mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 30.09.2024 : 05:45:59

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Problem lajanja
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: Problem lajanja  (Prebrano 61917 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
titka
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #105 : ponedeljek, 18.12.2006 : 00:58:36 »

Aha...kot nekakšen pogojni refleks in tista cela finta s Pavlovom.
ja nekaj takega, ucenje z nagrado in ko ga poserje s kaznijo..sej je vedno boljse..upam da bo. ja skoda je res, ker pac morm bit skos in skos stroga pa huda, drgac me kr zacne izkoriscat pa delat po svoje.
Logiran
Nikolina
otrok do 14 let
***
Sporočil: 121


« Odgovor #106 : sobota, 02.06.2007 : 12:33:04 »

Živjo,
Tudi mi imamo probleme z lajanjem.Psička ni nikoli lajala,tudi ko je prvič prišla k nam,ni cvilila,lajala,zdaj naenkrat pa je začela preganjati mačke,ker se nočejo igrati z njo in hodi po vasi veliko muc,pa se dere kot nora.Smo jo že probali imeti zvečer v hiši,a je začela praskati vrata in še bolj lajati,tako,da je odmevalo.Ko je dan,ne laja preveč,razen,če kdo kosi travo,ampak zvečer pa mi gre njen lajež že na živce.Pa razumela bi,če bi psička lajala,če nebi šla ven iz pesjaka,pa je skoraj ves dan zunaj in nori kot nora.Lajež moti mene ter sosede in ne bi rada,da bi prišlo do kakšnih prepirov med sosedi in bi psički kdo kaj naredil.
Kaj lahko naredim?Kje pa se kupijo te ovratnice proti laježu?
lp
Logiran
igorino
novinec
*
Sporočil: 12


« Odgovor #107 : sobota, 28.07.2007 : 07:22:51 »

ja nekaj takega, ucenje z nagrado in ko ga poserje s kaznijo..sej je vedno boljse..upam da bo. ja skoda je res, ker pac morm bit skos in skos stroga pa huda, drgac me kr zacne izkoriscat pa delat po svoje.
Logiran
igorino
novinec
*
Sporočil: 12


« Odgovor #108 : sobota, 28.07.2007 : 07:47:53 »

pozdravljeni. prosim pomagajte!

imamo leto in pol staro mešančko z yorkijem, odkar je pri nas v naši odsotnoati močno laja in joka čeprav je majhne rasti je zelo glasna, to pa naše sosede zelo moti in so mi grozili z njenim linčenjem, celo z policijo in društvom proti mučenju živali. moram vam napisati, da smo poskusili vse mogoče ,da bi utišali njeno lajanje, od prižganega tv-ja, kupili smo celo drugega psa, žal je bil boln in so ga uspavali, kupili smo celo ovratnico pa nič ne pomaga in ker so sosedi zelo jezni se odločamo, da bi jo oddali. ali mogoče še kdo ve za kakšno rešitev?  hvala, lep pozdrav!
Logiran
tanja040
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 217


« Odgovor #109 : sobota, 28.07.2007 : 14:16:57 »

Vem kako ti je. Jaz sem imela isti problem pa mi nihče ni znal pomagati.
Poskusi se s sosedi dogovoriti na lep način in da boš psičko poskušal spraviti v red. Večkrat na dan jo pusti samo doma za kratek čas pa se bo mogoče navadla.In ko odhajaš od doma jo ignoriraj in čimprej se odpravi ven brez da bi jo pogledal in jo tolaži, da bo zdaj sama doma.
Kar se tiče pa sosedov pa se ne sekiraj preveč, ker ti nič ne morejo. Če svojega psa voziš ven in če ima hrano, vodo, nego ,... ti nobeno zavetišče ne bo psa odvzelo.Sosedje ti pa lahko pokličejo policijo in boš plačal kazen, nevem koliko. Upam da niso taki teroristi da bi to naredili.
Logiran
tedi
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #110 : torek, 31.07.2007 : 11:35:21 »

Zdravo, tudi pri nas imamo problem z lajanjem.
Imamo 1leto staro zlato prinašalko, ko zunaj na dvorišču poje kosilo(je pripeta) se uleže in včasih tudi zaspi. Ko pa pride kakšen človek h bajti se ji dobesedno strga, pes laja in skače, to se ne neha dokler ta človek negre iz hiše. Ko tega istega človeka vidi večkrat je pa čisto tiho, kako bi jo tega odvadli? Tudi ko naprimer poštar prinese kaj na dom, steče po stopnicah in laja in skače vanj, kaj narediti da bi jo odvadili?

 lp
Logiran
tanja040
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 217


« Odgovor #111 : torek, 31.07.2007 : 12:20:18 »

Mogoče bi bilo dobro, da vsak, ki pride k vam na obisk, naj gre najprej pobožat psa in potem v hišo (če se psa boji potem seveda to ne pride v poštev).
Logiran
mašc
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #112 : petek, 31.08.2007 : 21:44:19 »

Sem se danes malo sprehajala po forumu in ugotovila, da ima kar nekaj ljudi takšne težave kot mi. Mi imamo pa 8 mesecev starega samčka cotona, težave z lajanjem so pa vedno večje. Na forumu pri cotonih se kar malo slabo počutim, ker naj bi bila to popolnoma mirna pasma, naš je pa tak "divjaček". In sicer imamo velik ograjen vrt, pa včasim ni lajal, če je šel kdo mimo ograje, sedaj pa leti do vsakega pešca, kolesarja,... in neumorno laja. Na sprehodih imamo pa vedno večje težave, ker se zaganja in čisto ponori, ko srečamo kakšnega psa. Enkrat smo imeli odvezanega, se je tak mali, kot je, zagnal v enega velikega zlatega prinašalca. Še dobro, da je lastnik tistega potem potegnil stran. Pa sploh se potem cel sprehod ne umiri, čisto je podivjan, renči in laja na ves glas. Ali se to sčasoma umiri, ko malo odraste, ali kaj? Niti ne vemo, kako bi ravnali ob takem napadu, sliši itak nič, da bi ga okregal...
Logiran
mašc
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #113 : petek, 31.08.2007 : 21:45:54 »

Saj res, še to! Kako je s temi ovratnicami proti lajanju? Je kdo že uspel s tem?
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #114 : ponedeljek, 03.09.2007 : 16:09:42 »

Kaj pa kakšna pasja šola, kjer bi vam pomagali odpraviti ta problem (ste s kužkom že bili v pasji šoli)?

No moja Lotty se mi zdi, da se je malo umirila z lajanjem. Ji pa vedno rečem NE (ali pa TIHO) ko želi lajat in pote recimo da neha Smiley, če ne grem pa samo do nje in sigurno neha. Se pa vseeno še vedno odziva na veliko stvari v okolici, samo predvsem, ko je v hiši in je morda bolj pogumna (razni šumu, vriski otrok zunaj, lajež itd), samo ta lajež ni tako dolgotrajen, sploh če jo opozorim naj neha.
Morda z vstrajnosto enkrat kaj dosežete.

To da je do drugih kužkov "agresiven", koliko pa je bil v stiku z drugimi kužki potem ko ste ga dobili (recimo kakšna pasja šola in podobno)? Morda pa v času socializacije ni razvil pravega odnosa do drugih psov, čeprav čudno glede na to, da je bil že kot mladič v družbi cotonov, ki jih ni bilo malo.

Mogoče bi kakšno (organizirao) druženje s kužki prav prišlo, da se ne bi tako zaganjal v nijih potem na sprehodu.
Če boste kdaj v Lj, se lahko dobimo še z ostalimi cotončki tako kot se me punce dobivamo.
Logiran
mašc
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #115 : ponedeljek, 03.09.2007 : 23:04:21 »

Ja, smo že bili v pasji šoli oz. na igralnih uricah. Pa jih je prvič vse obrenčal in oblajal, ko jih pa pozna, pa itak ne laja več. Smo družba štirih družin in vsi imamo kuže, ampak s tistimi, ki se enkrat spozna je potem dobro. Problem so "mimohodci", ker če se mu enkrat uspe povohati s psom, je potem ponavadi ok in odneha. Ampak tak Maksov pozdrav ponavadi pse kar odžene proč.
Sedaj gremo še v osnovno šolo A (september in oktober) in upam, da se bo tam odvadil tega, bomo bolj temu pozornost posvečali.
Že ko smo prišli v leglo po našega Maksa, je kar naprej renčal - na druge kuže, ne na nas. Mogoče je imel kakšno slabo izkušnjo, ne vem.
Pri nas najbolj uboga moža in če ga on v pravem trenutku ujame, preden Maks "zalaufa" z nadzvočno hitrostjo (dokler mu vrvica seže), pomaga NE SME ali pa TIHO, ko mu da najprej sedi. Ampak renčat pa ne neha, dokler kuža ne gre mimo. Meni ga pa ponavadi ne uspe ujeti tapravi trenutek in je kriza. Čisto se mu odpuli. Prav vrti se po luftu na povodcu.
Drugače smo pa kar veliko v Lj, ravno ta vikend smo bili v športnem parku Ilirija. Hčerka namreč igra tenis. Pa imamo Maksa zmeraj s seboj. Bi bilo fajn, če bi se res enkrat srečali, se bom oglasila, ko bomo spet prišli.
Sem vesela, da se je Lotty umirila, verjetno se bo naš Maks tudi, konec koncev je star šele 10 mesecev. Lajež pa tudi pri nas ni tako dolgotrajen, kot je predvsem glasen in močan. Tudi pri raznih "domačih" glasovih (otroci, lajež...) ne zalaja ampak le renči.
Kot sem že rekla, spremljava s hčerko Lotko že od začetka, pa sva zadnjič videli slike vožnje s kolesom. Ali se obnese? Kje ste kupili tako košaro? Mi smo jo namreč tudi , ampak bolj kvadratne oblike, pa mu je kar všeč.
Hvala ppetra za malo vzpodbude in lp mali Lotki
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #116 : torek, 04.09.2007 : 00:00:22 »

Napišite v temi o cotončkih (al pa meni na mali) kdaj boste v Lj in boste imeli čas, pa se lahko dobimo (recimo v Tivoliju ki je blizu). Da vidimo vašo zverinico malo (hecam se Wink), da nas malo nalaja Smiley
Logiran
dog_lover
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.775


« Odgovor #117 : torek, 04.09.2007 : 00:32:51 »

Tukaj imate nekaj o teh ovratnicah, če koga zanima: http://www.mojpes.net/modules/odgovori/article.php?storyid=61
Spoznala sem že nekaj ljudi, ki so s takšno ovratnico dosegli čudeže. Negativnih stranskih učinkov pri teh psih ni bilo.
Kaj več žal ne vem povedati, ker sama nimam izkušenj z ovratnicami proti lajanju.
Logiran
merrii
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


« Odgovor #118 : sreda, 05.09.2007 : 12:13:59 »

lp
Jaz imam tudi problem. Ice vsakič, ko nas ni doma tuli. In to lahko tuli 10 min ali 2 uri. Včerja je sosed rekel, da je celo popoldne tulil  Shocked. Gre se predvsem zaradi sosedov, ker je tuljenje precej moteče, kot bi jokal. Vsakič preden gremo za dlje časa od doma, ga prej zmatram z dolgim sprehodom, ampak nič ne pomaga. To pomaga samo pri te, da je nehal grist in uničevat stvari. Igrače ne pomagajo, ker ga ne zanimajo. Tudi če grem za 15 min v trgovino, tuli!! Če mu soseda reče Bodi tiho, potem utihne, za kakšne pol ure! Ko smo doma nikoli ne tuli (razen na nedeljsko sireno Tongue), takoj ko pa gremo od doma, se začne... Tudi sem že probala s postopno odsotnostjo!
Hvala za nasvete in lp
Logiran
mašc
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #119 : sreda, 05.09.2007 : 17:19:41 »

PPetra, se oglasim, ko pridemo v Lj. Upam, da bo iz šole že kaj uspeha, ko se vidimo. Mogoče pa cotončkov ne bo oblajal, včasih se naredi, da kakšnega pusti pri miru.
l.p.
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Problem lajanja
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines