mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 19.08.2024 : 10:28:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 257504 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #645 : ponedeljek, 06.12.2004 : 19:13:46 »

Lupčkanje gor ali dol. Pes nima kaj delat med gručo otrok brez nadzora. Policija!!!!
Logiran
Mami
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 13


« Odgovor #646 : ponedeljek, 06.12.2004 : 19:40:16 »

Evo mene opet!  ;D Zdaj imam svoje ime, tko da mi ni treba več zlorabljati Barbarinega (=nero). Še enkrat ponosno naznanjam, da sta zadnji 2 njeni sporočili pravzaprav moji in da sem jaz tista mami, ki se boji spuščenih neznanih psov!
Nanook: hvala za odgovor. Verjetno bo tako res najbolje.
Drejči: nismo vsi starši taki! Eni imamo zelo radi živali in tudi svoje otroke vzgajamo v tem duhu. Ampak nekih pravil se je pač treba držati, saj je npr. tudi hitrost vožnje v naselju omejena in plačaš kazen, če se je ne držiš (če te seveda dobijo). Men je čist vseen šit, če ima ženska šarplaninca, pitbula, čivavo al pa cirkuškega medveda - v naselju naj ga ima na povodcu, spusti naj ga izven naselja! (By the way: čisto blizu nas je ogromna površina, kjer ljudje spuščajo pse, jahajo konje in se rekreirajo - zakaj ne gre tja?) Mogoče se ji pa fino zdi, ko vidi, da se folk takega psa ustraši? Manjvrednostni kompleks ali le pomanjkanje manir? Ne pričakujem, da se bo zdaj s psom vred odselila na Kamčatko, lahko pa ga priveže za tistih par metrov, kolikor jih mora prehodit, da pride na odprto, kjer ju nihče ne omejuje.
Tudi otroka želim naučiti pravilnega odnosa do živali in ne neke brezglave panike, nekoliko previdnosti je pa kljub temu potrebno, sploh če psa ne poznaš. Prav radi božamo npr. Barbarino dogo (čeprav sem se sprva bala, da se bo Lor usedel na kakšnega otroka in ga sploščil, ker je velik kot  krava iz reklame za Milko), tudi če s sinom srečava koga, ki sprehaja psa, ga velikokrat ogovoriva. Jaz osebno se vedno držim tega, da je treba najprej vprašati lastnika, če se njegovega psa sme božati in nikoli ne rinem v tujo žival, če lastnik pravi, da njegov pes rad šavsne po neznancu. Taki ljudje po mojem prav izzivajo nesrečo. Kaj pa veš, kakšen je pes, morda ima pa slab dan, je star, gluh in siten, je v menopavzi ali pa so ga pozabili nahranit ... :o Če torej lastnik dovoli, da psa pobožava, se mu počasi približava, dava roko za povohat in šele nato pobožava psa. (Povejte, če vse prav izvedeva!) Tako lahko upam, da se vsaj moj otok ne bo obnašal kot kura brez glave al pa izzival psa, pol pa jokal.
Logiran
nadja
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 894


« Odgovor #647 : ponedeljek, 06.12.2004 : 20:09:52 »

Mami, pri božanju in približevanju psu bodi pozorna le na to, da ne božate psov po glavi (znak nadvlade) in, da se, ko psu pomoliš roko, da jo povoha, ne stegneš nad psa (spet znak prevlade)  Wink

lp
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #648 : ponedeljek, 06.12.2004 : 20:33:16 »

Mami,
tisto moje pisanje pravzaprav ni letelo nate. Si me pa spomnila na svakodnevne puhlice, ki jih poslušam - žal ali pa tudi ne, živimo ob vrtcu. Pse imam privezane, jim ne dovolim, da bi rinili v tujce (sploh otroke), če pa že kdo pokaže interes za božanje, pa vedno pazim, da pes npr. ne obrne gobca v otrokov obraz (lupčka dal), ker točno vem, da se bo otrok ustrašil.
In če jaz vem kako funkcionira otrok, čeprav sama nisem mama, ne vem zakaj vrli starši ne bi mogli imeti vsaj osnovnega znanja o živalih, saj so vendar sestavni del našega življenjskega okolja. Najbolj me pa jezi, ker živali okarakterizirajo kot nekaj umazanega in vsepovprek grizočega. In če otrok izhaja iz takšnih puhlic, potem se ni čuditi raznim Tržičem (agresija) ali pa paničnemu bežanju (strah).

No, s tem seveda ne mislim zagovarjati tistih lastnikov, ki mislijo, da so na svetu pomembni samo oni in njihov pes, ostali pa naj poskačejo na drevesa, da bodo lahko gnada nemoteno šli mimo.  Wink

Zadeva je definitivno obojestranska.
A izhajam iz svojega primera, ker imam pse privezane, pod kontrolo in jim ne dovolim kakršnokoli maltretiranje mimoidočih, pa to očitno nekaterim še vedno ni dovolj.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Mami
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 13


« Odgovor #649 : ponedeljek, 06.12.2004 : 21:57:24 »

 Cheesy Hvala lepa, Nadja, vzeto na znanje!
Drejči, ful pohvalno, da imaš svoje pse lepo pod kontrolo, da ni nepotrebne panike. Nekateri se namreč bojijo psov tudi zaradi preteklih slabih izkušenj. Saj veš: kogar enkrat kača piči, ta se boji še zvite vrvi. Strinjam se tudi s tem, da morajo starši imeti vsaj osnovno znanje o živalih, ki ga prenesejo na svoje otroke. Tudi to spada v dobro vzgojo! Taki otroci bodo tudi kasneje v življenju znali spoštovati živali in ljudi in znali živeti v sožitju z enimi in drugimi! Wink
Logiran
nero
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 128


« Odgovor #650 : torek, 07.12.2004 : 00:35:13 »

OJLA!
Mami:zelo sem vesela da si se tudi ti registrirala na moj pes netu in da si jim malo bolj podrobno razložila to zadevo.
Vsem ostalim pa lahko povem,da imam doma nemško dogo ki ima pri 9 mesecih 70 kilogramov in še eno malo mešanko iz zavetišča.Imam pa tudi otroka ki je star 4,5 let im je že od prvega dne v družbi psov.Z Lorom tako rekoč skoraj jesta iz ''istega krožnika'',pa tudi Mami pride večkrat na obisk z svojim otrokom pa še nikoli iz njenih ust nisem slišala:otrok moj ne v dnevno sobo ker te bo Lor polizal ali pa boš slinast ali boš imel umazane roke ......Tukaj sem zmeraj jaz,ki povem ne vleči ga za noge,rep,ne mahaj z raznimi predmeti........,ker te lahko podre z šapo ali pa te žokne z glavo.Preventiva!
Damayanti:Edota nimam že 15 let.Preden sem ga dobila je bil službeni čuvaj v poslovni stavbi zraven mojega doma.V njegovi mladosti smo se skupaj igrali v bližnjem potoku,ga česali itd.Potem pa so ga zaradi starosti (8 let)hoteli uspavati.Pri meni je doživel starost 14 let,pa do danes še nisem od nobenega slišala da je žru otroke.Pustimo Edota naj počiva v miru!

                Barbara&Lor
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #651 : torek, 07.12.2004 : 09:46:26 »

Oprosti Barbara, to ni  moje mnenje, sem  tudi sama, šla kar ene parkrat z vama na sprehod
(pm. me pod zasebno  , da ne bova privatnih tule stresale, bil bi pa že čas , da greva na kavo)
Tako so pač govorili za Edota, jaz vem , da je bil zlat kuža in tudi poznam njegovo zgodbo.
Tako , da ne misli , da te napadam, zaradi česa nasprotno.
Logiran
Mami
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 13


« Odgovor #652 : torek, 07.12.2004 : 10:34:43 »

 Cheesy Yup, zdej sem tle in ne boste se me znebili, hehehehe!  Cool
Verjetno se res najdejo debili, ki strašijo otroke, češ da jih bo sosedov pes pojedel, če ne bodo pridni, potem pa otrok malo zraste in mora seveda dokazat svoj pogum, zato gre metat kamne v psa, ki mu ni nikoli nič hotel. Take tastare bi jaz poslala k psihiatru - pač ne imej otrok, če se nimaš časa ukvarjati z njimi in misliš, da bodo zaradi grožnje s sosedovim ljudožerskim psom dobro vzgojeni! Isto velja za lastnike psov - če nimaš dovolj časa, da bi psa lepo vzgojil, si kupi zlato ribico ali paličnjaka! Ni dovolj, da ga spustiš, pa naj se sam seznani s sosedi in opravi svoje potrebe kjerkoli. Ko sem bila doma še v bloku, sem imela priliko opazovati tipa, ki je vsako jutro pred službo (že v reklcu in kravati) pripeljal na zelenico pred blokom psa za največ 2 minuti. In to vsak dan! Upam, da je kdaj tudi sam stopil na kakšno mino in to tik pred službo, v reklcu in kravati!  Grin Hočem povedat, da so ljudje dobili odpor tudi do psa, ker je bilo okrog bloka vse posr..., čeprav dejansko ubogi pes ni imel druge izbire. če ješ, pol tud kakaš. Leni lastnik bi pa lahko pol urce prej rit dvignil, se oblekel v trenerko, obul superge in peljal psa na sprehod.  Angry  Ampak potem se pač ne bi mogel kregati z nepoznavalskimi sosedi o tem, kaj je pravi ljubitelj živali.  Undecided
Logiran
Manca1
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 47


« Odgovor #653 : torek, 07.12.2004 : 11:12:01 »

Moji starši imajo naslednji odnos do živali: rad imam živali dokler niso na moji parceli oz. dokler so na razdalji najmanj 2m stran. Ampak imajo pa toliko pameti, da mene in brata niso vzgajali v strahu pred živalmi (razen bolhami, ki jih prenašajo vsi psi in mačke Grin) in da vejo, da pes ni kriv, če ga njegov lastnik ni ustrezno vzgojil. Prav zanimivo je videti, kako vsak pes vedno razume, ko mu mami reče: bejž stran in se brez problemov umakne.

Imaš pa na drugi strani res ljudi, ki so čisto brez vsakega razumevanja in samo čakajo, da bojo lahko nahrulili kakšnega pasjega lastnika. Ko je bil naš Dim star 2,5 meseca sva se sprehajala (in res ga nisem imela na povodcu) in je prišel mimo en star ata in seveda Dim k njemu - kako se je ta ata začel dret name, zakaj nimam psa na povodcu in kaj se to pravi in da bo policijo klical... Tongue Čisto brezveze je bilo karkoli rečt nazaj.

Ni vse samo v pasjih lastnikih, ampak tudi v nelastnikih.

(Ne)Normalni ljudje imajo (ne)normalne pse, ki jih vsi ostali (ne)normalni ljudje (ne)normalno sprejemajo.
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #654 : torek, 07.12.2004 : 12:01:13 »

Po mojem bi morala biti nekakšna osnovna vzgoja odnosa do živali nasploh obvezna v osnovnih šolah, saj bi se samo tako lahko kaj spremenilo. Kaj pa gre meni pravzaprav najbolj naživce so nevzgojeni otroci, posledica enakih staršev seveda, za katere so živali samo predmet, s katerim lahko počneš karkoli se ti zazdi. En tak primerj imamo pri naših sosedih. V začetku leta so si nabavili psa - nekega mešanca podobnega nemškemu ovčarju, ki je bil, ker je sicer laufal po vrtu, cele dneve zaprt v 2x2 metrskem boksu, kjer je spal, jedel in opravljal potrebo - vse na deskah. Lahko si predstavljate, kako je smrdelo. Pa cel dan je cvilil in lajal. Ni imel nobenih sprehodov, ker je "vlekel kot nor". Vsake toliko so ga malo spustili po dvorišču, ampak je kar hitro dobil batine, ker je letel na vrt ali pa ker je v razigranosti podrl tamalo hčerko. Sin pa ga je kar tako malo z metlo tu in tam. Ko sem mu rekla, da se psa ne tepe, me je samo pogledal in rekel, da to počne njegov ata tudi. Bi se pa tamala dva cele dneve igrala z mojo psičko, ki je enake starosti, kot je bil njihov pes. Ampak ona je znala prinašati žogo, vedela je, da se ne sme divjati ob otrokih, ne sme grizti, ni vlekla na vrvici itd. Njihovega psa pa žal vsega tega nihče ni naučil in zato ni bil zanimiv... Sta si pa zato zdolgočasena otroka sama na dvorišču naredila bolj zanimivo in sta npr. ubogega psa mladička zaprtega v boksu cele dneve kepala, pa špricala z vodo itd. Tudi mojo psičko sta si enkrat privoščila, ko mene samo 3 minute ni bilo zraven, in sta jo preko ograje kepala, ubozica se je skrila za metlo in cvilila, samo sem maladva nato tako nadrla, da si od takrat naprej pa sploh nista upala več blizu. Ampak kaj, ko je moja psička zrastla, in je bila vedno več sama na dvorišču (medtem, ko sem jaz v službi, mama pa v hiši kuha - psička pa je bila poleti najraje v takem primeru zunaj in se igrala), mala dva pa sta ji morala preko ograje za zabavo nekaj nagajati (še zdaj mi ni jasno kaj, samo vem, da psica, ki je vsakogar vesela in nikoli ne laja) laja samo na dva otroka - sicer pa vse ostale otroke iz ulice naravnost obožuje. Njihovega psa so seveda (po mojem hvalabogu) poleti, ko so hoteli na morje, in jim je postal odveč, nekomu oddali, maladva pa nista več imela zastonj zabave in sta se seveda spravila na mojo psico...
Ampak sem prepričana, da tadva nista edina takšna, že nekajkrat sem na ulici na sprehodu, kjer je Bonie hodila lepo poleg, srečala kakšne otroke, ki so že takoj ko so naju zagledali, začeli za zabavo kričati in strašiti Bonie. O njihovih starših ne bom razglabljala. Sem pa prepričana, da bi se z nekakšno obvezno vzgojo o odnosu do živali v rednem šolanju vsaj z naslednjo generacijo takšno vedenje nekaterih otrok in odraslih izboljšalo.
LP, Darja
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #655 : torek, 07.12.2004 : 12:31:01 »

Ideja o  osnovni vzgoji in obnašanju otrok do psov  je super.... za nas seveda, ko bo pa prišlo do predloga v šoli, jih bo pa  na rodiljskem sestanku 20% za   , ostali bodo pa mnenja , da so otroci že tako ali tako preobremenjeni v Šolah z učno snovjo.   Pa smo tam kjer smo bili.   Za marsikaterega starša je pa najlažje pamžam  cucka pripeljat , da mu ne težijo vsakih  pet minut in , da se s čim zamotijo, potem pa pes odraste  - v pesjaku 2X2 in se  normalno kopa v lastnem dreku, potem ga pa lahko samo od daleč gledajo, da ne bodo  kakšne bolezni dobili.......... in tako kot si napisala, se je za vašega sosedovega psa še srečno končalo.   Marsikje so potem mnenja , da je pes nepredvidljiv( ker  laja in renči v pesjaku - zakaj  se ve .... a ne?) potem pa pred morjem " alias" lovcu ali pa  nekomu z puško in šus v glavo.  Angry
V velikih primerih je  pač tako........ da ga prijaviš za mučenje živali..... potem pa lahko pričakuješ , da se bo tvoj pes v kratkem z čim zastrupil, pri njihovem pa samo pospešiš tisti " šus" v glavo.
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #656 : torek, 07.12.2004 : 13:02:05 »

V velikih primerih je  pač tako........ da ga prijaviš za mučenje živali..... potem pa lahko pričakuješ , da se bo tvoj pes v kratkem z čim zastrupil, pri njihovem pa samo pospešiš tisti " šus" v glavo.

Točno tako. Tudi jaz sem precej razmišljala, kako tega psa rešiti. Ker je bil sicer (kljub temu, da je bil od 2. do 7. meseca, ko so ga nekomu oddali, cel čas zaprt v tisti kletki) zelo prijazen in igriv pes. Samo nihče ga ni ničesar naučil! Včasih sem tamalega, ko je bil sam doma, nagovorila, da ga je malo spustil na dvorišče, češ da se bo Bonie z njim igrala. Samo kaj ko je bil ta ubogi pes po 5 minutah igranja čisto zadihan in utrujen...
No v glavnem o prijavi pa nisem upala niti pomisliti, ker so se ti isti sosedi že tožarili z kar nekaj sosedi. Med drugim tudi z enimi zaradi tega, da je njihov pes prestrašil njihovega sina. Ker je tamali odprl dvoriščna vrata od teh drugih sosedov in njihov pes je priletel proti njemu (sicer prijazen kuža, ampak želel je pač pozdraviti prišleka) ... Že leta nazaj, ko smo imeli še prejšnjega psa, pa smo tudi že našli zastrupljeno meso ob mejni ograji med nami in njimi...
Sem pa kar nekajkrat poskušala prijazno namiginiti mami od teh otrok, sploh ko je potarnala, da se pes cel dan dere, in da ga ne more spustiti, ker leti takoj na vrt, da bi bilo boljše, da ga oddajo nekam, kjer bo lahko spuščen na dvorišču... Ampak njen zaključek je bil, da je tako že od začetka hotela kakšnega malega psa, kot je maltežan, samo ta stane toliko kot je njena mesečna plača in toliko pa že ne da za nekega vsranega psa. Eno takšno "malo pokveko" (mislila je majhnega mešančka), kot ga imajo eni drugi sosedje, pa že ne bi imela...
No, v glavnem, pes je upamda zdaj že na boljšem. Še bolj pa upam, da nikoli ne bodo imeli dovolj denarja za drugega psa... Kruto, ampak mislim čisto resno.

Glede vzgoje od odnosu do živalih, pa še vedno mislim, da se vse da, če se hoče. Saj ni potrebe, da je to samostojen predmet. Po mojem to čisto sovpada z kakšno etiko oz. moralo ali čemu podobnemu...

LP
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #657 : torek, 07.12.2004 : 13:29:37 »

Močno upam , da tole bere kakšna učiteljica .

Glede sosedov  je pa res  tako v naši ljubi Sloveniji , da je včasih bolje biti tiho, če ne takoj odvetniki  šibajo in tožbe. Jaz vsak dan tiho pobiram tuje pasje  kakce iz našega vrta, in odganjam cucke ki veselo  markirajo po vogalih.      Sedaj  mi bo  spet na tale post. kakšen nasvet  priletel glede ograje, pa da že kar v naprej povem, da smo glede tega že v sodnem postopku , pa ne zaradi psa ampak zaradi služnostne poti ki jo ima  sosed( neki stari  jugoslovanski zakoni itd.)
Kot sem  že omenila, pri nas imamo psa  v hiši, zato da je mir.  Ker smo pač zadnji prišli v to ulico( nimamo volilne pravice Tongue)
Ostalim se pa svobodno sprehajajo in delajo "zdrahe", vsake toliko časa ja je pa kakšen zastrupljen, ali pa izgine, ker pač otroci hodijo v šolo in iz nje......... kaj temu sledi .... smo si  na jasnem.
Jaz sem se pa že naveličala stalno tulit naj pustijo pse pri miru, se pač po novem brigam zase in svojega psa vzgajam po svoje..... samo , da je mir.
Logiran
Manca1
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 47


« Odgovor #658 : torek, 07.12.2004 : 13:36:10 »

Ja dajmo v šole še en predmet o bontonu pa o odnosu do drugih ljudi pa dajmo v šole otrokom še cel kup vzgojnih predmetov, da bomo razbremenili vse starše, ki nimajo časa za vzgojo svojih otrok!!!!!!! Seveda ob tem da bodo učitelji zadolženi za to, da bodo otroci lepo vzgojeni, imeli pozitivne moralne vrednote, vedeli kaj je prav in kaj ne. In ko bodo ob koncu dneva prišli domov, bodo lahko njihovi starši ponosni, da imamo tako dobro šolstvo, ki daje pridne in lepo vzgojene otroke, ki ob vsem tem še nekaj znajo!!!

Lepo vas prosim!!!!!! Vzgoja se začne doma in zanjo so odgovorni starši, ki pa dandanes žal nimajo več časa za vzgojo, ker so cele dneve v službi in ko pridejo domov hočejo mir.


Sej isto je s psi in pasjo vzgojo. Če ga ne vzgajaš, ne bo vzgojen. Če ga daš v pasjo šolo pa naj ga tam vzgajajo in šolajo ti se pa z njim ne ukvarjaš...

Nočem nikogar napadat ali pa žalit, ampak dejstvo je, da mora vsak posameznik sprejeti odgovornost za od njega odvisna živa bitja. Pa naj bodo to otroci ali pa psi.

Dokler ne bo vsak odrasel posameznik prevzel odgovornosti za svoja dejanja in vzgojo svojih otrok, ne bo pomagala nobena šolska vzgoja. Torej je po mojem mnenju potrebno delati na informiranju in izobraževanju odraslih, ki bodo svoje znanje prenašali naprej na otroke.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #659 : torek, 07.12.2004 : 13:55:52 »

Ja  starši  prezasedeni in utrujeni     otroci -preobremenjeni, šole neučinkovite................Kar koli bomo mi tukaj razpravljali in  ..... lahko še bolj pametujemo.... nič ne bo drugače.
Se strinjam s tem , da bi vsak moral skrbeti za svoje živo bitje in ga vzgajati od rojstva.
Mogoče bodo čez 500 let ko nas ne bo več dajali licence in  dovoljenja  kdo je primeren biti starš in kdo primeren lastnik psa....... do takrat   bomo pa nekateri svoje  otroke kljub službam učili morale in vzgajali pse ostali bodo pa prosto po prešernu preutrujeni in preobremenjeni za take stvari. Ko bo pa kakšnemu, psu  počil film, zaradi nevzgojenega pamža in bo skočil vanj...................... potem pa " Uzbuna!"  vsi psi so nevarni - vse pobit.   Ker njihov ljubček  mili otročiček , pa že ne bi nagajal takim zverinam.
Tako je. Angry
Logiran
Strani: 1 ... 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines