mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 17.07.2024 : 01:30:00

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Vrnitev v okolje ali evtanazija
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: Vrnitev v okolje ali evtanazija  (Prebrano 67005 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.347


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #210 : sobota, 31.07.2010 : 11:44:30 »

Helena, ce se kje prepoznas, ne morem pomagat, jaz sem zgoraj pisala o vseh in ne o tebi osebno ali o kom, ki mu ti pravis "nasa skrbnica". Razen prvi stavek je naslovljen nate.

Kdo je napisal, da se bo delala transparentnost ali kaksni dogovori z zavetisci za nazaj? Na kaksno vprasanje odgovoris ali ne. Tema se lahko prestavi med macke ali v arhiv, lahko pa se tudi izbrise. To je za nazaj. Zato pise, da bom postavljala vprasanja. In ne zato, da bo kdo pisal stevilo mack ali kaksne posebne osebne podatke, razen maila ali telefonske, kjer je macek ali pes. Se manj bom karkoli popravljala ali dopolnjevala. Nisem bila nikoli pri tebi in ne vem, koliko mack si imela prej, koliko pa jih imas zdaj, niti kje in kako jih imas. Zato mi ne polagaj v usta, na koga kaj leti in ni nobene potrebe po opravicevanju, ker nisem nikogar izpostavljala s kakrsnimikoli nepravilnostmi. Vsak se popolnoma sam najde v kaksnem zapisu, ali pa ne. Prav tako ne zahtevam od tebe prav nobenih podatkov, sem te pa vmes enkrat prosila zanje, vendar z opombo, da ti jih nikakor ni treba dati. Se enkrat - nisem policaj in ne bom, tako tudi tukaj ne bom izvajala racij ali se sla kaksno drugo vrsto nadzora. Ve vsak sam zase, kako in kaj lahko napise. Pravila pa so zdaj in bodo v prihodnje tudi zato, da lahko brez zapletanja in posebnega pojasnjevanja izbrisem, kar jim nasprotuje. Kot pojasnilo je dovolj samo link nanje.

Nisem nic rekla, da se ne trudite v korist mack. Se celo napisala sem vceraj, da se marsikateri macki, ki je tukaj v oddajanju, godi bolje kot mojemu macku. Kaj o mackah meni vecina izven tega portala, me zanima samo v toliko, da razmisljam, kako mnenje te vecine spremeniti v odgovorno in del tega je tudi tole, kar se grem tukaj, s pravili vred. Bom pa se enkrat napisala - ne zagovarjam resevanja za vsako ceno, torej samo zaradi zivljenja. Pred casom mi je nekdo na zasebno napisal, da je ok zivljenje v trpljenju, samo da zivis. Vsak ima svoja zivljenjska nacela. Jaz tako ne mislim ne zase in ne za zivali, ki jih imam v oskrbi, kot tudi ne za nobeno drugo zival. To je tudi odgovor na tvoj zapis o skodi za macke, ki jo vidis ob mojem nacinu v prihodnje. In tudi to je del mojega boja. Vsi imamo meje in vsak se mora sam zavedati, kje so.

Kot dobro zavetisce se tukaj ne bomo nikoli obnasali, se manj kot slabo, zato primerjave z razmerami v zavetiscih niso mogoce. Gre namrec za same posameznike. Govorim o oddajanju mack in psov na tem forumu v rubrikah, ki so temu namenjene. Zdaj je med nami eno zavetisce, ki samo zase skrbi za razmere pri njih, ce pa bo med nami se kdaj kaksno, bo pa tudi moralo. Upam, da ti kmalu uspe odpreti lastno zavetisce.

Nisem in ne bom pozabila, za koga ali za kaj se gre, brez skrbi. Nisem pisala o evtanazijah bolnih in puscanju na cestah. Pisala pa sem o kvaliteti in ce gres gledat nazaj tisti moj post, pise tam tudi nekaj v smislu skrbi za vse drevje v gozdu, torej tudi obrezovanje vej in ne samo sekanje do tal, in pise tudi, da not ne smejo biti samo smreke in jelke, temvec tudi vse ostale vrste drevja. Je pa vsekakor v vsakem gozdu treba kdaj kaksno drevo odsekati do tal, ce zelimo, da je gozd zdrav in se pravilno razvija.

Kaj ti vidis kot realnost in koliko si s taksnim splosnim stanjem sprijaznjena, ob cemer izgleda menis, da si poklicana, da resis vse, ne vem in ni moja stvar. Spadajo pa zraven zagotovo tudi kaksni papirji, saj mack nocete pokazat nikjer (ne mislim tukaj ali drugje na netu, da ne bo pomote). Jaz sem prepricana, da eno in drugo spada skupaj, ce zelimo kaj premakniti naprej.

Tudi jaz nestrpno pricakujem dan, ko bo kaj drugace. In poskusam delati tako, da bo kaj boljsega tudi mogoce pokazati, ne o tem samo govoriti ali pisati.

jst, za del tvoje dileme sem Cats ze odgovorila:

Ja, Cats, zakon pravi, da morajo vse macke za 14 dni v karanteno. Ce si me brala takrat, ko je bil izpostavljen problem, potem ves, kaj sem zagovarjala, kaj sem pricakovala (tudi zahtevala) od MH in Macjelovke, pa ce se ne motim, nikoli ne dobila, oz. ni dobil tisti (naj me popravi, ce ni tako), za katerega se je slo. Kot vem, resuje Polona zadevo sama, bila je ena in edina taka zadeva, saj je praksa po celi Sloveniji povsem drugacna, torej v dobro mack, slo pa je v tistem primeru verjetno se za kaj drugega kot za striktno vztrajanje inspektorja na zakonodaji.

Da se dodam, ce nisi spremljala, na kaj se nanasa zgornje - zagovarjam izpust prostozivece macke takoj oz. cimprej po posegu, tako pise tudi v priporocilih VURS za prostozivece macke in tako se izvaja postopke na terenu po celi Sloveniji. Torej, ne zelim nic strasnega, ne za macke in ne za ljudi.

Ne vem pa prav, kaj ima sploh ta problem opraviti z nasimi novimi pravili, saj se nazaj v okolje spuscene prostozivece macke ne bodo tukaj oglasevale za oddajo? Kdor bo taksno macko posvojil (v tej temi sta to izpostavili oaza in pridna), bo napisal, da se je tako odlocil sam, namesto da bi ravnal po navodilu zavetisca, da je treba macko spustiti nazaj na lokacijo. Ne vidim posebnega problema s tem.

Na drugi del, torej o prirejanju podatkov o tem, ali dogovor z zavetiscem je ali ne: Ne bom vodila nobenih evidenc, pa tudi nadzirala ne bom. Napisano pa lahko vidi ze zdaj in bo kasneje tako zavetisce kot kdorkoli drug, ki ima pravi podatek. Vsak odgovarja za svoje navedbe. Obicajno se tisti, ki navajajo kaj narobe, hitro zapletejo, in ker je Slovenija precej majhna, bodo tudi take stvari prisle slej kot prej okrog. Mi pa bomo vedeli za naprej, da pri nekom nekaj ne stima.

En del, ki se nanasa na zakonodajo, je prijava najdene zivali zavetiscu, drugi del pa stevilo zivali. Vecina ostalega spada pod odgovorno skrbnistvo in smo vsi dolzni ravnati po zakonodaji. Ponavljam, da ne bom izvajala nadzora jaz, oz. ne bom stela zivali ali preverjala po zavetiscih, kaj je dogovorjeno in kaj ne. Vemo pa vsi, da to lahko naredi kdorkoli drug, saj gre tukaj za javne objave, ki so dostopne vsem.

Kaj zelim s tem? Osnovno je macke in pse spraviti tja v papirjih, kamor spadajo, ker se ne strinjam pod nobenim pogojem, da je v Sloveniji samo 5% neoznacenih psov, kot trenutno trdi vsa oblast (ce smo odkriti, je tudi to prevec, sem pa prepricana, da ni realen podatek) in da ni nikakrsnega problema z mackami. Tega ne moremo pokazati tako, da macke in pse nosimo in vozimo direkt domov in nihce ne ve zanje. Drugo pa je, da ne zelim na noben nacin nicesar prispevati k morebitnemu rojevanju kaksnega novodobnega animal horderja. V nikakrsni obliki, tudi v zametkih ne. Vsaj s svojim vplivom na tem portalu ne.
Lahko, da se pojavi se kaksen zakonski stos, ki ga bom izpostavila, vendar ta trenutek sta ta dva osnovna.
Logiran

pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #211 : sobota, 31.07.2010 : 11:55:55 »

Kje pa bodo, če ne na cesti? Ali mogoče naivno kdo pričakuje, da bo kljub vsemu delu, teženju in ostalem kak konkreten rezultat na kratek rok? Si skoraj upam, stavit, da ga ne bo. Če nisi opazila, so zavetišča sedaj na vrhuncu sezone za mačke zaprta, torej je edina možnost vrnitev na cesto tudi takih, ki za tja niso, ali skrinja, če ne gre drugače ali namestitev pri fizičnih osebah ali nič.
Po tem, kar pišete v zadnjem času itak ni mačkam prijaznega načina rešitve problema in me je tega strah. Selekcija pa to. Spet si bo to vsak razlagal po svoje.
Ni ga na svetu frajerja, ki bi izumil, to, kar ti navajaš, torej, revolucionarnega novega načina za rešitev mačje problematike. Ga ni. Če ga ti ali kdo drug iznajdeš, mi prosim sporoči, ker bo potem moje življenje bistveno lažje.
S/K, odgovorno lastništvo in promocija tega, osveščanje, izobraževanje, prijavljanje, sama drugega načina ne vidim. Na dolgi rok.

Helena, pa a lahko nehaš bluzit, prosim te? Nihče ne pravi, da moraš pustiti mačke na cesti (kakor hočeš ti to prikazat svetu in s tem iz sebe in iz mačk narest žrtev), ampak da se za vsako mačko tudi uradno ve, kaj se z njo dogaja. Da ni samo številka v tvoji hiši, ampak je številka tudi v uradni statistiki. A ti je res to tako težko razumet? Kaj ima veze tvoja požrtvovalnost in tvoje zaupanje skrbnicam s tem, da so mačke tudi v uradni evidenci? Daj povej. A bo zaradi tega kaka mačka na cesti ostala? Kar neki, kar en blabla kar naprej.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #212 : sobota, 31.07.2010 : 12:01:03 »

Sploh pa ne razumem, kako imate lahko toliko opravka s pravili, ki jih (še) ni[/color]. O čem sploh razpravljate? A lahko počakate pravila in jih potem komentirate?! A vedno tako delate? Zadnje vprašanje je retorično, ker mi izkušnje pravijo, da je precej ljudi na tem forumu takih, ki govorijo na pamet, brez osnove. Ravno tako kot se tudi zdaj tole pametovanje iz vseh mogočih koncev dogaja tako malo na pamet.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #213 : sobota, 31.07.2010 : 12:04:29 »

Dost je blo, na tak način in s tako žaljivo komunikacijo se ne grem več.  Razumem in delamo na tem, če pa nisi še opazila, se pogovarjamo o tem, kam pa kljub vsemu pospravit toliko mačk in kako skrbet zanje.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.347


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #214 : sobota, 31.07.2010 : 12:27:51 »

Jaz bi rekla, da je tale tema posledica sibanja tem v arhiv in ne mojih navedb o spremembah. Lahko pa da se motim.

Ce se spomnimo prejsnje runde spreminjanja pravil (februar 2007), se ni zgodilo prav nic pretresljivega, ko sem napisala TOLE. So komentarji se vedno tam in lahko sami prestejete, koliko jih je. Je pa res, da ni tam nic napisano o zakonitosti, se pa nekaj zadev nanasa na transparentnost.

Mah ..., naj naredi kdor hoce kar hoce, jaz pa bom pripravila pravila, katere boste nekateri razumeli, drugi pa ne. Nikoli ni vse za vse prav in tako bo tudi tokrat. Mi je jasno in nimam problema s tem.
Logiran

pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #215 : sobota, 31.07.2010 : 12:35:03 »

Dost je blo, na tak način in s tako žaljivo komunikacijo se ne grem več.  Razumem in delamo na tem, če pa nisi še opazila, se pogovarjamo o tem, kam pa kljub vsemu pospravit toliko mačk in kako skrbet zanje.

Ja, vzemi svojo lopatko in kanglico in pejt drugam. Odrasla si dovolj. Kr neki. Res. In žaljivo? Zame je skoraj vsako tvoje oglašanje žaljivo. Zame je žaljivo, da lažeš, zavajaš in hinaviš, pa? Kaj zdej?
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #216 : sobota, 31.07.2010 : 12:37:38 »

Okej, zakonsko določilo je posestvovanje največ petih mačk. Najdeš šesto in sedmo v nevarnem prometnem okolju brez hranitelja, po možnosti mladiča, ki nista divja ampak socializirana oz. vajena ljudi ,saj sta namerno odvržena. Namestitelji pa imajo že vsi maksimum. Pristojno zavetišče je polno, kljub dogovoru z njimi jih pri sebi ne smeš namestit, ker je to že številka preko zakonsko določene. Pridna kje vidiš v teh primerih rešitev ti? Prijava problema na Vurs, ki pa ugotovi, da so trenutno vsa zavetišča polna ali začasno zaprta zaradi kuge, dnevi pa tečejo in mačka, ki si ne moreta, ne znata pomagati sama ostajata v zgoraj opisanih razmerah. Torej na cesti. Predno Vurs prizna, da je glede mačk velikanski problem in se glede tega kaj premakne pa pretečo dnevi, meseci, leta. In ogromno mačjih revežev ne dočaka rešitve, čeprav bi jo nekateri od teh lahko v kolikor jih ne bi teplo zakonsko določilo največ pet mačk.  
Tudi jaz sem imela mačke  med karanteno v kopalnici. Nobenega stresa in ne žalosti nisem opazila, kvečjemu sem bila s tem obremenjana jaz sama, po končani karanteni sem imela celo problem jih spraviti ven iz kopalnice, najbrž so se bali, da bodo pristali spet nekje zunaj sami.
Pridna, tako žaljiv, kot si ti ni nihče drug. Sem mislila, da pravila o nežaljenju veljajo za vse.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #217 : sobota, 31.07.2010 : 12:47:37 »

LISA, jaz še vedno vztrajam, sorry: kdo je mačke pospravil v arhiv?
Glede mačk v kopalnici in nobenega zaznavanja stresa pa lahko rečem samo dvoje: ali lažete vsi tisti, ki pravite da stresa ni, ali pa izkušnjam navkljub nimate pojma o mačkah in ga dejansko ne zaznate.
Logiran
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #218 : sobota, 31.07.2010 : 12:51:30 »

Ja, vzemi svojo lopatko in kanglico in pejt drugam. Odrasla si dovolj. Kr neki. Res. In žaljivo? Zame je skoraj vsako tvoje oglašanje žaljivo. Zame je žaljivo, da lažeš, zavajaš in hinaviš, pa? Kaj zdej?
Ti si pa res ubrisana.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #219 : sobota, 31.07.2010 : 12:52:19 »

No, da ne bom žaljiva: ali pa imate zelo velike nadstandardne kopalnice Tongue
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #220 : sobota, 31.07.2010 : 13:02:56 »

Ti si pa res ubrisana.

Maš prav. Smiley Se opravičujem. Mogla bi napisat, da je zame žaljivo, če se laže, zavaja in hinavi. Me je malce zaneslo. Smiley Ti seveda nisi nikoli (ne bila niti ne boš) žaljiva do nikogar, sploh s svojim predzadnjim in zadnjim postom si pokazala višji nivo, zančilen za heleno in Co. Roll Eyes
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #221 : sobota, 31.07.2010 : 13:14:05 »

Vsaka tema, kjer se midve srečava, je obračunavanja tebe z mano in to na popolnoma osebnem nivoju, ker mi z navedbami o lažeh, hinavščini in zavajanju osebno škoduješ, prav tako pa mi škodiš poslovno, se bova srečali kje drugje, kjer boš morala dokazovati svoje trditve. Zadeva je že v rokah mojega odvetnika.

Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #222 : sobota, 31.07.2010 : 13:23:34 »

Okej, zakonsko določilo je posestvovanje največ petih mačk. Najdeš šesto in sedmo v nevarnem prometnem okolju brez hranitelja, po možnosti mladiča, ki nista divja ampak socializirana oz. vajena ljudi ,saj sta namerno odvržena. Namestitelji pa imajo že vsi maksimum. Pristojno zavetišče je polno, kljub dogovoru z njimi jih pri sebi ne smeš namestit, ker je to že številka preko zakonsko določene. Pridna kje vidiš v teh primerih rešitev ti? Prijava problema na Vurs, ki pa ugotovi, da so trenutno vsa zavetišča polna ali začasno zaprta zaradi kuge, dnevi pa tečejo in mačka, ki si ne moreta, ne znata pomagati sama ostajata v zgoraj opisanih razmerah. Torej na cesti. Predno Vurs prizna, da je glede mačk velikanski problem in se glede tega kaj premakne pa pretečo dnevi, meseci, leta. In ogromno mačjih revežev ne dočaka rešitve, čeprav bi jo nekateri od teh lahko v kolikor jih ne bi teplo zakonsko določilo največ pet mačk.  
Tudi jaz sem imela mačke  med karanteno v kopalnici. Nobenega stresa in ne žalosti nisem opazila, kvečjemu sem bila s tem obremenjana jaz sama, po končani karanteni sem imela celo problem jih spraviti ven iz kopalnice, najbrž so se bali, da bodo pristali spet nekje zunaj sami.
Pridna, tako žaljiv, kot si ti ni nihče drug. Sem mislila, da pravila o nežaljenju veljajo za vse.

LISA, a ti želiš mene utrudit? Bi te prosila, če najprej malo prebereš zakone, potem malo prebereš, kaj je napisano v tejle in še kaki temi o začasnem skrbništvu in potem se lahko pogovarjava. Samo na hitro - to, da imaš ti lahko doma 5 lastniških (verjetno veš, da piše odraslih) mačk, nima veze s tem, kaj se ti z zavetiščem zmeniš kot začasen namestitelj. Pa kje ti fali, no? Kaj ti ni jasno? Tvoji mački zakonsko nimajo nič z nameščanjem. Zakonsko, poudarjam - ne govorim o zdravju in dobrobiti. Teh dveh mačjih mladičev, zaradi katerih bi me rada prikazala kot hladnokrvno morilko, ni treba pustit na cesti. Ja? Zdej štekaš?

Glede žaljivosti pa samo en tvoj post iz xy teme, ki je res na nivoju:
Če prav razumem je po mnenju neke pametnakinje/iča v demokraciji prepovedano biti pameten, ne smeš videti dejstev nedelovanja in slabega delovanja služb, ki bi morale delati, saj jih zato plačujemo mi vsi. Bi morali biti buteljni, da ne bi videli kaj se dogaja, kaj se ne dogaja, pa bi se moralo. Kako luštno je dobivat plačo za nič dela ampak  samo za flancanje o "zdravi kmečki pameti".

To, da nisi sposobna videt nesramnosti tistih, ki jih občuduješ, že vem. Lahko pa malo poiščeš po arhivu ali pa ti nalimam kak printscreen izrečenih žaljivk in poniževanja šibkejših (!) od sebe.

Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #223 : sobota, 31.07.2010 : 13:25:39 »

Vsaka tema, kjer se midve srečava, je obračunavanja tebe z mano in to na popolnoma osebnem nivoju, ker mi z navedbami o lažeh, hinavščini in zavajanju osebno škoduješ, prav tako pa mi škodiš poslovno, se bova srečali kje drugje, kjer boš morala dokazovati svoje trditve. Zadeva je že v rokah mojega odvetnika.

Tole, kar si povedala je zavajanje. Imaš temo v svojem podforumu, kjer sem se ti oglasila v pomoč. Recimo. Ampak, ajde, bomo drugje.  Smiley
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #224 : sobota, 31.07.2010 : 13:30:37 »

Aja, pa daj me prosim sproti obveščaj, kaj se dogaja, me firbec matra.  Smiley
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Vrnitev v okolje ali evtanazija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines