mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 21.06.2024 : 08:02:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Napad in ugriz lastnega psa
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napad in ugriz lastnega psa  (Prebrano 63785 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
JB
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #240 : nedelja, 17.12.2006 : 21:26:04 »

Point vratne gube ni v tem da naj bi mati to delala svojim psičkom v leglu, jst nikjer nisem rekel da je to normalna oz. naravna kazen za psa.
Gre pač za to, da psa na tak način kaznuješ že od malega (če je pač to res potrebno) in on to potem tudi razume kot kazen, ker ga zraven karaš. To psa ne boli (vsaj ne preveč), gre pač za to da če bi psa udaril z roko bi lahko kaj hitro postal rokoplah. Jst ko svojega psa potresem on ne zacvili gre pač za vrsto kazni in ko je končana se me pes ne boji ampak nasprotno začne mi lizat roke oz. se prilizovat.
Na nek način pač moraš kaznovat psa če te noče upoštevat ali pa če kaj narobe naredi (ne moreš pač povsod sabo časopisov nosit).



p.s. tudi jaz le naglas razmišljam


je pa seveda tudi res kar je napisala drejči, učit nekoga kako naj pridobi rešpekt svojega psa prek postov je malo zgrešeno, na noben način se tega ne doseže z vratno gubo. To se doseže s postavljanjem pravil in doslednim nagrajevanjem oz kaznovanjem kadar je to potrebno. Bokser je npr. taka žvaletina da se je sposoben par dni skupej trmat če jih po krivici (vsaj v njegovih očeh) dobi. 
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #241 : nedelja, 17.12.2006 : 21:50:43 »

    JB , vsi na glas razmisljamo hehe. Ti imas bokserja,jaz tudi nekaj podobnega,kaj ima pa napaden lastnik?Predvidevam,da nekaj majhnega,saj ce ne bi pristal na urgenci.
   Tudi jaz na glas razmisljam. Smiley
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #242 : nedelja, 17.12.2006 : 22:01:07 »

Jaz v šoli nikoli nisem kaznovala. To mislim pri učenju.

Pri vzgoji, je pa nekajkrat poletela na hrbet, ko je prekršla mojo mejo tolerantnosti. Tepst se ne sme, dret na mioidoče tudi ne, lovit divje živali...
In letela je nahrbet, ko je to prekršla in je bil mir. Ko mi je srno pasla je bilo celo malo bolj grobo, ker so mi živci šli po gobe in sem jo že vidla kako jo bo kak bedak ustrelil. Sem jo pa potegnila iz nagona v polni akciji. Srna nam je po cesti prikorakala nasproti.  Lips Sealed
Enkrat je šla na hrbet zaradi prekomernega čuvanja, enkrat ker se mi je stepla z našim posvojencem, no sta se oba  Roll Eyes
In enkrat z neko psico, čeprav ni bila začetnica.

In zavladal je mir. Ampak to je moja. Najprej je bila blazno užaljena in me gledala izpod čela, pol jo je pa minilo. Po srni je bila tudi na kratki vrvici do doma. To je bila tudi kazen zanjo.
Nikoli pa ni kazen kako povelje.

SamSvojMojster, a  tvojga tankca sploh kaj gane?
Se mi je zdel izjemno močnega karakterja, trmast kot 100 oslov.
Take trme pa res po moje še nisem vidla. Dober pes. Izredno zanimiv  Tongue

Ko boš dal mimo še vso pubrteto... Uf... super bo, že vidim Wink
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #243 : nedelja, 17.12.2006 : 22:20:10 »

   Angleski seter.Dejansko tvoje mnenje res cenim,seveda od kar smo se spoznali.Psico imas fenomenalno poslihtano, ter jo je uzitek gledati.Spomne me na mojega drugega kuzka v svojih najboljsih letih.
   To je bil odgovor,ki je bil na mestu.Odkrit pogovor o kaznovanju.Mojega tanka,hehe ne gane dosti stvari.Sicer je sedaj se vecji tank. Smiley  Tukaj sem dal smiley,vendar je to ze motece.Zadnjic mi je odlomil zatezno ovratnico,ovratnica je sla v malore(a sem prav napisal? Smiley ) ,se dobro,da se je to zgodilo pred pasjo trgovino. Trgovina je isti trenutek prodala eno zatezno ovratnico.Obracanje na hrbet je ucinkovoto v dolocenih situacijah,vendar ko je pes v efektu to ne pomaga.Bom dal primer ,kako sem ga kaznoval dva dni nazaj.Sedaj pricakujem javni linc. Smiley
    Imel sem ga na poleg na vrvici,ter gre nasproti pes na fleksiju.Po sprehajalni poti ob glavni cesti.Se vnaprej dam na kolesarsko,tisti pes je pa imel povodec par metrov.Ko je prislo do srecanja, je tisti pes,na dolgem fleksiju prisel do mojega psa in se zaganjal in skakal ,ter rencal,moj je pa odreagiral.Sunkovito sem ga z zatezno zategnil cca 5krat, saj enkrat ni bilo dosti.Nisem ga vlekel na zatezni,ampak zategnil.Dal sem ga nazaj v poleg in sva sla. Tudi zatezna ga ne gane prav dosti v takih situacijah,tako da moram dejansko prvo na hitro zategniti,ter potem isti trenutek ko ne pricakuje se enkrat.Zatezno ima pod usesi,do konca gor.
    Kako naj recem.To so nekako dve razlicni sferi,ter se marsikomu zdi kruto,vendar tistim,ki ne vedo kako je imeti dominantnega psa,ki je trmast in povrh vsega ima goro misic,ter se zmanjsani obcutek za bolecino.
    Je vsak dan boljsi,vendar jaz vem,da si ne morem privosciti ugriz lastnega psa. Smiley
    Tukaj tudi malo iskrenosti o kaznovanju z moje strani. Smiley
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #244 : ponedeljek, 18.12.2006 : 14:05:07 »

Ja kaznujem mojega tako da poleti na hrbet ali dobi eno vzgojno. Vse odvisno od stopnje kaznivega dejanja. Absolutno ne sme odreagirat ali sam povzrocat pretepov, lovit mack ali prekoracit ukazov, ki ga lahko spravijo v nevarnost.
Primeri:
- Enkrat je v centru mesta povlekel za macko. Sunek je bil tako mocen da bi skoraj padla...je koncal na hrbtu in imel strikten "zraven" se cel sprehod.
- V soli je odgovoril na buljenje drugega psa. Kljub zgrozenosti uciteljev je dobil eno vzgojno po riti in imel prostor 5 minut.
- Iz avta je skocil ven in tako prekrsil ukaz pocakaj: malo je bil verbalno napaden in je mogel lepo sedet v avtu do primernega ukaza.

Drugace pa mojega ne kaznujem...ce prekrsi nek ukaz ga postavim nazaj in vztrajam v ukazu. Se mi to zdi dosti bolj uspesno. Kricanja in tepenja ne uporabljam.
V primeru da bi mene hotel savsnit, ko mu hocem kost vzet? Grem po ovratnico, mu jo postavim okoli vrata in ga dvignem ter vzamem kost. Tako zmagovalnega predmeta ne bi vec imel. Pol pa bi zacela vadit ukaz "spusti" s tem, da bi spuscen predmet pol vedno dobil nazaj.
To v primeru da bi samo savsnil...ce bi mu ratalo me celo ugriznit, bi ga prijela kakorkoli, vrgla na hrbet , mu zabrundala "Kaj se gres" in ga nagnala na prostor.
Vse odvisno od tega, kako pes odreagira...ce bi hotel grist bi uporabila prvi nacin.

Samsvojmojster jaz zateg z zatezno niti ne jemljem kot kazen, zgolj opomin da to ni prav. Jaz namrec samo na hitro cuknem, da se zategne in spet spusti. Zategnjeno za usesi pa imam samo ,ko grem mimo nasega pasjega soseda..se vedno usaja za svojo ograjo. Pa sploh ni problem da bi Klark odreagiral...njemu se zdi zabavno in zacne skakat kot kozlicek...kar si pa pri bliznji cesti ne morem privoscit. In to je pac eden od realnih nacinov kako zadrzat mocnega psa.
Lp
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #245 : ponedeljek, 18.12.2006 : 17:49:10 »

No, jaz tako močnega psa še nisem imela... Lahko meni, ne  Smiley

Če pa ostanem na naslovu, mene je že ugriznil lastni pes. Bila sem še mala (7-8 let) in staršem je bil to prvi pes v bistvu in mu je ratalo prit nad mano.
Še kako hudičevo sem si zapomnila vse kar je bilo narobe takrat in zdaj zelo dobro vem kaj se ne sme počet. In kako ozemljit psa.

Ko prideš tako daleč... Pa ne da pes malo šausne ali čuva hrano, to ni isto kot biti glavni! In če hočeš na silo takrat nekaj dokazat, boš nastradal, rezen če nisi zelo spreten, kar do takrat očitno nisi bil,  ali pa če maš doma nekaj zelo malega in se ne bo poznalo dosti, če ugrizne.
Tu se ni za hecat.
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #246 : ponedeljek, 18.12.2006 : 18:14:37 »

      Za kaksnega psa pa sploh gre?Nisem zasledil. Smiley
lp
Logiran
tina.g
rad pišem
****
Sporočil: 456


« Odgovor #247 : ponedeljek, 18.12.2006 : 18:32:35 »

Sam svoj mojster! Sicer ne vem kakšne pasme je tvoj "tank" vendar pa verjamem, da večjega psa ne moreš kar tako sredi akcije zvalit na hrbet. Za mene zatezna ovratnica pri večjih psih ni sporna. Ne znam si predstavljat osebe kot sem sama (nakaj preko 50 kg), da bi krotila kakšno veliko mrcino samo z pozitivno motivacijo ( zame je že ovčar kar velika mrcina kadar jo je treba krotiti!). Če predvidevaš, da se bo pes zagnal ga pač zategneš in preprečiš bližnje srečanje. Nič spornega!
Će pa psa zateguješ v nedogled pri učenju vaje poleg, pa je z moje strani sporno, ker obstajajo tudi bolj blage metode. Pa še v nevarnosti ni nihče za razliko od prejšnje situacije.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #248 : ponedeljek, 18.12.2006 : 18:45:00 »

A mi lahko razložite, kako spravite psa na hrbet?  Huh
Ne da bi tega potrebovala, sam sem se pa zdajle zamislila kako je mišljeno.
A ga primete za noge, ali ga spodbijete ali kaj?

Pri mojemu je tako da prvih 10 min, ko prideva ven, nič ne pomaga in nič ne poskušam, vleče ko **** ampak ga razumem ker mu energija dobesedno poka čez vse šive. Mora se malo zlaufati, da mu komande sploh pridejo do živega. Potem se umiri in uboga. Če je pa kdaj kakšna kriza na cesti ali se spozabi, ga prav tako s kratkim cukom opomnim. Njemu na srečo ponavadi zadostuje strogi Ne, zato nimam kaj veliko izkušenj z kaznovanjem. Hrano in vse ostalo mi pusti jemati, ve da bo dobil nazaj če je priden. Je pa tako da sem vsekakor bolj trmasta kot on in mi na kraj pameti ne pride da bi njemu (ali kateremukoli ) popuščala  Roll Eyes Sva pa kdaj pa kdaj tudi skregana, ko mi kakšno tako uspiči  Grin

Če je pa kdaj reees kriza, to mora res biti nekja uf, pa uporabljam svoje tajno orodje - pršilka! - najbolj grozna reč na tem svetu sploh Wink

@Mojster-nice doggy  Grin Kiss
Logiran

luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #249 : ponedeljek, 18.12.2006 : 19:32:18 »

Uf, meni se niti ne sanja, kako sem Luno enkrat, ko se je nad tamalo mrcino usajala, spravila na hrbet. Bila sem pa tako besna, da bi se sla najraje kam zdret, v tistem je pa ze bila na hrbtu in cisto sokirana od presenecenja (razvajena je v nulo - vse privilegije si je itak sama zasluzila, trmasta je kot vol, drugace pa tezav z dominanco ali s cim podobnim nima, tako da sem to res samo enkrat naredila - in ja, bom takoj ponovila, ce me se kdaj tako razkuri, ker je res delovalo v trenutku).

Verjetno sem jo potisnila v prostor ter zagrabila za sprednji tacki in obrnila - si ne predstavljam, kako bi 30-kilsko mrcino drugace obrnila na hrbet.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #250 : torek, 19.12.2006 : 10:57:30 »

Sem pa opazla, da se dogaja da nekateri takemu psu rečejo prostor in ko se uleže ka prevalijo.
Napaka da ni večje.

Jaz sem tudi mojo ob tla potisnila in jo pol prevalila, ampak moja ma 20 kg. Moje ni nič v primerjavi s kakim planšarjem Wink

Ampak ko se o tem pogovarjamo, me ves čas skrbi, da ne bo šel kdo kaj takega preizkušat...  Undecided

Lahko se naredi veliko škode s tem, če se ne ve točno kdaj in predvsem, da je upravičen zakaj!
Veliko je takih, ki raje pravijo, da bolje nikoli naredit kaj takega. Jim dam kar prav.
To je tako hudo ponižanje za psa, da si verjetno sami ne moremo predstavljat.

In nikakor to ne pride prav v kakem učenju! NIKAKOR!
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #251 : torek, 19.12.2006 : 11:28:33 »

Se mi je zdelo, da je to res tak skrajni ukrep  Huh
Poleg dejstva, da mi po vsej verjetnosti niti ne bi ratalo podreti svojega psa, močno dvomim da bi mi uspelo v tapravem trenutku.

So no go for me Wink

Vseeno pa hvala za pojasnilo!
Logiran

AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #252 : torek, 19.12.2006 : 13:30:51 »

So pa baje tudi psi, ki jih to nič ne gane...

Ni splošnega recepta...
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #253 : torek, 19.12.2006 : 16:37:30 »

Moj pes,ko je v efektu,ce ga bos vrgel na hrbet ne bo nic.Bo samo oci obracal kje je pes.Mene se opazil ne bo.Res je .So psi,ki jih to ne gane. Doma je druga stvar.
Logiran
flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #254 : sreda, 20.12.2006 : 00:36:07 »

.. in so psi, ki so potem se slabsi - npr. ce je dobil batine in letel na hrbet zaradi izzivanja in grozenj (rencanja, zaganjanja) v drugega psa - preizkuseno.
Logiran
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Napad in ugriz lastnega psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines