mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 18.08.2024 : 19:25:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 69 70 71 72 73 [74] 75 76 77 78 79 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 256943 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #1095 : torek, 10.05.2005 : 21:11:40 »

Vidic je s tem mislil, da psici še nista prej napadale človeka, ker so bili to ugrizi "amaterja" s čimer se zelo strinjam.

Dekle je imela izredno srečo, da ni kasirala pravih ugrizov ampak samo "pol ugrize".
Po drugi strani, pa si upam celo reči, samo na osnovi videnih ugrizov, da sta se psici ustrašile nje in sta odreagirale čisto obrambno in ne agresivno, saj so bili ugrizi zelo čisti. Ni bilo raztrganin, razen na boku kar je posledica, da je bilo višje pa še to niso bile raztrganine v pravem smislu, ampak bolj odrgnine.


Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #1096 : torek, 10.05.2005 : 21:16:12 »

A ni bilo najprej rečeno da sta psici-prej sta bila psa stara 10 let?Ali da ima psa 10 let?Ma sedaj se je pa res vse zmešalo!!!!
Sicer pa jaz tudi mislim,da sta psici "zbežali" ker sta imeli premalo gibanja....Pa kaj čmo ko pa je toliko takšnih lastnikov...

LP
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #1097 : torek, 10.05.2005 : 21:17:05 »

po moje si človek pri psih vseeno ustvari neko avtoriteto, naj bi poznal vedenje svojih psov, čudno, da jih ni mogel na drugačen način odstraniti s punce, kot da psico ubije s kolom ( ker ni bil 100%, da ne bo napadla še njega ), drugo pa bo tudi uspaval....

Lp

si že kdaj videla psa v popolnem nagonu? Si že kdaj slišala, da pes zaradi adrenalina "izklopi" čut za bolečino,.....
Tega mu niti ne zamreim, ker vem kakšni so psi ko so v nagonu.
Čisto  banalno vprašanje. Zakaj nas večine ne more odpoklicati psa, ko uide za divjadjo, zakaj ne naredijo v prvo odpoklica iz igre, zakaj.....zato ker so v nagonu
To da bo drugo evtaniziral.....zakaj pa ne?
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #1098 : torek, 10.05.2005 : 21:21:51 »

Da bo drugo psico evtanaziral, je bilo, vsaj po mojem mnenju, samo še vprašanje časa. Glede na njegovo izjavo o pasmi rottweiler - da je šele sedaj spoznal, da je vse res, kar o njih piše... Angry.

Haloooooo?

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
n3wfka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 343


« Odgovor #1099 : torek, 10.05.2005 : 21:29:18 »

Jaz se pa strinjam z Vidicem. Pes je ne glede na vse vendarle žival in to ostane za vse življenje, živali pa ne moreš nikoli stoprocentno zaupati. S tem pa nikakor ne zagovarjam lastnika teh dveh psic. Možno, da pas nista bila socializirana, možno, da sta želela izživeti svojo slo, možno, da ju je kaj razdražilo...Zgodilo se je pač tisto, česar se vsak psaji lastnik najbolj boji in če lastnika ravno tisti usodni trenutek, ko sta psici napadli ni bilo zraven in je pritekel ter posegel šele nekoliko pozneje, pač zanj, za psici in punco velika nesreča.
Možno je pa tudi to, da sta imeli psici slabe izkušnje z mlajšimi ljudmi in sta zato napadli. Nekaj časa nazaj so imeli sokrajani nemškega ovčarja. Prijazen, ubogljiv pes, nič mu ni falilo. Imeli pa so smolo, da so živeli ravno blizu šole. Mularija je non-stop dražila psa, metala kamenje vanj in podobne zadeve in pes je otroke in nasploh mlajše zasovražil, kar se je pokazalo šele, ko je po nepazljivosti lastnikov pobegnil iz ograde in napadel prvega mulca v bližini. Psa so komaj zvlekli z njega. Kaj se je potem s psom zgodilo ne vem. Sicer pa smo imeli podobno izkušnjo tudi mi z našo prejšnjo psičko tudi nemško ovčarko. Dvakrat se je zgodilo, da jo je mulc dražil skozi ogrado pa je bilo dovolj, da si ga je zapomnila do groba in nazaj . Če je mama ob naključnem srečanju s tem istim mulcem ne bi imela privezane, ne vem, kako bi se končalo.

Pa še to. Moj oče je imel v mladosti nemško ovčarko (ah, zdaj boste vsi mislili, da so NO-ji čisto podivjani, ne ne, so čisto kul), na katero se vedno z veseljem spomni in vedno pripoveduje, kako je bila pametna in kako je vse znala in je bila zanj na sploh najboljši pes, kar so jih imeli pri hiši. Vedno je bila prijazna, pomagala mu je pri paši in podobne kmečke zadeve. Potem pa se ji je pri starosti 10-ih let strgalo (oče še danes ne ve zakaj) in je napadla čredo ovac (prej jih ni nikoli) in eno ovco čisto raztrgala. Na noben način je ni mogel odpoklicati, čeprav je prej vedno ubogala. Zaradi tega jo je potem dal ubiti, pa čeprav s težkim srcem. Kot sem rekla, psu se ne da popolnoma zaupati.

Lp


Lp
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.370


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1100 : torek, 10.05.2005 : 21:32:34 »

Oba psa sta bila očitno brez rodovnika, punca pa je tudi kar rinila in je očitno ni bilo tako zelo strah. Ker se je to zgodilo na vasi je pa še na televiziji in sedaj so na udaru vsi lastniki večjih psov.

To, da je punca rinila, ni nic narobe. Lahko bi celo tekla, otepala z rokami, kricala... Ne vedo vsi, kako ravnati, ko se pribliza zobe kazajoc pes. In zakaj bi sploh morala vedeti? Kar je pri zgodbi narobe, je edino to, da sta imeli psici sploh kakrsnokoli moznost biti brez nadzora - berite: brez lastnika na drugi strani strika. To je vse.

Pametovanje o vaseh, nerodovniskih psih, pasmi, neprimernem vedenju zrtve... je oslarija. Predstavljajte si starejso zensko ali zensko z enim ali dvema mlajsima otrokoma... Mamice, se vam zdi, da bi bile prisebne, ko bi drzale z vsako roko po enega od svojih otrok, medtem ko bi se vam priblizevala dva precej velika in renceca psa? Nimajo vsi izkusenj s psmi in ne morete vsem nalagati dolznosti pravilnega ravnanja v situacijah, v katerih nimate pojma, kako bi se obnasali vi. Pa ne mislim s tem nic slabega (se manj zelim koga sprovocirati), temvec naj pametujejo tukaj tisti, ki si lahko sebe realno predstavljajo v taki situaciji. Kaksen pes je, kaksna je pasma, koliko je ura... ni popolnoma nic vazno, kot tudi ni vazno, ali vemo, kaksno je pravilno ravnanje v primeru nevarnosti takega napada. Vsak od nas bi lahko ravnal drugace in v vsakem primeru (ali bi bilo nase ravnanje pravilno ali napacno in ne glede na to, ali bi z njim se bolj vzpodbudili napadajocega psa), je dejstvo eno samo - PES TAM SAM NIMA KAJ ISKATI V NOBENEM PRIMERU.
V vsakem primeru je pes za na povodec, ce nimamo moznosti sprehoda in divjanja na terenu, kjer ni nevarnosti ne za nasega psa in ne za kogarkoli drugega. Ce imamo nepredvidljivega psa (takih je po vaseh 90%), potem je nasa osnovna dolznost nadzora nad njim se toliko vecja.

Ne iscite venomer izgovorov za ravnanje psic. Vsak pes, ne glede na pasmo, lahko v dolocenem trenutku ravna tako, kot sta psici iz omenjenega dogodka. Pa ne zaradi kosti v glavi, kot tudi ne zaradi pomanjkanja ljubezni ali socializacije. Ko boste to doumeli, boste doumeli tudi strah in odpor do psov (in vas) s strani tistih, ki psov nimajo. In ne nalagajte dolznost ljudem, ki s psi nimajo ali ne zelijo imeti opravka, da se morajo zaradi vas spremeniti, se nauciti ravnanja ob srecanju z vasim psom in ravnanja ob takem napadu. Vasa dolznost (in dolznost vsakega lastnika psa) je, da prepreci vsakrsno najmanjso moznost za kakrsenkoli napad.

Ze jutri se namrec Zadobrova lahko zgodi v nasem ali vasem kraju. In nenazadnje je imelo napadeno dekle izjemno sreco. Naslednjic, v naslednjem kraju morda ne bo tako.
Logiran

gina1
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 657


« Odgovor #1101 : torek, 10.05.2005 : 21:44:32 »

Verjamem, da ko je pes v popolnem nagonu, da čisto drugače odreagira, kot bi sicer...
Sploh, če je napadalcev več - v tem primeru dve psici - je odpoklic še toliko težji.
Nihče od nas ne pozna pravega ozadja te zgodbe, kaj se je resnično dogajalo... Shocked
Vsi lahko tu pametujemo, kaj bi v takem primeru storili, če bi bil to naš pes...., je pa res situacija popolnoma drugačna, če je z druge strani ogroženo človekovo življenje. Takrat verjetno ne razmišljaš kaj in kako, ampak nagonsko odreagiraš.
Citat
To da bo drugo evtaniziral.....zakaj pa ne?
A potem naj bi vsakega psa, ki napade človeka ( čeprav ne vemo vzroka, oz. ni bilo nobenega očividca ) enostavno dali uspavati? Shocked Brez strokovnjaka, ki bi ocenil psa, njegovo vedenje....

Citat
V vsakem primeru je pes za na povodec, ce nimamo moznosti sprehoda in divjanja na terenu, kjer ni nevarnosti ne za nasega psa in ne za kogarkoli drugega. Ce imamo nepredvidljivega psa (takih je po vaseh 90%), potem je nasa osnovna dolznost nadzora nad njim se toliko vecja.

In ne nalagajte dolznost ljudem, ki s psi nimajo ali ne zelijo imeti opravka, da se morajo zaradi vas spremeniti, se nauciti ravnanja ob srecanju z vasim psom in ravnanja ob takem napadu. Vasa dolznost (in dolznost vsakega lastnika psa) je, da prepreci vsakrsno najmanjso moznost za kakrsenkoli napad.
S tem se popolnoma strinjam.

Lp
Logiran
majda
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 165


« Odgovor #1102 : torek, 10.05.2005 : 21:54:18 »

tudi jaz se strinjam,nikoli ne vemo kako bo pes odreagiral,samo škoda je da sta bila rotija,ki se jih ljudje že tako bojijo sedaj bo pa stokrat slabše.Pri nas v Velenju imamo ogromno pitbulov,ki prosto po Prešernu tekajo naokoli,nimajo niti osnov poslušnosti,ker baje že vse znajo--in je samo vprašanje časa,kdaj bo prišlo do  napada.
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #1103 : torek, 10.05.2005 : 21:56:20 »

Kako lahko se je izgovarjati na manjše pasme...

No Sabina, pa mi povej nekaj: ali bi kokeršpanjel, čivava, mops etc male "histerične" pasme lahko ogrozile življenje otroka z grizenjem?

Daj, malo premisli kaj pišeš. Ja, večja psa sta napadla odraslega človeka, majhen pes lahko zmasakira ali pa celo pokonča življenje otroka. Pa smo si na istem, ane?

Lp, Fortuna.

Haha, svašta. Roll Eyes
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #1104 : torek, 10.05.2005 : 22:05:37 »

Citat
da pelješ svojega psa ven z nagobčnikom in pride en zmešan kokeršpanjel (Vem kaj govorim, ker ga imajo starši in je grozno ljubosumen. Ko je bila sestra noseča jo je ugriznil, ker se je vmešala med njega in drugega psa.Gal-psihopat!)

Mislim, resnično ne vem.... Tako govorite da pasma ni važna, istočasno pa udrihate po pasmah. To nikamor ne pelje! Pa saj ste rekli da pasma ni važna!!! Važen je pes - POSAMEZNIK, pasma nima veze z agresivnostjo in napadanjem. Đizus ljudje!
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #1105 : torek, 10.05.2005 : 22:08:45 »

Chris, upam da ti nisem stopila na žulj? Grin Grin Grin

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Chris
gost
« Odgovor #1106 : torek, 10.05.2005 : 22:17:40 »

Sploh ne, o pasmi Rottweiler imam svoje mišljenje, sem ti ga že enkrat povedal, pa ni ravno dober.  Grin Grin
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #1107 : torek, 10.05.2005 : 22:30:59 »

Hehe Chris, potem sva na istem. Kontra. Cheesy Grin

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.370


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1108 : torek, 10.05.2005 : 23:12:52 »

Tudi sama se cudim prebranemu Huh Undecided

Po eni strani pasma, velikost, kosmatost in kar se oznacuje pasjo populacijo, ni vazno, temvec je vazen lastnik, malo za tem ni vec vazen lastnik, temvec je vazno dekle, ki se je trapasto obnasalo in izzivalo psice, potem zmesamo se malo terierjev, pa spanjelov, pa lovcev, rodovnikov, zasluzkarstva, mamic, otrok, samozavestnih mladostnikov... in dobimo rezultat = punca je ravnala neodgovorno in je sama kriva za ugrize, lasnik je sicer ravnal na pol prav, ker je sel pomagat, vendar bi moral prosit psico, da spusti punco, ne pa da jo je s kolom pobil, in ne nazadnje - lastnik bi moral po vseh stroskih (kar racunajte tisti, najbolj glasni) dat prezivelo psico se na preiskave, na opazovanje, narociti studije, na psihiatricni tretma...

Ne vem, ce res zivite v realnem casu? Za en sam ugriz meca, brez strganih hlac, brez krvi in brez strahu (samo podplutba in en dan bolniske) je decko kasiral 300.000 SIT (hotel je 600.000 SIT, pa smo se sporazumeli za manj, da je imel cim prej denar) + 125.000 SIT drzava, ker pes pred domacimi vhodnimi vrati ni bil pod nadzorom + vsi pregledi, ki so ob takem dogodku obvezni. Zgodilo pa se je meni pred nekaj leti.
Strosek za lastnika psic bo verjetno z vsemi kaznimi in odskodnino ogromen. Verjamem, da cuti tudi moralno odgovornost. Kaj zdaj se hocete od njega? Ce zelite raziskati, kaj se je zgodilo v glavi se zive psice, jo prevzemite sami in poskrbite (tudi financno) za vse raziskave, ki jih sicer pricakujete od njega. On je svojo napako ze naredil in je verjetno nikoli vec ne bo ponovil. Ga bo ta prevec "bolela". Nam vsem pa bi moral biti dogodek v poduk.
Tudi mene je moja "napaka" bolela. Grizel je bokser (hahaha, najprijaznejsi pes na svetu), ki je vse svoje zivljenje prezivel z nami v hisi in spal v moji postelji. Lahko verjamete, da mu socializacije ni manjkalo, kot tudi ne vzgoje, ketne ni nikoli videl, v pesjaku pa je bil enkrat, da smo ga lahko fotografirali, bil je veliko v druzbi drugih psov in ljudi. Nikoli kasneje ni imel vec priloznosti ponoviti svojega dejanja, ceprav je z nami povsem normalno zivel naprej se nekaj let.

Imate morda s tem kaksne lastne izkusnje?
Meni je bila zgornja dovolj. Pri treh psicah, s katerimi delimo hiso zdaj, od katerih vse tri lahko "prevec" ugriznejo (ena spada med majhne, ena med srednje, ena pa med velike pasme) se vsak trenutek zavedam odgovornosti za vsa dejanja, ki bi jih katera od njih storila. Tako moralno kot financno. In lahko mi verjamete, da vse tri psice zelo dobro poznam, kot sem poznala prejsnjega psa. Ja, kljub temu je uzgriznil cloveka, kar lahko nekega dne stori tudi vas pes.
Logiran

Chris
gost
« Odgovor #1109 : torek, 10.05.2005 : 23:36:58 »

Res je.

Ampak v tej zgodbi vse preveč smrdi. Sosed ni vedel da ima ta človek 2 psa, že omenjene pasme, ki najbrž tudi kaj lajata, potrebujeta gibanje itd.? Menda jih ni imel kar naprej v stavnovanju? Sorry, samo vem, da v naši rodni Sloveniji sosedoma nič 'ne uide' kaj kdo počne in kaj kdo ima. Taki pač smo, zato je še bolj čudno vse skupaj. Če je čistil pesjak (ob 23h zvečer - še ena nejasnost), potem sta živela v pesjaku, sigurno sta tudi kdaj čez dan lajala, če ne drugega ko je prišel pismonoša, halo?! Sosed je moral vedet za psa. Potem pa še, da človek ubije s kolom psa velikosti omenjene pasme, mora pa kar precej udrihat pa ciljat tudi, če se je pes zaganjal v dekle. Če ne drugega bi pes ob tako močnem udarcu spustil, pa zbežal ali kaj podobnega. Menda ni udarjal po svojem psu s kolom, ko se je napad že končal?? Čudno.... Pa enega je potem domol odvlekel, da bi prikril da je imel dva psa.... Mislim preveč čudno vse skupaj, na žalost. In ljudje vedo samo to, da sta dva psa pasme Rottweiler napadla dekle in da je enega lastnik s kolom pobil in da kako je vse skupaj grozno. To so jim mediji dali in to je sedaj v njihovi glavi, jaz pa tej pravljici žal ne verjamem. Bog nedaj da sedaj kakšnega takšnega psa kje vidijo. Bo najbrž na telekomu izpad centrale, ker bodo ljudje toliko policijo klicarli.
Logiran
Strani: 1 ... 69 70 71 72 73 [74] 75 76 77 78 79 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines