mamaF, sej veš, telenovela je še vedno imela srečen konec!
Ti si zlata
Prav imaš, Esmeralda je spregledala in z unim
tačrnim frajerjem sta srečno živela do konca dni
Punce, hvala vsem. Smetki zaupam 100%, da ga ne bo samo milo gledala in srčno upam, da ji bo uspelo iz vraga črnega iztisniti vse žleht možganske celice. Zdaj ji bom za domačo nalogo probala po točkah ipisat eno tako "kronologijo" njegovega obnašanja.
SunnyDay, saj ... tako sem si jaz predstavljala
preprečevanje pri nas ... poleg štrika in zaklenjenih vrat v hišo še zaprt borjač.
Samo veš kaj je hudir - ker bi nas bil on sposoben braniti tudi izpod mize v gostilni, če ga vzamemo s sabo nekam na kafe
Je že dokazal na morju, sploh takrat, ko mi je na prazni plaži čez ramo skočil v človeka, ki je šel meni za hrbtom in ga prijel za hlače
Takrat mi je začel semafor utripat 100 na uro ...
Pa če si predstavljaš, da je "branil" še svoje "posvojeno krdelo" - torej naše ljube prijatelje Ano in Marinota (od Bajke) v
njihovi hiši pred
njihovim obiskom - začel kar renčati in bi ga šel odganjat, če ga ne bi zadržala in mu zatežila ...
Pa še druga stvar ... konec koncev imam dva otroka, ki sta že sedaj naspihirana z mojimi napotki okoli Roka, pa mi je grozno, da mora recimo 13 letni sin, namesto, da bi z veseljem sprejemal svoje kolege v hišo prej Roka zapirati v kletko ali drugo sobo, pa paziti, kateri prijatelj pride k njemu, pa kje je pes ... sploh če je sam doma s psom.
Saj vem, mogoče je sekiram preveč še za druge, samo je res kažin, ko je pes recimo z mano v hiši, pa pride tašča po notranjem stopnišču dol k meni (Roko njo izljubi), za njo pa kaka soseda, ki bi me rada kaj vprašala (in se Roko spremeni v terminatorja, jaz pa ga cukam proč). Mislim ... malo tu mač je, da bi zdaj morala tašča preden pride s kom po štengah k meni po telefonu to najavit ali pa recimo moja hči, ko ima v svoji sobi v zgornjem nadstropju kako punco na obisku prej vse zorganizirat, da pes ne bo skočil v njene prijatelje
Konec koncev sta otroka, mladoletna in jima res ne morem naprtiti take odgovornisti.
Pa buh ne daj, da bi morala za nekaj dni psa pustiti v varstvu moževim staršem, si sploh ne predstavljam ...
Če bi šlo zgolj samo za
Obiske, na katere si lahko pripravljen in že ukrepaš tako, da so vsi varni ... ma je toliko naključnih ljudi in situacij. Enkrat me je doma pričakal sine čisto paf ... jaz sem bila nekje zunaj, pes je spal pri njemu v sobi, vhodna vrata zaklenjena, skratka vsi
Ukrepi izpolnjeni. Pa je do vhodnih vrat prišel nekdo, ki je prodajal kislo zelje in potrkal. Sin je prilezel iz svoje sobe, zaprl vrata in šel pogledat na vhod, kdo je. V tistem, ko je človeku dopovedoval, da staršev ni doma in da ne rabimo zelja in že zapiral vrata, mu je izza riti pritekel razpenjeni renčeči Roko in sinu je komaj uspelo zadržati psa in do konca zapreti vhodna vrata, sicer bi pes 100 posto švignil za tistim moškim in ga zgrabil
... pa je prej trdno spal in na žalost pač vrata od sinove sobe niso bila prav zaprta.
Mislim ... takih kažinov je še olala in verjemite mi, meni je napram njim odtehtala vsaka majhna stvar, ki se mi je zdela, da kaže na bolje.
Ja, res je ratal bolj ubogljiv ali uPogljiv, ko je šlo za vnaprej znane scenarije ... je cmihal nekje, kakor sem ga poslala, ma je reagiral na vsako moje opozorilo, če si je želel recimo iz svojega prostora poseči v smeri obiskov.
Samo, po drugi strani pa se mi zdi, da odkar sem po nasvetih iz nemške šole, in drugih načrtno delala na nepopustljivosti pri svojih zahtevah do njega, pa na "provokacijah" tipa - "zdaj boš pač 5 minut tule ostal, brez debate, pa ne glede, kaj si ti želiš", je ratal še bolj tempirana bomba. Živčen ... iz čistega mira, spanja v svoji košari je znal skočiti en meter u luft, ker je nekaj slišal zunaj oz. videl moža z dvema vrečkama v rokah pred vrati ... itak je potem zlezel sam vase, ko je videl, kako ga je us**l, ma reakcija in "napad" na "grožnjo" je bil pa čisto tapravi. če bi namesto moža prinesel tiste vrečke nekdo drug, bi ga dobil v hlače
Skratka, tole preprečevanje nesreč me je izmozgalo in ne samo mene ... in nekaj se mora radikalno spremeniti.
Psa imam zato, da me bo spremljal, tudi na počitnicah, na obiskih in skratka povsod, ne da bo vse življenje živel nekje na "varovanem oddelku", neškodljiv za okolico. POsvojila sem ga od Smetke
za na kavč, ne pa za v zapor, a ne.
Gvantanamo, a ne, NVMP
Dajmo upat, da je Rokotov trdi disk pripravljen na temeljito pucanje
Virusa "Neprijatelj" Gooo, Smetka, go!
Punce, za držanje pesti, žebranje pasjih očenašev, meditiranje ali pa tipkanje v tole temo, se pa zmeraj priporočam
Rada vas imava oba
Jast in moj
Črni Vrag