mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 15.09.2024 : 20:20:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 857 858 859 860 861 [862] 863 864 865 866 867 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 568045 krat)
0 članov in 17 gostov pregleduje to temo.
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #12915 : četrtek, 19.01.2012 : 11:17:32 »

... mal mi je znano ozadje  Roll Eyes sta bili pri Nini kajne  Wink, ja Nina je pa res izvrstna ...
Logiran
Jasi
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 698



WWW
« Odgovor #12916 : četrtek, 19.01.2012 : 12:09:04 »

Marko, itak da pri Nini. Slike so katastrofa, mi ne uspevajo, evo še eno.
In seveda bo Demi agi baba, a bo to kar dolgotrajen proces, temkovat lahko začnejo pri 18 mesecih in naju čaka pred tekmami še precej izzivov  Cheesy

[attachment deleted by admin]
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.337


« Odgovor #12917 : četrtek, 19.01.2012 : 12:23:51 »

Jasi pa še na kakšno razstavo naj se oglasi predno začne AGI tekmovati  Grin
Logiran
Jasi
midi
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 698



WWW
« Odgovor #12918 : četrtek, 19.01.2012 : 12:57:21 »

M ani še narejena za razstavo Smiley
mogoče pa prideve na kako gledat, ker je čist nora na vse pse, da se malo posocializira
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.337


« Odgovor #12919 : četrtek, 19.01.2012 : 13:29:34 »

Jaz pa mislim da je že zelo super za razstavo. Obeta se ena super :-)
Logiran
luvi7777
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 642


« Odgovor #12920 : sobota, 28.01.2012 : 10:19:51 »

Krasna je Jasi  ljubezen   Kiss
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #12921 : četrtek, 02.02.2012 : 10:53:17 »

Tibetancki, vi boste sigurno vedeli.  Smiley Imamo v Sloveniji kaksnega samca finske vzreje, ki naj bi bil vrhunski plemenjak? Tako namrec stara hrastniska znanka oglasuje oceta svojega novega nerodovniskega legla.  Angry
Logiran

A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.337


« Odgovor #12922 : četrtek, 02.02.2012 : 10:57:21 »

Ja Kaja tega finca promovira že zadnjo leto in je z njim imel že 4 legla. Kdo je to se tudi mi sprašujemo. :-(
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #12923 : četrtek, 02.02.2012 : 11:05:03 »

Za kozlat. Angry Sem pa vprasala zato, ker sem se spomnila, da je Markova psicka s Finske in bi lahko bil to kak njegov mladic. Bognedaj sicer, ampak nikoli ne ves. A kdo kaj spremlja, ce ima vsa ta legla z isto psico?
Logiran

A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.337


« Odgovor #12924 : četrtek, 02.02.2012 : 11:13:44 »

Z isto in njeno hčerko! Non stop pari!
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #12925 : četrtek, 02.02.2012 : 14:09:58 »

... tema o kateri bi bilo dobro kaj več govorit ampak ne z nožem v roki, da bi rezali glave ali s figo v žepu ...

Pojma nimam kdo je ta gospa, gospod ki vzreja v Hrastniku. Videl sem eno njihovo psičko pri nas v kempu in lahko rečem, da je bila izjemno lepa. Sem jo tudi malo pretipal, čeprav ne mogom o tem nič govorit, ker sem kar se tega tiče še pre'zelen, a zdelo se mi je da je kar ok tudi pod dlako. Sicer vem da je nega Tibetanskega Terierja pomembna, a genetika kar se izgelda tiče te psičke je tudi naredila svoje. Torej če sodim po tej psički - prodajajo tile iz Hrastnika lepe pse. Še več, slišal sem !!! ampak povdarjam !!! slišal sem ne videl sem - da je po tistih krajih kar nekaj lepih TT-jev njihove vzreje. Ena gospa mi je javila da so vzeli psička pri njih in daj je ok. Lahko pa še mal povprašam, ker imam nekje še njihov e mail. Torej kar je meni prišlo na uho je da imajo pogosto legla, da prodajajo poceni in kar sem vide ni bilo za kritizirat - ampak kdo sem jaz da ocenjujem.

Glede samčka iz Finske sem opazil tudi sam in morda pa je res kdo pripeljal kakšnega samčka v Slovenijo. Mogoče celo oni sami. Mi smo doslej imeli Maxija, Machota (Troj) in predlani je prišel na svet še Lam. Mislim da bi mi kdorkoli od mojih povedal, če bi jih prosili za skok. Ni pa mi težko to preverit še 1x. Letos imamo več samčkv in vse bom opozoril kakšno je moje stališče glede tekšnih skokov.

Kaj sploh narediti?

Pred leti sem na enem sestanku rekel, če kdo pozna te ljudi, če kdo ve zakaj imajo rodovniške psičke s katerimi ne opravijo vzrejnega pregleda ... nenazadnje pa to res niso neki strašanski stroški. Odgovori so bili nekako v negativnem tonu, jaz pa sem še mal vstrajal, da bi morda lahko kaj naredil klub. Morda kakšen vljudni dopis, povabilo na klubski dan, ... skratka v interesu pasme bi jih skušali povabiti medse in morda bi se kasneje odločili za "odgovorno vzrejo". Nisem vstrajal dlogo, so me hitro pokopali in s takimi idejami ne prihajam več na plan. Morda imajo prav, morda te ljudi predobro poznajo ... ampak niso edini, ki parijo brez papirjev in po moje je bolje da jih skušamo pritegnit k odgovorni vzreji, kot da se le zgražamo naj njihovimi dejanji.

Ko jaz kaj takega napišem vem, da se bo uslul plaz vseh živih mnenj in prav je tako - vsi ne vemo vsega, vsi ne delamo vse prav ... in vsak trenutek se lahko kaj naučimo, delamo bolje, ...

... no in če tile vzreditelji tole berejo jim sporočam:

BODITE ODGOVORNI DO PASME, KI JO IMATE RADI IN NAREDITE NASLEDNJI KORAK. VKLJUČITE SE V DRUŠTVO, OPRAVITE VZREJNE PREGLEDE IN VZREJAJTE ODGOVORNO.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #12926 : četrtek, 02.02.2012 : 20:36:57 »

Kot že napisano, tale "hrastniška znanka" s "kobariško podružnico" že nekaj časa oglašuje svoja legla, katerih oče naj bi bil samec vrhunske finske vzreje. Torej, za naivne in bebaste kupce je to očitno privlačna reklama, dejstvo pa je, da takega samca preprosto NI.

Marko, morda si res na kakšnem sestanku kaj omenil na to temo, vendar....to smo obdelali že leta prej in tu pri veljavni zakonodaji ne moremo ničesar storiti  in tudi zato si morda doživel samo kakšno zavijanje z očmi, ker smo vsi že obupali...... Ne vem, kako je z drugimi vzreditelji, lahko pa rečem, da se meni redno dogaja, da me ob vsakem njihovem leglu kliče vsaj kak potencialni kupec in me sprašuje, v čem je fora.....in seveda mu razložim tako, kot je potrebno v takih primerih ne glede na pasmo!

Tudi na tem forumu smo pred leti že obdelali to tematiko in dejstvo je, da gospa (+podružnica) redno dvakrat letno proizvajajo neke mešance, ki jim pravijo TT in jih kot take tudi prodajajo. Že mogoče, da imajo lepo dlako, če imajo slučajno srečo, da jih njihovi lastniki negujejo, vendar tisto, kar je najpomembnejše in je pod dlako, je pa že druga zgodba.

Torej, lepo te prosim, nikar jim ne delaj reklame, kajti s tem se dela škoda naši čudoviti pasmi, za katero se trudimo z vso odgovornostjo in skrbnostjo, opravljamo vzrejne preglede, vozimo pse na vse zdravstvene preglede (kolki, pogačice, oči, ušesa, CCL, PLL.......), s pomočjo novih genskih testov se trudimo izključiti in izkoreniniti bolezni, za katerimi bi mladiči iz naše vzreje lahko zboleli, kar za seboj potegne seveda ogromne stroške za vsakega posameznega vzreditelja in v malo manjši meri tudi za lastnike plemenjakov, vendar pa imamo lahko vsaj čisto vest pred seboj in lastniki mladičev, da smo res storili vse, kar se da.

Misli morda kdo, da se proizvajalci mladičev obremenjujejo z vsem tem? Nikakor ne....njim je to krasen zaslužek brez vsakih dodatnih stroškov, razen morda malenkost višjega zneska, ki ga morajo odšteti za hrano.

In zavedati se je treba tudi tega, da imaš lahko po pravilih, ki veljajo za rodovniško vzrejo in če kolikor toliko ceniš svoje pasje princese, kvečjemu tri do štiri legla (odvisno od velikosti legel), proizvajalci pa jih imajo dvakrat letno in to do onemoglosti psice......zakaj bi torej s tem prenehali? Oja, bi, če ne bi imeli naivnih in šparovnih kupcev......

In, Marko, tole ni bil "plaz" nate in še manj kakšna želja po prepiru......zgolj pojasnilo......

Lp
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #12927 : petek, 03.02.2012 : 00:32:48 »

Tatjana jaz razumem čisto pravilno tvoj odgovor "meni", zdi pa se mi, da pa "ti" moje pisanje ne popolnoma. Še vedno vstrajam pri "mojem pogledu na tovrstne težave" (seveda pa ni nujno, niti od kogarkoli ne zahtevam, da še kdo tako misli) - bolje je odpirati vrata kot zapirati. Ne dam pa roko v ogenj za nikogar in ti verjamem, da gre kot praviš tu res za slabo pot vzreje ... Seveda pa moje pisnaje verjetno nihče ne bere kot da delam "reklamo" tistim, ki izkoriščajo psičke z preveč legli, ki gredo preko vseh bolezni ali se slepijo, da jih ni in je važno le število legel, mladičkov in z njimi čim manjši stroški. Že moja skromna, a odgovorna vzreja treh legela je dovolj, da mi tvoj "očitek" mal težko pade. Pa pustiva to za kdaj drugič ...

... in ker je mojpes.net velik forum upam, da ga berejo tudi tisti vzreditelji o katerih govorimo v teh zadnjih temah:

BODITE ODGOVORNI DO PASME, KI JO IMATE RADI IN NAREDITE NASLEDNJI KORAK. VKLJUČITE SE V DRUŠTVO, OPRAVITE VZREJNE PREGLEDE IN VZREJAJTE ODGOVORNO.




Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #12928 : petek, 03.02.2012 : 07:22:15 »

Marko, jaz tebi prav ničesar ne očitam....štejem te med vzreditelje Smiley.....medtem ko šteparjev in proizvajalcev mladičev prav gotovo tako ne morem poimenovati  Angry

S tvojim zadnjim stavkom se celo zelo strinjam in bi bil mirno lahko zapisan prav v vseh pasemskih temah, vendar pa bo verjetno bolje, da tele dotične "stare šteparske znance" damo nazaj na ignore  Lips Sealed


Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #12929 : petek, 03.02.2012 : 14:22:09 »

... zato ker se mi zdi, da je treba potencialne interesente za Tibetanske Terierje usmeriti v pravo smer, sem tudi pri svojem oglasu na Bolhi napisal takole:

POZOR!

Ne kupujte mladičkov iz nepoznane vzreje, brez cepljenj in veterinarskega pregleda, brez čipa, ... in s sumljivim rodovnikom oziroma ne nasedajte zgodbam o rodovniških psih brez rodovnika. Poiščite korektne informacije pri ljudeh, ki pasmo dobro poznajo, z njo živijo že vrsto let in vzrejajo odgovorno. Naj vas ne zavedelo preprodajalci ali slabi vzreditelji, ki marsikaj prikrijejo oziroma zavijejo v meglo.
Logiran
Strani: 1 ... 857 858 859 860 861 [862] 863 864 865 866 867 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines