mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 21.06.2024 : 07:53:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Napad in ugriz lastnega psa
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napad in ugriz lastnega psa  (Prebrano 63784 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #195 : torek, 30.05.2006 : 19:46:40 »

Citat
Vsi psi bi radi svoje lastnike nadvladali

To pa ni res...  Tongue
Eni ja, drugi pa ne. Moja prejšnja niti pod razno, zdaj pa mamo vsake toliko kako foro Wink
Logiran
janka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


« Odgovor #196 : sreda, 31.05.2006 : 19:05:10 »

o psih govorimo in ne o psicah,zdaj imamo aljaško malamutko in ni niti približno tok problematična kot kraški ovčar-pes
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #197 : sreda, 31.05.2006 : 20:48:14 »

Tudi za samce ne velja trditev, da hočejo čisto vsi podrediti svoje ljudi.
Kot za samice ne moremo trditi, da tega nobena noče...
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #198 : sreda, 31.05.2006 : 22:52:56 »

če bi vsi psi radi nadvladali, zakaj potem mene moja sedanja dva kosmata ljubčka ne poskušata nadvladati? Grin Grin
Logiran
brina05
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 157


« Odgovor #199 : četrtek, 01.06.2006 : 08:14:38 »

o psih govorimo in ne o psicah,zdaj imamo aljaško malamutko in ni niti približno tok problematična kot kraški ovčar-pes

Janka, a s tem imaš konkretno kaj v mislih?

Moj fant ima namreč mešanca med šarplanincem in kraškim ovčarjem, sicer zelo lep pes, ampak ga je začel lomit zadnje mesece.  Undecided
Ga čisto normalno boža in vse, kar na lepem pa začne renčat, nekajkrat ga je že šavsnil in njegovega očeta. Morda je branil kost, vendar mislim, da gospodarja kljub temu ne bi smel ugriznt.  Angry

Lp, Irma
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #200 : četrtek, 01.06.2006 : 09:51:58 »

brina, pes je očitno postal tisti, ki odloča o marsičem in ko je mel dovolj božanja je zarenčal.

Mu popuščajo in pes uveljavlja svojo voljo. Če ne bodo spremenili odnosa do psa, jih bo verjetno še kdaj malo požveču...
V šolo z njim in na preuzgojo. Do kakega priznanega strokovnjaka je treba stopit in obvezno v dobro šolo, če sami nimate izkušenj s takimi psi.
To je v končni fazi lahko nevarno.

Za tako stanje smo sami krivi, ker nismo pravilno ravnali ob določenih situacijah. Treba je vedet, da vsi problemi, ki nastanejo v zvezi s psom, so posledica našega vedenja in če hočemo popravit pasje obnašanje, moramo najprej naše!
Logiran
brina05
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 157


« Odgovor #201 : četrtek, 01.06.2006 : 13:50:42 »

Ko je bil majhen je bil v pasji šoli pa tut ne popuščajo in ne dovolijo mu vsega. Zato me to čudi zakaj je zdaj tak postal.
Enkrat se mu je približal, ko je imel pes v bližini kost in je šavsnil, takrat je pač menil, da je branil kost. Vendar kljub temu sem sama mnenja da pes ne bi smel grist gospodarja.

Mam sama tudi mešančka med NO in dobermanom, pa ne renči kaj šele da bi šavsnil proti meni, če se približam  njegovi hrani.

Lp, Irma
Logiran
janka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


« Odgovor #202 : četrtek, 01.06.2006 : 16:20:25 »

Jaz sem kraškega ovčarja dobila odraslega,pes je bil čisto podivjan ker je bil skozi sam,ko sem se jaz preselila sem ga vzela pod svojo oblast,pribižala sem se mu z priboljški,ptem z vodo ker je bilo že poletje kasneje s hrano,počez čas pa sva šla že na sprehod,nekje po letu ko je bil že umirjen in je dobil zaupanje je začel že spet renčat name,za vsako svar,potem sem ga začela hranet točno na uro in če ni pojedel sem mu odnesla priboljške omejila na minimum ko je ugotovil da je on odvisen od mene in ne jaz od njega je poustil nehal renčat in se umiril.jaz sem mojemu lahko vzela hrano iz gobca pa me ni nikoli šavsnil,edino ko je zbolel za rakom in se mu je razširil vsepovsod je pa renčal tudi ko sem ga božala in mu dajala tablete proti bolečinam.
Za Angseter,to sem ti jaz govorila psi bi bili radi nad nami to pa ne gre ker potem nič ne poslušajo in delajo kar se jim zazdi.
aja ta naša nova psička tudi renči če ji hočeš kost vzet,ugrizne pa ne če ji vzamem,to pazijo na svojo hrano spoloh šarplaninci in kraški ovčarji ker so zelo veliki čuvaji.
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #203 : četrtek, 01.06.2006 : 22:02:15 »

Poznam druzino, ki je imela maltezana in je rencal in grizel ce so se mu priblizali, ko je imel kost pri sebi... Vsak pes ima v sebi voljo po nadvladi, ne samo cuvaji, ker so psi ze po svoji naravi hierarhicna bitja. S kostjo sem jaz lepo preprecila zaplete, ker sem ga ze od prvega dne navajala, da sem jaz tista, ki odlocam kaj dobi in kaj ne in kdaj mu bo to odvzeto. Kot mladicu sem mu iz gobca jemala najljubse stvari in priboljske ter mu cez par sekund vrnila in ga pohvalila. Tako ve, da sem jaz nad njim in da mu lahko vzamem, seveda pa tudi ve, da mu rade volje dam nazaj... Tudi jest je lahko sel le ko sem mu jaz dovolila in je moral pred hrano sedet do dovoljenja. Pa se ob hranjenju sem ga bozala in bila zraven... Sedaj je velik dominanten samec, pa nagnjenj posesivnosti nima ne do nas ne do drugih psov. Pri vzgoji mislim, da je najpomembnejsa odlocnost. Nekaj je tako in tako bo ob "grdem vremenu, ob soncu ob snegu"... Cim pes zacuti, da si nekje zacel za kancek popuscati, bo ze zacel iskati to mejo in preverjati tvojo trdnost.
Logiran
brina05
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 157


« Odgovor #204 : petek, 02.06.2006 : 07:14:04 »

Ja res je. Pri nas doma se točno vidi pri kom pes uboga in pri kom ne. Naša mami ne zna komandirati psov in se točno vidi v njihovem vedenju, čim pri meni in atiju pa vesta kje je meja.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #205 : petek, 02.06.2006 : 12:44:22 »

Jaz bi naredila podobno... Hrana je vedno in edino samo naša domena pri čistvo vseh...

Ampak niso vsi psi, ki bi radi nadvladali gospodarja in še manj je takih ki bi to naredili s silo. Pametnejši psi to naredijo tako, da kvazi šef to sploh ne opazi, nekateri pa nikoli...
To sem pa jaz hotela povedati.
Ne more se sklepat iz dveh primerov in posploševat na celotno populacijo. Še 1000 psov je premalo...
Vsak pes je individuum in vedno so karakterne razlike. Tudi v leglu so ogromne, da ne govorimo o pasmi sami in med pasmami... (seveda tudi mešanci)
Principi so podobni, pot do cilja pa vsakič različna in tudi cilji so drugačni...

To je, kot bi rekla, da bi vsak človek rad bil predsednik ali šef v službi, ko pa vemo, da to ni res za vse, za določeno število pa sigurno Wink

Sicer se pa kar strinjam s tabo.
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #206 : petek, 02.06.2006 : 20:00:41 »

Ja AngSeter to je jasno... svojega psa moras tako dobro poznati, da najdes pravi nacin odnosa do njega in prave fore... vsak je drugacen in vsak bo palil na nekaj drugega. V vsem se strinjam s tabo in nisem hotela posplosevati (z besedami "vsak pes" sem imela bolj v mislih, da ni odvisno od cuvajske pasme ali druzne pasme, ker vsepovsod najdes taksne in drugacne primerke), le svoj primer sem dala... kaj ves, mogoce pa komu pomaga hehe... Kajti najhujse je, ce se mora gospodar bat lastnega psa, ko ima kost, hrano, igraco ali ko ga kaj boli...
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #207 : sobota, 03.06.2006 : 09:25:10 »

Moj prejšnji pes je bil tudi tak, da ni vedno pustil vsega (kakšna kost ali če je vzunaj našel kako svinarijo) , da se mu vzame iz gobca, je tudi kdaj zarenčal, sicer to bilo redkokdaj a je bilo tako. Po mnogih nasvetih te upoštevala. Sem Aski že od malega, ko ji dala hrano in jo nato vzela in spet dala, prav tako pri kosteh in ostalih stvareh, da je ugotovila, da vse lepo dobi nazaj in še danes ji lahko karkoli vzamem iz gobčka, ne da bi kaj zarenčala name ali pa na druge, ker tudi drugi so enako počeli. Pa dobro je, da že mladičku čimveč različnih ljudi kar tako odpira gobček, da tudi s tem ni nikoli potem problemov. Je pa res, da psi so si različni že v samem leglu in nato dalje. Vsekakor je treba psa dobro poznati, kot ste že napisali. Pa sploh ni važna velikost psa, naj bo majhen ali velik...lp
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #208 : sobota, 03.06.2006 : 09:33:12 »

Ozzy, pol pa se opravičujem za nesporazum Wink
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #209 : sobota, 03.06.2006 : 11:30:56 »

Jaz se tudi kar strinjam z Ozzy...pac pri meni je taksen moto- pes si more vse zasluziti in vedet da vse pride od mene. Za hrano se mora recimo usesti,za priboljsek dat prostor, za to da je lahko kdaj spuscen prit na odpoklic,igramo se ko jaz hocem in prav tako cartamo. itd...se mi zdi da ce na tak enostaven in nebolec nacin ze od majhnega psa privadimo na to da si more vse zasluzit, pol stezka nastanejo problemi. Pri meni se mu vsi znanci upajo vzet stvari iz gobca,se igrat z njim,ga vlect za rep,mu kaj zabicat da ne sme...nikoli ni niti nakazal kaksno posesivnost ali odgovoril s kaksnim rencanjem.
Se mi zdi da pes v okolju kjer so dolocena stalna pravila prav z veseljem zivi in nima zelje po prevzemu glavne vloge....ce pa pravil ni ,si pa zlahka domisli da bi bil on nov sef.
Lp
Logiran
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Napad in ugriz lastnega psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines