mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 18.08.2024 : 13:20:08

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 84 85 86 87 88 [89] 90 91 92 93 94 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 256774 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
flatka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 597


« Odgovor #1320 : sreda, 18.05.2005 : 16:02:39 »

Saj se ve, da se psov ne boji, saj nas je večina takih. Vendar smo jo opozorili, naj raje svoj pogum zadrži, če je opozorjena!!!  Angry

Jaz lahko zase rečem, da sem 99%, da naša ne bi ugriznila. Tisti 1% pa je, da če bi kaj poskušala, bi zarenčala (opozorila) in mogoče lahko ugriznila. Vendar, ne zagrabila in raztrgala, kot nekateri psi. Toliko jo pa že poznam.
Verjamem pa, da ni izključeno, da tudi njej kdaj ne bo dop... in ugrizne, za kar pa ne moraš vedeti za nobenega psa.
Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #1321 : sreda, 18.05.2005 : 16:19:37 »

Saj jest tud nisem mislila da bo kar trgal.Samo smo imeli šarplaninko,ki je enkrat v življenju ugriznila mojo mamo (pa še to je imela prav,ker ji je nekaj vlekla ko je jedla).In pravijo,da šaro napade in da velikokrat.Ona je 1x v življenju in si ne upam trditi tudi za Rona,ki je njufko,da ne bo ugriznil.

Lp
P.S:Tožimo pa se lahko itak za vsak dreg,saj sedaj že če na javnem prostoru pokažeš sredinca "colaš" Wink.
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #1322 : sreda, 18.05.2005 : 16:28:21 »

"pes ima kosmata ušesa" pravijo...in res je tako!
Logiran
skar
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #1323 : sreda, 18.05.2005 : 17:24:49 »

Obljuba dela dolg - Kje piše, da morajo psi imeti nagobčnik in biti na vrvici na javnih površinah. Sorry, napačno sem se izrazila " v urbanem okolju".

Da morajo biti psi na vrvici na javnih površinah, piše v odlokih posameznih občin (večine), ki se nanašajo na javni red in mir, varnost v cestnem prometu....predvsem pa v vseh zakonih, odlokih in pravilnikih, ki se nanašajo na širjenje zoonoz s seznama A, kamor spada tudi steklina. Za območje stekline se šteje celotno območje Republike Slovenije - Vrhovni akt je Zakon o veterinarstvu, potem pa Pravilnik o ukrepih za zatiranje in izkoreninjenje stekline pri živalih (Uradni list SFRJ, št. 39-505/88); Pravilnik o izvajanju sistematičnega spremljanja stanja kužnih bolezni in cepljenj živali v letu 2005 (Ur. list RS, št.142/04), etc....

Direktno o obveznem nagobčniku sicer nisem našla nič, ampak če predpisi govorijo o "uvedbi kontumaca", nas SSKJ o tem poduči: "kontumac = stanje, ko se zlasti zaradi stekline onemogoči psu stik z drugimi živalmi" (str. 430). Torej, lahko interpretiramo to tako "... da tudi nagobčnik prepreči psu stik z drugimi živalmi". Razmislite sami.

Pa saj zagrožene kazni za kršitev zakona, pravilnikov in odlokov niso tako visoke, da si lastniki psov ne bi mogli privoščiti plačila kazni za neprivezanega kosmatinca. Torej, psi bodo še naprej spuščeni, mimoidoči bodo kasirali kakšen ugriz tu in tam. Glavno, da začnemo z vzgojo v vrtcih in šolah. Kaj pa če bi začeli najprej psi sebi in za začetek na javnih površinah VSI imeli lepo pse na vrvicah?HuhHuh?
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #1324 : sreda, 18.05.2005 : 17:43:40 »

Hehe, ravno danes ena zanimiva situacija... Pes (pasma ni vazna, ce sploh je pasemski), pricopota iz bloka, ker so bila vhodna vrata na stezaj odprta in pici direktno za nama. Potem se prislini Tariju za rit, ta se ustrasi, zarenci, un nazaj, Nuki zacne pa (po svoji stari navadi) pizditi in konkretno ukrepati. Zdaj lastnik verjetno misli, da sem ena nesramna, (zelo) glasna, prostaska, nevzgojena, paranoicna babura, ampak ce to pomeni, da bo od zdaj naprej imel moj pes mir-pa naj bo tako. Pa menda je taisti pes ze povzrocil ugriz/prasko ravno zaradi tega, ker ni bil na povodcu. Vsi se pritozujejo, a noben nicesar ne naredi. Meni je prav, sicer egoisticno, ampak ce gre njim na zivce, da pes taca in serje po zelenici in leta naokrog brez vrvice, naj pac povedo lastniku. Tako pa kot ponavadi samo jamrajo.
Lahko pa vsi skupaj cicamo in cakamo kdaj ga bo zbil vlak. Nesramno, a zal se kako resnicno, vsaj tu naokrog.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #1325 : sreda, 18.05.2005 : 17:46:53 »

Citat
Kaj pa če bi začeli najprej psi sebi in za začetek na javnih površinah VSI imeli lepo pse na vrvicah??

Mogoce je bolje reci pod nadzorom namesto na vrvicah. Ampak to mislim da ne bo delovalo iz dveh glavnih razlogov:
-ker bi potem morali mi, lastniki psov, zmigati svoje riti in dejansko nekaj narediti, tako je pa najlazje kazati s prstom na druge in cakati, kdaj bodo ONI kaj ukrepali (inspekcija, policija, neljubitelji psov itd.) Cheesy
-ker morajo biti psi SVOBODNI! Grin  Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
skar
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64


« Odgovor #1326 : sreda, 18.05.2005 : 18:52:29 »

Hojla,

"pod nadzorom", sorry, se ne strinjam. Prekleto preveč interpretacij je možnih na temo, kaj je to nadzor. In potem so pač razlage takšne, kot komu v danem trenutku ustreza. Pa če imamo vsi isto interpretacijo v mislih, NIKOLI nima nihče psa 100% pod nadzorom! Razen veterinar v zmrzovalni skrinji - malce grobo, se opravičujem.

Ja, veliko bi morali narediti lastniki psov....

Da pa ne bi bili psi na vrvicah, zato da so SVOBODNI - brez zamere, je pa bedarija. Kaj pa je svoboda??? Če naj bi to pomenilo naravno življenje - ne bo šlo, ker smo pač ljudje pse udomačili. In so odvisni od nas in mi odgovarjamo za njih. Žal je pojem svobode močno povezan s pojmom odgovornosti. Saj še ljudje ne znamo ravnati "svobodno", saj to pomeni predvsem ravnati "odgovorno". In to nam ne gre, ne?  Svoboda je v tesni korelaciji z odgovornostjo. In če smo ljudje v davnih časih "svobodne "živali - volkove, ki so znali odgovorno preživeti v "svobodnem" okolju, "odgovorno" spremenili v hišne ljubljenčke, ki bi v parih dneh od lakote konec vzeli, če jih ne bi prej dotolkli izumi "svobodnega" človeškega sveta (avtomobili, vlaki, šintaji,...) moramo zdaj to njihovo odvisnost pač plačevati. Z odgovornostjo - NAŠO, da ne bo pomote.
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #1327 : sreda, 18.05.2005 : 19:40:34 »

Nadzor...kako mi je vsec ta beseda...pa vendar nimamo nadzora nad nicemer v nasem zivljenju,prav tako psom ne.Ko enkrat to razumes je vse lazje.
Vse kar lahko sama naredim v zivljenu med psom in njegovo okolico je to da ravnam odgovorno.Nisem eden lastnikov ki psa vedno sprehaja na vrvici(to Nuki ze ve) in zdaj vas bo polovica rekla:" O kaksni odgovornosti pol kvasi!" Zame je moja odgovornost v tem da se z mojim psom ukvarjam,ga opazujem,solam,socializiram,ucim kako ziveti v urbanem in neurbanem okolju,... ter seveda preprecujem dogajanja ki bi bla skodljiva tako za okolico kot mojega psa,mojega stila zivljenja ne vsiljujem nobenemu...
Torej ko pridemo do napada psa je zame krivda vedno in povsod na lastnikovi strani. Pa prosim da spostujete to naso odgovornost in TACE STRAN ce se lastnik ne strinja z bozanjem,dajenjem priboljskov...to ni dokaz tega da imate neko carovnijo v sebi in vas imajo zivali rade,to je samo dokaz nespostljivosti do pasjih lastnikov!!
Lp

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.370


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1328 : sreda, 18.05.2005 : 20:29:59 »

Prmejdun, ce bi ti poskusala pobozati mojega psa, ki bi bil napadalen, pa bi ti jaz rekla, da ne, ker bo ugriznil, pa bi se kar silila vanj...bi ti eno tako prmazala, da domov ne bi nasla! Pa da vidimo potem koga se bos bala.  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Huh Grin Cheesy

Za take besede se človeka lahko toži, če še ne veš. Tudi človekove pravice nekaj veljajo, ali ne?

Branka, ti zaupam, da se za take besede ne da kaj veliko iztoziti, saj se temu rece "kresanje mnenj", cemur je na nek nacin forum tudi namenjen. Ce ne zelis vedeti za mnenja drugih, se ne oglasaj s svojimi. Pa predlagam, da raje, kot da sekas po ostalih, preberes, kar si sama napisala. Nanook ti se ni nobene primazala, zato "ustavi konje".
 
Sama bi se v vsakem primeru raje na sodiscu zagovarjala zato, ker sem prebutala taksno osebo, kot si ti, ki ne spostuje mojega imetja in kljub prepovedi sili tja, kamor ji ne dovolim (si ze kdaj slisala za clovekov intimni pas oz. poseganje v človekov osebni prostor?), kot pa zaradi tega, ker bi te ugriznil moj pes. Pa ves zakaj? Zato, ker psu (nobenemu, seveda svojemu najmanj) ne privoscim izkusnje, ki jo pridobi ob ugrizu cloveka. Psi v glavnem ne ugriznejo zato, ker bi v tem uzivali. Hehehe, jaz pa bi uzivala pri tem, da bi ti pokazala (na roke), kje ti je mesto. Placati bi morala v vsakem primeru in temu se nikakor ne nameravam nikoli izogniti. Vprasanje je le, kako bi ti dokazovala, da sem te res focnila in zakaj.
Logiran

Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #1329 : sreda, 18.05.2005 : 20:43:43 »

Em, em, em. Hehehe, pa folk, a se je vam že totalno odpulilo? Nanook se je pokvarila plošča in ponavlja eno in isto pesmico, ostali besno cepetate na mestu in se trudite dokazovati svoj prav ter cvilite, če vas kdo oblaja, še bolj pa, če vas nihče ne. Meni bi se zdelo veliko bolj smiselno, če bi ta čas, ki ga namenjate pisanju neumnosti na forum, namenili pospravljanju lastne podstrehe, branju knjig o obnašanju psov in predvsem ukvarjanju in opazovanju svojega in drugih psov. Če boste še prav dolgo modrovali, se bom poslužila Nanookinega sistema vzgoje psov (solzilec in buler save the world press). Lp N.

P.S.: Nanook se pa oproščam, ker nastopa kot glavna oseba v mojem postu. Brez zamere  Cheesy. Howgh, ich habe gesprochen.
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #1330 : sreda, 18.05.2005 : 20:53:47 »

jaja...ja v tako opisani situaciji, ko bi bila "nasilna" oseba opozorjena, da bo ugriznjena, pa bi še naprej silila v psa in si s tem prislužila focko, potem pa bi zadeva prišla na sodišče, bi se ti vedno lahko poskusila "izmazat" z obrazložitvijo, da si s tem, ko si nekoga fizično poškodovala, zgolj preprečila da bi bil še bolj poškodovan. Tko da ni nujno da bi plačala, hehe. Si samo večjo škodo preprečila.

to je tud eno pravilo kolkor vem. Če ti ubiješ nekoga zato, ker je ogroženo 100 ljudi, da bi njih odvrnil od nevarnosti, potem te ziher ne obsodijo za naklepni umor, pa lahko čisto zavestno umoriš človeka. Sam pač primer, no. Al pa če povzročiš namenoma materijalno škodo če s tem rešuješ situacijo, ki bi v veliko večjo škodo lahko prerasla oz celo ogrožala življenja. Vsekakor v takih primerih, vsaj nisi obravnavan tako ostro kot bi bil v neki drugi situaciji.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #1331 : četrtek, 19.05.2005 : 08:59:03 »

Hej, babe ustavte konje malo! Zdaj bi me pa že kar tri klofutale  Grin Grin Bog je rekel: "Če te nekdo udari, nastavi mu še drugo lice"  Wink
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #1332 : četrtek, 19.05.2005 : 09:25:04 »

Agnes, pa to ni moj sistem vzgoje psov, to je abramba. Wink Grin Grin Grin

Skar, meni osebno je ljubse "pod nadzorom", ker dejansko ni vsak pes, ki je na vrvici, tudi pod nadzorom (se znata psa prav fino sklofat, ceprav sta oba na vrivic, ker pac eden od lastnikov svojega fleksija ne "zahakla"). Prav tako ni vsak pes, ki je brez vrvice, brez nadzora-ampak takih je takoooo maloooo. Je pa ogromno takih, ki menijo oz. so 100% prepricani, da je njihov pes, ki ni na vrvici, pod nadzorom. Vrvico pa v roki nosijo (okras, mogoce namesto zapestnice Roll Eyes). Grin Grin Grin
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #1333 : četrtek, 19.05.2005 : 09:31:40 »

Jaz še vseeno mislim, kljub razglabljanju, da problem tiči pri ljudeh. Saj si psi niso sami izbrali, da bodo z nami, ampak so jih ljudje označili za svojo domačo žival.

Napaka!!! Najnovejša dognanja znanosti trdijo obratno, namreč, da je pes sam izbral človeka, se mu približal in prilagodil...to pa velja seveda za vrsto , ne pa za posameznega psa in verjetno si je udomačevanje človeka tudi malo drugače planiral , kot se je potem izteklo...a dejstvo , da je pes kot vrsta sam našel svojo ekološko nišo v območju človeka ostane..
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #1334 : četrtek, 19.05.2005 : 09:46:06 »

Saj se ve, da se psov ne boji, saj nas je večina takih.

No, jaz nisem med njimi. Do tujih psov se obašam zelooo spoštljivo in sploh ne čutim nobene potrebe, da bi jih božala.
Ko psa bolje spoznam- ne na enem sprehodu in če lastnik reče, da je prijazen in se sproži medsebojna komunikacija ter poste zame predvidljiv se šele počutim v rokovanju z njim suvereno.
Morda ravno zato, ker jih zelo dobro poznam in ker vem tudi kakšna moč in sposobnost se skriva v njih. Zanimivo, ampak podobem odnos do tujih psov sem opazila pri tistih ,ki profesionalno delajo s psi v vojski in policiji. Ali vam to kaj pove?
O tem kako znajo lastniki oceniti svoje pse, pa tudi raj ene bi, ker vidim, da večinoma slabo. Mnogokrat mi moje znanje o psu govori ravno nasprotno od izjav lastnikov, zato se raje zanašam nase ,kot pa na "poznavalstvo" vodnika o vedenju njegovega psa.
 
Logiran
Strani: 1 ... 84 85 86 87 88 [89] 90 91 92 93 94 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines