Vaja dela mojstra, to je res
Smo zdaj opazili, da se naša črnogorsko lena familija ni javila ze ohoho časa
No, v tem času je naš Roko dobil nadvse pomemben in cenjen obisk - na prvi šolski dan sta ga namreč obiskali njegovi prvi horjulski mami, Smetka in Ada
Namen priložnostnega obiska je bilo prvenstveno ugotavljanje ali je mulc čuvaj ali zgolj "wannabe" grozna črna pošast in seveda Čvek ob kafetu
. Toda Prase Črno se je izkazalo - namesto, da bi "prvi mami" nalajalo, kot je po njegovem nuuujno potrebno vsakega nalajat ob prvem obisku, je čisto pohleven zlezel iz hiše in se pustil čohati ... in potem po čuvajsko čuval njune noge pod mizo. jaz pa sem dobila kopico napotkov, kako mulcu "popestriti" ležerno črnogorsko življenje z malimi vsakodnevnimi nalogicami, hehe. In od takrat se poleg običajne piflarije gremo pri nas malo klikanja za trikce, pa malo več teženja, kadar se Pošastkotu zahoče vneto čuvati svoje ljudi in ozemlje, pa moram reči, da nam gre precej dobro. Sem prav ponosna nanj, se mi zdi, da zdaj resno vzame vsak "miiiir" in "prostor" ob morebitni želji po razsajanju
Pa še tole je dobil gospodič moj črni:
(če ne bi bilo Smetke, ki mi je žarnico v glavi prižgala, da si znam to tablico jaz tudi sama naslikat, bi še vedno brskala po raznih spletnih trgovinah in bila nezadovoljna z izbiro)Evo, zdaj boste moji obiskovalci seznanjeni z "nevarno" vsebino našega dvorišča
Horjulskima mamama še enkrat hvala
... fotodokaza ni pa nobenega, ker smo imele vse roke zasedene s kafetom, bakljavo in drugimi razvadami
Nekateri gostje pa na žalost ne znajo brati
Tale ježek je v bistvu že naš stalni gost in si emlje pravico lomastiti mimo vhoda, ko pač njemu paše. No, Roko bi mu rad določil svoj urnik, pa zlobna mati ne pusti
Ker je Rokotova tablica naletela na lep odziv pri enem novopečenem mačjem "tatkotu", smo naredili še eno:
... tale je za tole mečkabilno bitjece
... ki je sredi poletja postalo mali Bajkin bratec! Mače je s ceste pobral Bajkin tatko in se vanj nesmrtno zaljubil ... in zdaj si delita delavnico, kavč in vse ostalo. Ljubosumnica Bajka je vse skupaj precej dobro prenesla, Roko pa je bil ob prvem obisku itak totalno navdušen nad novim učencem za kursink. Balko se strinja in se Roku prav nastavlja, kadar prideva na obisk. Evo, še ena fotka z ljubico Bajko, na žalost spet neostra, ker se ju pri najboljši volji pred temo ne da "uloviti" pri miru, norca naša.
Moja, moja ljubica
Pa še malo mojega najljubšega črnuha
... posebej za našo nono, ki Roku prinese pasji piškotek in zlobna mati ne dovoli, da bi pes dobil piškot kar tako zastonj, sva se naučila "gimme5" in še par variant "tačke". Pa je nona vesela "ker jo pes tako lepo uboga" in Roko tudi, ker dobi piškot ali nedeljsko govejo kost "iz župe"
Moj ponosni piflarček (no, jaaa, tule je vsa pozornost namenjena enemu traktorju v daljavi
)
Sicer pa treniramo vsak dan in brez prestanka - tole je en priložnostni kursink v naravi, ko nama Miško uide iz hiše in sledi po trtah ... pa ga skrbni Roko ujame, da ga lahko po hitrem postopku spakiram nazaj na toplo.
En kursink na dan odžene zdravnika stran
Se opavičujem za slabo kvaliteto fotk, ma pravi kursink je tako hitra dispiplina, da je navadni telefonin ne zmore dohajati
Filmček še pride.
No, če kursink odžene zdravnika in druge tegobe, pa poglobljeni trening črnogorske joge krepi notranji mir in druge duhovne kreposti
Fajn se imamo, črni, tigrasti in črno beli