mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 02.12.2024 : 23:03:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 212 213 214 215 216 [217] 218 219 220 221 222 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 589103 krat)
0 članov in 33 gostov pregleduje to temo.
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.337

« Odgovor #3240 : ponedeljek, 11.06.2007 : 14:07:40 »

No ni iz razstave slika je pa vaja za razstavo Grin

[attachment deleted by admin]
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**

« Odgovor #3241 : ponedeljek, 11.06.2007 : 14:29:50 »

Takole pa izgleda ko se dela frajerja Cheesy

Logiran
Jasi
midi
Sporočil: 698

« Odgovor #3242 : ponedeljek, 11.06.2007 : 15:23:09 »

Kolk je lep!!!  Wink Wink Wink Wink
 Že pred časom sem v eni od TT knjig brala nasvet, da je morda pse, ki so pri odraščanju bolj pozni bolje najprej vpisat v kakšen obedience ali agility tečaj in šele ko dozorijo poslat v razstavni ring inbodo tamlepi, pa še obnašat se bodo znali Roll Eyes
Logiran
tjaša123
rad pišem
Sporočil: 326

« Odgovor #3243 : ponedeljek, 11.06.2007 : 15:29:30 »

joj luštkan kuža!!!Kolk se pe njemu kaj dlaka vozlja?
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**

« Odgovor #3244 : ponedeljek, 11.06.2007 : 15:31:18 »

Zdaj ne več veliko, je dovolj če ga enkrat na teden razčešem.

Khyim: Tvoj Kimi je rpavi plavalec, moj pa vodo le od daleč gleda. Grin
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**

« Odgovor #3245 : ponedeljek, 11.06.2007 : 15:33:09 »

Aja pa dobrdošla tjaša123
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788

« Odgovor #3246 : ponedeljek, 11.06.2007 : 16:14:12 »

Na razstavi nam je g Stanton povedal tudi marskiaj o dolžini dlake. Jaz sem s svojim slabim znanjem angleščine nekako razvozljal tole: dolžina dlake ge močno genetsko pogojena ampak to še zdaleč ni vse, vsem skupaj botruje veliko okoliščin tudi hrana, nega, ... Predvsem pa je rekel, da v svoji karieri s TT-ji srečal veliko psov, ki se podijo po hribih, travnikih, skačejo po potokih, plavajo v morju, ... in imajo čudovito dlako. Edino kar ne gre skuaj z dolgo dlako je grmovje, trnje itd Povdaril je, da TT potrebuje gibanje in "sobni" pes nekako ne razvije konstitucije in muskulature da bi lahko izgledal kakor treba.

Zanima me pa ali kdo s TT-jem hodi na izlete s kolesom (tako da kuža teče zraven). Mi2 sicer veliko rolava ampak za kakšen daljši izlet seveda rolerji niso prava zadeva. Pred leti sem imel nemško ovčarko lepo naučeno za tek ob kolesu - letos poleti pa bom poskušal to navadit še Indio.

Smiley evo pa še nekaj najinih slik pred in po rolanju

Smiley

Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.656

« Odgovor #3247 : ponedeljek, 11.06.2007 : 17:02:24 »

Tale slikica po rolanju je super - veter v laseh ....

Drugače pa mislim, da če bi zmerno vozil, daljavo postopoma podaljševal, ne bi smelo biti nobenega problema.
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.306

« Odgovor #3248 : ponedeljek, 11.06.2007 : 19:00:05 »

Jasi .... saj bi ti rada pomagala, ma sem že tolikokrt "predavala" okoli dlake, da so me skoraj iz predavalnice (foruma) ven vrgli  Grin Grin Grin Grin Vrag je ... to pač mora počasi vsak posameznik dojeti... in razstave morda res malček - dosti škodijo - pokvrijo sliko v razmišljanju, če preveč "not padeš" in izgubiš tla pod nogami.... No, sicer pa mati narava poskrbi, da vsak človek dobi "svoj tuš hladne vode"  ali nekoga ki ga postavi na trrdna tla Wink nisem nobena izjema .... sem se stuširala tudi že sama Grin Grin Grin Grin Grin pa tudi taprave učitelje sem srčala  Wink Wink Wink Grin Grin Grin Grin

A-Tsa-Rja .... Brik je sonček  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Khyim .... spet potrjuje da je Tarin sin  Wink Cheesy

Marko ..... tole (po rolanju) je pa najboljša fotka Indie, kar sem jih do sedaj videla  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Lepo se imejte in skrbite za svoje kužončke, vsi ne ..... ampak to sta že drugi dve zgodbi  Cry Cry Cry
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.173

« Odgovor #3249 : ponedeljek, 11.06.2007 : 20:24:01 »

Dragi moji, samo en komentar glede dlake. Vsekakor se pridržujem mnenju, da je vsakršno pretiravanje v negi odveč. Angry A vedeti moramo nekaj in tu prosim za pomoč Nando in TagTu Roll Eyes, dlaka lamlehov je drugačna od dlake nekaterih drugih linij. Huh
 Arki je pol lamleh pol "Araki -Alilah"linija in ima dlako takorekoč do tal, pa se vsak dan preganja po gozdu. Tisti, ki me poznate veste tudi, da za to dlako ne uporabljam kakšnih posebnih tretmanov,verjetno bi se prej zgražali, če bi videli da mu jo čim več raje izčešem, da lažje skače. Moja lamleh Lola pa je postrižena in ko je bila pri 7 letih v polni dlaki, le ta ni nikoli dosegla pretirane dolžine in je dozorela  precej pozno. 
Sem pa vzrejala z Lolo in tudi v prihodnosti želim imeti njene potomce ali potomce psov, ki prihajajo it Tibeta. In ki najverjetneje ne bodo Top razstavni psi.  Arki ni imel niti enega legla in tudi v prihodnje me psi "njemu sorodnih  linij" ne zanimajo.  Wink Wink Wink
Kar nekaj psov, ki jih komentirate je "Araki linije" in ti imajo po naravi dlako drugega tipa.
En lep lp,

Ja, Jasi, čisto drži okoli dlake. Pri Cini je trajalo krepka štiri leta, da je dlaka dozorela in dosegla dolžino, ki jo lahko vidiš na fotki v mojem avatarju. To je kakih pet ali šest cm nad tlemi. Shela je stara tri leta in o kakšni zreli dlaki še ne bi govorila Wink

Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.173

« Odgovor #3250 : ponedeljek, 11.06.2007 : 20:27:47 »

Ups, moj komentar je padel v Jasin okvirček Tongue Cheesy

Aha, še to, kakšno stran nazaj je bil komentar, da gre vsa izčesana dlaka naravnost v smeti....kakšna škoda sram sram

Mi smo si privoščili en hec, in sicer smo iz prihranjene Cinine dlake (čiste, po kopanju) naredili blazinico za njenega prijateljčka jazbečarja, ki ga pozimi rado zebe..... Wink Smiley
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**

« Odgovor #3251 : ponedeljek, 11.06.2007 : 20:32:42 »

Mi smo si privoščili en hec, in sicer smo iz prihranjene Cinine dlake (čiste, po kopanju) naredili blazinico za njenega prijateljčka jazbečarja, ki ga pozimi rado zebe..... Wink Smiley

Tole pa ni slaba ideja.
Logiran
tjaša123
rad pišem
Sporočil: 326

« Odgovor #3252 : ponedeljek, 11.06.2007 : 21:05:54 »

Aja pa dobrdošla tjaša123HVALA ZA DOBRODOŠLICO PA LAHKO IZPUSTIMO ŠTEVILKE,DA SEM LE TJAŠA.ŠTEVILKE SEM MORALA DODATI SAJ IME TJAŠA ŽE OBSTAJA.SE PA ŽE V NAPREJ OPRAVIČUJE ZARADI PRAVOPISNIH NAPAK, SAJ IMAM TEŽAVE S TIPKOVNICO

Logiran
barvica
rad pišem
Sporočil: 427

« Odgovor #3253 : ponedeljek, 11.06.2007 : 21:32:42 »

Tjaša, dobrodošla Smiley

Metha, ne najdem tvojega maila Sad
in ti ne morem poslati spletne strani... daj se javi tukaj, ali pa mi pošlji mail na *****...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #3254 : ponedeljek, 11.06.2007 : 21:33:26 »

tjaša123, pisanje z velikimi crkami pomeni, da se DERES na bralce, kar pa najbrz nisi imela namena.

Hm, barvica?
Logiran

Strani: 1 ... 212 213 214 215 216 [217] 218 219 220 221 222 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.