mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 18.08.2024 : 13:20:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 83 84 85 86 87 [88] 89 90 91 92 93 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 256776 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #1305 : sreda, 18.05.2005 : 10:50:42 »

Sej izvajajo "kinološke urice" po slovenskih šolah, celo članica našega foruma Noli sodeluje s svojo psico.

Vem, da se izvaja po solah ... ampak od 200 sol ima to 1 sola ... od vrtcev pa ne vem ce sploh kateri!
Ravno zato, ker vem, da se to izvaja, sem to predlagala v vrtcu, ampak brez posluha ... zal!!!
To so Domzalski vrtci in sole ... kakor vem se to na "nasem" koncu ne dogaja/izvaja!!!

Lp, Ursa
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #1306 : sreda, 18.05.2005 : 10:55:15 »

Amapk ucili so pa nas .. in clovek ni divja zival, pa so nas vseeno ucili kako se do socloveka obnasa! Wink Wink Wink

Lp, Ursa

Temu se pa rece kultura, medsebojno sporazumevanje in tudi to najdemo pri divjih zivalih, le v malce drugacni obliki. Celo pri bakterijah! Saj poznate tisto: Support bacteria, it's the only culture some people have. Grin Grin Grin Wink In ne, ne leti na nikogar, se mi zdi pa zelo zabaven rek.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #1307 : sreda, 18.05.2005 : 10:56:49 »

Sej izvajajo "kinološke urice" po slovenskih šolah, celo članica našega foruma Noli sodeluje s svojo psico.

Ampak to so svetle izjeme in hudo normalni ljudje. Opisano stanje pa velja za veliko večino šol. Žal. Lp N.
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #1308 : sreda, 18.05.2005 : 11:16:54 »

Ja in v šolah bi morali naučiti otroke , da se tujih psov ne boža ampak jih pustiš pri miru.
Res je strah zelo pomemben, ni pa vedno edini razlog z augriz.
Zelo pomembenop aje ,kako smo sicer s psi in kao dojamemo ugriz. Tudi jaz sem že bila ugriznjena. Ravno tako ,da sem šla božat privezanega psa, ki se ga nisem bala, saj sem se dan prej veselo igral az njim ,ko je bil odvezan. In tudi od mojega sem že bila ugriznjena- oba  sva vedela zakaj.
Pa kaj ? Ukrepanje in vse ostalo sorazmerno z realno težo poškodbe in pazi prihodnjič kaj delaš. To je realen odnos do stvari.
Saj pasji ugriz večinoma ni nič posebnega, če se ga oskrbi .
Problem je psihični odnos do tega dogodka in ugriza, ki je večinoma zelooo pretiran, če težo poškodbe primerjamo z ostalimi ,ki jih človek doživi.
Skoraj vsak otrok je občasno poškodovan: pele se z rolerji in pade po asgfaltu, po možnosti še butne z glavo v pločnik, na smučanju si zlomi nogo, prijatelj ga s palico preluknja, ureže se s škarjami, pade s kolesom po makadamu, povozi ga avto itd itd, pa iz tega ni take panike tudi, če so poškodbe hujše od povprečnega pasjega ugriza, ki je mimogrede v 80 % primerov zgolj luknjica ali praska.
Tudi jaz sem imela razbito betico,ko sem lopnila v okensko polico..pa kaj (šest šivov , po ugrzu samo eden npr).
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #1309 : sreda, 18.05.2005 : 13:18:45 »

He he, sem bila enkrat pri enem vzreditelju nemških ovčarjev na obisku, pa sem po nerodnosti prišla malce preblizu pesjaka in me je psica prav grdo zgrabila za roko. Pa sem bila čist tiho in tudi muksnila nisem, ker me je bilo sram, da sem naredila tako bedarijo. Če bi enak ugriz staknila, ko bi psica tekala nekje na prostem bi pa naredila cel cirkus.
Ugrizi res niso nekaj tako grozno strašnega, če odštejemo, da so povečini zelo boleči, da se že tamale praske lahko prav grdo vnamejo in da so tiste luknjice od zob manjši problem kot poškodbe tkiva okoli rane, ki so seveda odvisne od moči ugriza.
Kaj bi naredila, če bi domači pes ugriznil kakšnega družinskega člana? Globoko bi se zamislila, kaj za vraga je kdo naredili narobe, da je do tega prišlo. In poskrbela, da se ne bi več ponovilo.
Pa še nekaj o popadljivih goldnih, ko so ravno že tolikokrat omenjeni. Zlati prinašalci niso "neagresivni" psi, ki sploh in pod nobenim pogojem ne bi napadli človeka ( tej definiciji so morda še najbolj blizu samojedi, pri katerih so dolga stoletja vse tiste, ki so grizli spreminjali v podloge za škornje). Goldenčki, ki se čutijo ogrožene, ali pa ocenijo da je ogrožen njihov lastnik znajo zelo učinkovito napasti (ali se braniti). Samo da so normalni goldenčki zelo stabilni in samozavestni psi, ki se zlepa ne počutijo ogrožene - imajo zelo visok vzdražni prag. Tako visok, da ga v vsakdanjem življenju skoraj nikoli ne presežemo. Če pa gre čez rob, znajo prav presenetljivo odreagirati. Mamina psica, živa slika nežnosti in prijaznosti, je ustavila bika v diru, ko je napadel mojega neprevidnega svaka. Moja psica pa je pošteno zgrabila za roko pijanega mulca, ki se je nekaj repenčil z nožem - jaz ga sploh nisem jemala resno, psica je ocenila drugače, verjetno je imela prav ona.
Občasno se pojavijo zlati prinašalci z nizkim vzdražnim pragom. To so resnično zoprni in popadljivi psi. Gre za hudo napako ki se podeduje. Taki psi, se  takoj izločijo iz vzreje. Kolikor vem, jih danes med rodovniškimi ni več. Se je pa pred že kar precej leti pojavilo par ponesrečenih legel (rodovniških) - eno je bilo tudi v Domžalah,  +- 16 let nazaj, Urša a je bil vaš mogoče od tam?
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #1310 : sreda, 18.05.2005 : 15:19:15 »

Saj ga ne božaš, èe vidiš, da se z njim ne da enega normalnega kontakta vzpostavit. Wink

Tako je! Če pa vidiš, sam presodiš, da ni nevaren, da se z njim "da", potem ga pa pobožaš, zakaj pa ne? Saj ne grem kar vsakega. Na tem forumu te pa tako in tako takoj napadejo (pa ne psi, ampak ljudje), če napišeš nekaj, kar se njim zdi "nenormalno" ali pa "bedarija", kot pravi Nanook. Nuki, nismo vsi TAKOOO PAMETNI, kot si ti. Kdor reskira-profitira (sem tudi po naravi takšna, da rada reskiram). Ti pa s to svojo pametjo leti v Ameriko-razpisujejo namreč Nobelovo nagrado za najbolj pametnega člana foruma www.mojpes.net. Zmaga ti ne uide!
Logiran
flatka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 597


« Odgovor #1311 : sreda, 18.05.2005 : 15:20:59 »

Jaz še vseeno mislim, kljub razglabljanju, da problem tiči pri ljudeh. Saj si psi niso sami izbrali, da bodo z nami, ampak so jih ljudje označili za svojo domačo žival. In ker so se tako odločili, bi morali tudi delati na tem, da bi ostal pes domača žival in ne sovražnik. Vse je odvisno od vzgoje. Navsezadnje ni važno za katero pasmo gre, saj imajo vsi podobnega, če ne istega prednika in v genih imajo napadalnosti. Eni nekoliko bolj izpostavljeno, drugi malo manj.
Tako tudi pri primeru od linchaich, ki gre za zlatega prinašalca in hrano, mislim, da gre zgolj za vzgojo in avtoriteto. Saj vzgoja že od mladička narekuje, da moraš psu hrano tudi kdaj vzeti, pomočiti roko v hrano ko je,... Psa je treba socializirati od mladička in vseskozi do odraslosti. Lahko je navajen, kot mlad pes, vendar ni izključeno, da se mu v starosti ne bo strgalo.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #1312 : sreda, 18.05.2005 : 15:26:34 »

A res? Ne verjamem. Vem, da temu ni tako. JAZ se psov ne bojim, pa so me ze napadli. Zakaj, vedo samo oni. Zakaj me ne bodo nikoli vec, pa vemo jaz in oni.

Tole zame ni dokaz poguma, ampak pomanjkanje necesa drugega. Ce te prav razumem, ti kljub opozorilom lastnika tvegas ugriz psa in ga pobozas. Nastradal bo pes zaradi tvojega kvazipoguma. Krasno...  Roll Eyes Ce je temu tako, moram reci, da vecje bedarije skorajda se nisem prebrala.
Prmejdun, ce bi ti poskusala pobozati mojega psa, ki bi bil napadalen, pa bi ti jaz rekla, da ne, ker bo ugriznil, pa bi se kar silila vanj...bi ti eno tako prmazala, da domov ne bi nasla! Pa da vidimo potem koga se bos bala.  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Huh Grin Cheesy
Ma ne, ne morem biti tiho res. Ti bi mene prmazala, kot se izražaš ti?!? TI?? Kdo je potem takem kvazipogumen, jaz ali ti? Ker to je zame tudi kvazipogumnost, da greš primazat človeka. Za take besede se človeka lahko toži, če še ne veš. Tudi človekove pravice nekaj veljajo, ali ne? A misliš, da so jih tam v parlamentu pisali in sestavljali zastonj? NE, sestavljali so jih za takšne ljudi, kot si TI, ampak ti jih na žalost NE poznaš. Da vidmo, koga se boš ti bala s takšnimi izjavami. Nimaš nobene pravice soliti pamet, ne meni, ne drugim, in mislim, da si s tem šla le malo predaleč.
Tvojega psa pa tudi povohala ne bi, me ne briga za njega-ker veš kaj pravijo:"Kakšen lastnik, takšen pes." Sam ti si slabša od vsakega psa. Pa pazi malo kaj pišeš v bodoče, da ti ne bo res kakšna tožba na vrata potrkala.
Logiran
flatka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 597


« Odgovor #1313 : sreda, 18.05.2005 : 15:29:56 »

branka pri vsakem psu pa tudi ne moraš videti, če te bo napadel. To najbolje ve lastnik in, ko ti svetuje da se odmakneš, zaščiti tebe, sebe in psa (ko se mu lahko tudi ˝strga˝ in je od tistega enega ugriza naprej napadalen). Navsezadnje kdo bo pa kriv, ko te bo pes ugriznil. Seveda lastnik. ˝ker ni pazil˝ Grdo ga bodo gledali starši, ljudje in sodnik, če pride tako daleč.

Res je, da nekateri pretiravajo z izjavo: moj pes te bo ugriznil, pojdi stran. Tudi jaz rada kakšnemu pijančku rečem, da se moje psičke raje naj ne dotika, ker bo ugriznila. Vendar, če vidiš, da ne gre komunikacija pri človeku, iz previdnosti tudi psa ne šlataj. Ne moreš vedeti kdo misli resno kdo pa ne. Vendar, Če si opozorjen, si. in pika.
Logiran
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #1314 : sreda, 18.05.2005 : 15:35:58 »

Ma ne, ne morem biti tiho res. Ti bi mene prmazala, kot se izražaš ti?!? TI?? Kdo je potem takem kvazipogumen, jaz ali ti? Ker to je zame tudi kvazipogumnost, da greš primazat človeka. Za take besede se človeka lahko toži, če še ne veš. Tudi človekove pravice nekaj veljajo, ali ne? A misliš, da so jih tam v parlamentu pisali in sestavljali zastonj? NE, sestavljali so jih za takšne ljudi, kot si TI, ampak ti jih na žalost NE poznaš. Da vidmo, koga se boš ti bala s takšnimi izjavami. Nimaš nobene pravice soliti pamet, ne meni, ne drugim, in mislim, da si s tem šla le malo predaleč.
Tvojega psa pa tudi povohala ne bi, me ne briga za njega-ker veš kaj pravijo:"Kakšen lastnik, takšen pes." Sam ti si slabša od vsakega psa. Pa pazi malo kaj pišeš v bodoče, da ti ne bo res kakšna tožba na vrata potrkala.

Torej si sedaj povedala, da če kdo pove svoje mnenje na forumu (javnem) se ga lahko toži? Ja, potem pa naboljš da nehamo pisat odgovore in članke, ker lahko tvegamo, da nas bo nekdo, ki se ne strinja z našim mnenjem tožil.

Jaz ne bi pobožala psa, za katerega mi lastnik reče, da ne.
A če bi te pes ugriznil, ko bi ga šla pobožat, pa čeprav ti je lastnik rekel da ne, kaj bi potem naredila? Predpostavljam, da bi šla lastnika tožit, kar očitno rada, pa čeprav ti je prepovedal stik.

Pes ni tvoj in treba je malo več spoštovanja imeti do njegovega lastnika, ker ga on bolj pozna  kot kdorkoli drug.
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #1315 : sreda, 18.05.2005 : 15:42:17 »

branka,saj ti ni treba biti tako hudo užaljena, če so nekateri samo podali svoje mnenje.

Pes je LASTNINA, in njegov lastnik sam odloča, kdo se ga lahko dotika, boža ipd. Če ti lastnik reče, da ga ne smeš ga pač ne smeš. In ti nimaš nobene pravice, da psa pobožaš, če ti tega lastnik ne dovoli...
Logiran
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #1316 : sreda, 18.05.2005 : 15:47:03 »

branka,saj ti ni treba biti tako hudo užaljena, če so nekateri samo podali svoje mnenje.

Pes je LASTNINA, in njegov lastnik sam odloča, kdo se ga lahko dotika, boža ipd. Če ti lastnik reče, da ga ne smeš ga pač ne smeš. In ti nimaš nobene pravice, da psa pobožaš, če ti tega lastnik ne dovoli...

Tako je. In s tem ko ga greš, ne pokažeš poguma ampak nespoštovanje.
Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #1317 : sreda, 18.05.2005 : 15:52:06 »

Branka je mislila s tisto izjavo povedati,da se psov ne boji.Je to tako težko razumeti??Mi pa smo (nekateri) razumeli malo drugače,a ne?

Če mene kdaj kdo vpraša,če bo naš ugriznil rečem:"Ne vem!"Ker nikoli nisem 100%ali bo,ali ne bo.Je kdo pri svojem psu 100%?Zato pa lastniki rečejo,da psa pusti pri miru,ker ni nikoli popolnoma prepričan v psa.

lp
Logiran
nadja
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 894


« Odgovor #1318 : sreda, 18.05.2005 : 15:56:22 »

Tako je! Če pa vidiš, sam presodiš, da ni nevaren, da se z njim "da", potem ga pa pobožaš, zakaj pa ne? Saj ne grem kar vsakega.

Oprosti Branka, a po temle tvojem postu:

Ne vem zakaj, ampak jaz se ne bojim nobenega psa. Pravi kdo:" Joj, ne dotikaj se našega psa, ker rad ugrizne nepoznanega človeka!!!", ampak jaz ga vseeno pobožam, pa četudi je na verigi. Pač se jih ne bojim. Dopuščam pa še vedno toliko prostora, da se zavedam, da me nekega dne pes lahko tudi ugrizne. Ko in če se bo to zgodilo, bom o psih govorila drugače, zaenkrat pa so mi najljubše živali in se jih nikakor NE bojim. Cool

sem jaz razumela, da ti pobožaš pse ne glede na to kaj ti o njem pove lastnik in celo kljub lastnikovi prepovedi  Shocked. In se popolnoma strinjam z Nanook glede "zaušnic". Če ti nekdo rine v psa, ki npr. ne mara tujcev pač to človeku preprečiš, če ne zlepa pa zgrda. Bolje to kot pa da tvegaš sankcije, ki sledijo, če pes ugrizne koga. In vemo, da vedno nasrka pes...

lp pa malo več strpnosti ljudje  Smiley
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #1319 : sreda, 18.05.2005 : 16:01:20 »

Citat
Za take besede se človeka lahko toži, če še ne veš.

Pa za take tudi:

Citat
Ti pa s to svojo pametjo leti v Ameriko-razpisujejo namreč Nobelovo nagrado za najbolj pametnega člana foruma www.mojpes.net. Zmaga ti ne uide!

S tem, da sem JAZ zraven svoje napopala smajlije (ker pac izrazov na obrazu ne moremo brati preko neta). In ja, jaz ze imam odvetnico, ze nekaj casa.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Strani: 1 ... 83 84 85 86 87 [88] 89 90 91 92 93 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines