o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 20:02:43
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 8
| Tema:
Labrador retriever
Strani:
1
...
53
54
55
56
57
[
58
]
59
60
61
62
63
...
120
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Labrador retriever (Prebrano 209225 krat)
0 članov in 15 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
Re: Labrador retriever
«
Odgovor #855 :
sobota, 09.09.2006 : 14:19:02 »
popo
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
*LuNa*
nekaj malega že vem
Sporočil: 127
«
Odgovor #856 :
sobota, 09.09.2006 : 21:03:57 »
c00lman psička ima lahko na leto samo eno rodovniško leglo. Nekateri "vzreditelji" pa parijo dvakrat letno in imajo poleg rodovniškega še nerodovniško leglo. Od takih "vzrediteljev" sigurno ni pametno jemati psa, ker ne poskrbijo niti za mamico, ampak jo izkoriščajo (mladički ob vsaki gonitvi so pač za psičko huda obremenitev in jo izčrpavajo).
Če te kaj več zanima o leglih poglej na stran kluba retrieverjev (ker očitno ne smemo niti linka napisat, pač pojdi v najdi.si in vpiši klub retrieverjev pa ti bo ven vrglo naslov).
Če si se že odločil za labradorca, vedi da je to zelo aktiven pes in sigurno ni primeren za na kavč, ker rabi precej gibanja. Če je labi bolj "len" potem je z njim sigurno nekaj narobe (sklepi, srce).
Če nameravaš psa razstavljati in ga uporabljati za vzrejo, potem poglej po vzrediteljih, ki imajo razstavne linije, če hočeš lovskega psa z izrazitim nagonom, potem poglej med delovnimi linijami. Pri nas se v glavnem usmerjajo bolj v razstavni tip, kar pa še ne pomeni, da ti labradorci niso sposobni za lovsko delo.
Recimo jaz se s svojo psičko ukvarjam s šolanjem, agilitijem, rally obediencom, šle bova tudi med terapevtske pse in morda tudi na kakšno lovsko tekmo, če jo bom uspela naučiti prinašanja divjadi (je malo mrhovinarske sorte
).
Zelo pomembno pri izbiri labradorca je, da vzameš labradorca iz vzreje kjer ni zdravstvenih težav. Namreč ogromno labradorcev ima težave s kolki in komolci, prisotne so alergije .... In če se želiš recimo s psom ukvarjati z agilitijem ali pa samo veliko z njih hoditi v naravo, tega ne boš mogel početi, če ima pes slabe kolke.
Kar se pa plavanja tiče, so pa labradorci itak nori na vodo in jih ni treba nič kaj posebej učiti, da te pridejo rešit. Moja se je pri 3 mesecih vrgla v brzice v Savi ker je šla kao mene reševat, ker sem se drla, da me bo voda odnesla, ona je pa to vzela skrajno resno. Na morju pa itak ni bilo šanse, da bi šla sama plavat, ker je takoj skočila za mano.
Logiran
c00lman
novinec
Sporočil: 15
«
Odgovor #857 :
sobota, 09.09.2006 : 21:55:14 »
luna malce narobe sem se izrazil pač seveda da bi hodil z psom in tudi igral bi se z njim nikakor nism mislil da bo pes ležal doma na kavču
Drugače pa a če mi ti luna ali ti popo dasta mail da mi bosta tam lahko linke oz imena vzrediteljev povedala če se že tukaj ne sme
LP
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
«
Odgovor #858 :
sobota, 09.09.2006 : 22:27:50 »
c00lman, tukaj lahko o svoji vzreji govori le vsak vzreditelj zase, drugi ne bomo ocenjevali, kateri je ustrezen in kateri ne, zato tudi omenjali ne bomo nobenega. In ker nobenega vzreditelja labradorcev ni med clani mojpes.neta, teh podatkov ne mores tukaj dobiti. Na tem portalu (forum je del portala) je reklamna politika taka kot je, zato tudi povezave na strani, kjer se oglasujejo legla (no, klubske strani so ze take) ni mogoce objavljati. V eni drugi temi sem ti ze napisala, da se obrni na Kinolosko zvezo Slovenije, kjer bos dobil vse podatke, tako o vzrediteljih, kot o leglih. Dala sem ti tudi link do clanka, kjer si lahko preberes celoten postopek pri nakupu psa. Ce ga noces prebrati, ti ne morem pomagati, ampak tukaj resnicno ne bos dobil imen in kontaktov od vzrediteljev.
Ce pa zelis kontaktirati s katerim od drugih clanov mojpes.neta, ti preostane paket
midi
in omogocena ti bo zasebna posta, kjer pa se zaradi mene lahko zmenite karkoli hocete. Za "navadne uporabnike" je dovolj, da se menite o psih tukaj.
Nakup psa ni tako enostaven, da zamahnes s carobno palicico, vprasas mimoidocega o najboljsem vzreditelju, vzames denar in gres po nakupih, zato se bos moral tudi ti malo bolj potruditi. Za zacetek lahko preberes kaj o tem, kako psi sploh funkcionirajo, kaksne so znacilnosti labradorcev, kaj pes potrebuje skozi svoje zivljenje... Da ti se ni povsem jasno, kaj pomeni imeti psa, je razvidno iz tvojih predhodnih pisanj, saj gre h nekaksnemu osnovnemu znanju o psih tudi znanje o reprodukciji (kolikokrat lahko psica koti...), o karakternih znacilnostih labradorcev (malo zgodovine, pa zakaj se jim rece "prinasalci", zakaj vecinoma obozujejo vodo...).
Jutri je v Slovenj Gradcu razstava lovskih pasem in tam bo zagotovo cel kup labradorcev, pa tudi sigurno kaksen od vzrediteljev. Ce resno nameravas kupiti labradorca, je lahko zate to prva priloznost, da izves kup stvari o pasmi, si pse dobro ogledas, spoznas lastnike in vzreditelje ter jih povprasas vse, kar te o pasmi zanima, pa tudi to, kdaj bo kje kaksno leglo.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
*LuNa*
nekaj malega že vem
«
Odgovor #859 :
sobota, 09.09.2006 : 22:37:10 »
Hm Jana ampak v prispevkih v tej temi so pa omenjene psarne in vzreditelji (še iz časov pred uvedbo "prepovedi" omenjanja).
c00lman mogoče ti bo katera od naslednjih pripreditev prišla prav, da izveš kaj več o sami pasmi, vzrediteljih ....
nedelja, 10. september, razstava lovskih pasem v slovenj Gradcu (letališče)
nedelja, 17. september, vzrejni pregled za prinašalce na KD Jesenice
nedelja, 15. okrober, specialka retrieverjev na KD Ljubljana (Brdo)
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
«
Odgovor #860 :
sobota, 09.09.2006 : 22:53:25 »
Citat: *LuNa* , sobota, 09.09.2006 : 22:37:10
Hm Jana ampak v prispevkih v tej temi so pa omenjene psarne in vzreditelji (še iz časov pred uvedbo "prepovedi" omenjanja).
Ja, res je, ker enostavno se ni bilo casa "precistiti" celotnega foruma.
Torej se lahko kdo tudi znajde, le nekaj energije mora v iskanje vloziti, ne pa cakati, da se mu bo pri nakupu psa vse polozilo pred noge. Mi se namesto drugih ne moremo odlocati za "pravega" vzreditelja. To mora storiti vsak sam. Enemu ne ustreza ze sam vzreditelj/prodajalec, pa do kaksnih delovnih ali razstavnih linij se niti prisli nismo. Ce nekdo zeli kupiti psa, si mora sam razcistiti nekaj pojmov, ne pa kupiti pri tistem (obicajno prvem), ki ga nekdo napise tukaj.
Tisti, ki bo vedel, kaj kupuje, se bo lotil nakupa malo drugace, v iskanje informacij bo vlozil vec energije in bo znal tudi vsaj za silo lociti "vzreditelje" od steparjev, preprodajalcev in drugih manipulatorjev. Kdor pa misli, da je za nakup psa dovolj, ce pogledas nekaj mimoidocih psov ali nekaj slik, je pa vseeno, katerega vzreditelja mu napisemo, saj se bo ne glede na nase nasvete odlocil za prvega mladica, ki mu bo tisti trenutek na razpolago.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
«
Odgovor #861 :
nedelja, 10.09.2006 : 09:35:41 »
Vceraj sta se nam na kopanju v Savinji pridruzila tudi Trixie in popo
procesija
mokra cokolada
, pa se frizbi je sel proti Celju
ha, akcija - katera bo prva
Vec vcerajsnjih fotk najdete v
albumu
.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
c00lman
novinec
«
Odgovor #862 :
nedelja, 10.09.2006 : 10:52:24 »
No ja jana glede psov sem videl na forumu da so nekateri zelo skeptični do tega da psa pač kupiš kjerkoli zato pa sem tudi raje vprašal kaj se vam zdi. No pozabil sem pogledati na kinološka zveza slovenije. Drugače pa psa še ne mislim kupit ampak se zaenkrat malo informiram z mojimi vprašanji na forumu.
Lp
Logiran
popo
odvisnež
Spol:
Sporočil: 748
«
Odgovor #863 :
nedelja, 10.09.2006 : 17:13:38 »
Joj, Jana sem pozabil. Pardon. Bedak, pisem da ne smem pisat takih stvari in naredim ravno to
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem
«
Odgovor #864 :
nedelja, 10.09.2006 : 21:58:18 »
c00lman potem je pa najboljše da prideš na kakšno pasjo zadevo in si ogledaš labradorce, pa njihove lastnike povprašaš o zdravju, karakterju, zadovoljstvu z vzreditelji.
Popo a Trixie že plava?
Tkole se je pa naša princeska metala v morje letos:
Takole je zgledalo pa njeno prinašanje flašk iz Save, ko je bila še mladič:
Logiran
popo
odvisnež
Spol:
Sporočil: 748
«
Odgovor #865 :
ponedeljek, 11.09.2006 : 00:59:28 »
Plavala ni, ker vodi ni dovolj globoka. Za primerjavo - Trixy je do popka, Janini dogi Bali pa do gleznjev. Je bila cist suha ko si jo po hrbtu bozal hehe
Je pa Trixy zelo uzivala, kar se tudi vidi na utrujenem licu
Logiran
c00lman
novinec
«
Odgovor #866 :
ponedeljek, 11.09.2006 : 19:09:21 »
@luna kdaj pa so kake take pasje prireditve mislim predvsem na labradorce drugač pa a se je res pes tako metal v morje ker mi smo mel enga psa že prej pa ni šans da bi skoču je sam z obale v morje šel
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem
«
Odgovor #867 :
ponedeljek, 11.09.2006 : 21:50:15 »
Prireditev samo za labradorce ni (razen če se zmenijo ljubitelji labijev in se dobijo
Drugače pa so prireditve za retrieverje (kamor spada tudi labradorec), pa razstave, kjer so labradorci večkrat celo najbolj zastopana pasma ....
Še enkrat ti napišem nekaj prireditev:
17.9. vzrejni pregled za retrieverje
(zlati prinašalci, labradorci, gladkodlaki prinašalci) od 10h dalje na KD Jesenice (izvoz iz avtoceste za Lipce, naprej je pot označena) ---> tu boš videl ocenjevanje zunanjosti, vzrejno preizkušnjo (prinašanje iz kopnega in vode, streloplahost ...)
23.9. CACIB Maribor
- razstava, kjer bodo tudi labradorci
15.10. specialna razstava za retrieverje
na KD Ljubljana (izvoz Brdo)
Več kot dovolj možnosti, da si ogledaš labradorce in povprašaš vse o njih.
Če sprašuješ, če se je Luna res tako metala v morje (če sem prav razbrala iz tvojega pisanja - daj se drugič malo potrudi in uporai kakšno vejico in piko), potem ti lahko zatrdim, da se je vedno tako metala, ker se drugače sploh ni dalo priti v vodo (najnižja voda je bila tam okoli pol metra).
Logiran
tina&Lia
novinec
Spol:
Sporočil: 42
«
Odgovor #868 :
sreda, 13.09.2006 : 20:14:12 »
Lia je pa v soboto prvič plavala
(saj u vodo je šla že prej ampak več kot do trebuščka pa ne
)!! je bila tako smešna ko je po žogo hitela
. se je pa neki v rep udarla
in jo je naslednji dan bolel...pa se k sreči je pozdravu s tabletkami proti bolečinam
.
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem
«
Odgovor #869 :
četrtek, 14.09.2006 : 21:37:04 »
No vidiš da se je tut Lia začela zavedat, da je labradorka. Zdaj pa samo pazi, da ne bo non stop v vodi.
Logiran
Strani:
1
...
53
54
55
56
57
[
58
]