.Ubistvu gre k vsakemu in se mu uleže pred noge ali pa začne "fehtati" naj ga crklja
.Samo na lastnico bokserke reagira tako da se dere in tuli pa zraven leži.
Ker bratrančev pes poštraja in ribenčanov sploh ni mogel videti.Tul,renčal... in tekel za njimi do glavne ceste.Pa saj to je počel z vsemi avtomobili.Tekel je 60kmh do glavne ceste potem pa obrnil in se vrnil domov
.
Logiran
andi
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.633
«
Odgovor #34 :
ponedeljek, 20.06.2005 : 18:53:18 »
Brin ima rad vse kar je na dveh nogah, pa naj bo to oseba na vozičku, z berglami ali pa pijanec. Ko pa pade tema je pa druga štorija; takrat hodi po ulici kot pav pred mano in vsakega, ki gre mimo zlobno gleda. Vse to šopirjenje pa mine, ko ga oseba pokliče. Ja, čuvaj je he he
aja, poštar je pa itak višek dopoldneva, saj mu vedno kakšno salamo porine skorzi ograjo.
Bejba pa khm, na splošno ne mara moškega spola, ko vidi človeka na vozičku se umakne 10 m stran in laja, poštar je največja baraba na tem svetu, kakšno pa goji ljubezen do otrok pa ne morem ugotoviti. Včasih je zadržana, včasih sladka zato nima neposrednega stika z njimi.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
«
Odgovor #35 :
ponedeljek, 20.06.2005 : 19:19:24 »
Naš Damster reagira : ( verjetno precej čudno)
Invalidi, na berglah - Se odmakne ker imajo čudne palice.
Starčki z eno palico- zelo zanimivi, ovohava palico( verjetno bi jo poizkušal odnest, pa ga gazdarica prehitro potegne proč od te namere
)
Invalidi na vozičkih- on bi se peljal....
Poštar- komaj čaka , da pride, ( ponavadi ga pelje gor in dol po ulici na vespi, in na koncu mu da še reklamo za zdemolirat
)
Dimnikar - reakcija kot na vsakogar , ki pride na dvorišče, ovohavat in fehtat za božanje.
Romi- še nismo srečali
Pijanci - se odmakne( mislim, da se jih boji)
Otroci - nor je nanje
Največja veselica mu je pa ko pride dostava hrane.... ali pizza, ali pa prodajalec piškotov( tega ima najraje)
Ne mara pa tistega family frost, in njegove troblje. Takrat mu pa kar mede.... laja kot zmešan ampak izpod stopnic.
in še ena nova zadeva. Lovci.... on to k njemu... poleg in kar z njim.
Logiran
irenchy
rad pišem
Spol:
Sporočil: 411
«
Odgovor #36 :
ponedeljek, 20.06.2005 : 19:28:20 »
no pri nas pa naravnost obozujemo postarje
........no pri nas te postarcki kar naprej se furajo gor pa dol
.....pa novice pa delo pa revije pa itd.
. In tisti, ki prinese novice, jih prinese ob petih(zjutraj)
...no malo cez. in ce jaz ponesreci pustim okno odprto
.....rondo vstane, gre k oknu in zacne tuliti na ves glas, da mene kap zadane in da mi se cel dan vse odmeva.
. No tudi ce je na dvoriscu in ce pride pustar......to lajamo, ko nori
. Potem je druga stvar.....naravnost obozuje te stare dedke na kolesih z pipo v roki in klobukom
. To jim tak pogled nameri, da mislis da ga bo kar z ocmi pojedu
. Aja strasansko vsec so nam skate in rolarji
.......to mu oci kar iz jamic skocijo.
....in to zgleda tkole
.....gre nekdo mim
....rondo ga gleda, da usesa na pecle
, malo zacvili in potem v luft...pa gleda
.....gleda
.....gleda
.....gleda
...................................in nic ne naredi....samo tako ga gleda....
Najvecji problem pri nas so postarji........in tisti sladoledar kaj ze je....familiy frost....uuuu...to mu gre cez glavo in se dere kot nor.
ostale stvari......ni problem.........npr. ce pridejo otroci.....ce se mu pustijo jih umije itd.
lp, ce se se kaj spomnim pa napsiem
Logiran
sebi
rad pišem
Spol:
Sporočil: 310
«
Odgovor #37 :
torek, 21.06.2005 : 06:59:07 »
Žiža je alergična na pijance (ženske in moške) in na vse vrste samo-premikajočih stvari (kot npr. vrečke in ostala odpadna embalaža na tleh) - jo je bolj strah kot kaj drugega. V pijance se pa prav zaganja (ne vem kaj bi naredila, če ne bi bila pa povodcu
). Indvalidi niso problem, prav tako ne prizadeti ljudje. Včasih najala kakšnega starčka s palico, ampak ne vem po kakem ključu jih izbira (ker ne nalaja vseh). Prav tako sem opazila, da je bolj dovzetna na ljudi, ki so oblečeni v belo. Te gre vedno pogledat od blizu. Najprej na njih rečni, potem začne lajati.
Najbolj se pa dere na ježe, ko greva ponoči ob 11h še zadnjič ven. Najbrž zato, ker ful sopihajo (ali kakor koli se že oglašajo).
Sedaj že točno vem, kaj bo spravilo v "dretje stanje" zato takrat enostavno pokažem igračo in to je to.
Logiran
Petra
odvisnež
Spol:
Sporočil: 786
«
Odgovor #38 :
torek, 21.06.2005 : 07:42:44 »
No pa še mi.
Blu:
-poštarja nadere (samo, če smo na svojem ozemlju) , ker se vozi z motorjem (s preluknjanim auspuhom), drugače mu je zanimiv ampak nič posebnega
-invalidna oseba (v okolici sta dve), zelooo zanimivo ampak samo gleda, en gospod ima pa ponavadi kklobuk kar nam ni simpatično, tiste na vozičkoh pa niti ne opazi
-pijančkov lokalnih je še pa še, gre samo mimo tudi, če ga kličejo (sicer se te tehnike poslužuje tudi, če gremo kam drugam na sprehod, kjer je ogromno ljudi)
-ljudje s palco....nikoli ne veš kam bo palca skočila...zato jo gremo od blizu pogledat al pa tudi ne (nisem še ugotovila kje je razlika)
-z Romi nimamo izkušenj
-lovcev ne mara, imajo palco in klobuk in še smrdijo po alkoholu ponavadi pa grdo gledajo
-Family frost in podobne zavijalce s sirenami gre pogledat in po potrebi nadret (če se ustavijo pred našo bajto)
-otroci, ne morem rečt, da jih obožujemo, ampak ta pogumnim se pustimo prečohat po dolgem in po čez, najbolj zanimivi so majhni s saldoledom, ker je sladoled relativno blizu in rado kaj pade na tla
...ne maramo sitnih starih tet, ki mahajo z metlami za nami (iz nezanega razloga) oz. ker še sebe ne marajo kaj šele psov
Logiran
fortuna
midi
Spol:
Sporočil: 1.578
Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.
«
Odgovor #39 :
torek, 21.06.2005 : 08:16:53 »
No, naj še jaz napišem kaj je nam zanimivo in kaj ne:
-
poštar
, če se samo pelje mimo hiše, ni zanimiv, če pa se ustavi, potem smo pa takoj tam.
Ampak izključno in predvsem zaradi tega, ker že od Shivinih malih tačk en in isti poštar v trgovini malo pred našo hišo kupi sendvič in ga ima v levi strani torbe.
Torej - poštarji so zanimivi samo če imajo sendviče v torbah...
-
Romi
: ponavadi sem preusmerila njeno pozornost nase ali na igro, pa smo jih kar spregledali. Ker pa jih je na Dolenjskem veliko, si nisva dolgo zatiskali oči. Ko je bil enkrat en Rom na našem dvorišču, sta se s Shivo spoznala in ko ga je povohala, ji ni bil več zanimiv. Bila sem ponosna nanjo, da ne dela razlik kljub drugemu vonju in drugačni govorici.
-
vinjene osebe
smo srečali samo ko je bila Shiva še majhna in jim takrat ni posvečala kakšne posebne pozornosti. Tipi so bili sicer malo vsiljivi in rinili vanjo, vendar sem ohranila mirno kri, pa jo je zgleda tudi Shiva. Kako bi sedaj reagirala na človeka, ki se opoteka proti nama, pa na žalost ne vem povedati.
Namreč...pred kratkim smo si šli nasproti
-
invalidni človek
(hodi drugače) in midve. Shiva je lepo hodila poleg kot ponavadi, če nam gre kdorkoli nasproti, ko pa smo prišli vštric, je nanj prav grdo zarenčala. To se mi je zgodilo prvič in me je nemalo zbegalo. Res je da sem v trenutku odreagirala in Shivo na zatezni ovratnici oreng zategnila, ob tem pa še glasno rekla FUJ!, ampak vseeno si v prihodnosti česa takega ne želim več doživeti.
Danes zjutraj, ko sva bili zunaj, je bila psica na dvorišču brez povodca in je ponovno šel mimo ta isti moški. Shiva je sicer dvignila glavo in pogledala, vendar se je takoj, ko sem jo poklicala k sebi, obrnila stran in pritekla k meni. Upam, da je to dober znak?
Na koncu bi imela še eno vprašanje, na katerega bi želela dobiti čimveč odgovorov
.
Ali je res tako narobe če psico spoznavam z osebami, ki so nekoliko drugačne od nas, pa vseeno nič manj vredne, da ne bo pomote?!
Namreč - ko sem na enem drugem forumu napisala da sem spoznala psico z Romom, sem doživela totalni linč, če bi se dalo, bi me fliknili še na grmado, bila sem rasistka in še kaj hujšega, pa še s sodiščem so mi zagrozili.
Lepo prosim za vaša mnenja in odgovore.
Lp, Fortuna.
Logiran
Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
maj
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.664
«
Odgovor #40 :
torek, 21.06.2005 : 08:30:49 »
Hm, najboljši prijatelj poštar oz. raznašalka Dnevnika in ND, ker ima vedno kaj v žepu, pa še čas za malo čohanja.
Najljubši otrok ... romska deklica, ene 2-3 leta, ki se je znala takoj približati in posvetiti Gali
.
Z uniformo je pa tako .... lovske ne mara, čeprav istega možakarja pozna. Ne vem, ali je moti uniforma ali puška. Tudi če jo ogovarja in kliče, se me drži ko klop.
S policaji je pa tako tako ... odvisno od človeka .... za ene se ne zmeni, z enimi bi se čohala, druge pa hm .... ne maramo preveč.
Invalidne osebe ... poznamo samo enega, ki težko hodi .... in ga samo opazuje in če jo slučajno vidi in pokliče, se mu počasiiiiiiiiiiiiii približa in čisto mirno stoji in posluša .... ne vem...boji se ga ne, kot da ve, da mora biti najbolj pridna punca ....
Poštarje na motorju pa pustimo na miru.
Ne razumem pa, zakaj je bilo takooooo narobe, če si psico spoznala z Romom
LP, maj
Logiran
sebi
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #41 :
torek, 21.06.2005 : 08:40:00 »
Mi imamo v bloku invalida na vozičku. Enkrat je prosil, če lahko pocarta malo Žižo. Najprej je bila pesa malo nezaupljiva. Potem sem pa dala tipu priboljšek za Žižo in je bilo to to. S sprednjimi tacami se je povzpela na njegove noge in ga celega prelizala po obrazu. Zaenkrat še noče sedeti pri njemu v naročju.
BTW: Žižo blazno zanima kaj se skriva v otroških vozičkih
Citat
Ne razumem pa, zakaj je bilo takooooo narobe, če si psico spoznala z Romom
Meni se to tudi ne zdi nič takega...
Logiran
fortuna
midi
Spol:
Sporočil: 1.578
Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.
«
Odgovor #42 :
torek, 21.06.2005 : 08:42:33 »
Maj, Sebi, hvala. Tudi meni ni bilo (še sedaj mi ni) nič jasno kaj sem naredila narobe...
Morda mi še kdo odgovori, bi mu bila zelo hvaležna.
Lp, Fortuna.
Logiran
Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Nanook
midi
Spol:
Sporočil: 7.399
NS Lama Tari
«
Odgovor #43 :
torek, 21.06.2005 : 09:15:54 »
Aha, do invalidov na vozickih, je pa cisto ignorantski oz. zelo pazljiv, ce ga zelijo pocohati. Vecinoma jim kar na kolena spleza, da ga dosezejo in je nasplosno cisto drug pes. Ko smo bili na obisku pri teti, je prisel za urico-dve na kavo prijatelj, ki je na vozicku. In Tari je bil ves cas ob njem, nic ni skakal, ni lajal, samo z repkom migljal in mu lazil na kolena. Enako pocne pri slepih ljudeh-se jim nastavi pod roko in je cisto miren.
Kar se pa Romov tice-mu je zanje cisto vseeno ali so ali pa niso. Pusti jih pri miru, razen ce se mu zazdijo sumljivi (recimo-hodijo po progi ali pa se glasno pogovarjajo). Nisem opazila, da bi bil nanje prav posebno alergicen.
Navajanje na Rome? Navajanje na vse- Rome, Kitajce, Japonce,...
V tem ne vidim nic slabega.
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
sebi
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #44 :
torek, 21.06.2005 : 09:19:16 »
Citat
Aha, do invalidov na vozickih, je pa cisto ignorantski oz. zelo pazljiv, ce ga zelijo pocohati. Vecinoma jim kar na kolena spleza, da ga dosezejo in je nasplosno cisto drug pes. Ko smo bili na obisku pri teti, je prisel za urico-dve na kavo prijatelj, ki je na vozicku. In Tari je bil ves cas ob njem, nic ni skakal, ni lajal, samo z repkom migljal in mu lazil na kolena. Enako pocne pri slepih ljudeh-se jim nastavi pod roko in je cisto miren.
Ja točno tako Nanook. Jaz tudi nisem mogla verjeti svojim očem. Čisto druga psička je postala Žiža ko je bila s tem invalidnim sosedom. Ne moreš verjet, če ne vidiš...
Logiran
Strani:
1
2
[
3
]
4
5
6
7
Gor