mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 19.08.2024 : 06:31:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 257281 krat)
0 članov in 22 gostov pregleduje to temo.
ninci
gost
« Odgovor #465 : petek, 09.07.2004 : 23:11:06 »

Teja sama bi ravnala enako. Do sedaj tepen ni bil, ni bilo potrebe. V takem primeru pa bi najbrž bil, ne zaradi tega kar je naredil ampak zato ker bi se jaz tako ustrašila, da bi hitro naredila nekaj kar bi kasneje obžalovala Lips Sealed . Če si ravnala prav ali ne, ne vem niti ti nihče ne more zagotoviti da je bilo tako ravnanje pravilno. Boš videla ob naslednjam stiku psice z otrokom, poiskusi, otroka počasi približati psici, imej jo pod nadzorom, da boš videla reakcijo.


LP nina
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #466 : petek, 09.07.2004 : 23:35:35 »

Teja, jaz bi naredila enako... Verjetno pa je to ena od redkih situacij, ko bi ravnala tako.
m.
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #467 : petek, 09.07.2004 : 23:38:51 »

Teja, tudi jaz bi ravnala isto oz. jaz storim isto, ko je Bina agresivna do drugih (nesteriliziranih!) psic-če slučajno skoči v psico ali začne lajat, jo dvignem za ovratnico. In zraven rečem NE. To je zanjo dovolj, da ve, da je naredila nekaj narobe.

Če bi psica začela skakat v otroke, bi bila vedno privezana. Tako kot je privezan samec, ker ne mara drugih samcev. Pa poskušala bi se izogibat krajev, kjer se zadržujejo otroci. In če bi jo kakšen otrok poskušal pobožati, bi rekla, da naj je ne božajo. Ker ne mara otrok. In pika.

Saj v bistvu sem jaz zelo previdna, ko se kakšen otrok približuje Bini. Navsezadnje ima 60 kg. In včasih je zelo prijazna do otrok, se pusti božati, včasih pa ji sploh ne pustim, da se približa otroku. Ker je brez občutka in ni tako nežna, kot nekateri psi. In ker je tako velika kot 2 letni otrok.

Teja, jaz upam, da je imela tvoja psica samo slab dan in da bo drugič normalno sprejela otroke.

Prilagam pa slikico Bine in 2 letne punčke (hčerka od bratranca Wink) Na začetku se jo je punčka bala, potem sta pa postali pravi prijateljici. In tudi Bina se je čisto normalno obanašala do nje Cool

Lp jana

[attachment deleted by admin]
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #468 : petek, 09.07.2004 : 23:49:02 »

Če bi psica začela skakat v otroke, bi bila vedno privezana. Tako kot je privezan samec, ker ne mara drugih samcev. Pa poskušala bi se izogibat krajev, kjer se zadržujejo otroci. In če bi jo kakšen otrok poskušal pobožati, bi rekla, da naj je ne božajo. Ker ne mara otrok. In pika.

Teja, jaz upam, da je imela tvoja psica samo slab dan in da bo drugič normalno sprejela otroke.
Teren je bil domač.
Slab dan gor ali dol, že nekaj časa opažam, da je zelo nepotrpežljiva. Začelo se je z renčanjem na otroke na daleč, ko je počivala. To danes se je zgodilo prvič in sedaj vem, da bo psica enostavno izolirana (v drugem prostoru), kadar bodo po hiši tuji otroci.
Verjetno je zadeva povezana s starostjo, ne morem ji zameriti, da je takšna, vendar je današnje obnašanje preseglo mejo. Tudi mojo potrpežljivost Roll Eyes
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.370


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #469 : sobota, 10.07.2004 : 00:16:50 »

Teja,

verjamem, da imas problem, vendar bos z izolacijo dosegla le to, da bo psica za svojo izolacijo krivila otroke (obiske ali kogarkoli), ne pa svoj napad na njih. Tako se lahko njen odpor do otrok samo se povecuje.

Kako smo mi resili problem, ker Maks nikakor ni maral majhnih otrok? Enostavno je bila v nasi hisi osnovna prepoved lazenja okrog psa. Konec in brez ugovorov. Prijateljici, katere sin je bil vzrok za Maksovo sovrastvo do otrok (jaz pa kriva, ker nisem pravocasno opazila, kaj se dogaja) sem rekla, da je Maks tukaj doma in ce ne more krotiti svojega otroka, naj pac ne hodi vec z njim k nam na obisk. Maksa nismo nikamor zapirali, enostavno smo rezim priredili njemu. Saj je bil vendar druzinski clan Wink.
In kaj je bilo vzrok za njegov odpor do otrok? Sicer izredno zivahen 4-5 leten mulc je pri nas vedno kot angelcek sedel z nami za mizo. Maks je obiskovalce nadziral tako, da je ponavadi lezal pod mizo. Svetniski sij je fantic kompenziral tako, da je naskrivaj pod mizo brcal Maksa v gobec. Noge so mu pripravno bingljale s stola in ni bilo potrebno veliko truda spraviti psa ob zivce. Zal (moja krivda) tega nismo pravocasno opazili in Maks nas je na problem opozoril tako, da je ob enem od naslednjih obiskov sicer lepo pozdravil odrasle, ko je iz avtomobila zlezel mulc, pa grozovito zarencal. Opazovanje nas je pripeljalo do vzroka, posledica pa je bila, da smo vsem otrokom prepovedali pribljizevanje psu. Vnaprej so vsi vedeli, da se pri nas psa pusti na miru, sicer je bolje otroke pustiti doma ali pa se obisku sploh izogniti. Osebno trdim, da je ravno toliko vzgoje o ravnanju s psom potrebno vcepiti otrokom (ne glede na starost), kot posvetiti casa vzgoji psa za strpno sobivanje z obiskovalci. V nobenem primeru pa se ne sme puscati otrok samih s psom.

Teja, moj predlog bi bil, da pac vsem obiskovalcem takoj poves, naj ne hodijo k psici, naj je ne bozajo in naj jo pac ignorirajo. Pises, da je psica stara. Upostevaj to dejstvo, razumi, da je njen prag tolerance na stara leta nekoliko nizji, poskusaj jo obvarovati pred moznimi kocljivimi situacijami in uzivaj z njo se naprej. Najbolj ti bo hvalezna prav psica. Otrokom ne bo prav nic manjkalo, ce jo bodo pustili pri miru. Z zapiranjem in spremenjenim rezimom ji bos zagrenila stara leta.
Logiran

Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #470 : sobota, 10.07.2004 : 00:38:54 »

Živjo, Jana!
Imaš prav (glede izolacije). Sem malo prej razmišljala o tem;
če bom pazila, da psica ne pride v stik z otroci, če jo bom osamila, kadar bodo v hiši tuji otroci, bo res začela kriviti otroke in vprašanje kako bi bilo šele potem Lips Sealed
Ugotavljam, da je bila danes dejansko moja krivda, ker otroke nisem opozorila.
Citat
Osebno trdim, da je ravno toliko vzgoje o ravnanju s psom potrebno vcepiti otrokom
Imaš prav, pa vendar ni otrokova želja po pobožanju psa noben otrokov prekršek. Ups, sedaj spoznavam, da je bila napaka izrecno moja, ker sem vedela za nepotrpežljivost psice. sram
Absolutno se strinjam, da bi vsi starši morali poučiti otroke o občutljivosti pasjih repkov, ušesk itd... in seveda o tem, da niso vsi psi enako dobrodušni. In to, da je treba pred božanjem tujega psa za dovoljenje vprašati skrbnika!! To, da kuža izgleda kot medvedek še ne pomeni, da bi se rad tudi čohljal kot kakšen pliško Roll Eyes Roll Eyes

S tem, kar si napisala, se zelo strinjam.
Me pa še nekaj zanima- kako pa bi ti ravnala v mojem primeru?(praviš, da je tvoj kuža le zarenčal) Bi se spustila tako ''daleč'' kot sem se jaz?  Huh

LP
Teja
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.370


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #471 : sobota, 10.07.2004 : 07:18:04 »

Ja, Teja, tudi jaz bi znorela, ce bi kateri od psov skocil na otroka.
Se je zgodilo nemskemu ovcarju. Nisem ga sicer namlatila, zal pa sem uvedla izolacijo, kot si razmisljala ti. Takoj je bil izgnan v pesjak, ko so bili zunaj otroci. Prislo je tako dalec, da ni mogel biti spuscen, ko so bili pri nas sinovi prijatelji. Ze res, da ni nikoli skocil na domace otroke, je pa na drugega fanta, ko je hotel za sinom v hiso. Ni mu nic naredil, ker smo bili zraven, ga je pa nameraval zagrabiti za vrat. Groza ob spoznanju, da lahko domac pes ugrizne otroka, je bila nepopisna in najkrajso je potegnil pes.
Teja, tudi na napakah se ucimo vzgajati nase pse. Jaz sem jih naredila kar nekaj in skozi zivljenje s psi prisla predvsem do spoznanja, da je treba tudi njemu dovoliti, da ima svoj mir in da vcasih ni ravno razpolozen za vse neumnosti, ki bi jih zeleli z njim poceti ljudje. Do tega se zagotovo pride predvsem z dobrim poznavanjem svojega psa, opazovanjem in razumevanjem. Predvsem stari psi imajo radi svoj mir.
Najveckrat znorim, ko kdo sili v tujega psa, ceprav se mu takoj pove, da naj ga pusti na miru. Predvsem pa nimam popolnoma nobene tolerance do starsev, ki ne obvladajo svojih otrok. Ce se rece, naj pustijo psa na miru, mora ta obveljati. Prav tako kot mora veljati za psa, ko ga uspemo nauciti, naj pusti na miru ljudi.
Pri bokserjih je to sicer silno tezko, zato je vcasih kar nekaj prepirov Grin, preden se zmenimo, kje je komu mesto.
Logiran

kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #472 : sobota, 10.07.2004 : 09:49:04 »

Ojla Teja. Ni dolgo nazaj ko se je s podobno tezavo srecala prijateljica. Domaci pes je skocil v njenega triletnega sina. Otrok ga sploh ni poskusal pobozati ampak je sel samo mimo psa, ko je ta lezal v predsobi. K sreci je mulcek dobil le prasko na hrbtu, ker je prijateljica psa zagrabila za ovratnico. V njenem primeru (sem prepricana, ker poznam psa) je krivo to, da pes pocasi raste in raste in je povsem nevidno prilezel do najvisjega mesta v druzini. Lezi na vseh prehodih, da morajo stopat cezenj, zahteva lezanje pod mizo, naskakuje goste (predvsem mene  Grin), renci, ce ga hoces pocesat in podobne zadeve. In enkrat mu je pac prekipelo, ker je mulcek pravi razgrajac in hiperaktivno dete, on pa je sef, ki hoce mir. Kako se bo zadeva koncala ne vem, vem pa, da kljub dobronamernim nasvetom s prevzgojo se niso zaceli. Undecided

Tako kot pravis ti, tudi jaz pri svoji starejsi psici opazam nepotrpezljivost. Sicer ji povsem zaupam pri otrocih (ampak sem vedno zraven), zato pa nisem vec prepricana, ce ne bi poskusala ugriznit starejsega cloveka, ki pretirano rine vanjo.
Odkar pa imamo bagi pa imam itak oci na pecljih, pa se ene za vsak slucaj na hrbtu. Najvecje cudo tega sveta so ji namrec otroci stari tja do 5 let. Zgoraj omenjenega triletnika ima sicer rada in se z njim igra, tuji otroci pa so delezni ogorcenega lajeza in savsanja. Isto sicer pocne, ce jo tuj clovek hoce pobozat, ampak smo s pomocjo Bambi  Grin ugotovili, da mala sicer savsa, ugrizne pa ne! Wink Ampak pri otrocih pac nikoli ne ves kdaj bodo od strahu planili v jok. Zato jih jaz ustavim se preden sploh pomislijo, da bi sli ljubkega majhnega kuzka malo pobozat. Ni govora! Angry  Lahko gredo bozat Kajo ali pa se obrnejo in odcepetajo proc. Odzivi starsev pa so ponavadi zelo nesramni. Ker je pes pac majhen mislijo, da imajo neko pravico, da ga njihovi mulci cohajo. Najbrz je pri tebi Teja drugace, saj starsi vlecejo otroke stran od RW. Shocked In ko jim recem, da pes ne mara otrok oz. se jih boji sem delezna nesramnih opazk o nevzgojenem psu ces, da njihov domaci nemski ovcar pa pusti, da mu pes rine prste v usesa. Jah, torej naj mulec to pocne domacemu psu in ne moji psici.
Kot je napisala Jana: pes potrebuje mir! Deklica je stara deset let, torej se ji bo dalo dopovedati, da mora psico pustiti na miru. Ali psica renci na otroke tudi na sprehodih? lp
Logiran

Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #473 : sobota, 10.07.2004 : 11:24:22 »

Citat
skozi zivljenje s psi prisla predvsem do spoznanja, da je treba tudi njemu dovoliti, da ima svoj mir in da vcasih ni ravno razpolozen za vse neumnosti, ki bi jih zeleli z njim poceti ljudje.
Popolnoma se strinjam!!!

Citat
Ali psica renci na otroke tudi na sprehodih?
Na sprehodu tega še nikoli nisem zapazila.  vse je lepo in prav, kar pa ni rečeno, da se renčanje na sprehodu ne bi moglo zgoditi. Nikoli ne veš Tongue

Otroka sta iz Kanade in danes je bilo slišati: ''I hate that dog'', ''I don't want to be bitten again''...
Tako da je starejša psica jutranji sprehod izpustila. Z mlajšo pa sta otroka z veseljem šla z mano, se kregala kdo jo bo imel na povodcu itd...
Deklici sem razložila, da je črna psica stara, da je nepotrpežljiva, da ne mara motenja, kadar počiva. ''She's OK when she's not aslep'' sem še rekla Grin

No, hvalabogu se je dobro izteklo, črnuhinji sem celo dovolila, da je bila spet zunaj spuščena in seveda se podoben incident ni zgodil, saj ni bila ''aslep'' Cool

hvala vam za odgovore, danes sem že pomirjena, pa ep dan Wink

Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #474 : sobota, 10.07.2004 : 11:39:27 »

Jana , popolnoma se strinjam s tabo. Pes res ni predmet izživljanja in sproščanja energije razvajenih otrok. Naš prejšnji zlati prinašalec ni toleriral vsiljevanja božanja in igranja (pa ni nikoli imel slabih izkušenj). Pred otroki se je umaknil v svoje priljubljene kotičke. Med obiski nisem nikoli dovolila otrokom, da se mu približajo, če mene ni bilo zraven. Takrat se dovolila samo, da ga pobožajo in nič več. Pes ni nikoli bil izoliran, razen če ni on gnjavil odrasle obiskovalce (njim se je vedno dobrikal), takrat je moral na svoje ležišče, tako da nas je lahko opazoval. Dve leti sem skrbela za sestrino škotsko ovčarko, ki je grizla otroke zaradi maltretiranja sosedovih otrok skozi dvoriščno ograjo, ko ni bilo nikogar doma. Vložila sem veliko energije in živcev. Prevzgojila sem jo samo z ukvarjanjem z njo, učenjem osnovnih vaj poslušnosti, sprehodi, igranjem in nego. V psu je potrebno pridobljeno sovraštvo spremeniti v ljubezen in to se stori samo na lep način. Ko pa pes ostari, je normalno, da nima več potrpežljivosti, takrat je potrebno še bolj paziti nanj, vsekakor ne ga kaznovati na grob način ali z izolacijo.Zavedati se moramo, da se bliža njegov konec, ko ga ne bo več pa nam bo za vselej žal za vse krivice, ki smo mu jih storili nalašč ali pomotoma.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #475 : sobota, 10.07.2004 : 12:49:09 »

Uf, hvalanekomu da jaz nimam teh problemov..Dino z otroki postane enostavno najneznejse bitje kar jih poznam..Pa je drugace precej stor  Undecided
Tolerira jim enostavno vse, vcasih si kje izbere otroka(npr. park v mestnem gradu) -seveda ga pustim ce je otroku in starsem kul- in lepo hodi za njim. Ce se mali ustavi se ustavi tudi Dino in stoji zraven kot en bebec..Skratka, izgleda kot kreten ampak je lepo videt.. Grin
Verjamem pa, da bi bila druga zgodba ce bi bil zaspan oz. bi spal. Takrat ga je bolje pustit pri miru (razen domacih) sicer znori..
Tako je enkrat po koncu zura lepo spal pri mojih nogah ko veselo pride en tip (z dobrim namenom) in zacne rinit v njega..Seveda mu povem da naj ga pusti pri miru ker bo znorel, on pa:"Ah ne, saj zgleda cist prijazn kuza". In Dino je skocil v njega ter ga uscipnil v lice. Potem sem pa poslusala od njega:"kaksnega psa mas to, zakaj nima nagobcnika?!?!"
 Roll Eyes
No ja, na sreco Dino ni zloben in v takih situacijah samo uscipne z zobmi, na sreco.
Logiran
hipo
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 342


« Odgovor #476 : sobota, 10.07.2004 : 13:19:55 »

tudi meni gre na živce, ker vsi nonstop skačejo v mojega psa brez vprašanja.potem pa pride do tega da pes pač skoči na človeka ker ima enostavno vsega dovolj.
zgodilo se mi je na dopustu ko sem se rolala z mojim 4 mesečnim dalmatincom in je kar od nekje priletela 5-6 letna punčka in ga od zadaj zagrabila za gobec.pes se je seveda ustrašil in jo malo opraskal,punčka pa v jok.
nakar potem priteče zraven njena mama(ki je bila prej ko je punčka napadla mojega psa vsaj 10 metrov stran)in zažene še večjo paniko kot njena hčerka.
razumem da me je na vsako minuto spraševala če je bil pes cepljen, ker se je bala za svojo hčerko, ampak lahko bi upoštevala starost psa, in da je zelo malo možnosti da bi imel steklino(samo to se človek lahko naleze od psa)
no...potem pa je seveda prišlo še do obtoževanja.očitala mi je da ponavadi lastniki psov ki vejo da njihov pes ne mara otrok ponavadi opozorijo.kako pa naj bi jaz vedela da ga bo ona zagrabila za gobec, še manj pa sem vedela da moj pes "ne mara otrok"mislim da bi se vsak pes branil v takem položaju.pa tudi nisem jaz dolžna opozarjati ampak so ljudje dolžni vprašat.
seveda sta potem s hčerko leteli v klinični center in na zavod za zdravstveno varstvo, jaz pa sem domov dobila dopis za pregled psa(če ima slučajno steklino)in to zaradi majhne praske ki se je komajda poznala
Trikrat sem ga peljala k veterinarju kjer je bil minuto jaz pa sem bila ob 10000 tolarjev po čisti neumnosti.
da ne omenjam še tega da sem domov dobila še par klicov živčne mame, da ponoči ni mogla spati ker jo je bilo tako strah.V kratkem pričakujem še obvestilo od psihologa, ker je zmožna tudi tega.
samo tako pač je...ker je moj pes dalmatinček, kot iz risanke ga lahko vsi grabijo za gobec, vlečejo za rep in malo manj kot skačejo po njem, pa jim on seveda nebi smel nič narediti.
pes pa ima tudi zdaj slabe izkušnje in čedalje pogosteje renči na majhne otroke.

se opravičujem ker sem vse napisala na dolgo in široko, ampak tole je bila res ena zelo slaba izkušnja zame...

lep pozdrav
Logiran
Pia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 156



« Odgovor #477 : sobota, 10.07.2004 : 14:04:11 »

Jaz pa nadaljujem zgodbo s strani 15 ( ne bom še enkrat pisala vsega). Končno se mi je ženska javila, vsa užaljena, ker ima za plačat kazen 50.000 sit in zdaj še jaz zahtevam povračilo stroškov. Začela je jamrati, da je samohranilka dveh otrok in kak bom jaz te otroke oškodovala s tem denarjem, da morem razumet, da nima denarja in tako naprej. Je rekla, da ona bi stroške itak plačala, ne pa da sem ji jaz zdaj povzročila dvojne. Vprašala je koliko mi mora plačat in sem rekla, da 50.000 sit. Odgovor je bil: "A še enkrat 50, ja super no! Pridite si po denar, na svidenje." In je odložila. Tisti del o jamranju o otrocih in o tem, da bi ona itak plačala je trajal dlje, drugače je pa to v bistvu to.
Potem je čez par minut poklicala še enkrat in rekla, da naj ji dam številko tekočega računa, da mi denar nakaže in da hoče imet vse račune kopirane, ker bo plačala samo to in nič drugega, ker ima itak onih 50.000 za plačat. Jaz pa sem ji rekla, da ji bom poslala račune, ki jih imam in da je v ta znesek vštet tudi bencin, ki sem ga porabila, ko sem psa mogla vozit (psa sem vozila vsak dan v varstvo, ker sem imela predavanja, ga hodila vsak dan iskat in tudi vsak večer sem ga vozila na sprehode nekam, kjer ni ljudi, da je bil lahko spuščen, saj ni mogel nositi ovratnice ali oprsnice).
Kaj mi zdaj svetujete? Prosim za kakšen nasvet kaj naredit.
Lp, Pia
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #478 : sobota, 10.07.2004 : 14:44:03 »


Kaj mi zdaj svetujete? Prosim za kakšen nasvet kaj naredit.
Lp, Pia
Zivjo Pia!

Lepo je kdaj prebrati tudi nadaljevanje zgodbe Cheesy

Kaj bi jaz storila? Prebrala sem še enkrat tvojo zgodbo na 15.strani in jaz bi od te ženske zahtevala denar. Pa zaradi mene lahko še tako joka, da nima denarja. Naj pa na psa bolj pazi. Kot razumem, si jo ti že enkrat opozorila, naj priveže psa in tega ni storila, zato je njen napadel tvojega. Take ljudi izuči samo denarna kazen. Enkrat je bila opozorjena, sedaj pa naj sama nosi posledice svojih dejanj. Tudi policaji te samo 1x opozorijo, potem pa sledi kazen... Tongue

Sicer pa si ti ta denar porabila za veterinarja. In v to sploh ni vštet tvoj strah in ves trud. Jaz bi definitivno zahtevala denar od nje. Pa pika. Če ne zaradi drugega, že samo zato, da bo drugič bolj pazljiva in da bo vedela, da stavek "saj moj pes pa ni nič hud" Roll Eyes ne velja za njenega psa.

Pa poročaj o poteku zgodbe...

Lp jana
Logiran
B
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #479 : torek, 13.07.2004 : 21:07:31 »

Živjo,

pridružujem se Bininemu mnenju.

Pia, na tvojem mestu bi jaz denar definitivno vzela in sploh ne bi imela nobenih pomislekov. Njeni otroci so njena skrb, ne tvoja. Če je po lastni neumnosti zapravila toliko denarja, je to popolnoma njen problem. In otroke je oškodovala ona, ne ti. Zdi se mi pa neumno, da te poskuša na tak bebav način čustveno izsiljevati in se izogniti plačilu. Mislim tudi, da si zelo prijazna, ker ji ne boš zaračunala vsega, kar si prestajala. Jaz bi ji.

LP
Sabina

PS
Sicer pa smo imeli danes tudi mi eno zelo 'prijetno' izkušnjo:
Amstaff (seveda odvezan) je napadel mojega mopsa (na povodcu). Na srečo je mož odreagiral in ga brcnil stran. Lastnica pa je potem vreščala nanj, češ kaj se gre! Med drugim je izjavila tudi, da se bosta psa že sama zmenila!!! (Me prav zanima ali bi enako mislila, če bi jaz imela npr. filo)
Žal mi je le, da ni poklical policije.
Logiran
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines