o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 15:41:04
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 8
| Tema:
Labrador retriever
Strani:
1
...
58
59
60
61
62
[
63
]
64
65
66
67
68
...
120
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Labrador retriever (Prebrano 209031 krat)
0 članov in 16 gostov pregleduje to temo.
MKKL
novinec
Sporočil: 27
Re: Labrador retriever
«
Odgovor #930 :
sobota, 25.11.2006 : 22:17:58 »
no, pa vam vsem spet sporočam veselo novico...no, upajmo, da bo vesela...hja, sem zdaj kr zelo preštudirala to "labradorsko sceno" v sloveniji in sem vesela, da sem našla takšne ljudi...seveda tudi z vašo pomočjo-hvala...
hja, našla sem malo malo psarnico kjer se bo decembra gospa labradorka zavzemala za to, da bo spet postala mami
hja, očka bo en čokoladni gospod labradorec ki bo prvič prevzel to odgovornost
zato še ni fiksno da bo karkoli uspelo...no in če že uspe še mora uspeti en malček svetle barve
no, če pa se ta gospod čokoladni ne bo obnesel pride na vrsto prejšnji kandidat tako da mladički bodo
res še enkrat hvala vsem do zdaj za vse namige in nasvete...
lep pozdrav, metka
Logiran
popo
odvisnež
Spol:
Sporočil: 748
«
Odgovor #931 :
sobota, 25.11.2006 : 23:21:51 »
A potem je mama rumena, oce pa cokoladni?
hm...kdo pa je ta cokoladni plemenjak?
Ves mogoce rodovnisko ime?
Aja...pa cestitam ze za vnaprej!
Lp
Logiran
paty
novinec
Sporočil: 34
«
Odgovor #932 :
nedelja, 26.11.2006 : 12:21:08 »
Živjo,
Popo mama je črna, očka pa bo čokoladni. Je še mlad samec, ki pa je zelo perspektiven in že dosega odlične rezultate na razstavah.
Rodovniško ime pa ti lahko zaupam po zs, če želiš.
Metka, mi prosim pošlješ tvoj mejl, ti moram nekaj zanimivega povedat.
lp
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem
Sporočil: 127
«
Odgovor #933 :
nedelja, 26.11.2006 : 23:52:30 »
Zdaj pa še mene matra, kdo sta potencialna starša. A sta oba iz Slovenije?
Sicer pa je bolj malo verjetno, da bodo pri takšni kombinaciji tudi rumeni mladički, razen če oba starša nosita gen za rumeno barvo. Sicer pa jaz, če bi iskala rumenega labradorca, ne bi posegla po mladičku iz takšne kombinacije, zato ker če že bodo rumeni mladički, bodo imeli kvečjemu rjavo pigmentacijo (ki ni zaželjena in se po nekaterih standardih smatra za napako) ali pa bodo sploh brez pigmentacije, kar pa poleg neustrezanju standardu prinese še probleme z občutljivostjo na sonce ... Tako da z vidika rumenih mladičkov ta kombinacija ni ravno najboljša, kar pa seveda ne velja za črne in čokoladne labije.
Logiran
MKKL
novinec
«
Odgovor #934 :
ponedeljek, 27.11.2006 : 01:07:18 »
halo...paty
moj mail:
že nestrpno pričakujem zanimiv mail
*LuNa* to vem, ja...ampak bomo vidli kaj bo uspelo...če pa ne pa bomo še malo počakali...kdor čaka dočaka, a ne?
lep pozdrav vsem!
metka
Logiran
popo
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #935 :
ponedeljek, 27.11.2006 : 03:13:52 »
paty: Po ZS bos tesko sporocila, ker nimas ustreznega paketa
Mi pa lahko poves koliko je star, ker ce je cokoladni bom najbrz vedel cigav in kateri je
No sej rod. ime tudi lahko poves, ker je to ime in s tem ne oglasujemo vzreditelja in psarne in zgolj govorimo o psu, ki ima pac ime!
Vsaj mislim, da je tako. Ce sem prav razumel pravila. Ce ne se opravicujem. Lahko pa mi tudi posljes na mail, ki je zapisan v moje profilu, da nebomo po nepotrebnem preizkusali srece
Luna: mas prav. Do tega sicer res lahko pride, ampak je mala verjetnost, da sta izbrana ravno taksna psa. Iz te situacije sta mozni dve kombinacije. Sicer je malo tezko govorit o tem kaj bos dobil, ker neves dejanskega stanja psov, ampak vendar:
1) EeBB(crn /nosi rumen gen) X Eebb(cokoladni/ nosi rumen gen) V tej situaciji dobis 75% crnih mladicev, od katerih jih 25% crnih z cokoladnim genom in 50% crnih, ki nosijo rumeni in cokoladni gen. Dobis pa tudi 25% rumenih mladice, ki nosijo tako crni kot tudi coko gen, ampak ker je crna dominantna barva imajo normalno pigmentacijo, t.j crn smrcek, itd
2) EeBb(crn / nosi rumen i coko gen) X Eebb(cokoladni/ nosi rumen gen) V tej situaciji dobis 37.5 % crnih mladicev. Od tega jih 1/8 nosi cokoladni gen (ampak ne tudi rumeni), 1/4 crnih, ki nosijo rumeni in coko gen. 25% rumenih mladicev. Od tega jih 1/8 rumenih, ki nosijo crni in cokoladni gen, vendar imajo normalno pigmentacijo (kot v prvem primeru), 1/8 rumenih, ki nosijo coko gen, ampak ne crnega in imajo zato pigmentacijo cokoladnega lab. (Tu se pojavi ta problem). No potem pa dobis se 37,5 & cokoladnih mladicev. Od tega 1/8 cokoladnih, ki ne nosijo gen za rumeno barvo, in 1/4 cokoladnih, ki nosijo gen za rumeno barvo.
No ce to dejansko povzamem kot mladice v leglu. Ce ima psica 8 mladicev, bi dobili v:
1. SITUACIJI: 2 mladica crne barve, ki nosita coko gen, 4 mladice crne barve, ki nosijo rumen in coko gen, ter 2 mladica rumene barve, ki nosita rumen in coko gen. Torej v tem primeru je vse vredu.
2. SITUACIJ: *1 mladic crne barve, ki nosi coko gen.
*2 mladica crne barve, ki nosita coko in rumen gen
*1 mladica rumene barve, ki nosi crni in coko gen(pigmentacija je normalna - crna)
*1 mladica rumene barve, ki nosi coko gen (ima pigmentacijo cokoladnega - rjava obroba okoli oci, rjave dlesni, smrcek)
*1 mladic coko barve, ki ne nosi gen za rumeno barvo
*2 mladica, ki nosita gen za rumeno barvo.
To je to. Samo v teh dveh primerih dobis kaksnega rumenega mladica.
Ko si pripravljas za nakup psa moras med drugim tudi razmislit o tem kaksno funkcijo bo pes opravljal. Ali ti je dovolj da imas nekoga s katerim se bos cartala, se igrala, te bo grel na kavcu, ali imas ambicije kot razstavljalka, mogoce bo pes opurabljen za nadaljno vzrejo, bo uporabljen za delo... Ko to ves, ves tudi v kateri smeri se odlocas. Vzreditelj ti lahko v vecini primerov vsaj priblizno usmeri k dolocenem mladice, ceprav je tezko govorit o tem kako se bo kaksne mladic razvil, ker narava je narava in v nobenem primeru ni predvidljiva.
Ne pozabi pa da so vsi ti psi iz vseh teh kombinacij, ki sem jih napisal zgoraj se zmeraj labradorci in niti en izmed njih ni kakorkoli slabsi ali boljsi od drugega, in je prav vsak izmed njih vec kot dovolj primeren za crkljanje in druzinskega psa
Imas se cas, ne hiti. Povprasaj malo *Luno*, verjamem da ti bo znala dobro svetovat, sploh ker so rumeni njena stras, kot sem ugotovil. V nobenem primeru pa ne hitet!
Veliko srece in obvescaj nas o poteku dogajanja
Logiran
MKKL
novinec
«
Odgovor #936 :
ponedeljek, 27.11.2006 : 10:00:08 »
hvala popo...sej tako sem tudi trenutno razpoložena...ko sem odkrila koliko nevšečnosti se lahko zgodi in kaj vse ljudje počnejo za to, da bi pač čim več zaslužli na račun mladičkov sem se zelo ustavla. sem ugotovila, da bom raje počakala pa tudi če bo treba eno leto ali več. psa bom imela za prijatelja. vsekakor bova šla v šole ipd. ampak dvomim, da bova hodlia na razstave in tekmovanja. vsak pač ima svoj pogled na vlogo psa.
mislim pa, da sem trenutno na zelo dobri poti. v stik sem prišla z ljudmi kjer res čutiš ljubezen do živali-predvsem do labradorcev. mirna sem tudi zaradi preverjenih virov (med drugimi mi je prav *LuNa* dala ta namig, za kar sem ji zelo hvaležna).
hvala za vse informacije in lep pozdrav,
metka
Logiran
MKKL
novinec
«
Odgovor #937 :
ponedeljek, 27.11.2006 : 10:16:31 »
aja, pa še to...
*LuNa* mamica je iz slovenije, očka bo pa mislim da iz avstrije. mamica je pa od tam, kjer je prišla na svet tvoja Luna. mislim pa (če sem prav razumela vzreditelje ) je to druga mama. mama od Lune je svetla, ne?
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem
«
Odgovor #938 :
ponedeljek, 27.11.2006 : 22:56:28 »
Ja malo prehitro sem napisala. Sem gledala barvne kombinacije in so imeli za črno pigmentacijo uporabljeno rjavo barvo
. Tako da ni panike, lahko pridejo tudi rumeni mladički s črno pigmentacijo, ki so pa seveda super. Je pa seveda manj verjetno, da bodo v leglu rumeni mladički. Če pa boš izbirala pri "moji vzrediteljici" pa itak ni panike, ker bodo pazili, da bo paritvena kombinacija dobra.
Sicer pa izberi psa, ki ti ustreza tako po izgledu in karakterju. Jaz tudi psičke nisem izbrala z namenom razstavljanja, ker sem hotela imeti psičko za šolanje in cartanje. Kasneje pa sem se podala tudi v razstavne vode, ker so mi vsi govorili, kako je lepa in kvalitetna, kar se je potem na razstavah tudi potrdilo. Mi je pa bolj kot razstavljanje v veselje šolanje in kinološki športi.
MKKL očitno bo kar Lunina mamica to (njena mamica je črna in Luna je iz črne kombinacije, kjer sta imela oba starša gen za rumeno barvo - zato je bila Luna tudi edina rumena psička v leglu, pa še en bratec je bil rumen).
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem
«
Odgovor #939 :
ponedeljek, 27.11.2006 : 23:00:59 »
Citat: popo , ponedeljek, 27.11.2006 : 03:13:52
Povprasaj malo *Luno*, verjamem da ti bo znala dobro svetovat, sploh ker so rumeni njena stras, kot sem ugotovil. V nobenem primeru pa ne hitet!
He he, ja rumeni labiji so mi res najlepši, čeprav imam željo, da bi nekoč imela vse 3 barve, tako da bo naslednja psička najbrž črna, potem pa gremo v napad še na čokoladno. Skoraj sigurno pa bo vedno pri hiši tudi ena rumena labika, samo dvomim, da bom še kje dobila tako super psičko kot je Luna.
Logiran
MKKL
novinec
«
Odgovor #940 :
torek, 28.11.2006 : 16:36:47 »
*LuNa* ...v soboto grem na spoznavni dan z vzreditelji in bodočo možno mamico
že komaj čakam, da jo vidim in ji namignem, da naj ima kakšnega svetlega maldička zame
Logiran
popo
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #941 :
sreda, 29.11.2006 : 11:27:06 »
MKKL: kako to mislis mozno mamico? A ni fiksno, da bodo parili? Pa se nekaj, a zbrana sta dva samca? Ti je povedala zakaj se cokoladni nebi obnesel?
Me firbec mantra!
Lp, marko
Logiran
paty
novinec
Sporočil: 34
«
Odgovor #942 :
sreda, 29.11.2006 : 13:32:35 »
Metka,
super ti ji kar namigni da naj ima, ne samo enega rumenega ampak vsaj dva, da bo še eden zame.
Jaz vzrediteljico že poznam in je super.
Daj jo prosim pozdravi v mojem imenu. A veš zakaj je izginu naslov e-maila, ki si ga napisala. Sem ti hotla danes pisat pa ga ni več.
Če želiš se mi lahko oglasiš na ******
lp
Logiran
MKKL
novinec
«
Odgovor #943 :
sreda, 29.11.2006 : 15:21:23 »
popo: možno mamico sem napisala zato, ker ni ziher da bo mela zdej kakšnega svetlega...sta pa dva možna samca...prvi čokoladnež (mislim da ima v imenu jumbo če ti kej pove, ker se o točno rodovniškem imenu še nismo pogovarjali) drugi pa naj bi bil tisti ki je bil do zdaj gospod očka...torej po tem takem očka od lune. gospod vzreditelj je rekel, da ni nujno da se bo čokoladnež obnesel, ker bo zanj to prvič in pol se baje še ne ve...tako da v primeru da ne bi šlo pride na vrsto ta drugi
pri katerem pa je skor 100% da nastanejo svetli...
torej...upajmo na najboljše...
pozdrav vsem
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem
«
Odgovor #944 :
sreda, 29.11.2006 : 20:13:14 »
Metka lepo pozdravi morebitno pasjo mamico in ji povej, da je njena mala huliganka vedno bolj pridna.
Pa pozdravi še njene človeške "starše". In če boš uspela zvedeti rodovniško ime od čokoladkota, ga prosim sporoči. Črn samček je pa itak ena A.
Popo vsako kombinacijo je treba tudi praktično sprobati, sploh če želiš rumene mladičke in ne veš, ali je pes prenašalec za to barvo ali ne. Lahko pa se kombinacija tudi zaradi česa drugega ne obnese, pa ne moreš vnaprej predvideti.
Logiran
Strani:
1
...
58
59
60
61
62
[
63
]