mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 21:45:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Strani: 1 ... 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 ... 120   Dol
Natisni
Avtor Tema: Labrador retriever  (Prebrano 208677 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
mata
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 114

« Odgovor #345 : nedelja, 20.02.2005 : 12:44:41 »

majoli: isto kot se je tvoji prijateljici zgodilo se je moji, ampak da oni sploh niso prišli do psa, pa še zdi se mi da gre za istega preprodajalca.

zgodba je sledeča: v nekem oglasniku so zasledili oglas, ga poklicali in tako so se dogovorili za srečanje. tisti dan ko bi se mogli dobiti si je tipec ugasnil telefon, vendar so oni vseeno šli v mislinje. po mislinjah so ga iskali, vendar ga nihče ni poznal, ker jim je dal lažno ime in priimek. tako so ostali brez labeka. ker so imeli neke prijetelje v bližini so jih ti poslali k nekemu kinologu, ki vzreja belgijske ovčarje. ta kinolog jim je povedal njegovo pravo ime, da je preprodajalec in, da je povrh vsega drogeraš. ostali so brez labeka, vendar so pri temu kinologu rezervirali belgijskega ovčarja.
zato vsem, ki kupujete psa, pazite se preprodajalcev!
Logiran
Manca1
novinec
*
Sporočil: 47

« Odgovor #346 : nedelja, 20.02.2005 : 23:14:02 »

Citat
Kako so lahko nekateri taki?

Čisto enostavno - ker so na drugi strani taki, ki jim nasedejo. Za primer: večina ljudi prebere navodila za uporabo šele, ko se jim mašina pokvari (nočem sicer primerjati psov in strojev, ampak gre za princip)

Citat
ostali so brez labeka, vendar so pri temu kinologu rezervirali belgijskega ovčarja.

Sorry, ampak a ni to malo tako tako  Undecided Šli po labradorca, ampak so potem kar rezervirali ovčarja. Torej psa kupujejo samo zato, da bodo imeli psa?! Huh Se mi zdi, da niso ravno pripravljeni na to. Če se odločiš za psa ene pasme se zaradi večih stvari: karakterja, značilnosti pasme, izgleda...
Ko sva se midva odločala za psa sem jaz navijala za beagla, moj dragi pa za labija. In sem šla v lov za informacijami (hvala bogu za internet Grin) in ugotovila, da glede na to, da je to najin prvi pes, beagle ne pride v poštev zaradi svojih značajskih lastnosti. Pa tudi o labradorcih sem se precej pozanimala glede pasme kot take (zdej sem pa itak postala že skor obsedena Wink)

A so pri tej tvoji prijateljici že prej imeli psa ali je to njihov prvi?

Lp
Logiran
Yo
živim tukaj
Sporočil: 3.836

« Odgovor #347 : ponedeljek, 21.02.2005 : 10:26:04 »

Čakaj, če jaz zdaj tole prav razumem... Od kdaj pa naj bi bil tale tip iz Mislinje kinolog?  Roll Eyes Shocked
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 727

« Odgovor #348 : ponedeljek, 21.02.2005 : 10:35:57 »

Citat
Čakaj, če jaz zdaj tole prav razumem... Od kdaj pa naj bi bil tale tip iz Mislinje kinolog?    

Pa ne un,k preprodaja,ampak ta drugi,h kateremu so jih napotili.
Ta pa,če mislim pravega,je KINOLOG in to precej dober.Dolgoletni tekmovalec,inštruktor,marker,vtreditelj flandrijskih govedarjev in sedaj tudi belgijcev.Ime mu je Kure Franc in je zanesljiv človek.
No,vsaj upam,da je pravi. Wink
Logiran
Yo
živim tukaj
Sporočil: 3.836

« Odgovor #349 : ponedeljek, 21.02.2005 : 10:38:04 »

Zato pa vprašam, ker mi ni bilo čisto jasno, kateri je mišljen.
Najlepša hvala za odgovor  Cheesy!

Lp, Yo
Logiran
SKYWALKER
odvisnež

« Odgovor #350 : ponedeljek, 21.02.2005 : 11:39:33 »

Ma maš čist prav!
Vse preveč je "kinologov" zadnje čase.

Ampak,biznis pa zgleda temule mislinjčanu tud laufa. Huh

Čeprav je pa tud res,da so kupci tudi precej krivi.Ne samo zaradi tega,ker pri njih kupujejo,ampak tudi zato,ker se prej niti približno ne pozanimajo.

Sem bil enkrat pri Matoši pod pretvezo,da iščem psa za prijatelja(je bil zraven).Labrdorja.Nama je pokazal enega,ki je pri dveh mesecih sedel v kotu in renčal,izgledal pa približno tako kot kakšen ptičar.Pazi to-še malo bradice je imel! Shocked
Pa sva ga malo povprašala in je rekel,da je labi iz izvrstne delavne linije!Ma bi mu skor verjel,če je bil pa ptičar primešan-itak,da je delavna linija! Roll Eyes

Aja,pa še to-kolegu je rekel,da lahk psička vzame za en teden domov,da bo videl,kako se bo obnesel,potem pa ga lahk vrne.Edino 25.000 bi mu moral pustiti. Undecided

Ma,jih je še cel kup...

LP Zoran
Logiran
Manca1
novinec
*

« Odgovor #351 : ponedeljek, 21.02.2005 : 12:02:54 »

Moram reči, da s preprodajalci (hvalabogu) nisem imela nikakršnih izkušenj, ampak... Haloooo!!!??? Pa a ti pri takem odnosu s strani preprodajalca ne da že zdrava pamet vedeti, da nekaj ne štima!? Pa včasih bi potem najrajši rekla: prav je, da imajo ljudje težave, če pa tako naivno nasedejo. Samo zoprno je, da pri tem trpijo živali Cry

lp Manca
Logiran
Manca1
novinec
*

« Odgovor #352 : ponedeljek, 21.02.2005 : 12:08:11 »

Uh sem prehitro poslala. Kar se pa tiče poznavanja pasjih standardov in "strokovnih" veterinarjev je pa tut zanimivo: moja kolegica ima enega mešanca, ki ima nekje v daljnem sorodstvu tudi labradorca. Pes se je še kot mladičprikazal na njihovem dvorišču in so ga posvojili. Drugače ful lep pes, zdrav vse OK. Ampak je pa zanimivo, da je na enem od rednih pregledov veterinarka pohvalila kako lepega labradorca imajo. Še dlaka je ta prava, ker tipičen labradorec nima poddlake.  Shocked Shocked  Lips Sealed Huh Tongue

Res, če hočeš vedeti kaj o pasmi se moraš sam izobraževati. Večina jih pjma nima.

lp
Logiran
mata
nekaj malega že vem

« Odgovor #353 : sobota, 26.02.2005 : 14:26:05 »

[quote author=Dimy
Sorry, ampak a ni to malo tako tako  Undecided Šli po labradorca, ampak so potem kar rezervirali ovčarja. Torej psa kupujejo samo zato, da bodo imeli psa?! Huh Se mi zdi, da niso ravno pripravljeni na to. Če se odločiš za psa ene pasme se zaradi večih stvari: karakterja, značilnosti pasme, izgleda...
A so pri tej tvoji prijateljici že prej imeli psa ali je to njihov prvi?

Lp
Citat

to ni njihov prvi pes. zakaj so se tako odločili ne vem. moja prijateljica je navijala za labradorca, ker pa ga niso dobili se je njen oče odločil za belgijskega ovčarja, najbrž jih je ta kinolog prepričal. zakaj ne vem. sem ji predlagala, da morda ni najboljši za njih, vendar je rekla da ona nima več vpliva na to, ker bo s psom delal in tekmoval njen oče, ki se je pač odločil za belgijca.

Logiran
mata
nekaj malega že vem

« Odgovor #354 : sobota, 26.02.2005 : 14:28:36 »

Pa ne un,k preprodaja,ampak ta drugi,h kateremu so jih napotili.
Ta pa,če mislim pravega,je KINOLOG in to precej dober.Dolgoletni tekmovalec,inštruktor,marker,vtreditelj flandrijskih govedarjev in sedaj tudi belgijcev.Ime mu je Kure Franc in je zanesljiv človek.
No,vsaj upam,da je pravi. Wink

ja pravega človeka misliš. kakšen je pa ne morem povedati, ker ga ne poznam. menda pa je zelo prijazen in ima zelo lepe pse.
Logiran
SKYWALKER
odvisnež

« Odgovor #355 : ponedeljek, 28.02.2005 : 16:08:41 »

Živjo!

Citat
ja pravega človeka misliš. kakšen je pa ne morem povedati, ker ga ne poznam. menda pa je zelo prijazen in ima zelo lepe pse.

Jaz pa ga zelo dobro poznam in lahko rečem,da dam zanj roko v ogenj,ker je res dober in zanesljiv kinolog.Res ima zelo lepe pse,njegova edina zelo velika napaka pa je,da nima labradorjev! Grin Wink
Logiran
mata
nekaj malega že vem

« Odgovor #356 : ponedeljek, 28.02.2005 : 21:25:58 »

jah kaj češ. enim so pač všeč veliki drugim mali psi. enim kosmati, drugim kratkodlaki, tako pač je, vendar mislim, da tisti ki si kupi labradorja potem ne zamenja več pasme.
za mene je moj labek najboljši in najlepši in kljub vsem svojim napakam ga imam zelo rada.
saj so mi všeč še druge pasme, morda bom katero celo sprobala ampak bo ta delala družbo labeku. trenutno si najbolj želim še eno psičko s katero bi imela leglo. če bi mi pa to bilo zelo všeč pa bi se morda celo začela ukvarjati z vzrejo. saj vem to so samo sanje, vendar močno upam, da se mi bojo uresničile.
edino kar mi je žal, da niso labeki malce večji, saj sem mahjena na velike mrcine.

lp
Logiran
Kori
novinec
*
Sporočil: 31

« Odgovor #357 : ponedeljek, 28.02.2005 : 22:08:23 »

Prav imaš!!! Smiley Smiley Grin Roll Eyes Cool Cool Kiss Wink Cheesy
Logiran
SKYWALKER
odvisnež

« Odgovor #358 : ponedeljek, 28.02.2005 : 22:34:55 »

Citat
mislim, da tisti ki si kupi labradorja potem ne zamenja več pasme

Sem tudi sam tako razmišljal,ampak sem še mlad in me zanima še toliko pasem,da si res ne upam trditi,da ne bom menjal.Ko je umrl Nero,sem hotel kupiti novega psa in,ne,ne bi bil labrador.Seveda ti labiji zlezejo pod kožo in tudi meni se zdi idealna kombinacija labrador in zraven druga pasma,vendar pa,če za to ne bo pogojev,bom verjetno le menjal.Sigurno pa bo še kdaj tudi labrador ob meni.No,saj Skywalker bo še dolgo.

Citat
edino kar mi je žal, da niso labeki malce večji

Vem,da si s tem hotela napisati,da so ti všeč psi večjih pasem,ampak,ker si ravno napisala v tem stilu bi se rad navezal na to ugotovitev.Osebno mi nikakor ni všeč kam gredo razstavne linije labijev.Včasih je bil labrador konkreten pes,samec precej večji od samice.Sedaj pa so samci enako veliki ali celo manjši od samic.

Naj dam primer,ko je kolegica parila svojo psičko(rodovniško z vzrejnim dovoljenjem),s psom,ki je precej priznan in razstavno uspešen.No,in ta samec je bil nižji kot njena psička.

To pa mi ni všeč!

Citat
trenutno si najbolj želim še eno psičko s katero bi imela leglo. če bi mi pa to bilo zelo všeč pa bi se morda celo začela ukvarjati z vzrejo. saj vem to so samo sanje, vendar močno upam, da se mi bojo uresničile.

Tudi jaz upam,da se ti bodo sanje uresničile.Sicer ni treba,da so samo sanje,vendar se moraš zavedati,da je do tja še zelo,zelo dolga pot.Še posebaj,če si želiš vzrejo zastaviti kvalitetno.

Drugače vsem svetujem,da se v to sploh ne spuščajo-na žalost je v Sloveniji že tako preveč povprečnih in podpovprečnih labradorjev.

LP Zoran
Logiran
mata
nekaj malega že vem

« Odgovor #359 : sreda, 02.03.2005 : 23:14:17 »

Sem tudi sam tako razmišljal,ampak sem še mlad in me zanima še toliko pasem,da si res ne upam trditi,da ne bom menjal.

tudi sama sem še mlada in me prav tako kot tebe zanimajo mnoge pasme. ampak se mi nekako tako po značaju kot izgledu najbolj dopadejo labeki. v osebnosti ne vem če jih še katera pasma prekaša. ampak seveda to je moje mnenje, nekaterim se pa zdi drugače. morda bom tudi sama sprobala psa druge pasme, vsekakor pa bom ostala pri labekih. ampak kje je še to, najprej moram uspešno zaključiti šolo, šele nato bom lahko razmišljala o tem.
Logiran
Strani: 1 ... 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 ... 120   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.