mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 19.08.2024 : 00:17:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 257047 krat)
0 članov in 11 gostov pregleduje to temo.
ninci
gost
« Odgovor #375 : torek, 25.05.2004 : 10:08:22 »

pzorko. Povej mi kaj bi ti storil v takem primeru.
Lepo se sprehajamo po tako imenovanem podeželju, po Strunjanu, kjer imajo starši mojega fanta vikend. In tako gremo mimo ene hiše, (šli smo že večkrat) in poglej poglej. Tisti ovčar, ki se stalno zaganja na verigi, renči, laja in se skoraj zadavi je spuščen. Smart ima slabo izkušnjo že od prej z ovčarji zato se takoj uleže na tla in podredi ko renčeča zverina priteče do njega. In kar na enkrat veselo zagrabi za vrat. Hvala bogu je bil Črt tako priseben da ga je brcnil med rebra in je le ta takoj spustil. Če ne bi pristali pri veterinarju in ne bi imeli samo manjše praske. Ampak bi mu najbrž manjkalo pol kože. Vprašala sem se bog ve kdaj je ta pes sploh nazadnje jedel. Undecided Seveda prileti gospodar in pravi da naj ne hodimo mimo njegove hiše, ker ima psa. Ja dragi gospod kaj pa ograja? Tabla pozor hud pes? Mogoče pesjak? Vzgoja? Socializacija? Ja še vedno se sprehajamo tam mimo (ker pot pelje do čudovite razgledne točke,) vedno z dodatno previdnostjo in nabrušenimi čevlji, rokami, nogami ... Če bo treba se bomo vedno borili za Smartovo življenje. On ni pretepaške sorte, niti se ne postavi zase, ampak se raje podredi.
Ko mi ga je napadel labradorec, je gospa govrila Max sem, Max sem ko ga je želela prijeti za ovratnico je pes zarenčal nanjo, ona pa se je odmaknila. Ja jaz sem ostala sama z Smartom in mrcino za njegovim vratom. Ki ni samo ljubkovalno renčala ampak je šlo resno zastavila cilj, pokončati prinašalca :-XKaj mi je preostalo ? Uporabila sem isto brco, kot jo je Črt uporabil pri zgoraj omenjenem ovčarju in ne boš verjel delovalo je. Smart je odnesel celo kožo, bil je sicer krvav po vratu, ampak je zgleda labradorcu (bil je že kar star) krvavela dlesen Tongue. Tako to sta bili moji dve izkušnji, ne preveč prijetni. Ne zame ne za Smarta, ki se še danes izogiba ovčarjem in labradorcem v širokem krogu. Jaz pa tudi!

LP nina
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #376 : torek, 25.05.2004 : 14:07:42 »

Jah, kaj pa vem. Prav si ravnala. Saj jaz bi naredil isto. Kaj bi pa naredila v takem primeru? :

Se sprehajamo čez eno vas in naenkrat priteče križanec med šarplanincem in nemškim ovčarjem. Z mojim Aikom sta se poznala že od prejšnjih bližnjih srečanj, ko sta bila oba še v bistvu mladiča. Brez ovohavanja se je on zaletel v Aika. In sta se stepla. Grozno. Kri je špricala, psa renčala, odnehat ni hotel nihče. A smo ju potem spravili nekako stran. Mi gremo potem dalje na sprehod. Čez eno hosto in tam spet ... isti pes! Sta šla z gospodarjem sekat drva. In spet. Boj, boj, a sedaj še 2x hujši. Oni pes je imel takrat 4 leta, moj Aik pa 3, tako da je bil oni v boljši kondiciji. Boj je bil izjemno enakovreden. Enkrat je imel eden enega na tleh, drugič drug drugega. Videl si samo zobe in črno - sivo barvo. Drug lastnik je hotel nekaj s kolem posegat v mes, a se je na koncu znašel med obema pesoma in se komaj zvlekel ven. Eden mu je raztrgal mišico na nogi ... še zdaj ne vamo ali naš al svoj lasten. Poskušal je nekaj metati petarde, a zamanj. Potem je bil pa moj Aik že zmatran. Kljub rednim sprehodom in odlični kondiciji, je bil še vedno malo mlajši. In se je že začel umikat. In bolj ko se je umikal, bolj je oni silil vanj.  Ampak potem se je Aik še enkrat zagnal vanj, verjetno s polno močjo in ga spravil na tla, tako da je oni obležal. Skoraj je bil že mir in je hotel oni priznat premoč, a smo se potem zadrli, da Aik NE! In se je lepo umaknil. Potem se je pa oni še enkrat spravil nanj. Mislim ... tako žilav pes - sploh ni hotel odnehat. Komaj, komaj smo jih spravil narazen.

Na koncu je imel Aik raztrgan ušesek (ker pač ni bil kupiran) in nekaj krvavih madežev, šarplanincu pa je meso viselo v kosih.

Saj smo se še dostikrat srečali z njim, a se psa sploh nista hotela pogledat. Oba sta vedela, da so izgube velike, če se bosta še enkrat stepla. Zanimivo to pasje življenje.
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #377 : torek, 25.05.2004 : 20:17:16 »

Pzorko, a si kdaj hodil v pasjo šolo? Ker nas so prvo uro (na)učili, kako se izogniti pasjim spopadom in kaj narediti v primeru pasjega boja. Sicer vem, da je biti lahko general po bitki, ampak če bi vidva (oba lastnika) hkrati prijela vsak svojega psa za rep oz. zadnje tace, da bi se pretep hitreje končal.

No, jaz imam na srečo samo velike pasme, tako da mi ni potrebno brcati ostalih psov. Moram pa zato toliko bolj paziti, da naša velikana ne napadata ostalih psov.

Me pa nekaj zanima. Sedaj ste se vsi pogovarjali o tem, da drug pes napade vašega lastnega in kako bi ga branili. Kaj pa v primeru, da VAŠ lastni pes napade drugega? Kaj bi takrat storili? Brcnili svojega? Ali bi ga tudi s sprejem pošpricali (lastnega psa)? Kaj bi storili?

Lp jana
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #378 : torek, 25.05.2004 : 20:31:12 »

Bina, kako to mislis? Moj je vedno pod nadzorom in ni moznosti, da bi tekel do nekega psa in se stepel. Roll Eyes Ce pa drugi (spuscen) pride do mojega in moj zacne rencat, nakar oni napade,...sem ze napisala kaj bi naredila.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #379 : torek, 25.05.2004 : 21:06:12 »

bina:

Očitno še nisi videla, kako je, če se resno stepeta taka dva psa. In dvomim, da bi imela ti toliko v hlačah, da bi šla posredovati. Ker je bilo res hudo.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.370


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #380 : torek, 25.05.2004 : 21:37:30 »

Me pa nekaj zanima. ... Kaj pa v primeru, da VAŠ lastni pes napade drugega? Kaj bi takrat storili? Brcnili svojega? Ali bi ga tudi s sprejem pošpricali (lastnega psa)? Kaj bi storili?
Lp jana

Ja, Jana, ce nikakor ne bi slo drugace, bi ga tudi brcnila. Nisem sicer se bila v tej situaciji in najbrz tudi ne bom, glede na to, da imam bokserko (sterilizirano), ki zaenkrat se ni pokazala kaksnih napadalnih nagnjen, pa tudi bolj "pri tasvoh" je, zato sem prepricana, da jo bom obvladala, ne glede na to, kaj se zgodi.

Spreja sploh nimam, nisem navajena okrog letati z deodoranti (posebej, ko sem zunaj s psom Cheesy) in ne nosim bulerjev!

Ni pa bilo vedno tako in Maks je bil sila dominanten samec. V svoji drugi polovici zivljenja (bil je bokser, zivel pa je 9,5 let) pod nobenimi pogoji ni maral drugih psov. Ni imel slabih izkusenj, pa je do tega vendarle prislo. Nismo veliko filozofirali, temvec smo skrbeli, da ni prislo do kocljivih situacij, kjer bi bilo potrebno posredovanje. Razen enkrat na domacem terenu. Na tujem nikoli.

Ze zjutraj je prisla k nam prijateljica s svojo snavcerko in prijateljem. Ves dan sta se snavcerka in Maks preganjala okrog. Do vecera ni bilo nic narobe. Ob mraku pa je prijatelj odsel v spodnje prostore hise, da si umije roke. Za njim je odsla tudi snavcerka, Maks se je usedel zraven vrat in cakal. Neumnost smo naredili mi - ljudje, ker nismo opazili, da ima "vsiljivke", zaradi katere cel dan ni mogel zatisniti ocesa, poln kufer. Tudi njegovo sedenje si nismo razlagali tako, kot bi bilo potrebno. Bog pomagaj, ucimo se vse zivljenje. Prisleka sta sla v njegovo hiso sama, brez domacih. Maks je spustil prijatelja cez vrata ven, snavcerko, ki je prisla za njim, pa je takoj napadel. Skocil je nanjo in jo zagrabil za hrbtenico. Mi smo bili nekaj metrov oddaljeni od njiju. Vsi so se drli, kot norci, jaz pa sem skocila za Maksa, ga objela cez trebuh (rep je imel povsem prirezan) in kolikor sem lahko, stisnila. Ugriz je takoj spustil. Snavcerki ni bilo sicer nic, le nekoliko je bila prestrasena. Kolikor vem, ji napad ni pustil posledic, vsaj prijateljica ni tezav nikoli omenila. Maks se je zavedal napake, saj je bil "cukrast" ves vecer.

Na sreco mi je prijem uspel. Vprasanje, kaj bi storila, ce ugriz ne bi popustil. Lahko, da bi ga brcnila (ej, pa ne se spet na to obesit). Maks je imel 43 kg in sila mocan ugriz. Bil je star 8 let. Vse zivljenje je do onemoglosti grizel konga in zogice iz trde gume. Mi smo mu rekli "hrcek" Grin. Glede na tezo, ne vem, kako bi ga dvignila, glede na moc ugriza pa ne vem, kaj bi lahko naredil, ce bi mu "utrgalo". Da je znal mocno ugrizniti, je dokazal na domacem pragu dve leti pred tem na postarju.

Odgovor Jani - odvisno od situacije - ce ne bi slo drugace, tudi z brco. Pes nekoga drugega ni nic manj vreden od nasega.
Logiran

fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #381 : torek, 25.05.2004 : 21:51:00 »

bina:

Očitno še nisi videla, kako je, če se resno stepeta taka dva psa. In dvomim, da bi imela ti toliko v hlačah, da bi šla posredovati. Ker je bilo res hudo.

Pzorko, nisem Bina, pa tudi sama se še nisem spustila v posredovanje med hudo bitko med dvema psoma, sem bila pa priča.

S prijateljico sva sprehajali njenega psa (žal pasme ne vem, je bil pa ogromen velikan in tudi hudo napadalen), zato ga je imela vedno na usnjenem povodcu cca 1,5 metra. In ker imamo žleht sosede, oni pa tudi žleht natreniranega psa (mešanec med ne vem kom, je pa tudi velik, cca nemški, če ne celo večji) <---- ta isti pes je tudi ugriznil mojo Shivo, ko je bila še mladiček ....

No.....in ko so sosedi videli da gre prijateljica k meni, so spustili svojega psa, in s tem namerno sprožili napad med njima.

Nikoli ne bom pozabila ko je sosedov pes pridrvel do njenega in ga začel gristi. Prijateljičin pes se je branil, seveda z zobmi in vsemi močmi, zato ji je tudi povodec ušel iz rok. Jaz sem se za kakšen meter umaknila nazaj, saj se sosedovega psa bojim, prijateljica pa je šla brez premisleka v "boj" braniti svojega psa. Česar seveda takrat sploh nisem mogla razumeti, kajti jaz sem videla samo zobe in podivjane pse.

Še dandanes jo občudujem zaradi tega. Toda danes vem tudi to, da bi/BOM svojo psico branila na enak način - pogumno, brez premisleka in z vsemi razpoložljivimi sredstvi. Pa četudi bi bila moja recimo močnejša od nasprotnika, nima veze. Če bo napadena, jo bom branila.

Zatorej Pzorko, verjamem da se je bil hud boj, vem da je beauceron velik pes, toda kot je že Bina rekla: če bi oba lastnika ohranila mirno kri in trezno glavo, bi boj lahko vsaj skrajšali, če že ne preprečili.

Lp in čimmanj pasjih napadov oz bojev vam želim, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #382 : torek, 25.05.2004 : 21:57:28 »

LP!
Sem iz zgornj teme padla sem dol in prebrala Janin post. Kapo dol, Jana. Resnično si bila pogumna. Jaz pa se probam postaviti v tvojo situacijo. Zaprem moje žlehtne učke in si zamišljam mojo malo Žabi, kako zverinsko napada drugega kužka. Stiskam učke in probam brcniti z bulerji ( s tistimi, ki jih že celi teden iščem, pa jih ne najdem) pa mi nekako ne gre.
Zdaj pa ne vem, ali naj me bo sram ali ne?
Po resnici povedano, si te slike ne znam predstavljati. Pa brez zamere!
LP,Miša
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.370


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #383 : torek, 25.05.2004 : 22:04:28 »

 Wink MISSA, tudi meni ne gre to razmisljanje prevec v smeri - bi brcnila. Na sliki Grin je pa Maks se vedno najvecji pasji angelcek. Ampak, ce ne bi slo drugace...
Logiran

MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #384 : torek, 25.05.2004 : 22:14:00 »

LP!
Jana, saj vem, da imaš prav. In tudi to vem, da iz angelčka pokuka kdaj pa kdaj tudi kakšen hudiček. Saj se še predobro zavedam, da je pes kosmat med ušesi, kot bi rekla moja pokojna babi.( saj se še spomniš, tista, ki je vsako večer voščila  tv napovedovalcu)
LP,Miša
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #385 : torek, 25.05.2004 : 22:40:44 »

Uf, koliko odgovorov, pa samo za dobri 2 uri grem na sprehod. Torej, gremo po vrsti:

Nuki, nisem mislila na tvojega sedanjega psa. Mogoče v prihodnosti (mogoče!!), da boš imela večjega psa. In če bo ta (tvoj) pes napadel drugega, kaj boš storila? Ali je sedaj dovolj jasno napisano?

Pzorko: priča sem bila samo pretepu našega samca in enega NO. Naš ni napadel (bil je napaden), zato tudi nisem preveč posredovala (kar je moja napaka in zaradi tega se še sedaj tepem po glavi Lips Sealed). Ampak, če bi takrat naš napadel, bi šla do SVOJEGA psa in ga zagrabila (za karkoli), brcnila, naredila bi karkoli, samo da bi spustil drugega psa. Ker se mi zdi zelo grozno, da MOJ pes napade drugega in ga s tem zaznamuje za vse življenje.

Jana, a veš, da nikoli nisem pomislila, da bi psa zagrabila za trebuh? Nam so v šoli rekli za rep ali za zadnje tace. In ko je Bina v pasji šoli (1 mesec nazaj) napadla labradorko, sem jo zagrabila za zadnje tace, pa je ni spustila. Pa sem jo povlekla za rep, pa psice še vedno ni spustila. Vse dokler ni lastnik labradorke Bine udaru po smrčku. Seveda je bila Bina kaznovana tudi od mene (dvig na zatezni ovratnici).  

No, meni ponavadi ni potrebno braniti svojega psa. Če bi pa bil moj pes napaden s strani drugega, pa svojega psa branim! Pa čeprav na ta račun dobim kakšen ugriz. Tudi Bina me je že ugriznila, ko se ji je taca zagozdila med stopnišče in ograjo stopnišča. In ker sem prva pritekla na kraj nezgode in ji poskušala pomagati, me je ugriznila v lice (pa se mi še vedno pozna-po 3 mesecih!).

No, kaj pa drugi? Predvsem tisti, ki ste se zgražali, ko je Nuki razlagala, kako bi brcala in špricala druge pse, če (ko) napadejo njenega psa! Kaj bi storili, če bi VAŠ pes napadel drugega?

LP jana
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.370


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #386 : torek, 25.05.2004 : 22:51:56 »

Jana,
da pojasnim, kako je izgledal ta prijem. Namrec, Maks ni imel repa. Ker je bil dvignjen na zadnjih tacah na odrasli veliki snavcerki, sem se tisti trenutek nagonsko vrgla  na kolena za njega (kazal mi je hrbet) in ga objela cez predel trebuha (bokserji so tam najozji) ter mocno stisnila, da je zastokal. V istem trenutku je psico izpustil, le-ta je stekla stran, Maks pa me je le debelo gledal, kaj se grem.

Hec je morda tudi v tem, da sem bila jaz Maksov "sef". Vprasanje je, kaj bi se zgodilo, ce bi se nanj vrgel nekdo drug. Vlecenje za rep pri bokserjih odpade. Od pozicije psa je odvisno, ali ga lahko zagrabis za tace. V tistem trenutku nisem prav nic razmisljala, kaj storiti. Vse se je odvijalo povsem spontano in v nekaj sekundah.
Logiran

Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #387 : torek, 25.05.2004 : 22:58:13 »

Citat
Nuki, nisem mislila na tvojega sedanjega psa. Mogoče v prihodnosti (mogoče!!), da boš imela večjega psa. In če bo ta (tvoj) pes napadel drugega, kaj boš storila? Ali je sedaj dovolj jasno napisano?

V bistvu ni-moras specificirati situacijo. Ce bi bil moj privezan in oni spuscen, bi jasno branila svojega, ne glede na to kdo zacne napad. Potegnes svojega stran in odganjas onega. Ce bi bila oba spuscena in bi se stepla, ne vem kaj bi naredila. Odvisno od situacije in resnosti pretepa. Blefiranje-to zame ni pretep v pravem pomenu besede-pa (tudi danes) najveckrat ustavim z ostrim "dejta mir" in "porkamadona", ce je pes spuscen in brez lastnika.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #388 : torek, 25.05.2004 : 23:07:26 »

V bistvu ni-moras specificirati situacijo. Ce bi bil moj privezan in oni spuscen, bi jasno branila svojega, ne glede na to kdo zacne napad. Potegnes svojega stran in odganjas onega. Ce bi bila oba spuscena in bi se stepla, ne vem kaj bi naredila. Odvisno od situacije in resnosti pretepa.
OK. Specificiram situacijo: imaš 50 kg samca. In tvoj pes je spuščen (zakaj niti ni važno). Napade drugega samca. Psa se stepeta. Kaj storiš? Pretep je začel tvoj pes. Ali greš brcat svojega psa? Ali greš brcat drugega psa? Počakaš da mine (kot je naredil Pzorko)? Kaj tretjega?

Pa me zanima tudi mnenje ostalih, kaj bi naredili. Predvsem mnenje andariell-a.

V tistem trenutku nisem prav nic razmisljala, kaj storiti. Vse se je odvijalo povsem spontano in v nekaj sekundah.
Hja, to je meni najtežje  sram! Ostati miren, ohraniti trezno glavo, mirno kri....bla bla bla! Pri meni to sploh ne drži. Nekako vedno prehitro zapaničarim  sram. Je pa v bistvu dobro brat take zgodbe-mogoče mi pa vaše izkušnje kdaj še prav pridejo   Undecided!

LP Jana
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #389 : torek, 25.05.2004 : 23:22:13 »

Hm, verjetno bi vlekla svojega psa stran. Ne vem.
Aja, kaj bi bil oni drugi pes tudi spuscen?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Strani: 1 ... 21 22 23 24 25 [26] 27 28 29 30 31 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines