mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 08.07.2024 : 10:54:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 107 108 109 110 111 [112] 113 114 115 116 117 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 254282 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #1665 : petek, 29.09.2006 : 13:12:39 »

Se to.Brcanje v vamp pri mocnem psu ne pomaga.Ko je rotti drobil rep mojemu prvemu psu sva ga s kolegom brcala.Kolega je treniral fuzbal in zna brcati.Ne pa tako kot neka zenska ki je samo v zivo videla zogo Smiley pa brez zamere.Pes tudi trznil ni ,rep pa je drobil naprej.Izzid? Zdrobljen rep pri prvemu psu n, ne glede na brce,ki jih je dobil.
lp
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #1666 : petek, 29.09.2006 : 13:18:47 »

Mojster, preveč me vprašaš. Jaz sam vem, kako sem doslej odnesla celo kožo (oziroma moje psice).

A da brcanje v vamp ne pomaga? Kaj pa če zadenem v jajca ali tamalo?

Še nekaj, si dobil Janin mail z mojim mail naslovom? Sva se enkrat začela pogovarjati, da bi od tebe kupila solzivc, pa sem jo prosila, če ti posreduje moj mail, da se zmeniva....
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.343


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1667 : petek, 29.09.2006 : 14:01:52 »

Da se malo vkljucim s petimi izkusnjami, od katerih ima vsaka neko specifiko, oz. vsak pes napadalec (kot pasma in posameznik) neko specifiko.

1.) Bokser napadel velikega snavcerja - moj bokser snavcerko na nasem dvoriscu, po celodnevnem setkanju in tezenju pasje gospe je je imel enostavno poln kufer, kar sicer ne opravicuje dejanja, ga pa morda vsaj malo razumem. Takrat smo se o pasjem vedenju naucili za en scepec vec.
V trenutku napada sem ga zgrabila za kožo na hrbtu in za ovratnico - nic. Vrgla sem se na kolena in psa od zadaj z vso mocjo stisnila cez trebuh, da mu je vzelo vso sapo in je spustil. Tujega psa ne bi upala tako ustavljati, saj bi lahko obrnil glavo in mi skrajsal kaksen strlec obrazni del. Pametni so takrat vedeli povedati, da je sranje, ker ima pes odrezan rep, saj bi ga sicer lahko za rep potegnila. Ja, res tolazba in dober nasvet.

2.) Bokserka napadla bokserko - V susu priletela direkt v glavo moji bokserki in v istem trenutku je posredovala doga iz domacega krdela. Dovolj je bil klic in vse tri so se umaknile vsaka na svoj konec. Napadena bokserka se je itak umaknila ob posredovanju "prijateljice" in ji v celoti prepustila boj. Ce se doga ne bi odzvala na prvi klic, ne vem, kako bi ukrepala, pa je moja. Verjetno je ne bi brcala, pa najbrz ji tudi rok ne bi tiscala v gobec.

3.) Srednje velika mesanka branila mene (ni moja in prvic v zivljenju sem jo videla) pred mojima psicama in ob priblizanju domace bokserke jo je brezkompromisno napadla z ugrizom v hrbet. Samo zavpila sem, obenem ko sem zgrabila psico za kožo na vratu in jo drzala v zraku ter sprasevala lastnika, ce se mu zdi vredno priti po njo, saj je kazala vse znake, da bo v stiku s tlemi ponovno napadla. No, decko je prisel s povodcem in odpeljal furijo.

4.) Ista psica v velikem šusu prileti izza hise in se nameni zakaditi direkt dogi na striku v rit. Namero sem pravocasno spregledala in jo enako za kožo na vratu zagrabila, dvignila in zabrisala po bregu proti dolini. Ja, je imela namen priti nazaj, pa sem bila nekako v napoto. Decko je gledal od dalec z odprtimi usti in po groznji z brcami in odvozom v zavetisce je prisel po njo ter jo od tedaj se nisem videla same pohajkovati okrog.

5.) Samo opazovanje napada staforda na terierja na mariborski razstavi, kjer so pametnjakovici pametovali o neumnostih resevalcev, naredili pa nic, medtem ko so nekateri poskusali prijem onemogociti tudi z brcami, boksanjem, rukanjem, skratka vsakrsnim mlatenjem, ki pa ni pomagalo. Pomagala je sele voda, ki jo je nekdo vlil staffordu v nosnici. Pametni so vedeli po dogodku povedati, da te vrste pasme ob udarcih se bolj zagrabijo. Torej udarci niso resitev v vseh primerih, temvec je nekoliko potrebno poznati tudi specificnost pasme, ki napada. Verjetno se spomnite filma, ki je krozil po mailih in bil objavljen na netu, o napadu v Mariboru, ko je (mislim da, nisem pa sigurna, oz. se ne spomnim vec) stafford ali nekaj podobnega cotal zlatega prinasalca (ali nekaj podobnega) pred ocmi lastnice in celega kupa mimoidocih. Vanj so metali stol, ga drezali s koli, ga polivali z vodo... Pa je izpustil in spet ujel napadenega reveza. Pozabila sem, kaj je bilo tisto, kar je resilo situacijo.

Hocem povedati, da je vsak posamezen napad specifika in da je vsak poskus napada specificen in se zaradi malenkosti lahko prelevi v napad ali odnehanje napadalca. Sama sem preganjala ze vse mogoce poskuse napadov, vendar je bilo resno posredovanje samo v zgornjih stirih primerih (petega ne stejem za svojega Wink) Uporabljam vpitje, brce, kisto od fleksija, palico (ce je pri roki), grdo gledanje, mahanje... Vcasih se ze na dalec obrnejo, vcasih pridejo blize, vecinoma pa hodijo nekaj casa v varni razdalji okrog in cakajo priloznost.
Vsaka pasma ima tudi kaksno posebnost, kot pravijo za take in drugacne pse z visokim bolecinskim pragom, da jih se bolj razdrazi vsakrsen tepež in da nosijo lastniki s seboj orodja za razklenitev celjusti. Ce tega ne vemo, potem jih bomo tepli in naredili na svojem psu se vec skode.

Je pa vsako resevanje napada dveh psov impulzivno dejanje, pri katerem ni veliko casa za razmisljanje, temvec storis tisto, kar se pripelje cez sive celice v danem trenutku - vse pa s ciljem pse spraviti narazen. Izid je pri vsakem posredovanju lahko drugacen, prav tako je lahko vsako impulzivno resevanje bolj ali manj pravilno ali kretenasto dejanje. Pac, kakor kdo gleda in kolikor ima kdo s pasmo in napadalnimi psi izkusenj. Resitev je v glavnem v tem, da se napadom izogibamo. Kako? Z odgovornim lastnistvom vseh. Tezko.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.343


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1668 : petek, 29.09.2006 : 14:04:15 »

SamSvojMojster, mail je bil poslan na naslov, ki ga imas v profilu, pravkar pa forwardan tudi na tega, ki si ga ravno objavil (in je bil izbrisan Tongue)
Logiran

SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #1669 : petek, 29.09.2006 : 14:08:36 »

V tamalo vem da ne pomaga,ker sem videl lastnika ko je svojo psico brcnil,ko je bil jezen pa psica sploh porajtala ni,za jajca pa ne vem,itak je pa med akcijo tesko zadeti tako specificno podrocje kot so jajca.Dejansko sem bil parkrat v takih situacijah,vendar dvomim da bi mi kaj takega ratalo.Pa med tem ko ti en pes obdelujejo tvojega ni pri miru,ampak se nenehno premika,tako da bi ti dobila njegovo rit pri miru,ter se lepo nastimala da bos dobro brcnila,mocno dvomim.Rooti ko je dobil brco v glavo,je mojega frenda za delcek sekunde pogledal,rep od mojega prvega psa je imal se vedno v gobcu,ter potem odmaknil pogled in zacel naprej drobiti.Brc je pa takrat dobil pomoje kaksnih trideset,pa ni bilo nic.Po celem telesu sva ga,pa psu ni bilo nic.Pa se dva sva bila?! Padalo je po rebrih,zelodcu,prsih,glavi,kamor je padlo je padlo.Frend je uporabil najmocnejsi udarec pri nogometu,no to je bil tisti udarec,ki je za delcek sekunde rottijevo pozornost preusmeril nase.Ne zajebav.... se folk z takimi stvarmi,ni nuja da se dobro koncajo.
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #1670 : petek, 29.09.2006 : 14:09:18 »

thank u Jana : )
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #1671 : petek, 29.09.2006 : 14:30:16 »

Hvala, Jana! Komunikacija zdaj v teku...
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #1672 : petek, 29.09.2006 : 17:32:01 »

Tisto prej si lepo napisala Jana,kar sem sprva spregledal,sem si pa sedaj prebral.Kot si napisala veliko psov lahko odneha zaradi brc,marsikaksen pes bo pa samo se bolj trmast pri doseganju svojega.Kar se tice naprave,ki si jo omenila za odklep celjusti, se napravi rece break stick  ali breaking stick, zal pa to ne more narediti samo ena oseba.Potrebna je pomoc se ene,da se psa fiksira ,ter umiri.Problem potem se vedno ostane,saj ponavadi lastnik drugega psa ne bo hotel zraven,marvec se bo samo od dalec drl,kar pa samo zaostri situacijo.
Tukaj je link,kjer si lahko vec preberete o breaking sticku in vidite kako zadeva zgleda.ter se malo izobrazujete Smiley
http://www.riospitbull.com/breaking_stick.htm

Drugace pa kot je Jana povedala odgovornost in se enkrat odgovornost.Danes je spet prisel en spuscen pes do mojega Smiley ,jaz z svojim na striku,tisti pes pa na free Smiley
Ah pocasi imam ze vsega poln kufer Smiley
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #1673 : nedelja, 01.10.2006 : 18:48:49 »

Super stran!!!
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #1674 : nedelja, 01.10.2006 : 20:39:07 »

A ni eden izmed preizkušenih receptov tudi ta, da svojega psa, če ni seveda manjši in ga lahko stišneš v naročje, potegneš za zadnje tace, pri čemer mora biti poteg obeh lastnikov istočasen?

SamSvojMojster, zelo mi je žal, ker imaš z neodgovornimi lastniki oziroma s spuščenimi psi toliko negativnih izkušenj. Jaz v dveh letih nisem doživela niti ene, kaj šele, da bi mi bilo potrebno uporabiti brcanje ali ne vem kaj še vse. Čeprav je roti (ki ga v svojih postih največkrat omenjaš) ob stiku z drugimi psmi ni prišlo do drugega, kot do postavljanja na zadnje noge in laježa, ki pa je bil daleč od grožnje.
Pa kot sem že enkrat napisala, povodec, nagobčnik in rezervni povodec za nepridiprava. Verjetnost, da me bo ugriznil, ko ga priprnem na bližnje drevo je veliko manjša od tiste, ki bi nastala ob tem, da ga začnem brcati v j.... ali mednožje.
Ter odgovornost seveda!
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #1675 : ponedeljek, 02.10.2006 : 11:42:59 »

Samo en manjši popravek - manjšega psa ni priporočljivo dvigat v naročje, ker potem napad druge mrcine vašeš naravnost v obraz. Treba se je znajti na druge načine...
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #1676 : ponedeljek, 02.10.2006 : 11:45:24 »

Hvala za dopolnilo. Postopek je seveda drugačen od primera do primera.
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #1677 : ponedeljek, 02.10.2006 : 19:43:55 »

Jaz dejansko brc se nisem uporabil,spraseval sem kaj narediti.To pa je tudi vse.Kot tudi elektrosokerja nisem uporabljal Smiley
Pa kot sem napisal,potrebujem obe roki in obe nogi,da sploh ravnotezje ohranim,ce bi prislo do takega primera.Ze po temu stavku je razvidno,da brcati ne morem,kot tudi pobirati kamenja.No saj ni problema,z veseljem razlozim kaj sem mislil,ce kdo ni razumel.Saj zato pa smo tukaj Smiley  Pa da si delimo iskusnje in nasvete seveda. Smiley
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #1678 : torek, 03.10.2006 : 08:08:00 »

ja, če ni majhnega psa priporočljivo dvigniti v naročje, ker verjetno res lahko dobiš ugriz ti,kako ga naj potem obvarujem pred morebitnim napadom večjega psa, saj bi za mojo psičko lahko bil ugriz velikega psa usoden. Undecided
Sicer se mi to še ni zgodilo in močno upam , da se mi tudi ne bo, razen ko so se odvezani psi želeli igrati z njo in seveda ona z njimi in sem jo zaradi bojazni pred poškodbami , dvignila v naročje, medtem pa so veliki psi veselo skakali po meni. Angry
Ja očitno bo res treba na sprehode nositi kakšen sprej, saj sem sama zelo proti brcanjem in pretepanjem psov, pa še vem ne ali bi delovalo in pes bi lahko še bolj ponorel. Sad
Bi pa včasih prav z veseljem poslala kakšno brco lastniku spuščenega psa, ki samo od daleč opazuje, kako se otepam ,z mojo v naročju , njegovega psa in kljub prošnjam naj ga priveže se mi od daleč samo smeji, uh in pri takih bi z veseljem uporabila najmočnejši solzilec, za lastnika namreč. Angry

LepDan
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #1679 : torek, 03.10.2006 : 20:29:16 »

Če majhnega psa dvigneš v naročje potem ti pokasiraš ugriz. To sem jaz enkrat naredila in me ena psica ugriznila v nogo. Je bila sreča, da ni bila velika in me je ugriznila v stegno(višje ni mogla). Če bi bil pes velik, hitro lahko razmesari obraz ali pa kaj hujšega.
Logiran
Strani: 1 ... 107 108 109 110 111 [112] 113 114 115 116 117 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines