mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.07.2024 : 18:21:56

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 98 99 100 101 102 [103] 104 105 106 107 108 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 254739 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
flatka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 597


« Odgovor #1530 : sreda, 08.06.2005 : 10:17:09 »

Citat
Slusni aparat pusti doma vedno, ko gre ven ... hahahahaha ...
Ja verjetno res!  Grin  Grin

T.M.T tista gospa se je zagotovo ustrašila velikega črnega psaaaaa bolj kakor njen pes. Včasih je res še huje, če paničariš. Bolje obdržati trezno glavo in kaj ukreniti, če je že tako.  Cheesy

jessy drugače to ni letelo direktno na maltežane. Vendar sem videla pač tega. Seveda ne pravim, da so vsi taki. Mislim, da ga lastnica enostavno že od začetka ni znala obvladati in verjetno tudi kakšnega drugega psa ne bi znala!

Citat
Mislim da je obnašanje psa stvar vzgoje, socializacije, okoliščin in izkušenj(z ostalimi psi oz. ljudmi)...
Ja seveda vsestranski dejavniki in mislim, da ni pomembno katera pasma psa je. Pa saj je tudi pri ljudeh tako, če primerjamo.  Wink

Lp
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #1531 : sreda, 08.06.2005 : 15:45:06 »

Tudi jaz  nikoli ne paničarim...

Zadnjič sva bili s kolegico na sprehodu s konjem Wink in mojima najmlajšima psoma. Ustavili sva se pri eni hiši, nakar pride velik rjav pes.  (ne iz iste hiše)
Moja noga je bila v primeru njegovega morebitnega grdega obnašanja v pripravljenosti na krepko brco...
Kuža se je povohal s Tayosem in začel renčati. Tayosu, žverci mali, ni bilo nič jasno, v cvilečem laježu se je nekako postavil nazaj. tistega priležnika Roll Eyes sem prijela za ovratnico, v drugi roki sem imela flegma Oxo in napeto vrvico Tongue s Tayosem.
Prijateljica se je ponudila, da bi prijela tistega drugega psa, pa nisem želela. Kaj če se v takšni situaciji sama znajdem? Wink
Potem sta se kužka  počasi in nezaupljivo ovohavala. Jaz pa v bojni pripravljenosti Grin Čez nekaj trenutkov sta bila že najboljša prijatelja, kuža je šel za nami in čez travnike sta se podila kot prava norca  Cheesy

Lp
Teja
Logiran
tina.g
rad pišem
****
Sporočil: 456


« Odgovor #1532 : sreda, 08.06.2005 : 18:06:18 »

Mene pa zanima, če je ima kdo kakšno podobno izkušnjo, kot je ta.Znanca sta lani iz azila vzela mlado psičko (okoli 7 tednov staro), mešanko med resasto jazbečarko in neznanim očetom.Glede vzgoje psa sta veliko popuščala, nasvetov nista upoštevala in sedaj imata doma malega tirana.Imata tudi veliko drugih živali tako , da za psico ni veliko časa. Čeprav je stalno v njuni družbi, za šolanje ter ukvarjanje nimata veliko časa (ali volje).

Zadeva, ki pa se mi zdi zelo čudna pa je sledeča.Psice ne sme nihče božati ko spi (kaže zobe), še bolj čudno pa je to, da je ne smeš pobožat po zadnjem delu telesa.Takrat se panično obrne in se ovohava okrog "tazadnje", liže se, ter renči in kaže zobe.Česa podobnega še jaz nisem nikoli videla.Veliko renči, ugriznila še sicer ni nikdar, vendar pa ne bi dala roke v ogenj, da ne bo.Lastnika pa se  smejita ob njenem čudnem početju.A ima kdo kako idejo za kaj bi pri njenem pošetju šlo?Morda kakšna travma iz mladosti?Nihče ne ve kaj se je z njo dogajalo preden je prišla v azil.

Če ima kdo podobne izkušnje , tipkovnice pod prste!
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #1533 : sreda, 15.06.2005 : 23:13:02 »

T.M.T. obstaja varianta anonimne prijave. pokličeš 113 in lepo poveš da pes napada, in grize vse po vrsti. Glede na to kakršno gonjo so mediji naredili proti tistim dvema psicama in kolikor so policijo potem še vlačili po zobeh, grem stavit da se bodo po hitrem postopku namalali tam.

Nevem koliko strani nazaj sem napisal o opasnem psu iz sosednje ulice, ki ga vsak večer nenadzorovano spustijo. Prvič me je že napadel (poizkusil napasti), vendar sem bil tako pri sebi, da sem zaprl vrata, katera so bila odprta, ker je bil pes spuščen, vendar je k sreči ležal na drugi strani..... No kakorkoli, ni bilo dolgo, ko smo ponovno, tokrat BEŽALI pred tem omenjenim psom. Klicali tudi policijo. Vprašanje policista: Je koga ugriznil? Odgovor: Ni, vendar.... Policist: No, no bomo prišli pogledat. Mislite da so prišli? Niso. Toliko o slovenskih policistih, ki ne opravljajo svojega dela.
Logiran
flatka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 597


« Odgovor #1534 : četrtek, 16.06.2005 : 11:37:13 »

Citat
Klicali tudi policijo. Vprašanje policista: Je koga ugriznil? Odgovor: Ni, vendar.... Policist: No, no bomo prišli pogledat. Mislite da so prišli? Niso. Toliko o slovenskih policistih, ki ne opravljajo svojega dela.
No jaz za slovenske policiste sploh ne bi zgubljala časa, ker se jim enostavno s kakšnimi, za njih nepomembnimi primeri, ne da ukvarjati.  Roll Eyes Da bi obvaroval okolico napadalnega psa: ˝Ah škoda časa!˝  Angry  Angry  sram
Zelo mi je vščeč, ko imajo nekje živalsko policijo, vendar saj pri nas ni toliko takih primerov, da bi bila potrebna.  Roll Eyes


Lp
Logiran
Franka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 187


« Odgovor #1535 : sobota, 02.07.2005 : 18:20:44 »

Nisem še uspela prebrati 103 strani besedila toda dodala bi en komentar. Sem lastnica pitbula in je agresiven do drugih odraslih samcev. Jaz ga imam stalno privezanega, največji in edini problem so ljudje ki svojega psa spustijo in le ti tekajo okoli kot kure brez glave. Priletijo v vsakega psa, na lastnikov odpoklic se ne odzovejo itd. In namesto da bi lastnik ki ga pes ne uboga imel privezanega, ga ta spusti in na koncu sem vedno jaz kriva in moj pitbul ki hodi zraven mene privezan in se ne bi čisto nič zgodilo če bi imel oni gospodar svojega na povodcu. In še razlog zakaj je moj postal agresiven do samcov. ko je bil še mladiček in sva šla mimo trgovine ga je zagrabil nemški ovčar in stresel kot vrečko, to si je zelo zapomnil. Zelo smo se trudili da bi se igral s psi po tem dogodku in lepo se je navadil in nato ga napade rotvajler brez gospodarja (grozne poškodbe). In od takrat ne more vidit nobenega psa.
Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #1536 : nedelja, 03.07.2005 : 22:28:00 »

Sedajle sem pa jezna...ma kaj jezna,besna sem!!!!!!!!! Angry.Mislim no za pop*****.Verjetno vas zanima za kaj se gre...

Na veselici srečam sorodnika,starega 9 let.Z vso povito roko in obvezanim obrazom.In si mislim "Mali je 100% padel,ker je tok živ".In ga vprašam kaj je delal.Ja pes me je ugriznil.Kar sme lahko butnila ven je bilo:"A Matjanov??!!!!!!"Prav vedela sem,da imam prav.Mislim jaz sem popenla.Začnem mu težit,kaj so rekli starši,pa lastnik itd.In veste kaj je rekel:"Ja saj ga bodo jutri ubili."Halooooooooooooooo!!!!!!Mislim takrat mi je pa počil film.
Ne morejo psu kupt nagobčnika????Ne morejo psa 3x ali vsaj 2x psa peljati na sprehod in ga ne imeti na ketni???Ga je treba taprvo "šicnit"!!!!!Tako sem bla jezna...

Pridem domov in sva z bratrancem začela malce analizirati temo.Kaj vse mi je povedal Shocked.
CITIRAM NJEGOVE STAVKE:
"Ja meni se sploh ne zdi čudno,da je spet ugrznil.Veš kakšne sta tamale dva počela??!!Nazadnje sta mu pred gobec molila zajca in,ko je pes zarenčal je malo manjkalo,da ga s ketno ni zadavil.Pa ga je prijel in vrgel v tla,potem pa še zbrcal.Aja pa enkrat prej ga je z grabljami tepel..."
In sem prepričana,da je od katerega pijanca dobil kakšno brco,ki si jo je zapomnil...

To ni normalno.Stavim,da ga bodo jutri navsezgodaj ustrelili,saj "ustrežljivih" lovcev pri gostilni je pa vedno dovolj.Za kakšen liter šnopčka bi se pa že zmenili,anede?!

Haloooooooooooooooo?!!!!!!!!
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #1537 : ponedeljek, 08.08.2005 : 09:47:01 »

Danes sem spet brala v delu, da je v Prestranku lastnik z dvema psoma grozil okolici in, da je dovolil, da pokončata 1 majhnega kužka, 1 pa ranita.... zaenkrat je pisalo le to.

Eni lastniki so res budale, me pa zanima, če je tale opis v delu res resničen...
Logiran
seter
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 28


« Odgovor #1538 : ponedeljek, 08.08.2005 : 13:07:17 »

Bo verjetno že držalo, piše o tem dogodku tudi v Večeru!
Logiran
Schvarc
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 131


« Odgovor #1539 : ponedeljek, 08.08.2005 : 13:16:35 »

Mislit tole
Citat
S psoma ustrahoval okolico

Postojnski policisti so dvakrat posredovali v Prestranku, kjer je 38-letnik lastnik dveh psov ustrahoval okolico. Najprej sta psa napadla drugega manjšega psa in ga pokončala, lastnik pa je to mirno opazoval. Drugi primer je bil podoben, psa pa sta manjšega psička samo ranila. Policisti bodo zoper lastnika napadalnih psov napisali kazensko ovadbo, obvestili pa so tudi veterinarskega inšpektorja. (čk)

Ja dobra reklama.

Jure
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #1540 : ponedeljek, 08.08.2005 : 15:22:19 »

me prav zanima katere pasme sta bila... Huh
Logiran
marička
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 148


« Odgovor #1541 : ponedeljek, 29.08.2005 : 13:37:51 »

Jaz imam eno vprašanje. Mojega psa je prejšnji teden napadel drug pes (pasme ne bom napisala, ker ni pomambna). Zdaj pa ima moj mali neko paranojo. No v bistvu je zdaj že v redu, ampak sem potrebovala kar nekaj časa, da sem ga spravila v normalno stanje. Kar vsega se je bal, ponoči je kar nekaj renčal. Ali mislite, da bodo zdaj kakšne posledice? Zdaj se spet normalno igra z ostalimi psi, čeprav je mene kar malo strah in ga niti ne puščam, da bi se ovohaval, razen s tistimi, ki se res poznamo. Tisti teden je kar nekaj renčal na nas in mojo nečakinjo, vendar pa je zdaj že v redu, vseeno pa me skrbi, da se ne bodo pokazale kašne posledice kasneje.
hvala
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #1542 : ponedeljek, 29.08.2005 : 14:52:07 »

Da je tvoj pes kdaj napaden ali zgolj rangiran od drugega je nekaj normalnega.Pazi samo,da bo imel 80% vec pozotivnih izkusenj kot negativnih pa bo vse v redu.Moj nasvet bi bil tudi, da ga ne pomiluj po takem pripetljaju:enostavno ga na hitro preglej ce je vse v redu in pojdi dalje.
Lp
Logiran
marička
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 148


« Odgovor #1543 : ponedeljek, 29.08.2005 : 16:53:47 »

jah, glede na to kako je kri tekla, nisem vedla, kam ga je ugriznil, sploh ker so pekinezerčki majhni, nisem imela pojma kakšne so rane, sem ga seveda ful tolažila. In se mi je še dva dni ful smilil, ker je samo ležal na svojem prostoru, daleč od nas in se sploh ni odzival na klice. Tudi priboljški ga niso privabili. In sem mu pustila, da je tista dva dni spal v moji sobi. Tako, da je že malo prepozno za iti dalje. Saj pravim, zdaj se normalno igra z drugimi, samo me zanima, da ne bo kar naenkrat začel on renčat na druge pse, ker pekinezerji to kar dobro znajo?? Do zdaj še ni, upam da tudi ne bo. Pa mislim, da se jaz zdaj malo bolj bojim kot on, da ne bo še to zdaj kaj narobe. So mi kar vsi psi neki sumljivi.....
No, saj pravim, zdaj se mi zdi normalen.
hvala, lp
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #1544 : ponedeljek, 29.08.2005 : 20:49:58 »

Jaz sem tudi imela oster radar po prvem napadu na mojega mladica in so se mi vsi psi zdeli sumljivi,tako da te popolnoma razumem....verjamem da bos imela veliko vec drugih dobri izkusenj in prav tako tvoj mali.
Pa ga velik pes napadel ali je bil njegove velikosti?Sej ni treba pasme omenit,lih tako me zanima.Verjamem da ce je bil velik je moglo bit kar strasno za videt...
Lp
Logiran
Strani: 1 ... 98 99 100 101 102 [103] 104 105 106 107 108 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines