mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 21.10.2024 : 11:23:06

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 263742 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Caterpillar
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 107


« Odgovor #225 : četrtek, 01.04.2004 : 00:56:05 »

ninci
mislim, da je velika razlika med tem, ce se pes igra in grizlja vrat drugega psa in pri tem tu in tam z zobmi oplazi se ovratnico in pa med podivjanim zasajanjem zob v vrat z namenom ubiti "nasprotnika"  Huh
To je dobro in pohvalno, da se ti ustavis in pripnes svojega psa...in kaj ti to pomaga, ce lastnik drugega psa ne poklice ali se manj pripne. Tvoj je lahko 100x privezan pa to se ne pomeni, da tudi ne bo fasal. Kot si ze sama ugotovila so dobri lastniki in slabi, ve pa se da zlo velikokrat premaga dobro.

Pia,
verjetno bo se veliko vode preteklo predno bo Kali dovolj okreval za nosenje ovratnice. Glede na to, da whippeti in kovinske ovratnice ne gredo prevec skupaj  sem Jani poslala slikice(in jo prosim za objavo v tem postu) ene nasih ovratnic, ki sem jo pred leti dala narediti po narocilu, prav v te namene. Je tudi sirsa kot obicajne Wh ovratnice in glede na pasmo verjetno primernejsa, kot pa bodeca kovinska.
Veliko srece in poguma vam zelim,

LP
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.405


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #226 : četrtek, 01.04.2004 : 07:33:40 »

Pa se slikice, ki jih je poslala Caterpillar:



Logiran

MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #227 : četrtek, 01.04.2004 : 07:51:27 »

Lp vsem!
Šele danes sem videla, da ste v bistvu odgovarjali tudi meni, čeprav to ne spada v to temo.
Najprej Pia,upam, da vam je malo bolje in da bo tako iz dneva v dan. Sedaj bo kuža seveda potreboval veliko več crkljanja kot po navadi. Glede vsega ostalega, pa se posvetujte z advokatom, če mislite, da je sodniška kazen premila(kar zame je) in želite povračilo stroškov ter odškodnino.
Chris, saj ni važno, kakšna je ovratnica, važno je, da zaščiti pasji vrat.
Ninci,saj veš kaj sem mislila,sem malo razmišljala na glas,po moji stari navadi! In pisala sem iz lastnih izkušenj(kot zmeraj). Našo dogo je napadel NO in si ob stiku z bodečo ovratnico polomol dva zoba. Lastnik še pisnit ni upal. Meni je bilo kužka žal, mi je pa šlo vedno na smeh, kadar smo se srečali in je pes naredil velik ovinek mimo naju.
Glede bodeče ovratnice pa tole: ne vem, koliko je efikasna kadar je tista majhna. Naša ta velika, je tako težka, da jo lahko nesejo le močni vratovi in ima tako dolge zobe, da se je v njej nemogoče igrati in valjati po tleh, ker se pes lahko poškoduje sam. Je pa tako učinkovita, da tisti psi, ki so se na sprehodih srečali z njo nikoli več ne zakadijo v naš pasji vrat.
Sicer pa mislim, da za majnše pse res niso primerne in je treba poiskati drugačno rešitev. Taka široka o kateri piše Chris,mislim, da bi že prišla v poštev. Sicer pa 100% rešitve proti nevzgojenim lastnikom in njihovim psov ni. Na žalost!
Pia, počohljaj tvojega revčka še v našem imenu. Mogoče se kdaj srečamo v parku, tam okrog akvarija je moje priljubljeno sprehajališče, pa čisto na koncu pri tretjem ribniku nas tudi lahko najdeš. Ta mi je še najljubši, ker ga še niso  preveč spreminjali.
LP,Miša
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #228 : četrtek, 01.04.2004 : 18:45:08 »

LP!
Caterpillar (kako me to spominja na mojo glavo zadnjih par dni) ta tvoja ovratnica je videti superca. Za mojo pasmo pa izgleda nekoliko soft. Hočem reči, da je moja z zobmi v dveh vzporednih vrstah okrog in okrog, proti tvoji že na videz prav ubijalska.
LP,Miša
Logiran
Caterpillar
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 107


« Odgovor #229 : petek, 02.04.2004 : 01:48:02 »

Oj Missa,
verjamem,da je tvoja bodeca ovratnica videti ubijalska v primerjavi z mojim trakcem Wink Grin , ampak moras priznati, da je tudi razlika med mastinom in whippetom kar opazna. Tudi jaz sem kovinsko bodeco ovratnico uporabljala na nasem snavcarju in vem, da je zelo ucinkovita-preverjeno s strani nemca in rottija, whippeti so pac druga pesem. Ko sem dala to ovratnico delati sem razmisljala o udobju in varnosti, zato je pac sirsa, narejena pa iz sestih plasti-5 za varnost in 1 za udobje(2x usnje, 1x filc, med obema usnjenima plastema pa ima se neki material{ne vem kako se rece}, ki ojaca samo ovratnico, ce pride do trganja+1x je ta material dvojen). Ovratnica je zasita z dvojnimi sivi, z notranje strani pa s trojnimi...neti na njej pa prakticno nimajo nobenega pomena, noja modni dodatek Roll Eyes . Mogoce bi se ob njih kaksen zobek okrusil-dvomim, da polomil. Manjse nete sem namerno hotela imeti tako na gosto, ker pripomorejo k vzdrzljivosti usnja, taspicasti so pa za okras.
Torej delovanje tele ovratnice je malo drugacno kot pa kovinske. Strinjam se, da je kovinska boljsa samo zal za wh tezko nosljiva.

LP

P.S.
Pia, se bereva med zasebnimi sporocili.
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #230 : petek, 02.04.2004 : 10:14:17 »

LP!
Caterpillar,seveda priznam,zakaj pa ne, če je vse res.
Ovratnica je res lepa in če služi svojemu namenu je superca.
Pia, nič ne poročaš, kako je kaj s tvojim revčkom, sta že kaj bolje? Veš, sem malo razmišljala o vsej stvari. Kolikor se jaz spomnim, so včasih takšne pse, ki so koga ugriznili, dali na opazovanje. Pa na preglede, če ima pes opravljena vsa cepljenja. Zahtevaj tudi ti kaj takšnega, pa naj imajo še oni nekaj stroškov s svojim cuckom, da bodo videli kako je to fajn.
LP,Miša
Logiran
Pia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 156



« Odgovor #231 : petek, 02.04.2004 : 14:54:56 »

Mi smo že bolje ja. Nič več ne renčimo in se že imamo radi  Cheesy
Smo pa malo sitni zdaj ko se bliža čas sprehoda, pa ne vem kako bi to izvedla.
V sred damo šive ven in bomo pol vidli kako in kaj naprej.
Še enkrat hvala vsem za vse lepe besede. Se še javimo!
Lp, Pia
Logiran
Pia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 156



« Odgovor #232 : sobota, 03.04.2004 : 12:47:22 »

No danes se nam je pa poslabšalo. Zdaj sma ravno prišla domov, sma bila pri veterinarju, da mu je ponovno zašil eno izmed ran, ker se mu je čez noč odprla. Tako, da se nam okrevanje podaljša in damo šive ven komaj naslednji ponedeljek.
Ne vem kako mu naj zaščitim rano (zdaj ma gor gazo in preko mrežico), ker mu mrežica takoj zleze dol. Tako da spet prosim za ideje.
Toliko za zdaj
Pia
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #233 : sobota, 03.04.2004 : 13:42:10 »

Pia probaj mrežico prilepiti z tistim belim trakom za lepljenje gaz in podobno. Nekaj idej pa si lahko prebreš tudi pri sterilizaciji, kjer tudi piše o tem kako zaščititi rane.
Veliko sreče Kiss
LP nina
Logiran
misha
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 112


« Odgovor #234 : sobota, 15.05.2004 : 12:10:31 »

APBT (pes star 8 let) je pred nekaj dnevi brez razloga (niti ovohala se nista!!!) pri srečanju na sprehodu napadel našega Pritlikavega Šnavcerja (mladič star 1 leto!!!) in to od zadaj, se pravi zagrabil ga je za moda. Zagrabil ga je za moda, ga dvignil v zrak in vrgel ob tla. Posledice so katastrofalne, odtrgal mu je skoraj tretino kože na modih. Prva operacija je mimo, na žalost pogono uspešna. Danes po treh dneh so mu odstranili odmrlo kožo. Rano so pustili odprto, obliž se bo menjal na kliniki dvakrat na dan. Sledi ponovna operacija t.j. dokončno šivanje mod!? O psihičnih posledicah raje sploh še ne razmišljam.
Naj mi nekdo pojasni (verjetno se bo oglasil kak nadobudni lastnik APBT) zakaj bi take pse sploh še vzrejali?

Slučajno sem naletela na ta del foruma in za to kar se je zgodilo tvojemu psu, ni nobenega opravičila.
Vsi tisti ki imajo izkušnje z psi vedo da je pes zrcalo svojega gospodarja. Pravi poznavalec in ljubitelj ne bo kazal z prstom okrog in govoril tebe je pa treba ukinit ker si tak.

Zakaj nihče ne piše o vseh tistih mešancih in ostalih ''na videz prijaznih pasmah'', ko so tebi nič meni nič trgali hlače, se zaganjali v obraz, roke in provocirali druge pse in ljudi. Samo zato ke so to za nekoga grdi psi (vsi pasme tipa bull), so pa nevarni, kaj!?

Na živce mi greste z temi mediskimi in forumskimi linči. Vsak ima svoj okus.
Sama imam bullterierja-psičko. Tudi prejšnja je bila bullterierka, ki je bila tak karakter, da tudi glave ni obrnila ko je kdo lajal na njo. Ko sta jo nekega dne na domačem pragu napadla nemški ovčar in nek mešanec se še braniti ni znala. Kaj naj pa jaz rečem? In takrat sem tudi jaz imela ogromne stroške in tekanja okoli veterinarjev. Kaj boste zdaj rekli.
Mene je tudi ugriznil rotwailer. Brez veze. Zaradi tega jih ne gledam postrani. Imam rada vse pasme, je pa dejansko odvisno od lastnika kakšen pes bo.

In nehajte že s temi komentarji.
Logiran
Focoso
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 767


« Odgovor #235 : nedelja, 16.05.2004 : 10:28:14 »

ja misha ima čisto prav tudi sama imam dva bull terrierja in poznam dosti psov te pasme pa vem da ne napadajo. vsi vrjamete samo tistemu kar piše v časopisih?Huh? sama prioznam da je res da so tudi bull terrierji, pit buli in drugi napadli že samo niso samo oni tisti ki napadajo vsak pes lahko napade če ga naučiš tako kaj ko bi vi vzeli kako knjigo v roke ali pa se dobili s kakšnim lastnikom teh pasem in spoznali to pasmo pa boste videli da so kot mucki.
drugače meni pia je res žal da se ti je to zgodilo vsi držimo pesti da se bo dobro izteklo.
lp, ana
Logiran
tina74
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #236 : ponedeljek, 17.05.2004 : 23:28:23 »

Lep pozdrav vsem sovražnikom APBT!

Danes sem slučajno brskala po vašem foromu in zasledila to zares vročo temo. Tudi mi se srečujemo s problemom napadalnega psa (APBT) iz sosednje večstanovanjske hiše. Naj najprej povem nekaj o naših živalih. Imamo 2 žepna psa in muca. Psica z imenom Mina ( že ime je zelo privlačno a ne? ) že kar nekaj časa ob vsaki ponujeni priložnosti, ki ji jo ponudi njen vesten gospodar, napade našo psičko. V roku 1,5 mesecev jo je napadla dvakrat in jo pogrizla. Večkrat smo opozarjali lastnika naj ima psa na povodcu oz. če že ne gre drugače naj ima vsaj nagobčnik. Na naše dokaj vljudne prošnje( kolikor si lahko v takšni situaciji lahko vljuden ), se odziva zelo neprizadeto, celo arogantno ( kaj naj psa še na tebe spustim ). Našo psičko je večkrat napadla in če ne bi v zelo kratkem času posredoval lastnik bi jo zagotovo ubila, naša od strahu še bežati ne more, ampak samo leži, cvili(smrten strah), lula od strahu. Policije še nismo klicali in sicer iz dveh razlogov:prvi je, da tudi naša psička ni bila privezana (zadnjih 2x), napadena pa je bila že tudi ko je bila pripeta, vendar naša še zob praktično nima in se boji svoje sence. Drugi razlog pa je naš muc, ki je prav tako že bil tarča napada ( vendar na srečo ne ulova), ker on nima nobenih šans,da preživi. On je tudi razlog, da ne kličemo policije, saj je velikokrat na dvorišču in bi v primeru kaznovanja lastnika ljubkega psa(APBT), gotovo bil tarča maščevanja s strani lastnika Mine. Sprašujem se tudi, kako bi odreagirala policija na prijavo, da se pes podi za mačko.
Edina, ki se zaveda nevarnosti svojega psa je lastnica ( za razliko od starega in njegovega odraščajočega 16-letnika), ki jo ima zmeraj z nagobčnikom in pripeto. Tudi sosedje nas opozarjajo naj ga že enkrat prijavimo, ker so sami priče ob vsakem napadu, ker se namreč največkrat pripeti v naši večstanovanjski hiši na stopnišču. Našega drugega psa ne napada, ampak samo psice. Prosim nekaj pametnega svetujte, ker meni se bo enega lepega dne utrgalo, ampak to dobesedno.

P.S: Tisti, ki tako zagovarjate te plemenite pse, se postavite v kožo enega od nas žrtev, mogoče še kdaj boste( pa ne da vam to želim), in potem pridigajte, da je res krivec samo lastnik. Jaz teh psov videt ne morem , čeprav sem že Mino zagovarjala pred njenim lastnikom, saj jo namreč po napadu lastnik brca, vleče za kožo... TO NISO PSI, AMPAK UBIJALCI, ker danes človek res težko najde čas, da bi se toliko ukvarjal s takim zabitim psom, kot ga ta zahteva. Ne zamerite, ampak čustva delajo svoje.
Logiran
Focoso
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 767


« Odgovor #237 : torek, 18.05.2004 : 07:54:12 »

najprej te vprašam kako lahko pride do napada če sta oba psa privezana?HuhHuhHuh če je tvoj pes in un privezan moraš znati psa obvladati na vrvici. če tista mina ni privezana in napade tvojo ki je privezana potem lahko lastnika tožiš ampak če pa tvoja brez vrvice okoli skače potem pa se ne moreš pritoževat. to da si napisala da se tvoj pes vsega boji tudi to ni vredu nima dovolj samozavesti in to ni sam kriv. glede mačka vrjetno se tvoj maček sam sprehaja okoli ko te ni zraven lahko tudi ghodi okoli mine in jo izziva. ko pa že sama vrjetno veš veliko psov nemara mačk in če bi bil tvoj maček pameten ne bi hodil zraven.
lepo si nam razložila situacijo in preberi si še enkrat kar si napisala: da ima pes lastnika ki je aroganten, jo brca itd. tak človek ne more in ne sme imeti psa ker ne zna z njim. jaz ne trdim da ta psica ni napadalna ampak taki niso vsi psi. lahko se enkrat dobiva pa ti jaz pokažem svoje pse pa boš vidla kaj se to pravi bull terrier ki ima dobrega lastnika ki zna z njim. veš ne moreš blatiti pasem, ki jih ne poznaš ker zraven užališ še lastnike.vem da so eni psi napadalni ampak jaz imam tudi svoja dva na vrvici pa če bi se kdo spustil vanju bi ju lahko jaz ostranila z vrvico pa ima odrasel bull terrier 25 kg in mišice kot bik resno vleče. ne mi pa zdaj govorit da ti svojih dve kot si sama rekla kužkov na batarije ki imata skupaj mogoče 10 kg ne moreš obvladati. to jaz ne vrjamem prav tako ne vrjamem da sta mina in tvoja obe privezani in napad se kar zgodi. če bi bilo vse to res bi ti že zdavnaj prijavila policiji tako pa vidiš da zadeva stoji.
to je moje osebno mnenje, nič nimam proti tebi tvojemu kužku ali komerkoli drugemu ampak enostavno me razjezite s takimi forami kolko so te psi napadalni in mečete kar vse v isti koš.
lp, in brez zamere
anči
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #238 : torek, 18.05.2004 : 08:16:25 »

Tina74,

Hja, primi APBT-ja za vratno gubo, ga stresi, reci fuj, ne smes to, ostro ga poglej v oci in reci se Grrrr. Ce to ne bo pomagalo, ga butni ob tla in ga obrni na hrbet-podrejeni polozaj. Potem pa porocaj, koliko roke ti je ostalo. Grin Malo za salo malo za hec; da ne bi tega slucajno zares poskusila.

Zdaj pa resno; ce prav razumem se ta psica prosta sprehaja naokrog-ni na povodcu. Na tvojem mestu bi stvar vseeno prijavila policiji, mackona pa imela v hisi in mu omogocila le nadzorovane izhode. Tako preganjanje pac ne bo mozno.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Focoso
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 767


« Odgovor #239 : torek, 18.05.2004 : 09:20:59 »

ja nanook fora bi bila če bi tina res poskusila ta predlagani judo prijem pomoje ji res dosti roke ostalo hehe Smiley ne sdaj sem že prej rekla če tvoj pes res ni nič kriv pa je tvoj pes na povodcu in una mina brez povodca okoli skače pol prijavi če pa temu ni tako pol pa ne moreš prijaviti ker ti bodo takoj v obraz zabrusili psa je treba imeti na vrvici
Logiran
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines