mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 30.06.2024 : 18:35:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Sterilizacija
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 67   Dol
Natisni
Avtor Tema: Sterilizacija  (Prebrano 139766 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
lana_
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #660 : četrtek, 28.02.2008 : 20:55:12 »

živjo!
danes zjutraj je bila naša psička sterilizirana (stara je 6 do 7 mesecev, ne vemo natančno, ker je iz azila)  pa je že cel dan prav boga. samo spi in premika se skoraj da nič. štirikrat je bruhala; prvič hrano, ki jo je zjutraj preden smo šli izmaknila iz mačje posodice Shocked (sicer briketov ni bilo kaj dosti), potem pa smo ji dali piti samo malo vode pa je takoj izbruhala vso. po nasvetu veterinarja ji danes ne bomo dali nič za jest, vendar me zanima, kakšen obrok naj ji pripravimo jutri. pomojem bi bil najboljši sam riž, da nebi preveč obremenjevali želodca, saj je bila praktično dva dni brez hrane. kaj pa vi mislite?

pa še nekaj. ker živimo v drugem nadstropju nas ven vodijo le stopnice. zanima me ali je kaj narobe, če psica sama hodi po stopnicah, ali naj jo  kar nesemo, kot smo jo do zdaj? 

hvala za odgovore in lp.
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #661 : četrtek, 28.02.2008 : 23:31:20 »

Mi smo dali vse to čez pred parimi dnevi, saj je bila Tija sterilizirana osem dni nazaj.

Ona je spila nekaj požirkov vode šele nekje okoli 23:00h na dan operacije. Jesti ni hotela nič ta dan, pa tudi sicer ni priporočljivo preveč jesti ta dan. 

Več ali manj je tudi ona ta dan prespala, kar je povsem normalno. Zvečer pa je bilo kar pestro. Spala ni ne ona ne jaz - spi pri meni v sobi. Spala sem vsega skupaj le dve, tri urice. Kar naprej se je zbujala, se "premetavala" sem in tja in bila je zelo nemirna. Jaz sem jo tolažila, jo božala, ji nudila vodo, ampak se je videlo, da ji je vse skupaj preveč mučno. Cry  Pila je pa ponovno šele okoli 3:00h zjutraj. Po operaciji je dobila protibolečinsko tarapijo v obliki injekcije, ki je verjetno zvečer "popustila" in verjetno jo je začelo vse skupaj zelo boleti. Zelo se mi je smilila.  Cry 

Mi smo jo kar se hrane tiče zelo razvajali. Roll Eyes In jedla je normalno hrano, sicer pa v manjših količinah. Jedla ni le na sam dan operacije, drugi dan pa normalno. Se pravi je bila brez hrane le en dan.

Jaz psičke ne bi pustila, da gre sama po stopnicah, saj je bila praktično pravkar operirana.
To so naše izkušnje,  Smiley Upam, da bo tudi vaša psička kmalu dobro in živahna, kot se za mladiča spodobi. Grin
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #662 : četrtek, 28.02.2008 : 23:50:57 »

pa še nekaj. ker živimo v drugem nadstropju nas ven vodijo le stopnice. zanima me ali je kaj narobe, če psica sama hodi po stopnicah, ali naj jo  kar nesemo, kot smo jo do zdaj? 
Vsekakor ne sme sama iti po stopnicah in se pravi, da jo morate nositi, vsaj nekaj časa po tem posegu (dokler ima šive Wink)

lp
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #663 : četrtek, 28.02.2008 : 23:59:49 »

lana, kar skuhaj ji riž. Jaz sem tudi psu, ki je bil v ponedeljek kastriran, naslednje jutro skuhala riž oz. bolj riževo brozgo, ker sem namenoma dala preveč vode zraven - da se mu malo telo prečisti. Zraven pa sem mu dala tudi malo briketov za energijo. Psički pa sem po sterilizaciji dala zvečer eno pest briketov, ker je prej dosti bruhala, naslednji dan pa sem ji tudi dala večkrat po malo, da nismo preveč obremenili želodčka. Sicer pa smo jo maksimalno razvajali, čeprav je bila zelo pogumna in ni čisto nič jokala. Najhujše je bilo po treh, štirih dneh, ko jo je začelo vse srbeti. Glede stopnic pa ti tudi svetujem, da jo nosite. Jaz sem jo nosila dokler ni bilo vse tipi topi zaceljeno Smiley
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #664 : petek, 29.02.2008 : 10:05:12 »

Meni se zdi, da je bruhanje cisto normalna reakcija po narkozi. Nekaterim psicam (na dan operacije) se sploh ne pozna, da so bile operirane, nekatere so bolj boge. Nekatere bolje prenasajo bolecino, nekatere slabse.
Glede hrane bi ji jaz ponudila kaj, kar ima rada. Malo in v vec obrokih (sploh ker ni jedla 2 dni).
Glede nosenja po stopnicah so pa ze ostali povedali. Pa malo jo sparajte s sprehodi in z divjanjem, dokler ima sive.
Logiran
lana_
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #665 : petek, 29.02.2008 : 14:36:28 »

najprej se vam zahvaljujem za tako hitre odgovore.

noč smo preživeli kar vredu, nič se ni prebujala (sem se bolj jaz, ker sem skoraj vsako uro hodila gledat, če sploh še diha Tongue). zjutraj je pojedla malo riža zmešanega z jajčnim rumenjakom, kar ima grozno rada. tudi pila je kar dosti, glede na to da je morala biti kar močno žejna, mislim, da je to normalno. sicer pa imam kar nekaj problemov z nošenjem po stopnicah, saj ni ravno majhna tehta pa 21 kg. ni problem v teži, vendar, ker nevem kako jo primit da je nebi bolelo. do zdaj sem jo prijela z eno roko med prsmi in vratom z drugo pa pod repkom(upam da se razume, kaj se hotela povedat, vendar drugače ne znam razložit Undecided ) danes zjutraj, ko sem jo hotela prijeti se mi je pa izmaknila pa nevem ali to pomeni, da ne mara da jo po stopnicah nosim, ali pa da jo boli, če jo primem...hmmm

najbolj pa se mi smili, ker more imeti na glavi tisti zvonček, da si ranice ne pogrize. sosedova psička je bila tudi pred kratkim sterilizirana, pa so ji zvonček dali dol, ker se jim je smilila in je vse potrgala iz sebe. tako, da je moje mnenje, da je bolje če ima stalno gor vendar s tistim izgleda še bolj boga kot je. saj vem, da tudi njej ni všeč, vendar je bolje preprečiti, kot pa zdraviti.

sprehodi pa so res grozno umirjeni; samo okoli hiše da opravi svoje pa nazaj.

 
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #666 : petek, 29.02.2008 : 14:43:15 »

Lana_: saj bo kmalu bolje. Oz. vsako uro bo lazje Wink

Nekateri psi nimajo nikoli obroca gor. Moja psica je ze med njimi. Ji recem, da ne sme in se ne lize. Ampak se mi zdi, da je to bolj izjema kot pravilo. Ker drugi psici smo pa samo za sekundo dali obroc dol, si je ze sla opornico grist. Tako da res je boljsa previdnost kot sivat se 1x.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #667 : petek, 29.02.2008 : 16:07:43 »

No, mi sicer nismo imeli sterilizacije, ampak carski rez, pri cemer je velikost rane priblizno enaka. Tudi mi smo imeli sreco in pravzaprav sploh nismo rabili ovratnika, samo kupovali smo te pooperativne gaze in jih menjavali 2x na dan ter razkuzevali z eno posebno tekocino za razkuzevanje brez alkohola. Je pa bila prvi dan precej boga, edino kar jo je spravilo k sebi so bile te pooperativne konzerve, po njih je bila ful boljsa, prej smo ji pa ponujali boga in pol in se hrane sploh ni htela dotaknit.

Z zvoncem pa se ti naj nic ne smili, ker se bo pol se bolj smilila sama sebi. Cim bolj ignorirajte te njene poskuse "izsiljevanja" da bi stvar dobila dol, obnašajte se čim bolj normalno in ohranjajte dnevno rutino, z izjemo tega kar je že bilo napisano, kakšnega skakanja, hoje po stopnicah, skratka obremenitev prevelikih, zapolnite možgančke in ovratnik bo hitro pozabljen.
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #668 : petek, 29.02.2008 : 17:44:23 »

Tiji obroča sploh dali niso, jaz sem pa čisto pozabila na njega, ko sem jo prišla iskat. Lips Sealed Na srečo, se ni rane želela dotikat ali lizat, čeprav roko na srce je to praktično neizvedljivo, saj je rana precej visoko na trebuhu in precej majhna. Če pa je že vseeno želela nekaj "šarit" tam spodaj, je pa ubogala, da ne sme.

Tudi jaz sem nabavla obliže za rano ("človeške"), vendar se niso preveč obnesli, saj se niso mogli močneje nalimat na kožo. Zaradi dlačic. Jaz sem ji rano umila kar z fiziološko raztopino in zložencem.

Ja Lana_ vem, je problem to nošenje zaradi rane. Mi imamo to srečo, da lahko uporabimo tudi dvigalo. Jaz sem jo v tem primeru dvignila kar pod ritko, se pravi za zadnjimi tačkami, če me razumeš. Ker tudi jaz jo ponavadi primem tako kot ti, vendar se zaradi rane to ne obnese.
Logiran
Lubenica
novinec
*
Sporočil: 25


« Odgovor #669 : sobota, 01.03.2008 : 17:33:17 »

Kar se tiče krožnika okoli vratu... Jaz sem žrtvovala eno staro majico in ji jo nekako obleka in zavezala okoli trupa tako, da je bila rana prekrita. Ni bilo nobenih problemov pa še gibala se je normalno. Sem pa dobila po sterilizaciji za domov še eno protibolečinsko svečko, ki sem ji jo vstavila zvečer pred spanjem, da se je piška vsaj naspala.
Logiran
lana_
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #670 : sobota, 01.03.2008 : 17:48:18 »

kaj pa kar se ranice tiče? a je treba kaj "previjat"? nam vetrinar ni dal nobenih posebnih napotkov, razen tega, da je treba po 10 dneh šive ven pobrat.
lp 
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #671 : sobota, 01.03.2008 : 17:54:33 »

Pri nas ni bilo nič težav pri  sterilizaciji. Prvi dan je ležala. Nato pa je že normalno jedla in vse imela pa je gor obroč. Nič ni bilo previjanja ne nič.
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #672 : sobota, 01.03.2008 : 17:58:05 »

Mi tud nismo nič previjali, ker ni bilo nič zavito Smiley Smo pa imeli lučko neprestano gor.
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #673 : sobota, 01.03.2008 : 18:51:11 »

Lana_, ni potrebno pravzaprav nič previjat. Če obliž ostane lepo na svojem mestu, nam se je žal odlimal. Pa to niti ni problem. Dobro je, da je rana vsaj tri, štiri dni prekrita. 
Jaz sem pa Tijo kar z elastičnim povojem povila okoli in okoli trebuščka, da je obliž ostal na mestu, ker se je stalno odlimaval dol. Motilo je ni nič, še več, sem imela občutek, da ji to tudi paše. Wink
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #674 : sobota, 01.03.2008 : 18:53:07 »

Sem ji pa danes kar jaz šive ven pobrala, da ne bi bila po nepotrebnem živčna pri veterinarju.  Tongue
Logiran
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 67   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Sterilizacija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines