mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 20.08.2024 : 21:26:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 117 118 119 120 121 [122] 123 124 125 126 127 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 257934 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Ateja
novinec
*
Sporočil: 18


« Odgovor #1815 : sreda, 09.07.2008 : 06:07:19 »

Napada nisem videla ker je bil pes oddaljen cirka 10 m... vendar ko sem prišla do psa...ga je imel v gobcu in sicer direktno na našem dvorišču se pravi pred vrati naše hiše....

Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #1816 : sreda, 09.07.2008 : 08:58:07 »

Ateja kje na Igu se je pa to zgodilo?
Logiran
Ateja
novinec
*
Sporočil: 18


« Odgovor #1817 : sreda, 09.07.2008 : 09:50:58 »

Bolj točno.. Kurešček - Škrilje - Ledine....če ti je kj bolj jasno..

Lp
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #1818 : sreda, 09.07.2008 : 11:31:12 »

Ateja, tvoj pes je bil na privatnem - tvojem in svojem zemljišču, torej teoretično sosedov ovčar tam nima kaj početi. Čeprav se lahko kdo vtakne v to, da dvorišče ni v celoti ograjeno. Vendar! - sosedov pes je  bil spuščen, torej brez nadzora in se je sprehajal po okolici. Ne glede na vse ostalo je lastnik kriv ker ga ni imel pripetega. Tudi če ima zavarovanega za napad in povzročitev poškodb, bo kazen plačal iz lastnega žepa. Morda kaj veš, je ta pes že kdaj napadel?
Bodi pripravljena na dolgotrajen postopek, saj sodni mlini meljejo počasi. Kaj so napisali policisti, ki so prišli na kraj? Tudi to je pomembno.
Predvsem pa je važno da je tvoj pikec relativno v redu. Glede na razliko v velikosti bi se lahko končalo tudi bolj žalostno.
Logiran
Ateja
novinec
*
Sporočil: 18


« Odgovor #1819 : sreda, 09.07.2008 : 12:28:53 »

Takoda.... pes je napadel in raztrgov mačko... kaj drugega ne bi vedla...

Trenutno čakam odvetnico, da mi bo mal razložila kako je s tem.... čeprov odškodninskega zahtevka ne morem še dati in ga tožiti ...ker zdravljenje ni končano...Sad  Sedaj je že 3 tedne od tega, vendar je še čist povita, tako da hodi po 3 tačkah... Upam da se bo do morja pozdravla....

Aja nemški ovčar ji je zlomil plečno kost in razstrgal mišice.... veterinar pravi da je kompliciran zlom... zato bo še dolgo časa minilo dokler bo lahko hodila po vseh tačkah.... Upam samo da bo!

Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #1820 : sreda, 09.07.2008 : 12:38:40 »

No ravno čisto vsega, kar se mu zahoče tudi na domačem dvorišču ne sme početi. Gristi poštarje ali otročičke ki pridejo rabutat recimo. Vsekakor pa lahko tujca nalaja in nažene tujo mačko ali psa. Ker je na privat zemljišču mu tudi ni treba biti privezan ali pod nadzorom. Je pa seveda drugo vprašanje, če je pametno puščati psa brez nadzora na neograjenem dvorišču. Malo je namreč tako pridnih, da nikoli nikdar ne bodo prestopili meje.

Plečna kost se pa zelo lepo zaceli (pod pogojem, da ni kakšni okruškov) tudi brez vsakega zdravljenja, samo da pes ne skače ali kaj podobnega. Traja pa nekako mesec in pol do dva meseca za samo kost. kako je s potrganimi mišicami in kitami pa ne vem.
Logiran
Nataša47
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 51


« Odgovor #1821 : petek, 18.07.2008 : 07:28:38 »

Po mojih izkušnjah je vedno bolje, da je pes, ko ga napade drug pes, spuščen, da ni na povodcu. Ima boljše možnosti za samoobrambo. Lahko zbeži, lažje se tudi brani. Najslabše je, če ga na povodcu povlečeš nazaj. Psi na povodcu so bolj prestrašeni, če pa ga še potegneš nazaj, potem mu s tem vzameš še preostanek samozavesti in takšen pes nima veliko možnosti da se uspešno brani, tudi če je večji in močnejši.
Če vzameš psa v naročje, ga tako lahko ubraniš samo pred majhnim psom, že srednjevelik ga bo zlahka dosegel v tvojih rokah. Vse kar lahko delaš je da brcaš, roke imaš zasedene.
Vem, da bodo spet vsi planili po meni, ampak z napadi drugih psov na mojega imam kar nekaj izkušenj. Če vidim potencialno nevarnost, psa pokličem k sebi, z roko na karabinu, da svojega psa pravočasno spustim. Če pride do kontakta, tujega psa poskušam kontrolirat tako, da zagrabim za njegovo ovratnico in jo zavijem in psa prisilim na tla. Dostikrat se mi je zgodilo, da sem potencialnega napadalnega psa odvrnila že samo z ukazom in pretečimi kretnjami (tako, da sem se napotila k njemu in vpila: bejš, fuj, ne in podobno). Na enem labiju sem zlomila mamino ta bol marelo, lastnica je samo stala poleg in z milim glaskom klicala svojo mrcino, ki je držal mojega (labi mix) za vrat in ga strepal kot cunujo (točno pred vrati mojega bloka).
"Strokovnjaki" pravijo, da ne smeš poseči z roko med dva psa, ki se tepeta, šanse so da boš ti odnesel ta kratko. Mogoče res, ampak  če drži pes tvojega za vrat in ga strepa, te tako ne bo ugriznil, tvoj je pa itak v šoku.

Če pa si v okolju, kjer je tvoj pes tujec, potem moraš biti še posebej pozoren na domače teritorjalce. Moje dvorišče - tvoje dvorišče, to psu nič ne pomeni, njemu je važen teritorij. Zato imam v takih primerih vedno oči na pecljih.

No, mogoče bodo moje izkušnje na nasveti komu prišli prav.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #1822 : petek, 18.07.2008 : 07:56:12 »

Ob branju tegale celega posta mi je postalo slabo!

Komentirala bom pa naslednje:
Psi na povodcu so bolj prestrašeni, če pa ga še potegneš nazaj, potem mu s tem vzameš še preostanek samozavesti in takšen pes nima veliko možnosti da se uspešno brani, tudi če je večji in močnejši.

Pes, ki ima gospodarja poleg, je samo bolj pogumen. Kakšna izguba samozavesti? Kakšna prestrašenost? Če je pes prestrašen na povodcu, bi bil tudi brez tega. Ne klati neumnosti.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Lucija_p
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


« Odgovor #1823 : petek, 18.07.2008 : 08:02:38 »

Se popolnoma strinjam s pridno. Pogum se na povodcu samo potencira!
Logiran
Nataša47
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 51


« Odgovor #1824 : petek, 18.07.2008 : 09:27:17 »

Pridna, obžalujem, da sem ti povzročila prebavne motnje.
Forum je javen in na njem se izražajo različna mnenja. Nekaj deklarirati neumno, samo zato ker si ti drugačnega mnenja, ni najbolj inteligentno.
Sicer pa vztrajam in sem prepričana, da je pse na povodcih, na verigah, v pesjakih, dosti bolj strah kot tiste, ki to niso. To ni samo teza na papirju. In verjela ali ne, to ni zraslo na mojem zelniku, to so mi povedali ljudje, ki imajo dolgoletne izkušnje s psmi. Tudi če se ti in Lucija (pa verjetno še kar nekaj drugih na tem forumu, ki tako ali tako vedno trobite v isti rog) ne strinjata s tem. Saj se ni treba. Jaz spoštujem tvoje mnenje, in pričakujem enako od tebe.
Se pa strinjam s teboj, da bližina gospodarja psu poveča samozavest. Pa ne samo psu. To je sindrom tropa, zelo dobro poznan tudi v človeških vrstah in povod za marsikateri linč. Ampak to je že druga tema.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #1825 : petek, 18.07.2008 : 09:40:56 »

Vrvica lahko povzroči tudi še večjo plahost, predvsem zaradi omejene možnosti pobega!

Vrvica pri psu povzroči bodisi večjo samozavest (pri samozavestnih in ''normalnih'' psih), bodisi še večjo prestrašenost, celo paničnost in ugrize iz strahu! To seveda velja za nesamozavestne pse, oz. izredno plašne pse, pse s travmami...
Lasne izkušnje, tako da predno se kdorkoli spravi pametovati drugim naj raje 3x razmisli predno piše o razno raznih slabostih povzročenih z branjem.


lp
teja
Logiran
Lucija_p
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


« Odgovor #1826 : petek, 18.07.2008 : 09:48:28 »

Teja, saj si že sama napisala...mislim da gre tukaj za razliko pri "normalnih" in "travmiranih" psih. Jaz sem napisala svoje mnenje glede psov, ki niso zaznamovani s kakšnimi travmami. Lahko govorimo o katerikoli temi, psi se karakterno tako razlikujejo, da se jih nikoli ne bo dalo zmetati v isti koš...Ampak še vedno vztrajam pri trditvi, da pri "normalno" socializiranemu psu vrvica nikakor ne povzroča strahu.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #1827 : petek, 18.07.2008 : 12:38:20 »

Sej je treba samo brati:

Če je pes prestrašen na povodcu, bi bil tudi brez tega.

P.S.1: Ah, Teja...

P.S.2: Slabost ni povezana s prebavnimi motnjami.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #1828 : petek, 18.07.2008 : 13:15:04 »

No seveda je več kot jasno, da se psi pri srečanjih z drugimi psi veliko bolje znajdejo brez povodca kot na povodcu. Dobro socializirani psi se, če jih povodec ne ovira, znajo izogniti spopadu celo, kadar je prihajajoči pes resnično hud.

Kar pa seveda nikakor ne pomeni, da je varno spuščati pse, ki so na ta ali drugačen način slabo socializirani. Pri plašnem psu povodec res lahko poveča strah. Prestrašen pes, ki se ne more umakniti ponavadi napade. Prav tako lahko zelo poveča možnost spopada prestrašen lastnik. Vendar pa sama psa, ki se boji, zlasti pa, če je nagnjen k napadom panike, nikakor ne bi spuščala s povodca. Ker naslednji trenutek nad njim ne bi imela absolutno nobene kontrole. Lahko bi napadel, lahko bi pobegnil in se izgubil, lahko bi v prihajajočem psu zbudil občutek, da je plen.

Za take pse je najbolje, da se jih ne vodi na pasje promenade, ampak na kakšne manj obiskane poti. Ob srečanjih s  drugimi psi plašnega ne vodimo tako blizu, da bi pokazal nelagodje. Nikoli ga ne smemo voditi direktno proti prihajajočemu psu. Ne smemo mu dovoliti, da bulji v prihajajočega psa. Najbolje je preusmeriti njegovo pozornost takrat, ko smo še dovolj daleč. Itd - napisano že večkrat.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #1829 : petek, 18.07.2008 : 13:25:17 »

Prav tako lahko zelo poveča možnost spopada prestrašen lastnik.

No, tole sem zelela se dodati - srecanje, napad, spopad, potek spopada in razhod je v veliki meri (ne vedno, povsod in vsaki situaciji) odvisen od reakcije lastnika/skrbnika. Veliko pomeni ze, ce eden od skrbnikov ostane priseben.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Strani: 1 ... 117 118 119 120 121 [122] 123 124 125 126 127 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines