Ok, vidim, da smo jesen spustili
, mrbit bi blo fajn dodat kakšno zimsko fotko, preden nas doleti pomlad
.
Veseli pes v visokem snegu
Poskoki za žogico
...in potem je prišla skoraj pomlad in smo malo s kolegi pozirali na sončku
LAČNIMI kolegi
- so kot mali ptički usteca odpirali, upajoč, da bo kaj v
kljunčke padlo
Lexi se je znašla in pomalicala vsaj malo lesa
Sicer pa še vedno upa, da jo bo enkrat na krožniku pričakal velik, rejen
miš Drugače pa smo bili po zaslugi zadnje visoke pošiljke snega in pretiranega skakljanja po njemu spet malo invalidni - nič resnejšega kot se je izkazalo, smo malo bolj počivali, malo manj jedli
, zdej smo v fazi postopnega ponovnega aktiviranja
.
Vmes smo se
spogledovali z neko kvazi alergijo
. Nekam sumljivo se mi je čohala, večinoma zjutraj in zvečer, po prebiranju raznih
alergičnih tem, sploh en star Čarkin zapis, omojboh, me je zaskrbel, kjer se je omenjala hišna pršica
. No, po posvetovanju z Viomio (ker je Via imela tudi čohalne izpade), smo za začetek samoiniciativno zamenjali brikete - zdej smo na zajčku
(skoraj kot če bi bila ena velika okrogla miš, ane? ) in ne vem, ampak dejansko se ne čoha več (tok tok). Očitno se ji je jagenjček v vseh teh letih zameril al kaj, upam, da se bo tale zajc obdržal, ker pač...čistilno nismo nič kaj preveč napredovali
, torej hišna pršica očitno ni bila glavni krivec (če je sploh kdaj bila), si je pa Lexi na ta račun pridobila novo
comfortno ležišče, oz. kar dva - enga v kuhinji in enga, ki je premičen in v bistvu ni ravno v pogosti uporabi - ker če je zaprta v dnevni itak spi na kavču, če je pa v spalnici, je pa itak na postelji, logično
. Tako da zaenkrat stvari štimajo.
Morda še odgovor za firbce - zakaj nismo šli k vetu testirat alergije? Ker kolkor sem prebrala, so testi zelo nezanesljivi, poleg tega pa res ni bilo tako kritično, da bi morali takoj prec leteti k tetki vetki. Pa ker bi vse skupaj lahko sovpadalo s selitvijo, zimskim gretjem...veliko takih dejavnikov, ki pač lahko vplivajo na pasje obnašanje. Poleg tega, pa je ta pes ena velika drama queen
- zadnjič je imela eno odpadlo dlako v ušesu, mene je skoraj kap, ker se je obnašala kot da jo polovica manjka - hodla je huje kot kak kripl, nagnjena na eno stran, pod čudnim kotom. No, pregledam uhelj (ker se je čohala po njem in otresala z glavo) in zagledam tisto kocino počez položeno. Človk bi jo kr malo zbutal
, ampak ok - bolje da pokaže (čeprav pretirava na trenutke), da jo kaj moti/boli, kot da tega ne bi počela.
Evo, pa imamo na hitrco zabeleženo dogajanje v zimskih mesecih
. Sej, v bistvu, je večina fotk v tem stilu,
jako neadrenalinsko in dolgočasno
.
Lepo bodite , pa naj bo sončno
.