mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 28.09.2024 : 18:18:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 261468 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #390 : sreda, 26.05.2004 : 07:36:30 »

Do našega psa pa imajo psi določen rešpekt. Pes zelo dobro čuti, kdaj je nekdo močnejši od njega. Naš Aik je imel že veliko pretepov, samo je bil samo v enem tudi on prost. Drugače ga pa poskusimo obdržati na povodcu in ima potem drugi pes rahlo premoč.

Primer:
Gremo s sprehoda po vaškem pašniku Cheesy in se tam igra otročad + njihov pritlikav pinč. Seveda se je mali takoj zagnal v našega in ga nalajal. Aik ga nekako ni vzel resno, pa še utrujen je bil od sprehoda. Lajež sliši trudi drug pesek, križanec med mastiffom in samojedom in takoj priteče v akcijo pogledat, kaj se dogaja. On je bil spuščen, Aik je bil na povodcu. In fight se je začel. Aik je samo 2x, 3x ugriznil, že je dal oni rep med noge in ... švuf!!! Gremo!!

Med pretepom Aika redko spustimo s povodca, tako da potem tole zgleda tako: Z zadnjimi tacami ima oporo, sprednje ima v zraku, čez celoten sistem (Pes + Povodec + roka) lahko potegnemo premico, cca 3m, Cheesy , in na koncu te črte samo ena črna glava, katere gobec se hitro premika in grize. To je dobro, da smo vsaj sigurni, da kateremu psu ne bo naredil kaj hudega.
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #391 : sreda, 26.05.2004 : 08:49:55 »

Citat
OK. Specificiram situacijo: imaš 50 kg samca. In tvoj pes je spuščen (zakaj niti ni važno). Napade drugega samca. Psa se stepeta. Kaj storiš? Pretep je začel tvoj pes. Ali greš brcat svojega psa? Ali greš brcat drugega psa? Počakaš da mine (kot je naredil Pzorko)? Kaj tretjega?

Zanima te moje mnenje...Hm, sam bi težko prekinil pretep dveh takih psov. Sigurno ga ne bi vlekel za rep, z bulerji tudi ne bi brcal, saj bi s tem samo povečal možnost poškodb - bi pa poskusil priti zraven...
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #392 : sreda, 26.05.2004 : 15:01:47 »

Pravijo pa tudi, da je najbolje, če pustiš 2 psa, da se zmenita sama. Ker se psa nikoli ne borita do smrti, ampak dokler eden ne odneha. Je pa to nasprotje od psic. (življenjski sovražnici: naša nekdanja labradorka in boksarka)
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #393 : sreda, 26.05.2004 : 21:58:33 »

Uh, jaz ne bi pustila, da bi se psa "sama zmenila". Pa ni vazno kateri bi bil vecji. Ce gre za pravi pretep seveda.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #394 : sreda, 26.05.2004 : 22:58:28 »

Tudi jaz ne bi pustila, da se 2 psa sama zmenita. Sploh če bi bil naš pes kriv za pretep-v tem primeru bi posredovala in v najkrajšemm času poskušala zaustaviti pretep. Ker nikoli ne veš, kdaj te lahko toži lastnik drugega psa, da tvoj pes napada njegovega, lastnik pa ni nič naredil... Lips Sealed

LP Jana
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #395 : četrtek, 27.05.2004 : 21:37:51 »

No, končno mi je uspelo prebrati CELOTNO TEMO - od začetka do konca!

In začela bom z AST in APBT - nevarne psame! Pa ja! Do sedaj še nikoli nobeden od teh dveh pasem ali mešanci z njimi v moji prisotnosti ni napadel psa! Večino so ti psi na povodcih in se najprej prepričamo, če je pes v redu - in v veliki večini so!
Lahko pa pridete v Fužine in si tam ogledate mulce, ki imajo psa (teh dveh pasem) samo zato, da se z njimi kažejo! Hudi so pa vsi po vrsti!!! Ja, lastniki so pa še bolj nori od psa - saj ni čudno, da letijo kritike na te dve pasmi!!!

Pa da vam povem še to. Moja bivša soseda je pri 2 letih posvojila AST (napadalnega) in uspelo ji je, da se lahko mirno igra z drugimi psi (le zlatih prinašalcev in labradorcev - psov ne prenese, ker je imel z njimi slabe izkušnje). Tudi prevzgojiti se jih da, za tiste, ki ste zatjevali, da to nikakor ni mogoče - aja, v 2 letih!


Moram pa priznati, da imam največ slabih izkušenj ravno z NO! Si lahko mislite? Ja, eden je ugriznil mojo mami v "ta zadnjo", ko se je vračala iz službe - kar tako! Drugi je napadel, ali bolje rečeno raztrgal mojo psico mešanko težko 12 kg, sterilizirano! Raztrgal ji je cel zadnji del, da si boste lažje predstavljali - rit ji je visela stran!!! Ja, drugi, ki ji je tako raztrganino naredil pa je bil rott - tudi pes, ki ga je imel "pobesneli maks" - lastnik, ki ga ni nikoli imel na povodcu, pa čeprav je pse tudi že umoril!!! In klicali smo policijo (to je bilo 10 let nazaj), pa niso naredili POPOLNOMA NIČ!!! Kdo jih bo pa še klical!


Odkar imam moji bokserki - za ne poznavalce psov sta pittbullki!!! - se zopet srečujemo s pobezljanimi NO - v večini! In kaj naj naredim, ko mi 50 kilski pes "napada" psico? Napada - po gonitvi smo šli na sprehod (imela je še malo vonja) in pridirka za nami NO! Hotel je naskočiti Lino, ki pa se ni pustila - pametna punca, ni kaj! Skakal je po njej, grizla ga je, pomagala ji je še Aika, tolkla sem ga z dežnikom (na njem sem ga tudi zlomila), ... Nič ni pomagalo - če bi imela bulerje, bi ga z veseljem brcnila! No, ker imam vedno, ko se moji psički gonita (in še po gonitvi) s sabo še 2 ali 3 povodce, sem po 15 minutah, ko je bila moja Lina že skoraj pod njim, NO prijela za ovratnico in ga privezala za drevo! Odšla sem do lastnikov, ki so me "napizdili" naj zginem iz njihovega dvorišča, ... Še malo bi "gobcali", pa bi jim kako prisolila! So vsaj šli iskat svojega psa in mi vrnili povodec - od takrat naprej ga ne vozijo več na sprehode -> ga ne spuščajo več iz pesjaka, ker zanj nimajo časa!

Ko pa je bila Lina stara 3 mesece, jo je napadel husky! S ketne se je od pobezljanosti odtrgal in skočil za vrat moji Lini - pes mladiča!!! K sreči sem takoj, ko sem videla, da se je odtrgal s ketne začela vpiti in je lastnik takoj posredoval - opravičila ni bilo nikjer!


Ko pa že sprašujete, kaj naredimo, ko MOJ pes napade drugega psa!
Ja, to se pri meni še ni zgodilo, sem pa bila priča, ko je prijateljičina 60 kg mrcina napadla NO (pes-pes)! Oba na povodcu, le cesta je bila preozka in nihče ni mogel zadržati svojega! V trenutku sta bila skupaj! Začel je sicer NO, vendar je bila njena močna mrcina (o pasmi ne bom govorila, ker nima pomena) močnejša in je NO-ja držal za vrat. Lastnik od NO ga je tolkel po glavi, ga brcal, ... ampak takrat pes skoraj nič ne čuti!!! Upam, da se tega zavedate!!! In kaj sem naredila? "Našega" sem brcnila v jajca - žal, ampak drugače ni šlo! Takoj je spustil in dobili smo ju narazen!!! Pa še lahko ima mladiče - v vednost!!!
Ja tudi "svojega" brcim, pa čeprav tvegam, da me v šoku ali pa šunku zagrabi! Pa kaj! Raje vidim 5 zob sebi na roki (2 imam "zacahnana" v nogi), kot pa da se psa pokoljeta!

Pa ne mi pisat, da se psa sama zmenita, ker vem za primer, ko je pes psa ubil!!! Ja, in to zato, ker ga je pač zagrabil za hrbtenico in "fertik"!!! Pa sem prepričana, da ni edini primer!

Sem pa (bila) doma v takem okolju, kjer se psi velikokrat stepejo - ne moji! In kaj delajo ljudje okoli in njihovi lastniki? Stojijo, se derejo ali pa celo jokajo in delajo samo paniko! Raje vidijo, da se stepeta, mogoče celo ubijeta, kot da bi posredovali! Zato sem zopet VEDNO jaz tista (samo eden mi je do sedaj pomagal), ki dajem narazen druge pse - 2 psa!!! Ostali pa gledajo! In vidim, da vas je kar nekaj, ki bi naredili isto - gledali! Potem mi pa rečejo, kako se upaš! Ja kako, greš zraven, povlečeš narazen in je!!! Pa ponavadi gre za večje pasme (bokser, husky, labradorec, veliki mešanci, ...), ne za 10, 20 kilske pse!!!

Primeš psa - če lahko za ovratnico in probaš dobit narazen! Še lažje pa je, če poskrbiš za svojega, drugi pa poskrbi za drugega!

Pzorko!
Raje pazi, da tvojega ne bo kdo stisnil na "tistem" koncu hrbtenice, in ga v sekundi ne bo več. Žal je tako, zato ne GLEJTE, temveč POSREDUJTE - VSI, ne velja samo zate Pzorko!!!
PS: Ti ne želim tega, samo pazi, da se ti kaj takega ne pripeti!

Lp, U.
Logiran
amo
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 53


« Odgovor #396 : četrtek, 27.05.2004 : 23:48:34 »

Res morem malo uletet.Kar se tiče psov tipa bull vemo da ti psi netrpijo dominantnosti.Jest imam Sbt-ja ki je imel kar nekaj kregov z drugimi pasmami(največkrat Nemški ovčar) in kaj se je zgodilo,moj pes je prišel do drugega ga ovohal v tistem momentu je bil pa napaden ko pa kakšen pes zarenči ali pokaže bilo kakšno napadalnost do psa bull pasme je pa to znak za obrambo tako da se nestrinjam s tem da Apbt, Ast,Sbt ipd. napadejo brez razloga(seveda obstajajo izjeme) vemo pa tudi to da psi kot ljudje čutijo kdo je močnejši in če prvi udariš je 50% dvoboja dobljenega s tem da bull pasme dokler nezačutijo ogroženosti nenapadejo ko so pa ogroženi pa ne spustijo s tem da je že renčanje dovojl.Če je pa že vprašanje posega med dva psa(spet odvisno katera pasma) je pa tako kot ti narekuje situacija ker te lahko poseg košta življenja psi se pa ponavadi zmenijo med seboj edino če ni zelo velika razlika v pasmah npr.:Apbt-Pinč ipd.Niso pa psi nikoli krivi za vso socializacijo so odgovorni lastniki.Moj Sbt ni nikoli napadel prvi je pa ta sreča da se ponavadi pretep konča po parih sekundah.Mogoče zato ker je šele 1 leto star se pa jest osebno trudim da do neljubih dogodkov nepride.Pasma psa tukaj(po mojem mišlenju) sploh ni pomembna važen je vzgoj iz zaupanje v psa da tega nebo naredil.Je pa tako da se ob napadu bull pasme takoj izve in piše ob napadu NO,Labradorja,zlatega prinašalca pa ni vredno omembe.tolk za zdaj drugič naprej.Moj predlog:najprej spoznajte pasmo potem dotičnega psa nsto obsojsjte.Psi niso nič krivi,krivi smo lastniki.
Logiran
jetty
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 34


« Odgovor #397 : petek, 28.05.2004 : 07:33:43 »

Nekako oktobra ali novembra 2003 sem brala v enem izmed časopisov, kako je neka družina v Nemčiji imela bull terierja doma. Imeli so tudi dojenčka. Nekoč sta starša psa in dojenčka pustila sama v hiši, ker sta skočila v trgovino čez cesto (obsojanja vredno, da sta upala dojenčka pustiti samega doma). Ko sta se 10 minut kasneje vrnila, sta našla otročka raztelešenega. Bull terier se je izživljal nad njegovimi koščicami.
 Obsojanja vredno, kar se staršev tiče, vendar res ne vem, zakaj bi še vzgajali tako življensko nevarne pasem. Zdajšnji rod bi morali kastrirati oziroma sterilizirati, da ne bo več potomcev, pa konec.
Nikar ne mislite, da ne maram psov, ravno nasprotno. Sem tudi proti vsakemu nasilju, vendar tudi ljudje moramo normalno živeti, ne pa da nas je strah psov, za katere se ve, da je samo vprašanje časa, kdaj bo postal lahko tudi smrtonosno orožje.

Pa lep pozdrav!
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #398 : petek, 28.05.2004 : 07:59:22 »

linchaich, ti si zame morilka otrok. Kako lahko svojega psa brcneš v jajca, mi ni jasno!  Shocked

jetty, kar si prebral/a, so buče, ki jih je nekdo skotalil po klancu. Če bi se to zgodilo, bi bilo po vseh poročilih po svetu, ne v enem bogem nemškem časopisu. Življensko nevarna pasma? Katera?

Citat
Zdajšnji rod bi morali kastrirati oziroma sterilizirati, da ne bo več potomcev, pa konec.
Nikar ne mislite, da ne maram psov, ravno nasprotno. Sem tudi proti vsakemu nasilju, vendar tudi ljudje moramo normalno živeti, ne pa da nas je strah psov, za katere se ve, da je samo vprašanje časa, kdaj bo postal lahko tudi smrtonosno orožje.

Ne bom zgubljal besed, preberi si kakšno knjigo in ne pametuj s primitivnimi izjavami!
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #399 : petek, 28.05.2004 : 08:50:07 »

Jetty,
to kar si opisala, se dogaja. Vso krivdo za takšne dogodke nosijo velespoštovani starši, ki imajo v glavi gnil paradajz, namesto možganov.
Nikoli, ampak res nikoli, ne smeš pustiti otroka in psa skupaj brez nadzora, pa čeprav je psič samo en skuštran kodrček.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #400 : petek, 28.05.2004 : 08:54:01 »

Ojej Jetty, tole je pa malo prehudo! Undecided Isto bi lahko storil katerikoli drug pes, sploh pa dvomim, da je slo resnicno za bulterierja, ker vecini je kar vse isto (bul, ast....). Ce bi sterilizirali in kastrirali vse pse tipa bul (le kako bi dokazali, da dolocen pes pripada kateri od teh pasem?) bi v kratkem ravno tisti ljudje, ki teh psov nimajo zato, ker so krasni hisni ljubljencki, ampak za izzivljanje, kazanje z njimi in podobno, ustvarili nove pasme. Ali pa bi zaceli krizati nekatere zdaj manj znane pasme in zaceli "uporabljati" krizance, ki bi v nekaj letih prisli ravno na tak slab glas kot so sedaj buli.

Pa doma nimam nobene od omenjenih "nevarnih" pasem, razen nemskega ovcarja! Grin Ooo in glej, zacuda se ni nikoli nikogar ugriznil.  Shocked Smo pa ze imeli napad AST (rodovniske, tako, da o pasmi ni dvoma  Wink) na eno od mojih psic, pa zato na kriz ne pribijam vseh bulov. lp
Logiran

linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #401 : petek, 28.05.2004 : 10:09:13 »

Andariell!

Uf, kakšna morilka otrok  Grin, pa pred kratkim je imel ta plemenjak, ki sem ga brcnila v jajca, otročičke!!! Si lahko misliš?!

Glede tega, da se psi sami zmenijo, pa še enkrat! 50 kg pes je ubil 50 kg psa - enakovredna psa, samo napačen (za psa mogoče pravilen) ugriz!!!


Ja, sem ena tistih, ki zna krotiti svoje in tuje pse, pa čeprav z brcami v jajca. Psico (napadalko) sem pa za ta zadne tace povlekla, da sem jo dobila stran - to se je (meni - zopet ne moji psi) zgodilo samo 1x - psica psico!


jetty!

Ja verjetno je zgodba resnična, vendar sem 100%, da je tako zadevo naredil tudi kak "miroljuben" pes ("miroljubna" pasma), vendar, ker ni tipa bull, SE ZGODI!!!

Če pravilno vzgajaš psa in otroka, do tega ne bi prišlo - Kdo je kriv? - LASTNIKI!!!


Kaja!
Nič ne rečem, verjetno je tvoj NO prijazen in vse OK, vendar imam jaz z njimi same slabe izkušnje - PA ŠE VEDNO NE REČEM, DA JE TO NAPADALNA/NEVARNA PASMA!!!


Meni so vse otroško obdobje "tumbali" v glavo (ne družinski člani), da so rott, doberman, AST, APBT, ... NEVARNI! Ja, malo te res prepričajo, vendar le toliko, da sem majčkeno bolj previdna - sploh pa ko vidim kdo takega psa ima (to mislim "nore" mulote mojih let ali še mlajši in kaj podobnega) - Andariell to zate ne velja, ker vem, da si zelo skuliran lastnik AST-ja!!!


Kot sem že napisala, sta za nepoznavalce tudi moji dve bokserski mrcini pittbulla, krvoločne in morajo imeti nagobčnik gor, ... - naj tudi to pasmo "izničimo" - ker se enim zdi, da so NEVARNI!!!


Ko sem svojo Lino pripeljala domov, mi je mami rekla, da tako nevarnega psa pa že ne bomo imeli - pes je bil moj in moja izbira! Sedaj je pa vsa nora na bokserje - pa tok so nevarni!!!


Lp, U.


PS: Iz vsakega psa lahko narediš ubijalca!!!
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #402 : petek, 28.05.2004 : 10:18:48 »

linchaich: zakaj nisi lastnikov prijavila?
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #403 : petek, 28.05.2004 : 10:24:49 »

Andi!

To misliš tiste, ki so mi psico raztrgali?

Smo klicali policijo, so prišli, pa niso napredili NIČ - pa nismo edini klicali policije!!!
Pes je še vedno hodil okrog osvezan in klal pse!!!

Lp, Urša
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #404 : petek, 28.05.2004 : 10:34:40 »

Jaoo bože. Ko sem jaz klicala in to dvakrat so me tudi hoteli na kratko odpikat češ da ni prišlo do hujših poškod mojega psa. Ko pa sem jim jasno in glasno razložila, da so psihične poškodbe za psa(sploh dobermana) izrednega pomena so pa takoj tekli k lastnikom in v pse merili z pištolo. Ker sta se policaja tudi sama prepričala, da gre za agresivna psa sta mu dodelila sodnika za prekrške. Za vsakega psa je plačal spodobno ceno. Če se zgodi še enkrat sprožim civilno tožbo in evtanazijo psov. Tako pač je.
Logiran
Strani: 1 ... 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines