Roko je priden kužek
Zato mu prijatelji iz daljnih krajev pošiljajo darile
Hvaaaalaaa, Fredi
Danes je imel Roko prolžnost srečati nekaj Neprijateljev. Na srečo so bile prve na vrsti v glavnem Neprijateljice, same mlade punce, študentke, 7 komadov
Najprej jih je na podlagi njihovih zvočnih efektov (saj veste, kako luštkano cvilijo mlade punce, ko čakajo v vrsti za WC)
pred hišo sicer histerično nalajal skozi zaprta spalnična vrata, potem pa sva jih prišla spoznat ven na dvorišče in se je prav vzorno in vljudno obnašal. Vse je prevohal in se pustil čohat tistim, ki so bolj
pasje, prav olajšan pa se mi je zdel, ko je ugotovil, da je med njimi tudi stara znanka, Špela od Bri, ki mu je ob prvem spoznavnem srečanju seveda brihtno pod nos ponudila priboljške
Pa tudi sicer se mi zdi, da mu je Špela všeč, ker ga nič ne obsoja zaradi lajanja
čez nekaj časa sva šla midva na obisk do delavnice, kjer so Neprijatelji brusili kamen, tokrat je bilo poleg punc še nekaj fantov in vse po vrsti je vljudno prevohal in se nasploh vzorno obnašal. Punce so čakale, kaj se bo zgodilo, ko bo na prizorišče prikorakal še njihov zamudniški sošolec, tisti Ultimativni Neprijatelj, ki ga je Roko lanu ugriznil, pa ... nič! Roko ga ni niti šmalo šmirglal, ob meni se je pustil čohat puncam, uni fant se je pa kar umikal. No, tudi tako je prav
V glavnem, priden pride kuŽek si je za vljudno vedenje prislužil nič manj kot celo svonjsko nogico
Polovico jo je pojedel, ko sva bila skupaj na vrtu, pa me je firbec matral, če bo sploh zadosti sproščen, da jo bo načel, glede na Neprijateljske glasove in postave 50 metrov stran (valjda je v pol ure zmel vse, pogumni moj kuŽek
Potem pa je dobil še eno polovico, glih v pravem času sem ga peljala v njegovo varno kučo s tistim parkljem, ker je spet par punc prišlo na WC. Sicer je nekaj pobevskal, ampak ga vseeno Neprijateljski prehod kuhinje in hodnika ni toliko stresiral, da ne bi takoj začel nazaj glodati svoje svinjetine
Pogumni pridni KuŽek
Ko smo ostali v kuhinji samo še jaz in on in Špela, pa je bil itak ves čas lepo tiho, samo glodanje in mljaskanje se je slišalo iz kuče. To je za nas velik napredek - da lahko Roko sproščeno nekaj gloda kljub Tujcem v naši hiši
Sem zelooo ponosna nanj
Zvečer pa smo imeli praznovanje
Danes je namreč minilo točno 1 leto, kar se je iz zavetišča Vitovlje k Bajki priselil Boris
Seveda sva njemu in njegovi uradni lastnici z Rokom prinesla darile
Še na mnogo obletnic, dragi naš veseljak Boris
Princeska Edinka Po Duši, moja ljubica Bajka se z velikim pompom okrog njenega mlajšega brata strinja ravno toliko kot Grumpy Cat z lepim sončnim dnevom, a naj ji bo
Da je dala mir mladima juncema, ki sta se valjala po tleh, sem ji izjemoma posodila moj telefon ... kljub prepričanju, da se psihoz na lučko ne sme spodbujat, ma ... sicer bi pa bevskala v Rokota in Borisa ljubosumno in ju probala "ukrotit".
A lahko? A bo svetil? A bo?
Ma daaaj, naštimi lučko, nooo, lučko hočem!
Medtem, ko je Drama Queen hipnotizirala telefon, so nastali takile zmazki
No, tako, to je bilo za danes. Jutri pa, ko je ravno petek - dan za "bording&beering" - praznovanje nadaljujemo, ker bo baje slavljenec častil pasje tortice
Ob prihodu domov sva se z Rokom ustavila še na ene vljudnostnem obisku pri študentskih neprijateljih, ki so medtem že zakurili ogenjček in jedli čevapčiče
in spet je bil priden. Je mahal z ritjo in z repom, ko so ga punce klicale, ko pa je med njimi opazil svojega osebnega Šefeta, se mu je pa prav strgalo od veselja. Aleluja, tatko je še živ, niso ga še pojedli grooozni Neprijatelji
Ultimativni Neprijatelj pa se je
nevljudno držal ob strani, Roko ga je samo na hitro povohal, pa nič ni reagiral, fantu pa je bilo videt, da mu je neprijetno in da se psa boji in da ga ne mara. Prav, saj nimamo nobene potrebe se družit, si misli Roko
Roko je že skoraj tako priden kot najpridnejši Mucki, lahko rečemo po današnjem dnevu