mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 19.08.2024 : 05:22:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 47 48 49 50 51 [52] 53 54 55 56 57 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 257243 krat)
0 članov in 18 gostov pregleduje to temo.
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #765 : torek, 14.12.2004 : 13:57:16 »

Jaz že lahko svojega psa od prvega dneva učim, da pretep ni komunikacija. Povejte pa mi prosim, kdo pa bo  naučil tistega psa, ki bo napadel mojega, da pretep ni komunikacija (lepo je napisala damayanti) in da ni lepo napadati tujih psov Angry? Huh Težko, da mu bom jaz z lepo besedo to dopovedal, četudi pravijo, da lepa beseda vedno lepo mesto najde.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #766 : torek, 14.12.2004 : 14:10:32 »

poskušaj napad preprečiti, kakor se pač znajdeš. Npr odpreš dežnik , stopiš vmes in odločno poveš fuj. itd, da napdalni pes ve, da tvoj ni sam, večina jih odneha , če se gazda trden. Veliko jih izgubi intuziazem, če se napadeni pes niti ne boji niti divje ne tepe nazaj, pač pa jih tudi on odločno in prezirljivo gleda.Če le pride dopretepa mislim , da nimaš pasme, ki bi jo pregriznili na pol v prvem zamahu- to je dobro.
če p bosta vendarle pogrizena, smola- krivice se dogajajo- rehabilitirajta se hitro in se ne pustita povozit doživljensko enemu dogodku. Poskušaj najt lastnika povzročitelja in izterjat odškodnino itd...če bo velikokrat plačeval in obiskoval sodnik az aprekrške , bo morad poskrbel z ašolanj eali pa privez svojega pesjana.
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #767 : torek, 14.12.2004 : 14:28:49 »

Citat
ja, tistega ki ga ne bi mogla odvadit ali p abi povzročal poškodbe, bi pa morala imet privezanega-a ni to jasno?

Normalno da je jasno, še vedno pa lahko pride do pretepa. Jaz imam svojega SKORAJ vedno privezanega, razen ko sva na kakšnem polju ali kaj podobnega...Tu pa se lahko kar naenkrat s kom srečam, kajne?
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #768 : torek, 14.12.2004 : 14:29:21 »

Deteljica, zaenkrat še z buldogom na srečo nisem imel takega primera in si ga niti ne želim Smiley. Verjetno, da bi ukrepal, koko, pa bi bilo seveda odvisno od situacije. Se mi je pa že zgodilo, da je nek spuščen pes renčal in se od daleč zaganjal v mojega psa, pa se je ta samo obrnil in šel naprej z mano Grin. Ko pa je bil pes manjši kot on, ga je s telesom podrl na tla, dal taco na njega in odšel.
Logiran
nero
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 128


« Odgovor #769 : torek, 14.12.2004 : 15:26:58 »

OJLA!
Deteljica:lahko je govoriti ampak vcasih je pa veliko tezje to narediti.Ne more vsak dvigniti psa v narocje ali celo nad glavo.Pa ta tvoja ideja z deznikom-sredi najhujse vrocine naj grem na sprehod z deznikom Roll Eyes?
Nic nimam proti tvojim nasvetom, samo ko pa prides v tako situacijo, da se ti pes stepe ali pa da je napaden, pa nimas casa premisljevati kaj bi naredil.Veliko lahko naredis z svojim telesom(ko stopis vmes), ampak je to tvegano.Seveda pa naredis vse za varnost svojega psa!
Logiran
lopez
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 49


« Odgovor #770 : torek, 14.12.2004 : 15:50:29 »

No nas so v šoli učili, če se psa stepeta, da je najboljši način, da psu dvigneš zadnje noge. Seveda morata to narediti oba lastnika, ker drugače ni učinka. To smo potem tudi vadili, ker je za psa zelo neugoden položaj.
Predvsem pa so nam svetovali, naj ne stopimo vmes, ker prvi, ki jih bo dobil, smo lahko ravno mi, ki posredujemo med pretepom in nemalokrat se zgodi, da jih dobiš ravno od svojega psa, ker v tistem trenutku se niti ne zaveda, kaj zagrabi.

Lp
Logiran
shait
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 92


« Odgovor #771 : torek, 14.12.2004 : 16:56:43 »

Citat
No nas so v šoli učili, če se psa stepeta, da je najboljši način, da psu dvigneš zadnje noge.
Nas pa tega niso učili.  Angry
To da tebe in tvojega psa lahko en pes napade je pač stvar ki se ti lahko zgodi pa če si še tako previden. Isto se ti lahko zgodi da te avto povozi ali kaj drugega.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #772 : torek, 14.12.2004 : 18:45:53 »

Kaj pa storiti, če ti  mirno hodiš in pes poleg , pa iza vogala priteče drug pes in napade tvojega, kako pa tistega tujega psa obvladat?( naš  se ponavadi samo uleže-  šleva se tudi brani ne,- toliko  izkušenj iz igre če je nasprotnik  malo zarenčal)  Nikoli ne veš ali je pes napadalen  samo do psov , lahko pa potem  pride, do tega  da pusti psa in napade tebe..... Huh

Spricaj, bij, kolji!  Grin Wink Ma, zavpijes nanj (ampak ORENK, da se te slisi cez pol Ljubljane, pa ne kak cvilec zvokec "iii miska", ampak tko...po metalsko, okej, hecam se hehe, samo res fajn zavpijes). Ce skoci, ga brcni, udari s palico, spricni s solzivcem (legalnim, da ti na sodiscu ne dajo kake kazni )...itak je vecina bolj takih serastih brezhrbtenicnih cuceljnov, pa dajo kar hitro rep med noge. Ce je lastnik zraven, imajo ponavadi vec poguma, ga pa zato lastnik nima in ce drugo ne, sam prime cucka, ko jih ta enkrat fase oz. obstaja nevarnost, da jih fase, ce se enkrat skoci. Najveckrat se ti ga sploh ni potrebno dotaknit (napadalnega psa), dovolj je, ce samo mahas (s palico, z nogo). Sploh ce jih je ze kdaj prej od koga fasal. Se znajo nekateri kar paziti. Delas se, da imas kamen recimo, to tudi vcasih pomaga. Lahko ga imas zares.
Jaz se z enim lokalnim pretepacem samo se v kletvicah pogovarjam, pes neverjetno dobro razume. Grin Grin Grin

Sicer pa od Tarija nikoli ne zahtevam, da se igra ali je prijazen do vseh psov. Lubi boh, se jaz ne maram vseh ljudi, naj pa od psa to zahtevam. Edino toleriral naj bi jih...ce mu pa tezijo, pa vem, da ne bo nic, mu pa pustim, da jih nakuri. Ker itak samo zabevska in jim da vedet, da hoce mir. Oni to razumejo in je mir. Ce pa ne razumejo, jim pa jaz povem, da bo mir. In je mir.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #773 : torek, 14.12.2004 : 19:56:28 »

Spricaj, bij, kolji!  Grin Wink Ma, zavpijes nanj (ampak ORENK, da se te slisi cez pol Ljubljane, pa ne kak cvilec zvokec "iii miska", ampak tko...po metalsko, okej, hecam se hehe, samo res fajn zavpijes). Ce skoci, ga brcni, udari s palico, spricni s solzivcem (legalnim, da ti na sodiscu ne dajo kake kazni )
Uf....... tole pa je nasvet Grin Grin.......... hudo!   Bi še rekla , da si z "Idrje" Grin Grin

A po metalsko praviš Grin Grin  tega je  že 15  so mi verjetno  že  članstvo ukinili.  
Je pa realen nasvet.  Ga bom kar upoštevala. Wink
Sicer pa, živim na vasi  in tukaj je precej drugače, z lastniki psov in z psi.  Definicija psa gre nekako takole.   pes za notri, pes za ven, in voukuc.    Aja  pa   kar je pa črno-rjavih  pa doberman. ( med njimi tudi naš, dolgodlaki doberman Grin)
Če pa slučajno, kateri pes obračuna z drugim.....je pa ponavadi  pohvalno" ja, ja ta je pa taprav  voukuc... šorf, tak more pes bit!"

Malo se hecam.... Grin ampak dejstvo pa je , da 40% prebivalcev  misli tako, ostalih 25%  smo mi pasjeljubci ostalih 35% pa ne mara  psov.

Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #774 : torek, 14.12.2004 : 20:40:40 »

Hehe, jaz nisem cisto na vasi oz. baje je to se vedno Ljubljana, pa je miselnost priblizno enaka. Undecided Gremo na sprehod v stiklih in mini kiklci, z mobitelom v eni in cikom v drugi roki. Povodca pa...ne rabimo. Roll Eyes

Citat
hudo!  Bi še rekla , da si z "Idrje"  

Hatoude.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Matic K.
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 342


« Odgovor #775 : torek, 14.12.2004 : 22:01:09 »

Nanook

Odličen nasvet!!! Grin Grin!! Jaz sem imel prej že nekaj zelo podobnega napisano, pa sem se v zadnjem trenutku premislil in pritisnil "prekliči" Grin!! Sem rekel "da me ne bojo mel za morilca"......he he, kje sem to že slišal pasjeljubka Nanook Grin Grin Grin?? Pa verjetno jih boš spet slišala Grin Grin. Je pa to definitivno edino kar pomaga v takšni situaciji!! Če boš psa lepo prosil "se ti bo samo smejal".....pa po možnosti še lasnik zraven Grin Grin!!

Lp
Matic, Era in Dona
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #776 : torek, 14.12.2004 : 22:12:47 »

Am.... am.... a so, po domače, teniske dobre (športni copati) ali so bolj priporočljivi bulerji? Grin

Ker sama si niti ne znam predstavljati dolgega sprehoda in norenja s psom, na nogah pa bulerji... Roll Eyes Shocked Grin

(joke, sam zanima me pa vseen Grin)

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #777 : torek, 14.12.2004 : 22:20:15 »

Matic, caaaaki, preberi celoten post do konca. Tudi tisti del, ki se zacne z "najveckrat". Grin Saj ves, pedantnost... Cool

Sicer pa ne vem, ce bo kaj podobnega reakciji pred parimi meseci, ves. Po temle
Citat
Mene pa nekaj zanima. Pred nekaj meseci smo ze debatirali o napadalnih psih in vas je cela kopica v luft skocila ob omembi bulerjev, solzivca in nasploh ste bili cisto sokirani, ker nekateri branimo svoje pse. Zakaj ste kar naenkrat (ocitno-glede na reakcije) spremenili mnenje?

je bilo vse tiho. "Pa mi sploh ni jasno zakaj." Undecided

Aja, pa tisto "lepo prosim ce nehas napadati bla bla bla osladno Happy Tree Friends" smo tudi ze poskusili in ni ucinkovalo. Samo sladkorno dobis. Tongue

Fortuna, jaz ne hodim z bulerji na sprehod hehe, pa mi vseeno uspe obraniti sebe in psa. In to celo (razen menda 7 primerov?) brez kontakta. Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
TanPe
novinec
*
Sporočil: 21


« Odgovor #778 : torek, 14.12.2004 : 23:03:15 »

hitro prosim za pomoč,
pravkar doživela prvi napad odrasle (?) pitbulke na mojega mladega mesančka. najprej je izgledalo, da ga je le prestrasila, ker je ful cvilil in "jokal", ko smo prisli iz sprehoda domov (pred pol ure), smo nasli ugriz nad ocesom in pod njim (sicer ne krvavi zelo, a dovolj, da me skrbi), torej, kaj naj storim, veterinar takoj, jutri, policija, prijava Huh
naj povem, da je bil naš na povodcu, psica pa spuščena, in poudarim nonšalanten odnos mlade lastnice, ki je odkorakala vstran brez vprašanja ali je vse vredu oz. kakršnegakoli opravičila. Dobesedno je spi***la. (se opravicujem, a je bilo točno to).

tanja
 
 
Logiran
nero
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 128


« Odgovor #779 : torek, 14.12.2004 : 23:29:41 »

OJLA!
Ce imas dezurno ambulanto dokaj blizu se odpravi takoj da imas potrdilo.Jutri pa se odpravi do lastnice in ji daj racun da ti povrne stroske.Ne pozabi na prijavo.Ukrepaj takoj!!!!

                  Barbara&Lor
Logiran
Strani: 1 ... 47 48 49 50 51 [52] 53 54 55 56 57 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines