Sančotova, če maš tako butasto Matero doma, ki ne zna drucga kot sikat in težit, ti tapravi Prjatli pošlejo orožje Zanjo! To jeto
Roko
Drage moje, kljub temu, da mi je fuuul žal da sem morala prešpricat DOBRžur (in sploh ko sem videla, da moja moja ljuba prijateljica dobila taglavno srečelovno nagrado, iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii), mi pa niti malo ni žal, da sem se udeležila našega
Nemškega Skupinskega Desanta na Sežano.Res je blo fajn in reeeesno smo bili pridni. Za ene je bilo to prvo tako srečanje z "hudo civilezirano civilezacijo s semaforji in bres diujadi", za naju z Rokom niti ne, ampak v eni uri in pol našega skupinskega sprehoda po silnem kraškem velemestu (SunnyDay bo zdajle itak od smeha na r't padla
) je bil moj Roko tako priden, tako zlat, da vam ne morem povedat kako zelo sem ponosna nanj. Čisto vse, kar mora znati kmečki pes, ko pride v mesto, je obvladal brez napake, niti malo ga niso zamikale ne smeti ob cesti, ne kosmate noge, ko je moral čakat na "prostoru" pred oštarijami, N-Č, vam rečem, čisto nič ga ni spravilo s tira.
Pa saj jaz to itak že vem, ampak ... tokrat smo bili z našo šolo prvič na "zaresni" preizkušnji, da se vidi, na čem mora vsak še delat, pa midva sva hodila prva v vrsti, kar pomeni, da so vsi "prostori" pred kebabi in gostilnami najdlje trajali, pa vse take grozovitne stvari, ki ste jih mestni psi vajeni že od malega, sva morala prva premagat.
Ampak Roko je bil skuliran kot špricer in res sem ponosna nanj
Podhod, rešetke, ploščice, stopnice, vhod v stavbo, v temno vežo, nogometno igrišče ... eni so imeli probleme s tem, on pa .... pismo, kot da je Nemc
, ampak če si predstavljate ene pse, ki živijo v svojih varnih pesjakih, na sprehod hodijo pa samo v naravo, v bistvu ni tako lahko. Pa za Rokota je včasih dovolj, da se že dva sošolca nekaj naprčkata en proti drugemu, pa je ves iz sebe za nekaj časa. Buh ne dej, da bi kje kaj počilo v daljavi. Ampak tokrat so bili vsi zelo pridni, midva pa ziher najbolj
Naju je Profesor še posebej pohvalil potem na koncu
Midva sva per-fekt-na, vam rečem
Morva samo še to perfektnost na dolgočasni poligon prenest, pa bova že skoraj nemca
Valjda se je revež "sprostil" potem ko smo šli nazaj na poligon, da so Nemci še malo obrambe naredili, pa je slišal pokanje biča. Konc veselja, hitro na varno v avto
Aja, pa še super dobra novica. Naša "nemška šola" se bo malo razširila, ravno danes nas je prišla obiskat nova bodoča inštruktorica za trikce, agility in RO, Nina. Zdaj pa upam, da se bomo imeli še bolj fajn
PPS. za Cockto: A veš, Koktica, Roko bo prišel v Ljubljano seveda ampak Jast sem se odločla, da ne tako lahko. Za ta podvig mu bo prav prišel pripomoček, ki mu ga je NVMP poslal. Jast sem se namreč odločila, da Rokota soočim tudi z železnico (ki je v naši vasi na žalost že od prve svet. vojne nimamo) in tako bova enkrat prišla z - vlakom! Ker z avtom se zma vsaka mona vozit (OK, eni imamo neke fobije na avtocestah in podobno) z vlakom pa se ne zna peljat vsak pes. In Nemško vgojen Pes mora tudi to obvladat. Tako sem se odločla in tako bova neredila
Seveda boste o tem podvigu, kot tudi o vseh ostalih najinih tele-dogodivščinah, pravočasno obveščeni, da boste lahkjo prišlio mahat z zastavicamiob tem zgodovinskem dogodku
(NoJinx se pa zdajle od smeha za trebuh drži, prav vidim)
V glavnem, dober dan je bil
Kaj bo v Lublano hodila tm ji bo sam vroče, Soča, Soča je tisto pravo
Tole pa prav kmalu, samo sliko moram še naredit
Sooooočaaaa