O se bo moral mali zelo izkazati, ce se bo hotel kosati s Flipijevimi kobilcami
O, na srečo nam je to (kobilce) za zdaj (še?) prihranjeno
Sem ga pa že nekajkrat "na lovu" zalotila, da se ob kakem nenavadnem šumu, poletu ptice iz grmovja ali človeškem glasu v daljavi postavi v pozorno pozo z glavo naprej in eno sprednjo nogo pokrčeno v zraku. Tako vztraja tudi po minuto.
Druga stvar je nos na tleh in tek v blagem slalomu, kadar je pred nama pot, kjer hodi več ljudi oz. živali. Če je zaradi tega vohljanja glavni doitek kak drekec, je še toliko bolj veselo
Tretja stvar je popolna nenadarjenost za prinašanje stvari nazaj metalcu 8torej meni). Ja, igračo, palico, karkoli, že prinese v moji smeri, vendar jo odloži na tla kak meter od mene in zanj je misija končana (ker je treba tisto reč pač žvečiti).
Četrta njegova značilnost je laufanje v krogih, kadar je zaradi česa vznemirjen, pa naj bo to veliko veselje zaradi tega, ker sva pač šla ven ali pa vznemirjenost zaradi česa neznanega (recimo človek, ki nama prihaja naproti ali kak hrup, ki ga malo prestraši). Takrat je na začetku malo otrpel, ko pa spozna tisto "motnjo", se mu "utrga" in od samega veselja šiba kroge okoli mene
Seveda je to možno samo, če sva kje na takem kraju, da je brez povodca oz. ga pustim, da to počne, na povodcu se na kroge niti ne spomni.
No, potem pa smo odkrili še peto značilnost našega črnuha, to pa je ... dobrodelnost
Takole pusti Malemu Mišu obujati spomine na otroštvo
Slikce so čist frišne, še zmeraj se iz kota sliši cmokanje