mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 15:32:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 100 101 102 103 104 [105] 106 107 108 109 110 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 266513 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Lanabela
živim tukaj
Sporočil: 4.474

« Odgovor #1560 : torek, 29.11.2005 : 15:39:19 »

No po enem dnevu ne gre več za križance ampak kar za krdelo pitbulov in rotvajlerjev. Klasika. Zanimivo bi bilo ugotoviti, kaj se je dejansko zgodilo, ženske namreč niso napadli na "svojem" teritoriju ampak pri njej doma. Meni se zdi še najbolj verjetno da je bežala pred njimi.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546

« Odgovor #1561 : torek, 29.11.2005 : 15:52:20 »

No po enem dnevu ne gre več za križance ampak kar za krdelo pitbulov in rotvajlerjev.

Saj to je vedno tako... na koncu vsak pes ki zarenči ima v sebi pitbula Cheesy...

Zanimivo bi bilo ugotoviti, kaj se je dejansko zgodilo, ženske namreč niso napadli na "svojem" teritoriju ampak pri njej doma. Meni se zdi še najbolj verjetno da je bežala pred njimi.

Če je bežala, vriskala ali jih podila, vseeno ni kriva ona. Bila je doma, na svojem ozemlju in psi niso imeli kaj tam iskati!

Lp, Mojca
Logiran
rem
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.248

« Odgovor #1562 : torek, 29.11.2005 : 15:57:24 »

V takih primerih nikoli ne obsojam psa, ampak lastnika, ki svojega psa ni vzgojil in pazil nanj, na koncu vedno kratko potegne pes.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.546

« Odgovor #1563 : torek, 29.11.2005 : 16:01:20 »

rem, se popolnoma strinjam s tabo!
Logiran
Lanabela
živim tukaj

« Odgovor #1564 : torek, 29.11.2005 : 16:07:58 »

Sploh ne gre za to kdo je kriv, kriv je v vsakem primeru lastnik. Je pa v takem primeru vedno treba ugotoviti vzrok zakaj so psi napadli. Če poznamo vzrok, se podobnim nesrečam v bodoče lažje izognemo. Psi nikoli ne napadejo brez vzroka iz gole zlobe.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
Sporočil: 3.488

« Odgovor #1565 : petek, 02.12.2005 : 21:52:05 »

Tukaj je en članek v zvezi z omenjenim primerom:
http://www.theeagle.com/stories/112905/local_20051129005.php
Logiran
Caterpillar
nekaj malega že vem
Sporočil: 107

« Odgovor #1566 : petek, 02.12.2005 : 23:01:36 »

Texax je pa res usekan Shocked
"We are running into a problem," West said. "We don't have laws in the state or in the county for this. What law did they violate?"

*In many recent cases where people were killed by dogs in Texas, the deaths have been ruled accidental, and no charges were filed.*  Shocked

Lips Sealed
Logiran
Lanabela
živim tukaj

« Odgovor #1567 : sobota, 03.12.2005 : 15:10:23 »

Oh no, saj zadevo bodo zdaj hitro popravili - po hitrem postopku bodo prepovedali pitbule in rotvajlerje.
Logiran
Stella
rad pišem
Sporočil: 295

« Odgovor #1568 : nedelja, 11.12.2005 : 03:30:07 »

nisem brala vseh postov, sem le preletela. strinjam se, da so 80% krivi lastniki, da je pes agresiven. ampak, roko na srce, nisem še slišala, da bi zlati prinašalec raztrgal kakšnega otroka. ne spadajo brez razloga nekatere pasme med čuvaje, druge med nevarnejše, tretje med družinske pse. seveda pa se da tudi iz zlatega prinašalca narediti hudobneža in iz rotwailerja prijetnega družinskega psa. tu nastopijo lastniki
slišala in brala pa sem tudi o tem, da imajo pasme ala rot, pitt bull, lobanjo (pre)majhno glede na možgane in tako se zgodi da možgani pritiskajo na lobanjo in psu se 'strga'. ne me zdaj 'spljuvat', nočem se delat karkoli pametno, to je moje mnenje in tudi ta teorija z možgani se mi zdi možna. nisem pa noben strokovnjak na tem področju tako da..

še eno moje mnenje in mislim da se boste z njim strinjali tudi ostali: pasme, ki veljajo za 'hudobnejše' pač niso za vsakega ampak za ljudi z dosti znanja in izkušnjami. za otroke se takih pasem ne kupuje, sori. seveda pa je treba pridobit določene informacije, se pozanimat in te stvari tudi kadar kupuješ kateregakoli drugega psa
Logiran
Franka
nekaj malega že vem
Sporočil: 187

« Odgovor #1569 : nedelja, 11.12.2005 : 10:03:35 »

Hja mislim da bi si morala še veliko stvari prebrati... Seveda so tudi zlati prinašalci ki so poškodovali otroka ali pa koga drugega...
mnenje o lobanji je pa čisto zgrešeno, nobenemu se ne strga kar tako zaradi premajhne lobanje, ampak zaradi vzgoje ali pa česa drugega.
Se pa stinjam da se določenih pasem ne sme kupovati otrokom ki nimajo izkušenj s psi in jih bodo imeli zgolj zaradi tega da bodo pomembni. je pa tudi res da se naprimer ravno pasme bull zlo dobro razumejo z otroci, tako da je tukaj malo za premisliti... Ubistvu ni nobena pasma za otroka ki ne bo znal s psom prav ravnati in se ga bo naveličal in zanemaril.
pojdi na stran http://www.slo-apbt.com/  pa boš videla da ne govorim teh stvari kar tako v tri krasne... Tu boš lahko spoznala ljudi in lepo starn pasme bull...
Lp
Logiran
Stella
rad pišem

« Odgovor #1570 : nedelja, 11.12.2005 : 11:41:45 »

no saj sem bila v dvomih ali napisati prejšnji post ali ne, ker sem že vnaprej vedela, da bom obtožena kako ničesar ne vem in blablabla. pa se s tem ne bi mogla ravno strinjat.
sigurno je že zlatko napadel koga, doma imamo tudi kokeršpanjelko, ki je že večkrat koga 'šavsnila', pa to ni bilo zaradi nas in naše vzoje. malokdo tako lepo skrbi za psa kot naš dedi in tudi psica ga ima blazno rada. kadar je kam ne more vzeti s sabo psica ves čas kadar ga ni preleži na njegovi postelji in noče nikamor, je pa itak ne. to govorim zato, da me ne boste obtožili še tega, kako slabi in nesposobni lastniki smo, da imamo psičko, ki napada sosedove otroke.
tako da ja, vsak pes lahko ugrizne in napade, smrtnih žrtev pa še nisem zasledila, ki bi umrle od napada npr. zlatkota.
nisem rekla da mam kakršnokli slabo mnenje o psih tipa bull, nasprotno. in tudi mene razjezi, ko si ljudje kupujejo te pse zgolj zato, da bi bili pomembni. in verjemi, da je takšne mularije v naših koncih še in še preveč.
no pa ko smo ravno v naših koncih naj omenim še to, da sta v našem naselju 2 rota. 1. je last problematičnega 17 letnika, ki ga ima,da se z njim hvalisa in postavlja. on bi pomoje še rad videl, da bi njegov pes koga ugriznil in mu pokazal iz kakšnega testa je, da bi se ljudje bali njega in njegovega psa. saj tudi zato ga ima, kot sem že rekla, da se postavlja in straši ljudi. no, naj omenim še to, da je pes, kadar ni s svojim lastnikom na pohodih, kjer mularija počne neumnosti cele dneve privezan na ketni ob utici, ki je veliko premajhna zanj, drugega zavetja pa nima. tako da ga večkrat ko grem mimo vidim ležati na dežju, premočenega. no odnos lastnika sem napisala zdaj naj povem še to, da je ta isti pes neverjetno prijazen in ne bi nikomur nič žalega storil, kljub nasprotnim prizadevanjem lastnika. 2. rot živi kot kralj, ima velik pesjak, ki pa sameva, ker ga ima gospodar v hiši. najmanj 2x na dan vidim, da ga pelje na dolg sprehod, ko je v službi je spuščen na ograjenem vrtu. pa je kljub vsem prizadevanjem gospodarja (sem ga že videla,da je v joku spraševal strokovnjake kaj naj še naredi) pes le tega že 2x napadel. od zadnjega napada ima kar dobro 'razparano' roko. psa more zelo pazit, da svojih napadov ne bi preizkušal na drugih ljudeh oz otrocih. vsi mu svetujejo da naj psa pelje evtanazirat ampak on vstraja in se trudi.
no, zdaj vas sprašujem kje se lastniki v teh dveh primerih motijo
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #1571 : nedelja, 11.12.2005 : 12:01:24 »

Kje pa se po tvojem motijo lastniki v teh dveh primerih? Ali se ne motijo oni, ampak je kaj tretjega v spilu?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Stella
rad pišem

« Odgovor #1572 : nedelja, 11.12.2005 : 12:31:07 »

vas sprašujem, kaj je vzrok. če sprašuješ mene, kje se lastniki teh dveh psov motijo lahko povem, da kje je drugi (če sploh) storil napako ne vem. teorija o pritiskanju možganov na lobanjo se mi zdi čisto možna (ni pa zrastla na mojem zelniku-da se izognem obtožb in napadov) napake 17 letnika pa so razvidne iz mojega prejšnega pisanja.
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #1573 : nedelja, 11.12.2005 : 12:36:27 »

Ja, ma prvi pes pravis da je prijazen do vseh in da nikomur ne bi storil nic zalega, torej ravno kiksnil tisti fant ni, ane?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Stella
rad pišem

« Odgovor #1574 : nedelja, 11.12.2005 : 12:46:02 »

tisti fant svojega psa sploh ne vzgaja, kot sem že povedala ima psa na ketni pred bistveno premajhno uto. na 'sprehod' ga pelje pa samo takrat kadar gre s sosedovimi mulci na vandalske pohode. če pa to niso kiksi pa tut nč nočem.
ampak pes kljub kiksom ostaja prijazen
ok, mogoče sem s tema zgodbicama jaz mal kiksnila
povedala sem svoje mnenje, zdaj se bom pa najbrž počasi umaknila iz te teme Tongue
Logiran
Strani: 1 ... 100 101 102 103 104 [105] 106 107 108 109 110 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.