mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 18.08.2024 : 22:21:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 257012 krat)
0 članov in 13 gostov pregleduje to temo.
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #330 : četrtek, 20.05.2004 : 10:55:52 »

Aha...argumentov je zmanjkalo, pa smo se "obesili" na bulerje??
Kolikor sem razumela so bili bulerji le prispodoba...še nekaj postov nazaj je Nanook govorila, da je bulerje zamenjala s supergami in sandali?? A je sedaj tudi "okolici nevarna" ??
Lepo vas prosim!!!!! Sicer nisem škodoželjna in privoščljiva...ampak si pa kar malce želim, da bi danes okoli vogala prisopihala besneča in renčeča pošast in se obesila vašemu psu na goltanec.... No pa poročajte...s čim ste jo zamotili...briketki, pasjimi piškoti ali ostrim FUJ Huh In koliko šivov je pri tem vašem poskusu "zaslužil" vaš pes?? Ps. Nanook...malo se te že bojim...ko si toooolk grozna in nevarna...  Shocked Shocked Grin

Smo ze slisali za prenesen pomen? Upam.  Sicer pa ja, dajmo nascuvat cucke enega na drugega, naj se pobijejo med sabo, medtem pa mi veselo brcajmo, scpricajmo, klikajmo in rencimo. Sicer pa namesto da tukaj pametujete in se oblagate s takimi in drugacnimi psovkami, preberite kaksno knjigico o pesjanih, pojdite z njimi ven v naravo (ali pa ob glavno cesto zaradi mene). Se vedno pa velja stara rimska modrost: Acta, non verba. ali Dejanja, ne besede. Pa da vidimo, kje boste takrat, nacitani kinologi, ko bo treba pokazati poslusnost in vodljivost svojega psa in predvsem samoobvladovanje  in morda tudi bonton? Verjetno za racunalnikom.
Lp Neza
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #331 : četrtek, 20.05.2004 : 10:56:19 »

Citat
Lepo vas prosim!!!!! Sicer nisem škodoželjna in privoščljiva...ampak si pa kar malce želim, da bi danes okoli vogala prisopihala besneča in renčeča pošast in se obesila vašemu psu na goltanec.... No pa poročajte...s čim ste jo zamotili...briketki, pasjimi piškoti ali ostrim FUJ  In koliko šivov je pri tem vašem poskusu "zaslužil" vaš pes??

Ps. Nanook...malo se te že bojim...ko si toooolk grozna in nevarna...
 

Jaz sem na to že odgovoril. Pištola, mesarski nož in ročna bomba. Mogoče še tank - in potem v boj!

Nanook je res nevarna...Se ne hecam!
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #332 : četrtek, 20.05.2004 : 11:40:09 »

Ha, ha zdaj je pa že vse skupaj tako mimo teme, da bom še jaz napisala eno brezvezno ali pa tudi ne.

Z Agnes sva menili, da bi bilo dobro spremeniti svoje nicke na forumu, ker s popadljivimi cucki opraviva brez pripomočkov. Ona se odločila za nick Japanska buba (saj se še spomnite tiste risanke o modrem dirkaču), jaz bi lahko bila Sam Sheepdog (un pastirski peso, tudi iz risanke, ki ima toliko dela z lačnimi volkovi).

Bulerašem, sprejašem in vsem tistim, ki na sprehode hodijo do zob oboroženi, pa bi mogoče bolj pristajal kakšen nick alla Terminator, Robocop, Xena, Rambo ipd.  Grin  Grin  Grin  Grin Konec koncev niso negativni in se "samo" borijo za rešitev sveta pred zlobneži - revčki ubogi. Wink
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
IgiS
gost
« Odgovor #333 : četrtek, 20.05.2004 : 11:45:42 »

Strinjam se, 90% sporočil na forumu mojpes.net je brezvezno nakladanje, ker je 93,3% obiskovalcev ženskega spola! S temu se pa 100% strinjam Grin Grin Grin

LP
101%  Grin Grin Grin

LP
Igor
Logiran
flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #334 : četrtek, 20.05.2004 : 11:48:22 »

Flufi, jaz ničesar ne skrivam. Imam AST-ja. Kaj te še zanima? Kolk je velik - pa ne pes...

Hja, me ne zanima vec, ker nimas psa po mojem okusu  Wink
Logiran
Bik
novinec
*
Sporočil: 30


« Odgovor #335 : četrtek, 20.05.2004 : 12:11:45 »

101%  Grin Grin Grin

LP
Igor

Zdej boš pa kregan Grin
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #336 : četrtek, 20.05.2004 : 12:34:31 »

Oh, moššššški, nikoli se ne boste naučili brzdati svojega ega in ga uporabiti v svoj prid. Kenedele?Huh?
Me "babe" smo vsaj ponosne na svojo babjo nečimrnost in jo s pridom uporabljamo ravno pri vas moššških.  Wink
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
IgiS
gost
« Odgovor #337 : četrtek, 20.05.2004 : 12:49:41 »

Oh, moššššški, nikoli se ne boste naučili brzdati svojega ega in ga uporabiti v svoj prid. Kenedele?Huh?
Me "babe" smo vsaj ponosne na svojo babjo nečimrnost in jo s pridom uporabljamo ravno pri vas moššških.  Wink

nečimrn -a -o prid. (i)
1. ki si prizadeva vzbuditi občudovanje, pozornost: nečimrn mladenič; tako je nečimrna, da se večkrat na dan preobleče / nečimrno vedenje
2. star. ničvreden, ničev: skrb za nečimrne stvari

In kje se ti najdeš?
Pod 1. ali pod 2. Huh

Sicer pa znate zasrati temo.
Kakšen je že bil naslov Huh

LP
Igor
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 146


« Odgovor #338 : četrtek, 20.05.2004 : 13:23:16 »

Jaz vabim vse nasprotnike in tiste, ki verjamejo v to, da mirno lahko rešijo situacijo, da se mi javijo, pa bo šel vsak dan en z mano mimo tega določenega kužka NO na sprehod, pa da v situaciji, ko ti tuj odvezan pes davi tvojo mrcino, ki stoji kot pribita in vedno bolj debelo gleda.
pa ne bomo samo pametni na tipkovnici ampak bomo v realnem svetu preizkušali od najbolj mirne metode do tiste, ki bo kuža umirila.
 

Hvala Igor za uporabne nasvete bom potrenirala.
Mene tudi moti to kar si ti napisal, eno leto dela s psom, dvakrat tedensko-najmanj- ga vodim v pasjo šolo, gledam da ima stike s psi in da se igra z njimi, da ne bi slučajno postal agresiven do drugih. In potem ti en tak kuža, ko lastnik ne skrbi za njega uniči delo enega leta, pa še škodo ti naredi za katero nikoli ne veš na kakšen način jo boš rešil.

Naš je pozimi na lavinskem tečaju doživel napad prinašalca- direkten- jaz ne vem kaj je vsi psi so se tepli z njim. Danes naš vidi prinašalo in se pripravi, če kuža priteče vesel je vse v redu, če renči, naš renči nazaj. Tudi zobe kaže, a le dokler se gre za kazanje mišic, kot temu rada rečem, ko  se gre zares samo še stoji.

No ja pa saj smo tako v temi že bog ve kje....  
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #339 : četrtek, 20.05.2004 : 13:35:19 »

Saj sem ti rekel, najboljši način je po vašem šus v glavo.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #340 : četrtek, 20.05.2004 : 13:46:48 »

Verjetno se ne zavedaš, da z bulerji lahko nekoga ubiješ? Se pravi, si sposobna ubijat - jaz namreč z bulerji ne bi nikoli brcal, če ne bi imel namena nekoga resno poškodovat, s tem mislim lomljenje kosti.

Tule je kompleten odstavek:
Uh, ti imas vsaj "kerozinca". Grin Jaz pa mojega akumulatorcka branim lepo z bulerji in solzivcem. Poln kufer imam ze raznih "saj moj pa ne bo nic naredil, je cisto prijazen" cuckov in njihovih "gospodarjev".  Kot da povodci grizejo, odpoklic je pa prakticno cascenje hudica.  Roll Eyes Angry


in sicer odgovarjam Brezi tule http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=34;action=display;threadid=1308;start=msg41107#msg41107.

pa se par citatkov, ki jih verjetno ne boste prebrali:

Citat
Pa se komentar k tistemu brcanju, ki naj bi bilo le za male pasme. Je res, da najlazje brcnes psa, katerega plecna visina je do nekako 50cm, tiste precej visje "kolencis" v spodnjo celjust oz. brcas v pleca, lahko pa pograbis kako palico ali (se bolje) sibo in svigas s tem po zraku; vecinoma ze sam zvok psa odvrne od namere. V brezvetrju pa je najbolj prirocen (za vecje pse) solzivec, ker se ti ni treba prav sklanjati, da lahko v redu ciljas. Seveda pa ta "full contact" uporabim le v ekstremnih primerih, ko je pes prakticno na dosegu roke (in torej predstavlja resnicno nevarnost za mojega). Ce pa samo skace naokrog in laja (najvec je ravno takih), potem pomaga "brcanje v prazno"-psa ne zadanes, samo brcas kar tako in "sviganje v prazno"-s sibo. V kolikor pa je pes oddaljen recimo ca 10m, pa pomaga, ce se sklonis in se delas, da imas kamen. Sicer to ne vzge vedno, velikokrat pa.

Z brcanjem v prazno tezko koga ubijes.

Citat
Kot sem napisala, sem to, kar ti ocitno imenujes poseben prijem, v osmih letih uporabila 5x, kar se mirno lahko steje pod skoraj nikoli. Pri meni je velikokrat zadostoval ze sam pogled (vseh daljsih sprehodov pa je bilo v grobem okrog 5700, ce se nisem kje zmotila, kar pomeni, da je bilo 0,0008% takih, kjer sem uporabila full contact, ja, res nonstop spricam okrog sebe).

Ocitno ti pac ne znas kontrolirati moci brce, jaz znam. Verjemi, da se da s katerokoli obutvijo, razen visokih pet in kakih 10cm podplatov ipd., lepo kontrolirati moc in smer brce. Priljubljena igra mojega psa je "brcanje"-jaz ga moram rahlo tikati ob plecih, on pa skace. To lahko pocnem bosa, z bulerji ali pa s supergami. Se pa strinjam, da ni vsak sposoben kontrolirati moci in smeri brce.

Pa se tole glede brcanja-potepuhci so tega vajeni, zato velikokrat brca ni potrebna (se spomnite tistih 0,0008%?). Lastniski psi-tisti, ki hodijo z lastniki na sprehod-so pa ponavadi tako sokirani (se jih niti dotaknit ni potrebno), da z napadom prenehajo.
Glede tvojega "argumenta" o bulerjih in sposobnosti ubijanja... Vsi, ki so kdajkoli imeli na nogah bulerje, so sposobni ubijati (po tvoje). Tako pac jaz razumem to tvojo logiko.

Sama bi sla malce dlje-namrec menim, da je vsak clovek sposoben ubijati (ravno vceraj sem ubila dva komarja  Undecided)-razen tistih, ki so kako fizicno onemogoceni (paraliza, dojencki...), vsak clovek bo v samoobrambi fizicno sposoben ubiti cloveka (razen ce ne bo pac hudo ranjen). Ali bo to storil ali ne, je odvisno od okoliscin in stopnje napada-napada z nozem ne moremo enaciti z enostavno klofuto, ter samega cloveka.

Citat
Kolikor sem razumela so bili bulerji le prispodoba...

Jeste, pa si res pozorno prebrala vsa moja sporocila. Cheesy Wink

Citat
Ps. Nanook...malo se te že bojim...ko si toooolk grozna in nevarna...  

 Grin Grin Grin Grin Pa se v crno se oblacim...madonis, se koso mi dajo v roko, pa bodo govorili, da po Sentvidu hodi Smrt. Wink

Drejci, moj nick je cisto dovolj zgovoren-Nanook-->nanouk-->severni medved (bojda najvecja zver na svetu).

PS: Dvignite roke tisti, ki ste ze videli moje bulerje! Namig-CAC Lj 2003 in 2002. Grin Grin Grin Ali se vam zdijo morilski?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #341 : četrtek, 20.05.2004 : 14:01:02 »

Citat
Glede tvojega "argumenta" o bulerjih in sposobnosti ubijanja... Vsi, ki so kdajkoli imeli na nogah bulerje, so sposobni ubijati (po tvoje). Tako pac jaz razumem to tvojo logiko.

Tvoja logika, ki naj bi razumela mojo, močno šepa. Ni vsak, ki ima bulerje sposoben ubijat, med sposobne umora uvrščam tiste, ki so ta del obuvala pripravljeni uporabiti kot orožje - tu se verjetno najdeš. Je pa res, da se verjetno ne zavedaš, kaj lahko s "kontroliranim" udarcem narediš...To je pa žalostno!

Citat
Z brcanjem v prazno tezko koga ubijes.

Kot sem prebral, si že petkrat v življenju poskušala ubijat - samo vprašanje časa, kdaj boš udarila ponovno! Je to mogoče eden izmed tvojih fetišev?
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #342 : četrtek, 20.05.2004 : 14:14:04 »

Citat
Kot sem prebral, si že petkrat v življenju poskušala ubijat - samo vprašanje časa, kdaj boš udarila ponovno! Je to mogoče eden izmed tvojih fetišev?
Aaaaaaaaaaaaaa....pa smo še slovenci dobili prvega serijskega morilca.... Nanoooook !!!! Kako to, da te še niso zaprli v kakšno skrbno varovano ustanovo, ko si pa taaaka grožnja za vsa živa dvonožna, štirinožna, krilata in kosmata bitja, ki dihajo v tej naši deželici....
 Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #343 : četrtek, 20.05.2004 : 14:15:08 »

Citat
Ni vsak, ki ima bulerje sposoben ubijat, med sposobne umora uvrščam tiste, ki so ta del obuvala pripravljeni uporabiti kot orožje - tu se verjetno najdeš. Je pa res, da se verjetno ne zavedaš, kaj lahko s "kontroliranim" udarcem narediš...To je pa žalostno!

Ne, zal se ne najdem.

Za drugi del pa samo tole:

Citat
Ocitno ti pac ne znas kontrolirati moci brce, jaz znam. Verjemi, da se da s katerokoli obutvijo, razen visokih pet in kakih 10cm podplatov ipd., lepo kontrolirati moc in smer brce. Priljubljena igra mojega psa je "brcanje"-jaz ga moram rahlo tikati ob plecih, on pa skace. To lahko pocnem bosa, z bulerji ali pa s supergami. Se pa strinjam, da ni vsak sposoben kontrolirati moci in smeri brce.

Ce udaris z vso mocjo, lahko psu zdrobis celjusti, ce je manjsi, lahko pride do se hujsih poskodb. Zato je nujno, da znas kontrolirati moc in smer brce in znat presodit kdaj in koliksno silo uporabiti.

Citat
Kot sem prebral, si že petkrat v življenju poskušala ubijat - samo vprašanje časa, kdaj boš udarila ponovno! Je to mogoče eden izmed tvojih fetišev?

Uf, ves kolikokrat sem ze sploscila komarja.  Shocked

PS: Prosim citiraj, kje sem napisala, da sem ze 5x poskusala ubijati. Hvala. Cool

Ena Afna,  Grin Grin Grin Grin Grin. Pazite, morda pridem na Hrusico.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #344 : četrtek, 20.05.2004 : 14:21:28 »

Citat
Ce udaris z vso mocjo, lahko psu zdrobis celjusti, ce je manjsi, lahko pride do se hujsih poskodb. Zato je nujno, da znas kontrolirati moc in smer brce in znat presodit kdaj in koliksno silo uporabiti.

Trdiš, da te z rahlim udarcem v glavo ne morem ubit? Če udariš z vso močjo, mu lahko počiš lobanjo! Smer brce ti že lahko kontroliraš, če pa se pes nenadoma obrne, ti pa nič ne pomaga.
Žalostno, niti se ne zavedaš, kakšno orožje poseduješ.

Citat
PS: Prosim citiraj, kje sem napisala, da sem ze 5x poskusala ubijati. Hvala.

5X si že uporabila podoben prijem, katerega jaz smatram kot poskus umora.

Citat
Pazite, morda pridem na Hrusico.

Čimdalj od mene, nočem, da svoje komplekse iz mladosti sproščaš na mojem psu.
Logiran
Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines