mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 26.06.2024 : 16:02:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Napad in ugriz lastnega psa
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napad in ugriz lastnega psa  (Prebrano 63833 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Marjetka
odvisnež
*****
Sporočil: 540


« Odgovor #180 : ponedeljek, 27.06.2005 : 15:57:57 »

Ja, najbrz res. Odvisno od psa.  Smiley
Logiran
barbyika
otrok do 14 let
*
Sporočil: 22


« Odgovor #181 : sreda, 29.06.2005 : 11:41:58 »

ja vsak ma pač svojo vzgojo. mislim pa da je to da nekdo zacvili veliko boljše kot če bi potem namesto tega svojega  psa začel pretepati. če pa je to temu psu pomagalo in zdaj več ne grize pa nevem kaj je tu kaj takega groznega. kaj je tu narobe?Huh? Roll Eyes Smiley
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #182 : sreda, 29.06.2005 : 12:03:43 »

moj pes bi naj bil nevarna pasma in sem ga z auu odlicno naucil in obdrzal status alfe. samo 3x je bilo potrebno, ker je ko je bil mali pomotoma v igri prevec ugriznil in mu je blo zau. zelo je pomebmno da gres vsaj za par minut stran ker je to psu hujsa kazen kot udarec. ko pa se vrnes ga bozaj in mu pusti da te polize po obrazu saj tako pokaze da mu je zau. nikoli me ne ugrizne pa tut ce mu vzamem kost, igracko, ga cesem ali kopam. glede kapljic pa mozno da bi me. moramo gledat iz pasjega vidika in zastopit da to ni prijetno in ne ve da je to dobro in nujno potrebno za njega. gledat moras da po njegovem mnenju si to zasluzis ker mu povzrocas neprijetne obcutke.
Logiran
barbyika
otrok do 14 let
*
Sporočil: 22


« Odgovor #183 : sreda, 29.06.2005 : 14:25:07 »

ja sej kot sem prej rekla, da ma vsak pač svoj način vzgajanja psov.  Roll Eyes

ti si mu pač začel govoriti auu. ja nekateri ljudje pa včasih hočejo svojega psa nekak na silo in to ni prav!!!!! Angry Angry Angry Angry Angry
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #184 : četrtek, 30.06.2005 : 10:32:27 »

Vse skupaj je odvisno od karakterja psa, pri nekaterih je pač dovolj če ga samo malce grdo pogledaš, pri drugih pa je potreben pošten in glasen FUJ če kaj naredi narobe.  Vsak pa mora sam ugotoviti kaj je za njegovega psa primerno, vendar menim, da je potrebno ostajat na najnižji možni stopnji, s čimer mislim, da če je pes občutljiv se mu ni treba dret fuj, ampak mora bit navaden fuj ćisto dovolj, skratka ne pretiravajmo kadar ni potrebno.
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #185 : ponedeljek, 04.07.2005 : 22:57:18 »

Kako je kaj zaj z Billy-jem?
Logiran
AndrejDoberman
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #186 : ponedeljek, 29.05.2006 : 16:14:23 »

Jaz imam pa doma 1 leto starega dobermana. Do sedaj ni bilo nikoli problemov, zadni mesec ali 2 pa vedno bolj renči nad mamo. Nad mano tudi kdaj pa kdaj zarenči vendar se mu jaz zaderem tiho in pa mir in potem neha. Enako je pri očetu, s tem da na njega si pa neupa niti zarenčat. To je zato ker sma imela z očetom bolj trdo roko in naju pes spoštuje. Problem pa je nastal kot sem prej omenil pred kakim mesecem, ko je pes začel renčati na mamo i nse kdaj spustiti proti njej, vendar jo je vedno ubogal če je rekla mir. No nažalost pa se je pred kratkim zgodil da jo je ugriznil za roko (pri dlani). Mene pa ni bilo tako blizu da bi ga seveda umiril jaz.
Povpraševal sem že okoli lastniek ki so imeli takšno močno pasmo in na začudenje mi ej vsak trdil različno  Huh Nekdo mi reče da če pes začne renčati naj ga primem za "šijek" oz. vrat in ga stresem in da pol se kaj takega ne bo upo več... no enrkat sem to hotu naredit pa ni blo ravno pametno saj mi ni niti blizu pusto, kaj šele da bi ga stresu. Nato uprašam rejca od katerega sem kupil psa. Pravi da je on mel tako šolo da ga je samo za ovratnico prijel in ga drgač na tleh dokler se ni umirl. Spet sem to hotel probati in mi ne pusti takrat blizu kadar je jezen in renči. Ker sem iskal še druge rešitve sem s pomočjo interneta prišel do nekaterih svetovalcev ki pa pravij oda ti dve rešitvi niti nista rešitvi in samo še bolj razjezimo psa za drugič, seveda rad verjamem, tudi jaz se nebi psuto enak prijeti če bi me prvo zabolelo. Pravijo da naj psa v tistem trenutko samo ignoriram kot da ga ni in da zapustim tist prostor. Kasnej naj bi se začel prilizovati i ntakrat ga morm nadgradit z hrano. Sem probal. Pes ni popusto dokler se nisem svinjsko zadrl MIR. Poleg tega je drugi mi rekel da to tudi ni pravi postopek ker v tem primeru bo pes opazu da če se razjezi, da ga vedno pustite namiru in bo to začel izkoriščat kadar mu kej ne bo pasalo.  Povedal pa mi je da naj bi v sloveniji obstajal nekak "hotel" za pse kjer ga za nekaj časa oddaš in ga oni tako prevzgojijo da bo miren. To bi mi zelo pasalo, saj bi zaenkrat ga moral dati stran ker očitno moej mame ne spoštuje razen če je kdo zraven, ali jaz ali ate. Psa sem si jaz nabavil in sem ga jaz skozi malo šolo spravu in doam sem ga jaz naučil da da prostor in vse te pomembne stvari. Sedaj bi ga moral dati šolat vendar so rekli da naj ga šola tisti katerega najbolj spoštuje, to pa je ate, njega skorajda bolj spoštuje kot jaz  Smiley vendar ga on ne more ker dela na terenu in včasih ga tudi po kak teden ni doma, mene pa je doletela nsreča v šoli in sem tako zaposlen ker je tik pred koncem in so navalili z seminarskimi in testi. No to je bilo nepriačkovano, pričakoval sem da bom šolo že imel končano in da bom lepo ga lahko izšolal. Kasneje pa bo že prepozno... tako so mi rekli. Zato bi tak hotel bil zelo koristen. Ker zaenkrat mu grozi da gre od hiše  Sad tega pa nbi ravno rad ker sem zelo navezan na njega, skupaj preživima večina časa. Tak pa ne more ostati ker se bojim za mamo, ki pa jo vendarle imam bolj rad.
Če mi lahko kdo svetuje glede teh hotelov ali kak način da bi psa lahko pomirl.
Pes se tudi goni, je možno da je te zadne mesece tak zaradi tega? Ali mislite da bi se umirl če bi ga kastrirali? ali pa da dobi inekcijo proti temu nagonu?

Vnaprej hvala za vse odgovore.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #187 : ponedeljek, 29.05.2006 : 16:44:55 »

Inekcijo za samca ni.
Kastracija bi mogoče celo malo pomagala.

A ste pomislili na možnost, da bi šla z njim v šolo mama, ki bi na tak način tudi izvedela, kako pravilno ravnati s psom in ker bi z njim delala, bi si verjetno tudi spoštovanje pridobila?

Sicer pa je tvoja mama verjetno preveč popustljiva do njega.
Paziti morate, da si bo pes ve kar hoče prislužil in da je pri vsem dogajanju zadnji. Tudi pri na videz nepomembnimi, kot je kdo gre prej skozi vrata in koga se najprej pozdravi, ko se pride domov...
Logiran
rem
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.248


« Odgovor #188 : ponedeljek, 29.05.2006 : 17:51:12 »

Prosi ata naj ti pomaga pri šolanju, pogovorita se v šoli z inštruktorjem, kako boste šolali, z inštruktorjem se pomenita tudi o kastraciji,ki jo bo verjetno svetoval.
Zamoti ga z igro in utrjevanjem vaj, ki sta jih delala v šoli, skrivajta igračo,da jo išče, ko bo zmatran bo počival, ti boš pa lahko naredil šolske obveznosti, pa na dolg sprehod ne pozabi.
Želim ti uspeh z njim, pa tudi v šoli. Smiley
Logiran
AndrejDoberman
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #189 : ponedeljek, 29.05.2006 : 19:38:26 »

hvala za pomoč  Smiley 
Logiran
Lija
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #190 : ponedeljek, 29.05.2006 : 21:09:02 »

Lahko pa kontaktiraš ***** Ima pasjo šolo, zavetišče in hotel. Uspešno prevzgaja dominantne pse. Mogoče, se boš pa lahko zmenil z njim, da boš lahko psa tam pustil in ti ga bo poskušal prevzgojiti, tako kot želiš. Je pa to v Trebnjem.
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #191 : torek, 30.05.2006 : 13:59:58 »

Andrej doberman
Vsekakor ti svetujem , da poiščeš strokovnjake, ki se spoznajo na pasmo doberman.
Vsi ostali niso dovolj.Včasih lahko nardiš z nepravimi nasveti preveč škode.
Obišči nas v kldos-u.
LP
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #192 : torek, 30.05.2006 : 14:01:52 »

Še tole..z grobostjo ne boš pri dobermanu nikamor prišel...kvečjemu se te bo pes bal.Kar je najslabše...
Se čudim, da ti je že vzreditelj take "ukrepe" svetoval... Sad
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #193 : torek, 30.05.2006 : 14:12:07 »

Pravijo da naj psa v tistem trenutko samo ignoriram kot da ga ni in da zapustim tist prostor. Kasnej naj bi se začel prilizovati i ntakrat ga morm nadgradit z hrano.

 Tole so ti čisto resno svetovali? Hehe, sej ne vem kaj naj sploh rečem no.

Vsekakor čimprej strokovno pomoč, dela bo veliko in še več. Z voljo in ljubeznijo....
Logiran
janka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


« Odgovor #194 : torek, 30.05.2006 : 14:52:01 »

Vsi psi bi radi svoje lastnike nadvladali in to vašemu dobermanu dober uspeva,je še mlad zato i svetujem čim več igranja z njim,uvedi red (hrani ga ob določeni uri,če ne poje mu hrano odstrani ,ne bo sestradal tudi če cel dan nič ne je,pribiljške pa mu daj samo kadar bo zelo priden) ,z njim hodi na zelo dolge sprehode ,da se mrcina zmatra in seveda ne pozabi na učenje prostor ,sedi,lezi ,išči,polek...ker pse to zelo utudi,vse delaj mirno in ga ne sili,če se hoče igat pa se z njim igraj do onemoglosti.sama sem prevzgojila dve leti starega podivjanega Kraškega ovčarja.če rabiš še kakšen nasvet piši na moj e-mail
Logiran
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Napad in ugriz lastnega psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines